החלפת מסתם מיטראלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

24/05/2009 | 23:03 | מאת: אילן כרמון

אמא שלי בת 83 צריכה לעבור ניתוח החלפת מסתם מיטראלי אחותה נפטרה בגיל זהה לאחר ניתוח זהה-לא הצליחה לחזור לנשימה ספונטנית מה להערכתכם סיכויי ההישרדות לאחר ניתוח בגיל זה האם יש מספיק נסיון בארץ לגבי ניתוח באמצעות מיכשור אנדוסקופי-איזה מרכז רפואי מיומן בניתוחים כאלו? בתודה מראש

אילן שלום ניתן להעריך את הסיכויים לעבור בשלום את הניתוח להחלפת המסתם המיטרלי בגיל 83 רק לאחר שרואים את המועמדת לניתוח, בודקים אותה ורואים את בדיקת האקו. במידה וכל השאר תקין: תפקוד הלב, העורקים הקורונרים, אין מחלות רקע משמעותיות ואמך היא אשה מתפקדת, יש לה מעל 90% סיכוי לעבור את הניתוח בשלום. בנוגע לגישה מינימלית עם חתך קטן מימין, יש מספר מחלקות בארץ שעושות את הניתוח בשיטה זו וגם אנחנו ברמב"ם. במידה ותרצה ייעוץ יותר אישי אתה יכול לפנות דרך הכתובת האלקטרונית, או דרך המזכירה מיכל: 04-8542631 בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב