התייעצות

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

01/07/2009 | 18:09 | מאת: שירה

שלום רב ד"ר אבא שלי בן 68, ברקע סוכרת ויתר ל"ד -מטופל בכדורים לפני 3 ימים עבר ניתוח מעקפים כליליים, מצב הלב היה שמור הוא עבר 4 מעקפים, הושתלו עורקים מדופן בית החזה. לאחר יומיים עבר לחדר רגיל, מתאושש יפה התחיל לצעוד בכוחות עצמו לאט, התקלח הבוקר לבד היום הסוכר עלה ל-200, ולאחר מכן עלה החום ל- 38.6 מה מקור החום? האם מדאיג? מה לעשות? תודה רבה

שירה שלום חום 38.6 שלושה ימים לאחר ניתוח מעקפים מחייב מספר פעולות: ספירת דם, תרביות דם, כיח ושתן וצילום חזה. מקור החום יכול להיות מהריאות שאינן מאוורות כמו שצריך (פיזיותרפיה נשימתית יכולה להוריד את החום) או מזיהום כלשהוא בריאות, בשתן, או במקומות אחרים בגוף. צריך לסמוך על הצוות המטפל שיפעל כמו שצריך. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב