אירוע מוחי קל לאחר ניתוח החלפת מסתם אורטלי?

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

04/08/2009 | 20:04 | מאת: בתיה

שלום, לפני שנה עברתי ניתוח להחלפת מסתם אורטלי ביולוגי אני בת 56. אחרי חצי שנה מהניתוח קיבלתי אירוע מוחי קל, הקרדיולוג ביקש לעשות בדיקת אקו לב דרך הושט ע"מ לדעת למה קיבלתי אירוע. האקו הראה חור בלב. מה עושים במקרה כזה??? הממתינה להתייחסות

בתיה שלום אם אני מבין נכון מדובר בחור בין העליות. בהרבה מקרים קיים חור כזה ואין שום צורך בהתערבות. במקרים של אירוע מוחי, יש לחפש גם גורמים אחרים. אם מגיעים למסקנה שהגורם הסביר הוא החור בין העליות ניתן לשקול את סגירתו. בדר"כ ניתן לסגור אותו בצנתור ללא צורך בניתוח לב פתוח. ממליץ לפנות להתייעצות לקרדיולוג שמתצחה בתחום. ברמב"ם ניתן לפנות לדר לורבר. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב