ממצא בבדיקת אקו לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

08/06/2009 | 09:15 | מאת: גלית

אני בת 38, בריאה, עם היסטוריה משפחתית של מחלת לב - אנגינה פקטוריס - אימא ודוד. בבדיקת אקו לב, שאליה הופניתי בעקבות תלונות על התגברות דופק ללא סיבה (לא בגלל מאמץ או פעילות גופנית) נמצא הממצא הבא GOOD LVEF NORMAL SIZED CHAMBERS NO PATHOLOGICAL FLOWS THERE IS ECHO FREE SPACE LIKE PERICARDIAL EFFUSION UNDER INFERIOR WALL AND RA ARTIUM ממצא שלא זז לפי התנוחות כמו נוזל חופשי. ציסטה? שומן? כך כתב הקרדיולוג. מה זה אומר? האם זאת יכולה להיות הסיבה לדופק המתגבר ללא סיבה? אני שואלת לגבי הממצא של שומן/ציסטה -האם זה יכול להיעלם לבד או לגדול, ואז מה עושים? אנא הסבירו לי מה זה אומר.

גלית שלום ממצא מעניין שיתכן שאין לו שום משמעות. בכל אופן הייתי ממליץ להתייעץ עם מומחה לאקו לב. דר' אגמון (מנהל היחידה לאקו ברמב"ם) הוא אפשרות מצויינת בחיפה. אם את זקוקה לעזרה בתיאום הבדיקה אצלו שילחי א-מייל או תתקשרי למזכירתי, מיכל 04-8542631 בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב