פורום בריאות העין

הפורום יעסוק בבריאות העין ובדרכים שונות לשיפור הראייה. יינתנו תשובות ללא נטייה מסחרית, בכל הנושאים הקשורים לבריאות העין, כגון: קרנית, קטרקט, גלאוקומה, מחלות רשתית, בדיקות חשובות בתינוקות וילדים, עין עצלה ועוד. לקבלת מידע טלפוני, חייגו: 1-700-706-222.
15229 הודעות
14707 תשובות מומחה

מנהלי פורום בריאות העין

גולשים יקרים: לא יפוענחו בדיקות במסגרת הפורום הפורום יעסוק בבריאות העין ובדרכים שונות לשיפור הראייה. לציבור הגולשים יינתנו תשובות, תוך פרק זמן של 48-72 שעות, ללא נטייה מסחרית, בכל הנושאים הקשורים לבריאות העין, כגון: קרנית, קטרקט, גלאוקומה, מחלות רשתית, בדיקות בתינוקות וילדים, עין עצלה ועוד. לקבלת מידע: 3122*
12/06/2006 | 18:09 | מאת: צבי

כמרכיב משקפיים מספר 7 שבוע לאחר ניתוח קטרקט אני לא רואה למרחק 6:6. נאמר לי שלא אזדקק למשקפים לרחוק כי אם רק לקריאה. האם לוקח זמן שאראה לרחוק 6:6 ?

צבי שלום, בדר"כ זמן ההחלמה לאחר ניתוח קטרקט הוא ימים עד שבועות ועל-כן שבוע לאחר הניתוח, אינו זמן מספיק להתאוששות העין.

12/06/2006 | 17:53 | מאת: שירי

פניתי לרופא עיניים בעקבות גירוד וגירוי בעיניים. הוא אבחן בשתי העיניים "צביעה נקודתית". מה זה אומר? מה כדאי לעשות? האם יש קשר להרכבה של עדשות מגע? תודה!

שירי שלום, לשאלתך קשה לי להבין במה מדובר. עליך לפרט את הממצא על מנת שאוכל לענות לך ביתר דיוק.

12/06/2006 | 15:26 | מאת: שרי

ד"ר שלום, מזה כשבוע וחצי אני רואה במשך כל היום נקודות שחורות קטנות שזזות, כמו אחרי סינוור משמש או כמו בעצימת עיניים חזקה (מקווה שברור), הרגשה של רצון לשפשף את העיניים, מפריע לי מאוד שמשך היום. יש לי משקפי ראייה למרחוק מספר מאוד קטן שאני משתמשת לעיתים בנהיגה בלילה. האם התופעה מוכרת? כיצד מטפלים? קבעתי תור לסוף השבוע לרופא, מקווה לשמוע ממך תשובה לפני. תודה.

שרי שלום, אם מדובר בנקודות שחורות זזות קרוב לוודאי שמקורן בזגוגית (הג'לי של העין). עקב התנזלות הג'לי נגרמת תופעה זו. מקרים של דימום בזגוגית עקב קרע ברשתית יכול להתאפיין בממצאים דומים. אני ממליץ להבדק אצל רופא עיניים. למעשה אין טיפול לממצאים ויש לחכות שזה יחלוף מעצמו. הממצאים מוחמרים על רקע לבן ואור חזק. יש להקפיד משנה זהירות במקרים של נקודות שחורות רבות חדשות, הבזקי אור או מסך חלקי בשדה הראיה. במקרים אלו מומלץ לפנות מיידית לרופא עיניים.

בדיקה לגרענת טרכומה -מה מהות הבדיקה? האם עורכים אותה היום? מהי מטרת הבדיקה? איך מבצעים את הבדיקה?

רותי שלום, בדר"כ בדיקה לגרענת מתאפיינת ע"י לקיחת משטח מהלחמית וצביעתו. לא ידוע לי על מציאת גרענת אקטיבית בישראל.

11/06/2006 | 07:31 | מאת: שרון

שלום, אבי בן 75. לאחרונה אובחן לו בעין שמאל ניוון שרירים (יש לו משקפיים). בעין ימין הוא רואה בסדר גמור בלי כל בעיה מיוחדת. בחודש האחרון הוא מתלונן שכשהוא קורא מקרוב- עיתון למשל, אם קיימת תמונה היא עולה על הכיתוב או אם יש קו שחור כל שהוא המפריד בין כתבות שונות הקו עולה על הכתוב וזה מפריע לו לקרוא. לעומת זאת הוא צופה בטלויזיה בלי בעיה ואפילו נוהג. הבעיה מתבטאת רק בראייה מקרוב ולא לרחוק. האם יש דרך לטפל בכך? ניתוח? או שזה אבוד? אולי זה הגיל? אשמח אם תוכל לעזור לנו או להפנות אותנו לגורם כל שהוא שיוכל... תודה!

שרון שלום, תיאור המקרה של אביך אינו מספיק ברור. קרוב לודאי שלא מדובר בניוון שרירים אלא בניוון של המקולה ברשתית, דבר האופייני יותר לאיש בן 75. אם בעין השנייה ראייתו טובה, אין כל סיבה שלא יכול להסתדר. הייתי ממליץ לאביך להיבדק אצל רופא עיניים המתמחה ברשתית, על מנת לאבחן ולטפל בבעיה. לאחרונה עומדים לרשותנו טיפולים חדשים ויעילים יותר בניוון של המקולה.

10/06/2006 | 19:34 | מאת: riki

מזה שנים אני סובלת מהתקפי אובאיטיס בעין ימין, עקב כך נאלצתי לעבור ניתוח קטרקט בגיל יחסית צעיר ולאחר שנים מספר עברתי גם ליוטש ליזר לניקוי העדשה. עלי לציין שההתקפים שלי באים בתדירות יחסית גבוהה לפעמים כל חודשיים ולפעמים קצת יותר. היום חדות הראיה שלי לא טובה למרות שאני מרכיבה משקפים וזה לא בעיית המשקפים, גם עין שמאל כבר לא כל כך טובה (עלי לציין שאני חולה באפטיטיס ועל רקע זה יש לי בעיות בעיניים) שאלתי האם יש פתרון כלשהו או טיפול יותר טוב חוץ מטיפות סטרדוטקס בעת התקף , אני נמצאת במעקב אצל רופא עיניים בערך כל חודשיים. באם יש לך הכוונה כלשהי אודה לך לקבלת תשובה.

12/06/2006 | 15:56 | מאת: ד"ר שמואל לוינגר

ריקי שלום, מקרים של אוביאיטיס בעין אחת פחות שכיחים מבשתי העיניים. מומלץ לבצע בירור מלא למקור האביאיטיס. לעתים, טיפול בגורם יכול לפתור חלקית או לחלוטין את הבעיה בעין. ב- 60% מהמקרים לא ניתן לאבחן את הסיבה לאובאיטיס ואז ניתן לטפל רק בממצא בעין. כיום ניתן להשתמש בסוגים שונים של טיפות סטרואידים. היייתי ממליץ לך לפנות לרופא מומחה לאובאיטיס. לעתים לרפואה אין מענה למקרים אלו, והשמירה על הקיים היא האופציה היחידה שעומדת לרשותנו.

10/06/2006 | 02:10 | מאת: יובל

ידידתי סובלת מגלאקומה בשתי העיניים עקב נטילת כדורים נגד מגרנות (מניעה) טופומקס. היא איבדה את ראייתה בזמן קצר כמעט לחלוטין. בבית החולים הורידו את הלחץ התוך עיני שהגיע ל-45 ואמרו לה שהיא הגיעה ממש לפני שהנזק הפל בחתי הפיך. עברו יומיים מאז וראייתה לא שבה אליה. היא מקבלת שני סוגי כדורים ושלושה סוגי טיפות עיניים להורדת הלחץ. שאלותי הן: 1. האם יש סיכון שהראייה לא תשוב כבעבר, ואולי לא תשתפר בכלל? 2. אם כן אמורה להיות הטבה, כמה זמן בממוצע עד חזרת הראייה מנסיונך? 3. האם יש צורך להמשיך במעקב לאחר סיום התהליך ומה ניתן לעשות כדי להקל ולמנוע הישנות? תודה רבה ובהצלחה עם הפורום החדש.

יובל שלום, בדר"כ לחץ תוך-עיני גבוה מלווה בכאבי ראש ועיניים עם טשטוש הראייה עקב בצקת של הקרנית. יש לשאוף להוריד את הלחץ התוך-עיני במהירות המקסימאלית, אך לעתים למרות שהלחץ יורד נשארים ממצאים ופגיעות בעין ובעצב הראייה שאינם מתאוששים. בדר"כ הראייה חוזרת להיות סדירה. בחלק מהמקרים מספיק טיפול תרופתי ובחלק מהמקרים יש צורך לבצע ניתוחי לייזר או ניתוחים לניקוז הנוזל מהלשכה הקידמית.

09/06/2006 | 23:36 | מאת: אב מודאג

שלום רב ! בתי עברה ניתוח להסרת ירוד בגיל 3 חודשים בשתי העניים, בהפרש של שבוע וחצי בין הראשון לשני. לאחר הניתוח הותאמו לה עדשות מגע מספר 29+ (קשות). 1.מהו הזמן האידיאלי הדרוש לשם השתלת עדשה קבועה? והאם מומלצת עדשה מולטיפוקלית ... או שעדשה הנמצאת במלאי בית החולים הציבורי מספקת?? (לראיה מרחבית ו\או ראייה מכסימלית)..האם בגיל 7 חודשים זהו הזמן הדרוש ? או שיש לחכות מעבר לכך עד אשר העין תתפתח יותר או שתתארך כך שהמספר יהיה מינימאלי?? 2.האם ישנו סיכון בהמשך הדרך לפזילה (לאחר 2 הניתוחים אין הבחנה לפזילה) או להיווצרות עין עצלה? 3.האם ישנו מצב בו תזדקק בתי למשקפיים או עדשות מגע בהמשך דרכה? או שניתן לחשב את המספר של העדשה בדיוק כזה אשר ימנע אביזר נוסף או ניתוח להוספת עדשה?..

שלום, בדר"כ נוהגים להשתיל עדשות מגע מלאכותיות כבר בניתוח הראשון. יתכן ובמקרה של ביתך לא ניתן היה להשתיל עדשה בעת הניתוח הראשון להשתלת הירוד. כיום קיימים מספר סוגים של עדשות תוך-עיניות משניות שניתן להשתילן לאחר ניתוח קטרקט, תלוי במצב הניתוח הראשון. במידה והילדה אינה מקבלת גירוי זהה מכל עין למוח (ראייה מדייקת), הדבר יכול לגרום לעין עצלה (אמבליופיה) ולפזילה. לכן קיימת חשיבות עליונה להתאמת הראייה המקסימלית, כולל התאמת משקפיים ועדשות מגע, בכדי למנוע את האמבליופיה כבר מהגיל הרך.

09/06/2006 | 08:32 | מאת: שמעון

לאחרונה העניים שלי החלו לדמעות מסיבה לא ברורה האם זה מרמז על בעיה אונקולוגית? (מקרה ח"כ יורי שטרן) או בעיה אחרת ?

שמעון שלום, טבע האדם הוא לנסות ולהקיש ממצא מסויים אצל אדם אחר ולהשליכו לגבי עצמו. קיימות סיבות רבות ושכיחות הרבה יותר שיכולות לגרום לדמעת שאינן קשורות למחלה אונקולוגית, אז הסר דאגה מליבך. בדר"כ הסיבה השכיחה ביותר הינה יובש בעיניים. תגובת העין לאיכות ירודה של דמעות היא דמעת. סיבה אחרת ליובש היא חסימה מלאה או חלקית של דרכי הדמעות. דמעת הנגרמת עקב מחלה אונקולוגית מקורה בטיפול כימותרפי, המקטין את כמות הדמעות ואיכותן, פוגע בתאים המייצרים חלק משכבת הדמעות ולעתים אך גורם לחסימה של תעלת הדמעות.

08/06/2006 | 21:29 | מאת: מיכל

שלום ד"ר לוינגר אני הייתי בבדיקת עיניים משום שיש לי קוצר ראיה מכבר מספר שנים ופשוט רציתי להיבדק ולדעת מה המצב .כמובן שאני לובשת משקפיים לראיה למרחק מספר שנים .עכשיו,בבדיקה האחרונה הרופא שבדק אותי אמר לי שהכל כרגיל כמו שאני מכירה עד היום אבל יש משהו שהוא רוצה לבדוק וזה-שדה הראייה ולכן שלח אותי למכון מור אבל שזה לא דחוף שאני אעשה את זה בזמני החופשי.ואני רוצה לדעת למה ומה בעצם העניין.אני מדגישה שאני בהחלט לא לחוצה רק רוצה להבין.

מיכל שלום, בדר"כ שולחים לבדיקת שדה-ראייה במקרים של לחץ תוך-עיני גבולי או שקערורית בעצב ראייה. ידוע כי אצל חלק מהאנשים עם קוצר ראיה יש שקערורית פזיולוגית בעצב הראייה, שזה נורמאלי ואין לזה שום משמעות. אולם בכדי לשלול זאת, שולחים לבדיקת שדה-ראייה.

08/06/2006 | 15:32 | מאת: יוני

ד"ר שלום, מדוע ישנם רופאי עיניים שמתנגדים לביצוע ניתוחי לייזר לתיקון הראייה? רופא העיניים שלי (מומחה למחלות עיניים ואף מנתח)מכיר אותי מגיל ילדות, כשהייתי מגיע לביקורות. הוא טוען שגם הוא יכל לנתח ניתוחי לייזר ,אך כיוון שהוא דבק בכך שניתוחים מסוג זה לא מומלצים -הוא לא מנתח , לפי דבריו. לכן למרות שנמצאתי מתאים לניתוח ללא כל בעייה אצל מס' מכונים, הוא לא המליץ לי כמו שלא ממליץ לאף אחד ("הכי בריא זה להישאר עם משקפיים").. הוא אנטי עדשות גם..ולא ממליץ לי להרכיב ואף אמר שהוא מה"מחמירים" ואם אחליט לעבור ניתוח עדיף חודשיים ללא עדשות...אני מנסה להבין את ההיגיון שעומד מאחורי זה .. אולי אתה תוכל לעזור לי בכך כי הרופא בעצם לא נותן לי את הביטחון לפני ביצוע הניתוח.(זה לא כיוון שיש לי בעייה מיוחדת , לכולם הוא לא ממליץ בד"כ)

יוני שלום, כידוע לך, רפואה אינה מדע מדוייק וקיימות חוות דעת שונות לגבי אותו נושא. קרוב לודאי שהרופא שלך הינו שמרני במיוחד ואינו עוסק בתחום של נתוחי רפרקציה. כיום, כל נתוחי הרפרקציה מבוצעים באישור ה- F.D.A האמריקאי, אשר מחמיר במיוחד במתן אישורים. אחוז הסיבוכים וחומרתם קטן. דיוק התוצאות רב ושביעות הרצון טובה. במרכז הרפואי שלנו עברו 3 רופאי עיניים ניתוחים להסרת משקפיים. האחרון לפני 4 חודשים. בארץ כ- 10 רופאי עיניים עברו ניתוח להסרת משקפיים וילדי רופאי עיניים רבים עברו ניתוח דומה. גם אישתי עברה ניתוח לייזר להסרת משקפיים לפני כ-7 שנים. אני מעולם לא נותן "המלצה" למישהו לעבור את הניתוח מכיוון ומדובר בניתוח קוסמטי בדר"כ. לאחר בדיקת התאמה קפדנית, אני קובע האם הוא מתאים לטיפול או לא, אך ההחלטה האם לעבור היא בידיו. בכדי להקל עלייך, הייתי ממליץ להגיע לבדיקת התאמה, שאינה מחייבת, על מנת להתרשם, לשמוע פרטים ואולי לאחר-מכן יהיו בידייך כלים טובים יותר להחליט.

12/06/2006 | 16:30 | מאת: יוני

נבדקתי אצליכם במכון כבר, נמצאתי מתאים ע"י ד"ר הירש לכל סוג של ניתוח כאשר הוא המליץ על אינטרלאסיק... אני מעוניין לבצע , אך הרופא האישי לא נותן לי את הביטחון לכך :( הוא מכיר אותי שנים...

07/06/2006 | 15:48 | מאת: רותי

מי זוכר את בדיקת העיניים התקופתית בחדר של האחות סוניה?!?,,, נשארה לי ממש טראומה מהבדיקה ואני תוהה ושואלת מה זה היה? אחת לחצי שנה היה מגיע צוות רפואי לחדר האחות סונייהבשנים 1962-1970 והיו קוראים לנו הרכים בשנים לעמוד בתור בטור ולהכנס ל"רופאת עיניים" שם אבוי -היו הופכים לנו את העפעף של העיין,-אני זוכרת את זה כסיוט חיי-ועד היום אינני מסוגלת כשמתקרבים לי לעיין! מי זוכר את הבדיקה? מה זה היה?ערכו עלינו נסיונות? אני זוכרת שהבדיקה היתה לי קשה,מתוך אינסטינג העיין-העפעף היה זז מרפרף-הייתי מאוד לא רגועה-אז-וזה היה הנורא מכל ה"רופאה"היתה נותנת לאחות הוראה להביא כפית"רפואית"כסופה והיו כמו הופכים את העיין-לי לילדה השקטה בדרך כלל-אך סוררת בבדיקת העיניים היו ממש מחזיקים אותי בידיים-מורים לי לא לזו ז-ומבצעים בכוח את הבדיקה-נשארה לי ממש טראומה?מי זוכר? מי יכול לתת הסבר איזו בדיקה זו היתה?ולאיזה מטרה נועדה

רותי שלום, ראי תשובה לשאלתך בתחתית העמוד.

07/06/2006 | 15:04 | מאת: מיקה

האם כאשר קיים צורך במשקפיים (בשתי העיינים מספר 1.5) שהות במשך היום ללא משקפיים, בזמן נהיגה, עבודה או צפיה בטלביזיה, יכולה להגדיל את המספר (מדובר האדם בוגר) ?

מיקה שלום, אין קשר בין המספר לשימוש במשקפיים.

07/06/2006 | 14:43 | מאת: רוני

הנני מרכיבה עדשות מגע רכות כבר כ 14 שנה ונהנית מהם מאוד . לא נתקלתי בבעיות מיוחדות. לפני כחודשיים התפתחה אצלי דלקת עיניים שטופלה בטיפות אנטיביוטות וסטרואידים . במקביל הורדתי את העדשות מגע. הדלקת עברה לפני כשבועיים אך עיניי נותרו אדומות ,מגורות, ויבשות. הרופא עיניים המליץ על חליטות קמומיל וטיפות אופטידול הומופאתיות . אך למרות הטיפול המסור של שבועיים לא עובר לי האדמומיות והעיניים מגורות מאוד. הרופא שלל דלקת ובעיית רשתית. עדיין לא חזרתי לעדשות ואני מתוסכלת ומדוכאת מהמצב? אשמח לרעיונות? תודה

רוני שלום, קשה לענות אישית למקרה שלך. בדר"כ מדובר בדלקות קלות אשר חולפות תוך מס' ימים. יש להגביר את השימוש בטיפות מלאכותיות, עדיפות לסוג שאינו מיכל חומר משמר, ואף להזליף טיפות על העדשת מגע עצמה. במקרה של אלרגיה (רגישות) לעדשות הרכות, לעתים לא ניתן להרכיבן שוב.

07/06/2006 | 12:41 | מאת: ליאת

שלום, שמי ליאת, אני מרכיבה משקפיים בשעות החושך (ערב ולילה) ועדשות מגע במהלך היום. המספרים שלי גבוהים - בערך 10 בכל עין + צילנדרים. העניין הוא שלעיתים כשאני ממוקדת, כלומר בפוקוס על משהו, תוך כדי קריאה, כתיבה וכו', אני רואה שזזים לי סיבים בעין. מדוע? האם יש סיבה לדאגה? הייתי אצל רופאה בקופ"ח והיא טענה שהעין שלי מורכבת מסיבים אלו ולא ניתן לעשות דבר... אנא חזור אליי בתשובה. תודה מראש, ליאת.

ליאת שלום, מדובר בהתנזלות הזגוגית. ממצא שכיח יותר אצל אנשים בעלי קוצר ראיה גבוה. למעשה, אין לנו טיפול בכך.

שלום רב, ברצוני לשאול האם תתכן ירידה בראייה כתוצאה מיובש חמור בלחמית? בדר"כ באביב ובקיץ כתוצאה מאלרגיות ומיובש, העיניים שלי מתייבשות ומאדימות. בבדיקת ראיה שעשיתי לפני מס' ימים, נמצא כי בעין שמאל הירידה ירדה עד לרמה של 70%, דבר המוזר בעיניי כי אין לי כאבי ראש או הרגשה כי אינני רואה טוב. האם העובדה שהעיניים אדומות, שורפות ויבשות, יכולות לגרום לירידה בראייה? אודה על תשובתך המהירה.

ערן שלום, יובש בקרנית, במידה והוא חמור, יכול לגרום לירידה משמעותית בחדות ראיה ואיכות ראיה, מלווה בסינוורים וטשטוש. הדבר תלוי כמובן בחומרת היובש. יובש מתקדם בקרנית יכול לגרום לפצעונים קטנים באפיתל הקרנית (השכבה העליונה) ולפגוע ברגלריות של פני-השטח בקרנית. מומלץ לטפל במקרים אלו בצורה אינטנסיבית מכיוון שככל שהפגיעה בקרנית מתקדמת יותר, ההחלמה איטית יותר והטיפול ממושך יותר. אני לא ממליץ לחכות לסימפטומים של יובש בכדי להתחיל בטיפול. לאנשים הסובלים מיובש יש לתת טיפול מונע, כל הזמן.

06/06/2006 | 22:44 | מאת: הילה

דר' נכבד, גילי 59, אני מוטרדת מכך שבשנתיים האחרונות מספר משקפי הקריאה עלה בשני מספרים כמו כן אני זקוקה גם למשקפים לראיה מרחוק. מספר 4 - קריאה מספר 2 - רחוק כיצד אני יכולה לעצור את ההתדרדרות ?

הילה שלום, קרוב לודאי שאת סובלת מרוחק ראיה אשר בא לידי ביטוי רק בגיל בו עדשת העין מאבדת מגמישותה. תופעה זו נקראת פרסוביופיה ומופיעה בדר"כ לאחר גיל 40. אצל אנשים בעלי רוחק ראיה זה יכול להופיע אף בגיל צעיר יותר. המספר מוסיף לעלות עד סביבות גיל 55 ואז נעצר. אנשים הסובלים גם מרוחק ראייה זקוקים למשקפים משולבות לקריאה ולרחוק(מולטיפוקליות).

06/06/2006 | 21:38 | מאת: דורון

האם באמת טיפות סיכה ליובש בעיניים אכן מסייעות להקלת היובש או שזה בעצם סתם נותן את התחושה הזו. שמעתי על כך מפי רופאי ורציתי לשאול גם את דעתך על כך. ושאלה נוספת שהיא דעה אישית שלך בעצם- האם אתה תומך בניתוחי לייזר לתיקון הראייה? מה דעתך עליהם? האם זה יותר מקדם טעמי מסחר של רופאים מאשר בריאות העין? כי אחרי הכל הכי בריא זה להישאר עם משקפיים.. השאלה האם ייתכנו ליקויים לאחר ניתוחי לייזר ..

דורון שלום, לגבי השימוש בטיפות ליובש- מטרתם לשפר את הרטיבות בעין ולמנוע יובש. הטיפות מורכבות מחומרים הדומים לאלו של דמעות העין, אך מתיבשות יותר לאט ובכך שומרות על רטיבות קבועה בצורת שכבה שומנית על פני הקרנית. לגבי ניתוחי לייזר, אני עוסק בניתוחי לייזר, נסיוני רב והתוצאות מצויינות, בתנאי שהמטופל מתאים לניתוח. לבדיקת התאמה ישנה חשיבות גדולה. כ-30% מהפונים לניתוחי הלייזר, אינם מתאימים לעבור את הטיפול ולכן האבחון הראשוני הוא מאד חשוב בכדי למנוע עוגמת נפש וחוסר סיפוק מהתוצאה. אני אינני נותן "המלצה" לעבור טיפול לייזר, מכיוון וזהו הליך קוסמטי אשר תורם לנוחיות המטופל והבחירה צריכה להיות בידי המטופל בלבד, בהתאם לשיקוליו. גם כאשר אישתי פנתה אליי בכדי שאנתח אותה, בדקתי אותה על-מנת לוודא שהיא מתאימה, אך לא נתתי לה "המלצה". ההחלטה היא של המטופל בלבד ואין על אף אחד להשפיע עליו, או ללחוץ עליו.

06/06/2006 | 20:47 | מאת: חיה

מזה תקופה יחסית ארוכה (כשבועיים) תקופות אשר חולפות וחוזרות העיניים שלי דומעות ללא הפסקה עד לירידת דמעות ממש. הדבר ממש מציק גם בעת העבודה וגם בעת צפיה בטלוויזיה. שאלה נוספת בערב כאשר אני רואה טלוויזה לאחר כשעתיים אני רואה כאילו דרך ערפל והתרגום נראה כפול. למרות שאני מרכיבה משקפיים. האם יש סיבה. אודה על תשובתך לשתי השאלות. חיה

חיה שלום, קרוב לודאי שמדובר ביובש של העין. ישנה חשיבות להרכב הדמעות ולא רק לכמות הדמעות. דמעות שאיכותן אינה מספיק טובה, מתיבשות במהירות ואינן שומרות על רטיבות אחידה של הקרנית. צפייה בטלוויזיה, קריאה במחשב או בספר וכאשר אנו לא ממצמצים מספיק פעמים, כל אלו עלולים לגרום להתיבשות העין והיא מגיבה בייצור יתר של דמעות. אפשרות נוספת היא חסימה חלקית של דרכי הדמעות, שמתבטאת בדמעת בכל מקרה של ייצור יתר של דמעות.

11/06/2006 | 19:54 | מאת: חיה

תודה לך ד"ר לוינגר על התשובה ואכן קניתי טיפות של דמעות מלאכותיות כביכול והדבר עזר לי פלאים. השאלה כמה זמן אפשר לקחת את הטיפות הללו ברצף. אודה לך על תשובתך. תודה חיה

06/06/2006 | 16:26 | מאת: בילבי

שלום. עקץ אותי יתוש בעפעף וכעת העין מאוד נפוחה ואדומה. מה אפשר לעשות כדי להוריד את הנפיחות?

שלום, אני ממליץ על שימוש במשחה, כגון- "אלוורה" וקרור המקום בעזרת קרח. יש להמתין עד שהנפיחות תעבור, הדבר אינו מסכן את העין.

06/06/2006 | 15:36 | מאת: אלון

שלום ד"ר,ביצעתי ניתוח LASEK לפני כ-8 חודשים.אני בעל חור קטן ברשתית. האם יש סיכון לעין בניתוח(חוזר) תיקון LASEK? האם צילינדר בכל עין 1.25 ללא מספר נחשב לראייה תפקודית המתירה נהיגה ללא משקפי ראייה? מהו זמן ההחלמה שבו "אפסו הסיכוים" לצימצום הצילינדר?

אלון שלום, בדר"כ במקרה של חור ברשתית, במידה והוא פתוח, הייתי ממליץ לטפל בו בעזרת ארגון לייזר (ריתוך). לגבי ההחלמה מניתוח LASEK- מדובר בהחלמה שהיא יותר איטית מאשר בניתוח ה LASIK או ה INTRALASIK. יש לחכות לפחות 3-4 חודשים מהטיפול הראשון. לגבי הראיה- לא גודל המספר או הצילינדר יקבעו האם יש לבצע תיקון, אלא חדות הראייה. ישנם אנשים שיש להם מספר גבוה יחסית, אך הם עדיין רואים טוב ואין צורך לתקן. לעומת זאת, ישנם אנשים בעלי צילינדר או מספר קטן, שזקוקים לתיקון. זה מאד אינדיווידואלי.

06/06/2006 | 11:16 | מאת: אני

רופא העיניים אבחן קטרקט שאותו המליץ להניח ביתניים ללא טיפול, ודלקת כרונית המטופלת בתחליף דמעות, ובעת החמרה בטיפות המכילות סטרואידים. האם יש פתרון ?

שלום, קשה לי לענות על שאלתך מכיוון ומדובר בממצא ספציפי שלא ראיתי. בדר"כ כאשר מוסיפים סטרואידים על טיפות מקומיות, קרוב לודאי שמדובר בתהליך אלרגי הקשור בעונות השנה או בגורם אחר.

13/06/2006 | 21:00 | מאת: אני

עשיתי טסטים ולא נמצאה אלרגיה לאף אחד מהחומרים, נאמר לי שצריך ללמוד לחיות עם זה, מה דעתך ? האם אין פתרון תרופתי כלשהוא ?

06/06/2006 | 08:55 | מאת: גילה

יש לבעלי בעיה בעין שמאל, יש איזה צל שכל הזמן הולך איתו, אפילו שהוא מזיז את העין לצדדים הצל זז איתו. הדבר הזה מאוד מציק לו, למרות שהוא מנסה להתעלם אבל קשה. היה בבדיקה אצל רופא עינים אמרה שזה נוזל וזה יעבור, אבל הדבר לא עובר. מה אפשר לעשות כדי לטפל בזה. בתודה גילה

גילה שלום, ע"פ התיאור שלך קרוב לודאי שמדובר בהפרדות של הזגוגית. תופעה שכיחה ככל שעולה הגיל ויכולה להופיע גם בעין השניה. יש לבדוק שהזגוגית שנפרדה לא מושכת את הרשתית, דבר שיכול לגרום לקרע ברשתית. במקרים של הופעת הבזקי אור, נקודות שחורות רבות או צל קבוע בחלק משדה הראייה, יש צורך לפנות לרופא עיניים. בדר"כ צל זז, כפי שתארת אצל בעלך, זוהי תופעה שבאה והולכת והמוח שלנו לומד לנטרל אותה. למעשה לא קיים טיפול בממצא זה.

05/06/2006 | 23:30 | מאת: דליה

מלפני יומיים אני רואה מעין חוט שחור בעיין ,בבדיקת עיניים אמרה לי הרופאה שזה מעין סיב שהשתחרר ואני צריכה לשים לב אם הבעיה לא מתגברת ואני שואלת האם זה יכול להביא לקרע ברישתית או בכלל מה זה ולמה זה יכול להוביל תודה דליה

דליה שלום, כאשר סיב זז בעין, ניתן לראות אותו בעיקר על רקע לבן ובאור חזק. המקרה מצריך שינוי בהתנזלות הזגוגית או הפרדות של הזגוגית. מומלץ להיבדק אצל רופא עיניים על-מנת לשלול משיכה של הרשתית ע"י הזגוגית בתדירות גבוהה מן הרגיל. במקרה של הופעת הבזקי אור, נקודות שחורות רבות או מסך קבוע או חלקי בשדה הראייה- מומלץ לפנות מיידית לרופא העיניים.

05/06/2006 | 20:11 | מאת: ברכה

קרובת משפחת בת 80 אובחנה : קטרקט all types macular degeneration ninexudative senile נאמר לה שאין דרך להקל עליה, קיבלה רק ויטמין ויטלוקס פלוס בשחרור איטי. האם יש דרך לעזור לה

ברכה שלום, במקרה כמו של קרובת משפחתך, של ניוון המקולה מהסוג היבש ומלווה בקטרקט, במידה והקטרקט מתקדם- הייתי ממליץ לנתח את הקטקרט. ניתוח קטרקט במקרים אלו יכול לשפר את הראיה ההיקפית ולשפר את ההתמצאות במרחב. כיום קיימות עדשות מלאכותיות מסוג "טלסקופ" המושתלות בעיניים של מטופלים אלו ומשפרות להם את הראיה בצורה משמעותית. במקרים של ניוון מהסוג הרטוב, יש כיום טיפול חדשני ע"י הזרקת "אוויסטן", העוצר את צמיחת הממברנה וכלי הדם ברשתית.

05/06/2006 | 08:03 | מאת: ronit

בוקר טוב! שמתי לב שבזמן האחרון אני מתעוררת כל בוקר עם עיניים אדומות ואני לא מבינה למה זה. עלי לציין שאני מרכיבה עדשות מגע וגם לפעמים לא ישנה מספק זמן (6 שעות בלילה) , אין לי מושג אם זה קשור לעניין. אשמח לתשובה-רונית

רונית שלום, תופעה של עיניים אדומות בבוקר נובעת בדר"כ מיובש הנוצר בלילה, או מגורם אחר. אנשים רבים ישנים עם עיניים חצי פתוחות. גם שימוש במזגן או מאוורר על הפנים יכול להגביר את היובש. שמוש ממושך בעדשות וחוסר שינה יכולים להקשות על התאוששות העין מיובש במשך היום ואף לגרום לאודם בעיניים. אני ממליץ על שימוש במשחות ולוברקנטין לפני השינה כדי למנוע את התיבשות הקרנית בלילה ולשפר את התאוששות הקרנית.

אמי אישה כבת 75. מתלוננת הימים האחרונים על ראיה כפולה שפוקדת אותה מידי פעם [לא כל הזמן] בזמן צפייה בטלויזיה , בקוראה את הכתוב. ממה נובע הדבר לדעתך. תודה על תשובתך.

תמי שלום, יש לבדוק האם הראיה הכפולה נוצרת כשמסתכלים בשתי העיניים, או במבט של עין בודדת. בדרך-כלל הסיבה לראייה כפולה בגיל של אמך היא תפקוד חלקי של שרירי העיניים.

04/06/2006 | 21:01 | מאת: סופי

מזה מספר חודשים שעורה חוזרת ונשנית בעין שמאל, עכשיו גם בעין ימין. בעצת רופא אני מנקה את העיניים כל ערב בפדים טבולים בליד קייר, והבעיה נמשכת, שאלתי היא האם זה נכון שזה נובע מסתימה של בלוטות החלב בעיניים, ואם כן האם זה מראה על בעיה כלשהי בגוף ואולי יש צורך בבדיקות כלשהם? אני בת 42. תודה

סופי שלום, תופעה זו יכולה לנבוע מריכוז גבוה של בלוטות שומן. יתכן ששינויים הורמונולים ישפיעו על הממצאים. קיימים טיפולים אשר מונעים היווצרות תהליכים אלו כגון כדורי סולפקס לדלול השומן בבלוטות השומן.

04/06/2006 | 17:57 | מאת: ענבר

אני בת 31 לאחר 2 לידות אני מרכיבה משקפיים מספרים גבוהים -6 ומזה כחודשיים אני סובלת מיובש בעיניים בדיקות הדם בחיפוש אחר מחלה ראומטולוגית נמצאו תקינות אני משתמשת בהילוקומוד וויסקוטירס לא ברור מהו המקור ליובש הפתאומי אני סובלת בעיקר לאחר שנינה, קריאה ושימוש במחשב לעיתים אני חשה טשטוש בראיה האם יש מומחים ליובש או מכונים/ מחלקות בבית חולים? האם אתה מטפל ביובש בעיניים? אודה לקבלת תשובתך

ענבר שלום, יובש הינו תופעה שכיחה ביותר, במיוחד בקרב נשים. הוא מושפע ממס' גורמים, ביניהם- עונות השנה ואף עיסוק. הסתכלות ממושכת במסך מחשב עלולה להגביר את היובש. ישנם טיפולים רבים ליובש בהתאם לחומרת הממצאים.

06/06/2006 | 18:36 | מאת: ענבר

כיצד ניתן לדעת אם הסיבה ליובש היא אלרגית , עונתית או מכל סיבה אחרת אני מרגישה עייפות וכבדות בראיה המליצו לי על טיפול בפלגים ואני חוששת מכך מה ניתן עוד לעשות מעבר לטיפות הילוקומוד ומשחה ויסקוטירס טיפולים אלטרנטיביים/שינוי בתזונה? אני מיואשת אודה לתשובתך

מי זוכר את בדיקת העיניים התקופתית בחדר של האחות סוניה?!?,,, נשארה לי ממש טראומה מהבדיקה ואני תוהה ושואלת מה זה היה? אחת לחצי שנה היה מגיע צוות רפואי לחדר האחות סונייהבשנים 1962-1970 והיו קוראים לנו הרכים בשנים לעמוד בתור בטור ולהכנס ל"רופאת עיניים" שם אבוי -היו הופכים לנו את העפעף של העיין,-אני זוכרת את זה כסיוט חיי-ועד היום אינני מסוגלת כשמתקרבים לי לעיין! מי זוכר את הבדיקה? מה זה היה?ערכו עלינו נסיונות? אני זוכרת שהבדיקה היתה לי קשה,מתוך אינסטינג העיין-העפעף היה זז מרפרף-הייתי מאוד לא רגועה-אז-וזה היה הנורא מכל ה"רופאה"היתה נותנת לאחות הוראה להביא כפית"רפואית"כסופה והיו כמו הופכים את העיין-לי לילדה השקטה בדרך כלל-אך סוררת בבדיקת העיניים היו ממש מחזיקים אותי בידיים-מורים לי לא לזו ז-ומבצעים בכוח את הבדיקה-נשארה לי ממש טראומה?מי זוכר? מי יכול לתת הסבר איזו בדיקה זו היתה?ולאיזה מטרה נועדה? חג שמח לכולנו.

רותי שלום, הפיכת העפעף הייתה לשם אבחון האם את סובלת מטרכומה (גרענת). זוהי מחלה שכיחה בצפון אפריקה אשר עלולה לגרום לעיוורון. טיפול תרופתי פשוט כגון משחה אנטיביוטית ושמירה על היגיינה, יכולים לרפא אותה. לפי דעתי גם ללא הפיכת העפעף ניתן לאבחן מחלה זו. ע"י הפיכת העפעף ניתן לזהות האם חלית במחלה זו בעבר.

03/06/2006 | 22:50 | מאת: יוסי

כתוצאה מחבלה בעיין שמאל, נוצר לי חור ברשתית באזור הפריפריה, קבלתי טיפול בלייזר של 50 יריות, היום כשבועיים לאחר הטיפול, עדיין יש תשטוש ראיה קל,(הראיה בעיין שמאל לא כמו שהיתה לפני החבלה) אני מרגיש רדימות קלה מתחת לעיין,אני מרגיש גם לחצים פנימיים, ויש לי רגישות לאור, אני לא יכול להיות בלי משקפיי שמש ביום, ובלילה עם יש אור חזק אני גם נעזר במשקפיים,יש לציין שכל הבדיקות תקינות, ד"ק לוינגר אני מבקש את דעתך על המקרה,ואמי זקוק ליעוץ להמשך הטיפול, והאם יש השלכות בעתיד לטיפול הלייזר שבוצע לי בעיין ?

יוסי שלום, בדרך כלל אנו משתמשים בלייזר מסוג ארגון לאיחוי הקרעים ברשתית. לייזר בהיקף הרשתית אינו משפיע על הראייה בעתיד ויש לעקוב ולבדוק שהקרע התאחה ושנוצרו צלקות טובות. טשטוש יכול להיגרם מדימום בזגוגית שנוצר כתוצאה מחבלה ברשתית. קרע של הרשתית בכלי דם יכול לגרום לדימום בזגוגית, שיכול לגרום לטשטוש הראייה ולסינוורים. בדרך כלל דימום כזה נספג תוך מספר ימים והממצאים חולפים.

03/06/2006 | 10:49 | מאת: ofra

בת 25.5 עדשות 4.5 מס' לא יציב עם ירידה מתמדת בראיה . אופטומטריסט המליץ לי על עדשות לילה למניעת הדרדרות נוספת . אשמח לקרוא את דעתך בנידון .

עופרה שלום, שימוש בעדשות אורטו -קיי להרכבה בזמן השינה קיים מספר שנים. הדבר יכול להוות אלטרנטיבה חלקית לניתוחי לייזר להסרת משקפיים. החסרון בעדשות אלו הוא שינוי המספר במהלך היום, ככל שמתרחקים מזמן הסרת העדשה המספר עולה. קיים חשש לזיהומים בעדשות אלו. אנו ממליצים על שימוש בשיטה זו במקרים של אי התאמה לניתוח להסרת משקפיים בלייזר.

27/03/2010 | 20:58 | מאת: אנסטסיה

שלום, רציתי לדעת אם המס' שלי יחסית נמוך -1 ולא רצוי לי להרכיב עדשות (יש לי אלרגיות) ואני לא יכולה ללכת עם משקפיים, זה מאוד מפריע לי לתפקוד היומיומי שלי. אני לא רוצה לעשות ניתוח להסרת משקפיים. האם את ממליצה לי להרכיב עדשות כאלו?

02/06/2006 | 21:37 | מאת: גיא

יש לי כלזיון מזה 4.5 חודשים. בהתחלה הייתה נפיחות על פני כל העין, ותוך כשבועיים רובה ירדה, ונשארו 2 בליטות יותר קטנות. בגלל שהחלזיון לא עבר החלטתי לטפל בעניין. הייתי אצל רופא עיניים בביה"ח רמב"ם לפני שבועיים, והוא נתן לי טיפות עיניים OPTI JETA ומשחה בשם BAMIXYN, למשך שבוע. הטיפול לא עזר. כעבור שבוע שבתי לביקורת, והרופא המליץ על ניתוח. הוא אמר לי שלדעתו, בניתוח יהיה צריך לפתוח את העפעף גם מצדו האחורי וגם מצדו הקדמי. הוא אמר שגם אחרי הניתוח עדיין תישאר אדמומיות ואולי גם מעט נפיחות, שאולי יעברו עם הזמן. שאלתי אותו אם יש טיפול תרופתי נוסף שאפשר לנסות לפני שפונים לניתוח, והוא נתן לי את המשחה MAXITROL, ואמר לי שהיא יכולה להביא לשיפור, אבל שהוא לא מאמין שהיא תוריד את הנפיחות לגמרי. כמה שאלות: 1) איפה מורחים את המקסיטרול? מחוץ לעין ו/או בתוך העין? יש לציין שאין לי דלקת בתוך העין, רק הכלזיון שהוא מחוץ לעין. 1) הרופא אמר לי לנסות את המקסיטרול למשך שבועיים-שלושה, אבל שמעתי שלא מומלץ להשתמש בה למשך יותר משבוע. מה דעתך בעניין? 2) אם ניתוח יצריך פתיחה של קדמת העפעף הוא ישאיר צלקת? האם מומלץ לעשות ניתוח כזה בכלל (מבחינה קוסמטית)? האם יכול להיות גם שלא תישאר צלקת? 3) הייתי אצל רופא רשתית לביקורת לפני כחודשיים, ושאלתי אותו גם על הכלזיון. הוא אמר לי שעדיף לי להמתין עם הניתוח ולעשות קומפרסים, כי יש סיכוי שהכלזיון עדיין ייעלם לבד, ואם אני יעשה את הניתוח בעוד זמן מה הסיכוי שהכלזיון יחזור יהיה נמוך יותר. לעומת זאת הרופא השני שראיתי אמר לי שלא משנה מתי אעשה ניתוח. האם באמת עדיף שאמתין עם הניתוח או שאין סיבה שלא עאשה אותו עכשיו ואגמור עם זה כבר? והאם יש טעם לעשות קומפרסים אחרי שיש לי כלזיון כ"כ הרבה זמן?

גיא שלום, את המקסיטרול מורחים בתוך העין והשימוש בו לתקופות ארוכות מאושר וחייב להיות תחת פיקוח רופא. בד"כ מבוצעת פתיחה של החלק האחורי בעפעף כדי לא להשאיר צלקת, במידה והכלזיון הוא קדמי יש לפתוח את החלק הקדמי. נדיר ביותר שתשאר צלקת, וגם היא לא תהיה חמורה. הנפיחות של הכלזיון יורדת בהדרגה לאחר הניקוז ולפעמים אין ברירה, אלא לבצע טיפול כירורגי. שימוש בקומפרסים היא אחת השיטות לזרוז ניקוז הכלזיון. לעיתים, כפי שציינתי, אין ברירה אלא לבצע ניקוז. מדובר בטיפול פשוט וקל וההתאוששות היא מהירה.

25/01/2007 | 18:07 | מאת: גיא

שלום יש לי כלזיון בעפעף תחתון בעיין ימין אני עוד ארבעה ימים עובר ניתוח להוצאת הכלזיון הכלזיון קטן אני הרבה מתוח אם שארת צלקת במקום הכלזיון תענו לי בבקשה

02/06/2006 | 20:10 | מאת: דיתי

שלום דר' לוינגר. מזה מספר חודשים אני סובלת מיובש בקרניות העיניים. אני מטופלת במשחת ויט-א-פוס וטיפות הילו-קומוד, לחלופין, אחת לשעה. המצב אינו משתפר. לאחרונה הוצעה לי אפשרות סתימת צינוריות הדמעות התחתונות בכל עין, על ידי "פקקים" שניתן להסיר לאחר מספר חודשים. מה שכיחות הטיפול, מה יכולים להיות סיבוכים/כאבים/טשטוש ראייה בעקבות טיפול מסוג זה, האם יש חלופות ידועות למצב הדומה לשלי, אשר לא צויינו בפניי? האם גם אחרי סתימת הצינוריות יהיה עלי לטפל בעיניים כל שעה? את התופעה גילו לי תוך כדי התקף של בלס-פאלסי, כשעין אחת הייתה פקוחה וצרבה, אך מאחר שגם העין השנייה צרבה, לא קשרו את שתי התופעות אחת לשנייה. תודה על הסבלנות. דיתי

05/06/2006 | 23:18 | מאת: דיתי

תודה על התשובה. אכן, אני סובלת מוסקוליטיס על רקע לא ברור. נשלל לופוס. האם לטיפות העיניים שניתן להשיג בחול דרוש מרשם רפואי? לא הבנתי אם כדאי לנסות הכל לפני סתימת צנורית הדמעות? שוב, תודה, דיתי

דיתי שלום, בדר"כ ניתן להשתמש באטמים זמניים ולראות אם יש שיפור. במידה וכן משתלם להשתיל אטמים קבועים כמובן בשילוב עם הטיפול הרגיל ליובש. טיפות רסטזיס ניתן להשיג גם בארץ בבתי מרקחת מיוחדים עם מרשם רופא.

מהם הסיכונים ואיך ניתן להגן על עיניים של חולה שראייתו חלשה ביותר כולל מחלות רישתית(עבר טיפול pdt) וכרגע מקבל מנה גדולה של הקרנות לגליומה במוח. ההקרנות לא מכוונות לעין ישירות ולדעת הרדיולוג לא אמורה להיות פגיעה בעיניים אבל הופיעה אדמומית והעיניים מגרדות. מה הסיכון ומה ניתן לעשות ? גיל החולה: 50

דונה שלום, לפי דעתי, אין קשר בין ההקרנות לבין האדמומיות. לעיתים טיפול כמותרפי גורם ליובש בעיניים ולכן יש לשלב בו שימוש בדמעות מלאכותיות.

31/05/2006 | 12:03 | מאת: ירון

שלום רב, אני סובל לעיתים מחרדות ונוטל ALPRALID 0.25mg. עליי לגשת לרופאת עיניים בשל הופעת תסמינים של דלקת (ידוע על CONJUNCTIVITIS ALLERGIC). בכל אופן אינני מעוניין להצהיר בפני הרופאה על נטילת התרופה. האם אוכל לעבור ללא חשש בדיקת עיניים (כולל הרחבת אישונים) סמוך לנטילת הכדור מבלי לצפות לתופעות בלתי רצויות? תודה.

ירון שלום, יש ליידע את רופאת העיניים המטפלת בתרופות הסיסטמיות בהן אתה משתמש משום שלדבר ישנן השלכות על האבחנה והטיפול.

31/05/2006 | 09:01 | מאת: נינה

בבדיקות שעשיתי הממצאים הם: בעין שמאל בצקת עדינה באזור הפוביאה ונזלית למטה. יש מספר מיקרואניאוריזמות בודדות, ללא דימומים אינטרגו-רטינליים. נראה כמו מצב לאחר brvo קטן בעין זו. אין כרגע אנדיקציה לטיפול לייזר או להזרקה לזגוגית של סטרואידים. האם תוכל להסביר מדוע? אולי בגלל המיקום? הומלץ על המשך מעקב לראות מהלך טבעי של המצב ובהמשך להחליט אם יש צורך בטיפול. השאלה מה השלכות של ההמתנה ואם יכול להיגרם נזק גדול יותר ובלתי הפיך. אודה לך על חוות דעתך

נינה שלום, אם אין במקרה של brvo ירידה בראייה משתדלים לא לטפל בלייזר או בזריקות תוך עיניות משום שלטיפולים אלו יכולות להיות השלכות עד לפגיעה בראייה. רק במקרים של ממצאים המעידים על פגיעה בראייה וכיו"ב אנו ממליצים להעזר בטיפולים אלו ובתרופות.

07/06/2006 | 13:04 | מאת: נינה

האם העובדה שהתחלתי לקחת אספירין בעקבות החסימה בוריד לדילול הדם יכולה להחריף את מצב הבצקת? האם יש דרך תרופתית לספוג את הבצקת. יש לי ירידה בראיה אך כנראה משום שהבצקת "יושבת" קרוב למרכז הראיה הרופאים אינם ששים לקחת סיכונים ומעדיפים לחכות . השאלה היא מידת הנזקים שנגרמים בינתיים והאם הם הפיכים. כמה זמן מקובל להמתין כדי לראות לאיזה כיוון זה הולך? תודה על התיחסותך המלומדת. בכבוד רב נינה

02/12/2008 | 17:06 | מאת: מרון

לדר. לוינגר שלום. האם בצקת ברישתית העין יכולה להגרם כתוצאה מניתוח קטראקט ומהו הטיפול התרופתי

30/05/2006 | 21:52 | מאת: אוהד

יש לי קרטוקונוס בעיניים עשיתי היום בדיקת מיפוי קרנית והרופא השווה את התוצאות למיפוי של שנה שעברה ..ואמר לי שאין הרעה במצב הקרטוקונוס..ואף הוא רואה שהמכשיר אומר לו שאפשר אפילו להשיג ראייה יותר טובה ממה שהראה המכשיר לפני שנה... הוא אמר לי שב- 100% מהמיקרים הקרטוקונוס נעצר ולא יתפתח...... האם הוא צודק? לא נראה לי שיש דבר כזה 100% למה בבדיקות ראיה להתאמת משקפיים הצילינדר עולה? איך זה יכול להיות? מה...המיפוי אינו נכון?

אוהד שלום, קרטוקונוס הינה מחלה מתקדמת עד לשלב בו היא נעצרת. לעיתים הקרטוקונוס מתקדם כל החיים. חוסר שינוי בטופוגרפיה אינו מצביע על אי התקדמות המחלה. הוכחה לכך היא העלייה בצילינדר. 100% אינו מושג מקובל ברפואה. לעיתים השינוי בקרטוקונוס הוא בקמירות החלק האחורי של הקרנית ולכן הדבר אינו בא לידי ביטוי במיפוי הקרנית.

05/06/2006 | 09:47 | מאת: אוהד

אז למה הרופא בבית חולים אמר שזה נעצר ב100 אחוז מהמיקרים? איך אפשר לדעת שזה באמת נעצר? האם בדיקת טופוגרפית של הרישתית לא עוזרת? מהם הבדיקות עליהם אתה ממליץ? ובכל כמה זמן? עשיתי לפני שנה טופוגרפיה ועשיתי לפני שבוע ואין שינוי..אפילו הרופא אמר שיש "הטבה" כלפי חדות הראיה אותה אני יכול להשיג בבדיקה האחרונה לפי המכשיר...

30/05/2006 | 18:30 | מאת: יעל

האם מותר להמשיך ולהשתמש בטיפול הנ"ל גם לאחר שנפתחו לפני כחודש ולא שהו במקרר או שיש צורך באריזה חדשה?

יעל שלום, בדרך כלל אורך חיי תרופה הוא בין חודש לחודש וחצי, יש להעזר בהנחיות היצרן גם באשר לצורך בסביבה קרירה.

שלום! ברצוני לדעת מהו קורטיקונוס, ממה הוא נובע ומהן ההשלכות על בריאות האדם הלוקה בה? מעבר לבעיות הקשורות לראייה למשל, תוחלת חיים, מחלות נילוות ו/או מתפתחות כתוצאה ממנה. אשמח לקבל הפנייה לקריאת חומר בנושא באינטרנט.

שלום, קרטוקונוס היא מחלת הקולגן של הקרנית. היא מתבטאת בד"כ בהידקקות הקרנית וביצירת צילינדר לא סדיר. התהליך מתקדם עם השנים, שכיח באזור האגן התיכון ויכול להיות תורשתי. קיימות משפחות שלמות עם קרטוקונוס. לא ידוע לי על השלכה של קרטוקונוס על תוחלת החיים, יכולה להיות השפעה על איכות החיים. קיימות דרגות שונות לקרטוקונוס (קלה, בינונית, וקשה). בקרטוקונוס (קרנית בצורת קונוס) מתקדם יש להשתמש בעדשות מגע קשות ובמקרים קיצוניים מבצעים השתלת קרנית. בשנים האחרונות ניתן להשתמש בניתוחי טבעות להורדת המספר וייצוב הקרנית לשם מניעת ההדרדרות של המחלה.

30/05/2006 | 16:46 | מאת: שובל

יש לי נפיחות בעפעף שמאל קצת מתחת לגבה לא נעקצתי וזה לא כואב מה זה יכול להיות אשמח לקבל תשובה תודה

שובל שלום, קשה לי לענות לשאלות מעין אלו דרך האתר, רצוי לבדוק את העניין. אם הדבר לא נמשך במשך זמן רב הייתי ממתין עד שיחלוף. אך אם התופעה איננה חולפת לאחר מספר שבועות יש להתייחס ביתר רצינות ולבצע בדיקות.

30/05/2006 | 14:43 | מאת: גלית

שלום חמותי ( בת כ 70 ) סובלת מיובש בעיניים. כל טיפות העיניים שקיבלה כולל אמפולות שונות - אינן מועילות והרופאים טוענים שאין מה לעשות. האומנם ? אני רוצה לציין שהיובש הזה גורם לה סבל רב - היא איננה מסוגלת לפתוח את עיניה לאורך זמן, הן מתנפחות ומגרדות והיא חייבת לסגור את עיניה. מעבר לכאב הפיזי נוצרת גם בעיה רגשית מכיוון שהיא מרגישה שהיא מתנתקת מהסביבה ומתכנסת בכאביה. אנחנו מוכנים לנסות כל דבר - אך הרופאים לא נותנים לנו שום פתח של תקווה. תודה, גלית

02/06/2006 | 20:05 | מאת: דיתי

שלום דר' לוינגר. מזה מספר חודשים אני סובלת מיובש בקרניות העיניים. אני מטופלת במשחת ויט-א-פוס וטיפות הילו-קומוד, לחלופין, אחת לשעה. המצב אינו משתפר. לאחרונה הוצעה לי אפשרות סתימת צינוריות הדמעות התחתונות בכל עין, על ידי "פקקים" שניתן להסיר לאחר מספר חודשים. מה שכיחות הטיפול, מה יכולים להיות סיבוכים/כאבים/טשטוש ראייה בעקבות טיפול מסוג זה, האם יש חלופות ידועות למצב הדומה לשלי, אשר לא צויינו בפניי? האם גם אחרי סתימת הצינוריות יהיה עלי לטפל בעיניים כל שעה? את התופעה גילו לי תוך כדי התקף של בלס-פאלסי, כשעין אחת הייתה פקוחה וצרבה, אך מאחר שגם העין השנייה צרבה, לא קשרו את שתי התופעות אחת לשנייה. תודה על הסבלנות. דיתי

גלית שלום, תופעה של יובש לאחר גיל הבלות קיימת בצורה של יובש קיצוני ממחלות כגון סיורגן סינדרום, המתבטאת ביובש בריריות הגוף. קיימים טיפולים רבים ליובש והם מותאמים לסיבה ולגורם. החל מטיפות עיניים רגילות, ג'ל, טיפות עיניים חדשות בשם רסטזיס (משפרות את ייצור הדמעות ואת איכותן. אין עדיין אישור להבאתן לארץ, אך ניתן להשיגן בחו"ל). בבעיות של מחלות אוטואימוניות או סיסטמיות כגון סיורגן סינדרום ניתן להשתמש בכדורים בכדי להקטין את התופעות. במקרים מסוימים ניתן לאטום את דרכי הדמעות ואף לצרוב ולחסום את דרכי ניקוז הדמעות (פורקטום).

29/05/2006 | 22:46 | מאת: יחיאל

בבדיקת שדה ראיה ממוחשבת האם יש צורך להרכיב את המשקפים שמשמשים אותנו לראיה לטווח קצר או את המשקפים שמשתמשים בהם לטווח רחוק? ברצוני להבהיר שכשאני יושב לדוגמא מול מסך מחשב אז אם אני מרכית משקפים לטווח רחוק אזי אני רואה מטושטש. שאלתי נובעת מכך שלאחרונה עשיתי בדיקת שדה ראיה במסגרת מעקב הגלאוקומה שלי ותוצאות הבדיקה הראו שיש בעיה. יש לי הרגשה שבגלל שעשיתי את הבדיקה עם המשקפים המיועדות לטווח רחוק אז זה פגע באיכות הבדיקה, האם זה הגיוני והאם בבדיקה החוזרת אני צריך לבקש לעשות את הבדיקה עם המשקפים שמשמשים אותי לטווח קצר? בתודה

יחיאל שלום, אתה צודק, בזמן בדיקת שדה הראייה חייבת להיות הראייה המקסימלית לטווח המסך. אנשים הזקוקים למשקפי קריאה צריכים לבצע את הבדיקה איתם. צעירים, הסובלים מרוחק או קוצר ראייה נדרשים לבצע את הבדיקה עם משקפי הראייה שלהם על מנת לקבל תוצאות מדוייקות.

29/05/2006 | 00:12 | מאת: meir

אשתי בת 45 סבלה בתקופה האחרונה מראיה מטושטשת בראיה מקרוב בדיקה אצל רופא ענים העלתה שבשתי הענים הלשכה הקדמית רדודה ושאר הפרמטרים תקינים היא הופנתה לניתוח לייזר מה משמעות הממצא ? הבעיה שכיחה ? יש דרכי טיפול נוספות ? הטיפול דחוף? ( לפי דברי הרופא יכול להתפרץ ולגרום לעוורון ) מבקש תשובתך תודה

מאיר שלום, מדובר מחשש להתפתחות לחץ תוך עיני, עקב זוית צרה בלשכה הקדמית. על מנת למנוע זאת מבצעים פתח קטן בקשתית המשרת את ניקוז העין. יש לבצע את הטיפול בהקדם ולא לחכות להתקף שמופיע בדר"כ בלילה כאשר האישון מורחב.

10/07/2008 | 07:30 | מאת: סימה

מאיר שלום, לפני שנתיים עברתי לייזר בעין ימנית הואיל ומבנה העין שלי מצביע על לשכה רדודה , כעת אני אמורה לעבור טיפול דומה בעין השמאלית. האם בכך תיפתרנה הבעיות, האם עדיין אני בסיכון לגלוקומה או שמא הסיכון פוחת משמעותית?? (הלחץ התוך עיני בשנתיים האחרונות עמד על 13-14) אני בת 46 , והבעייה אותרה באקראי כשפניתי לרופאת עיניים עקב כאבי עיניים שנמשכו מספר ימים. שלושת ילדיי עברו בדיקות ונמצאו בריאים , ובכל זאת האם יש סיכוי שאחד מהם יפתח זאת או שזה דבר מולד??? אודה לתשובתך המהירה,

28/05/2006 | 21:34 | מאת: כלנית

יש לי פעם בכמה זמן מעין טשטש ראיה בעיינים , זו הרגשה שקשה מאוד להסבירה הייתי אצל רופא עיניים שבדק אותי ארוכות ואמר שאלה פלוטרים העניין הוא שזה מלווה בכאב מאוד מציק מעין חולשה ההרגשה בעין היא כאילו העין "נרדמת" כמו ההרגשה כשהיד נרדמת אני רואה בעין ממוקד אבל שדה הראיה מסביב כאילו מבולבל בגלל תחושת ההרדמות . לאיזה רופא אני צריכה לפנות אף רופא לא מבין על מה אני מדברת וזה נורא מציק לי , כאשר זה קורה אני פשוט נשכבת במיטה ולא יכולה לתפקד . הייתי גם אצל נוירולוג לפני שנה בערך כאשר זה היה לי ועשו לי בדיקה בה מחברים חוטים לראש ונאמר כי לא נמצא כלום .. זה אומנם קורה לי אחת לתקופה מסיומת אבל זה נורא מדאיג למי אני יכולה לפנות בעניין , שמתי לב שזה קורה כשאני במחזור זה יכול להיות קשור? קראתי גם על תסמינים של סכרת זה יכול להיות קשור ?או אולי עייפות ? אם תוכלי לרשום לי למה זה יכול להיות קשור או למי לפנות ? נוירולוג / רופא נשים / עיניים? אולי זה קשור בתזונה ? תודה.....

כלנית שלום, תיאור התופעות שציינת מתאים לתופעת מגרנה של העין, מופיע בדר"כ בתקופת המחזור מתאפיינת בכאבי ראש וטשטוש הראיה. מטופלים אוהבים לשהות בחדר חשוך כדי להקל על התופעה. יש היום טיפול תרופתי בכדורים להקלה ולמניעה. עליך לפנות לנוירולוג.

ובעור מסביב , אדם שעובד המון בשמש ובשל אלרגיה ויובש בעיניים ובעור מסביב אינו שם קרם הגנה . מה החומרים מהם צריך להימנע בקרמים כדי שלא יהיה גירוי בעין? או אם יש שם או סוג שתוכל להמליץ?

טלי שלום, אני ממליץ לעבור בדיקה מסודרת ולקבוע באיזה חומרים עליך להמנע ואיזה קרמים יהיו טובים עבורך. היום מיוצרים קרמים רבים לתינוקות שלא גורמים לגירוי בעין.

תודה

גולשים יקרים, בימים אלו נבצר ממני לענות לשאלותיכם החשובות. אשמח לענות על כל שאלותיכם ביום ב' 29.5.06. עמכם הסליחה, ד"ר שמואל לוינגר

29/05/2006 | 17:04 | מאת: יהודה

בני עבר תאונת דרכים בה נפגע עצב הראיה בעין ימין (עוורון מוחלט) אך הוא רואה בעין שמאל. בהודעה מהמכון הרפואי הוא נפסל לקבלת רשיון נהיגה כאשר ההסבר הינו: המיאונופסיה דו-צדדית פונקציונלית. ברצוני לברר האם יש סיכוי (התאונה התרחשה לפני 8 חודשים) לשיפור הראיה בעין שמאל בעתיד ?

28/05/2006 | 07:36 | מאת: ofra

בת 25.5 , מגיל 18 מרכיבה משקפיים . התחלתי עם חצי ושלושת רבעי רק לטלויזיה ונהיגה. בגיל 22 גדל המספר ל1.5,-2 התחלתי להרכיב קבוע בזמן הלימודים. בסיום האוניברסיטה כעבור שלוש שנים הגעתי למס 3 , כעת כעבור 10 חודשים נוספים אני זקוקה למס' 4, כרגע אני משתמשת בעדשות חודשיות , רוב היום מול המחשב. האם תופעה זו מוכרת לך ? אני חוששת לאבד את מאור עיני בקצב הזה. האם יש משהו לעשות כדי למנוע את ההדרדרות ?

עופרה שלום, התארכות העין גורמת לגדילה במספר. שכיח בעיקר בגיל ההתבגרות כאשר אנו צומחים גם העין מתארכת. מומלץ להבדק אצל רופא עיניים ולשלול מחלות אחרות.

30/05/2006 | 13:23 | מאת: עפרה

אני מדגישה, אני בת 25.5 צמיחתי הסתימה בגיל 12 , רופאת העיניים לא איבחנה בעיות אחרות , האם זה נורמלי ומוכר? האם זה עלול חלילה להדרדר עוד ? האם יתכן שזה בהשפעת העבודה הממשוכת מול המחשב ? בתודה מראש.

03/06/2006 | 14:39 | מאת: אכראמי

אני בן 23, מרכיב משקפיים ,צלינדר 3: אני מתעורר בבוקר ומתקשה בפתיחת עיניי, לאחר מכן אני שוטף אותם במים ואז אני לא מצליח להוציא את כל המים מעיניי ולו במגבת ולכן אני נאלץ להכניס את האצבע שלי לקצוות העיניים והוציא את שארית המים באצבע. האם ידוע לך ד"ר על תופעה כזו.

עפרה שלום, בדרך כלל המספר עולה בקצב מהיר בתקופת הגדילה וההתבגרות. אורך העין הממוצע הוא 22- 24 מ"מ, כאשר 1 מ"מ = 3 מספרים. בדרך כלל הקצב מואט לאחר גיל ההתבגרות וגם לתורשה יש משקל בהשתנות מספר. קיימת זהות בין מספרי ההורים והקרובים אלייך. קיימות מספר מחלות קרנית או מחלות נוספות הגורמות לעלייה במספר.השכיחה ביניהן היא קרטוקונוס, שבה עולה המספר עם שינוי בצילינדר.זהו תהליך שיכול להמשך לאורך שנים ובהדרגה. קיימות מחלות נוספות הגורמות לכך, יש להבדק אצל רופא העיניים.

נעמה שלום, מה השאלה?

27/05/2006 | 18:23 | מאת: מורן

שלום רב, יש לי שאלה לגבי לבקנות אוקולרית האם כיום ניתן לאתר את המחלה כבר ברחם? האם יש טיפול למחלה התורשתית ?

שלום, בחלק מהמקרים ניתן לאבחן אם מדובר בתורשה גנטית. עדיין לא נמצא פתרון לתופעה.