השתלת קוצב וחולשה כללית

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

14/04/2009 | 20:00 | מאת: א.ר.

שלום רב, סבתא שלי בת 89 עברה לפני שבוע השתלת קוצב לב עקב Complete AV block. מאז הדופק סדיר (60 לדקה). מאז השחרור היא חשה חולשה כללית בגוף ללא כאבים בחזה, ללא קוצר נשימה. היא סובלת מיתר לחץ דם שמאוזן באמצעות נורמיטן 12.5 מ"ג ליום. בזמן האשפוז הפסיקו לה את הנורמיטן (בבת אחת ולא בהדרגה!!!) והחליפו לה לקרדילוק 5 מ"ג שלא נזקקה לו עקב לחץ הדם הנמוך. היום, לחץ הדם היה 110/45. נתתי לה לשתות מיים (גם בגלל השרב) וגם קפה. היתה הטבה חלקית. יש לציין שבדיקות הדם שנעשו היו תקינים: ספירת דם, ת.כבד, ת.כילייה וצילום חזה. 1) מה יכולה להיות הסיבה לחולשה ? 2) האם אין סכנה ללב בכך שהפסיקו לה את הנורמיטן בבת אחת ולא בהדרגה? תודה רבה וחג שמח.

א. ר. שלום יתכן שניתן לעזור מעט לסבתך אם הדופק של הקוצב יואץ מעט מ 60 לסביבות 75 לפחות לתקופת ביניים. במקרה שלה, אני לא רואה בעייה בהפסקה של הנורמיטן. בכל מקרה, אני ממליץ לפנות להתייעצות עם הקרדיולוג שהשתיל את הקוצב. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב