החלפת מסתם שני

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

14/01/2009 | 02:16 | מאת: יהודה

לפני מספר שנים עברתי ניתוח החלפת מסתם מיטרלי. ואני מועמד לניתוח שני להחלפת מסתם אורטלי בי"ח שיבה שאלתי ..האם זה נדיר שני מסתמים לאדם? האם יש סיכון גדול יותר סך הכל מצבי הבריאותי טוב ואין בעיות אחרות כגון לחץ דם תיפקודי כבד ..וכו"לי בתודה .יהודה בן 55

יהודה שלום במקרים רבים אנחנו מחליפים או מתקנים שניים ואפילו שלושה מסתמים בחולה אחד. בחלק מהמקרים הכל מבוצע בניתוח אחד. בחלק מהמקרים כמו במקרה שלך החלפת המסתמים מבוצעת בשני ניתוחים בהפרש מספר שנים. ניתוח חוזר הוא מעט יותר מסוכן, אך בשנים האחרונות התוצאות של ניתוחי הלב החוזרים השתפרו מאוד. במרקה שלך, איש צעיר ויחסית בריא, הסיכון אינוו גבוה. אחוזים מדוייקים תוכל לקבל מהצוות המנתח שיודע את כל הפרטים הרפואיים שלך. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב