לפני ניתוח כריתת חלק מהמעי הגס

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

15/03/2021 | 17:01 | מאת: אדי

אני חולת קרוהן מגיל 15. כיום אני בת 32. בקולונסקופיה שנעשתה לאחרונה התגלה אזור במעי שהוא מודלק וקיימת בו הצרות. אי אפשר היה להמשיך את הקולונוסקופיה. נשלחתי לברור בצילום CT. בעיקבותיו הרופא המטפל המליץ על ניתוח לכריתת חלק מהמעי הגס עד המפגש עם המעי הדק ובכך לבטל ארוע הצרה זה. אודה לתשובתך האם גם ךדעתך המקרה דורש באופן מוחלט כריתת מעי או שניתן לנסות דברים אחרים קודם לכן. בתודה נראש.

שלום רב נשמע שמדובר במחלה ארוכת שנים עם נזק משמעותי מבני למעי. הצרות בעקבות דלקת במעי הגס היא בעייתית מכמה סיבות קודם כל קלינית- יכולה להביא לתסמיני חסימה, שנית לא ניתן להעריך את כל המעי הגס בשל ההצרות ושלישית קיים סיכון גבוה להתפתחות של סרטן מעי גס באיזורים אלו (בגלל הדלקת הממושכת והפעילה), ובגלל סיבות אלו הועלתה אפשרות של ניתוח. לגבי חוזק ההמלצה- איני יכולה להתייחס לכך, לכל החלטה יש שיקולים לכאן ולכאן, מאוד תלוי בטיב ההצרות, מיקום, אורך, האם היא דלקתית או כבר צלקתית ואז טיפול תרופתי קרוב לוודאי לא יהיה יעיל. אם אינך שלמה עם ההמלצה מציעה שתפני לקבלת חוות דעת נוספת. תרגישי טוב ובהצלחה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס