כאבים בלתי מוסברים בחזה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

21/04/2009 | 22:42 | מאת: לילי

אני סובלת כמעט שנתיים מכאבים בלתי מוסברים בחזה. לפעמים הם למגע ולפעמים לא. כמו כן קצב פעימות הלב שלי מוגבר בתקופה האחרונה. לפני שנתיים בעלי נפטר מהתקף לב, עשיתי בדיקות כגון בדיקת מאמץ עם הזרקת חומר רדיו אקטיבי, לפני כשנתיים והכל היה בסדר. אני בת 47, בעבר לא סבלתי משום כאבים בחזה. הרופאים חשבו שאולי הכאבים למגע הם מדלקת ונתנו לי תרופות נגד דלקתי שלא עזאו. כמו כן עברתי אנדוסקופיה מאחר והתחלתי לסבול מצרבות ואז אמרו לי שהיה לי את ההליקובקטור פיילורי, קבלתי אנטיביוטיקה והרגשתי טוב יותר מבחינת הצרבות. יש לי ילדה בת 8 ואנחנו חיות בארה"ב. קשה ללא משפחה, אבל אני עדיין חושבת שברגע שאדע ממה נובעים הכאבים שלי, הכל יהיה טוב יותר, משום שכרגע לאף רופא אין פתרון.בקיץ שעבר הייתי בארץ ועשיתי בדיקות כלליות במכון מור והכל היה בסדר. בבקשה, שמישהו רק יעזור לי לדעת מה האבחנה??? הכאבים נמצאים רוב הזמן, ולא משנה אם אני רגועה או בלתץ. דרך אגב, כאשר אני מדברת על בעלי ז"ל, יש לי כאבים בחזה, אבל אז אני יודעת ממה הם נובעים.

לילי שלום מאוד מצטער לשמוע על מצוקתך. קשה מאוד לתת אבחנות ללא בדיקה ושיחה אישית. אני ממליץ להיבדק אצל רופא משפחה טוב בארץ או בארה"ב. אם הכאבים מוגברים במגע, קרוב לוודאי שמדובר בכאבים במקורם בשלד (עצמות או שרירים). תרופות כמו אטופן או אדויל לתקופה מוגבלת כמו שבועיים שלושה יכולות לעזור. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב