ניוון שרירים בעין שמאל

דיון מתוך פורום  בריאות העין

11/06/2006 | 07:31 | מאת: שרון

שלום, אבי בן 75. לאחרונה אובחן לו בעין שמאל ניוון שרירים (יש לו משקפיים). בעין ימין הוא רואה בסדר גמור בלי כל בעיה מיוחדת. בחודש האחרון הוא מתלונן שכשהוא קורא מקרוב- עיתון למשל, אם קיימת תמונה היא עולה על הכיתוב או אם יש קו שחור כל שהוא המפריד בין כתבות שונות הקו עולה על הכתוב וזה מפריע לו לקרוא. לעומת זאת הוא צופה בטלויזיה בלי בעיה ואפילו נוהג. הבעיה מתבטאת רק בראייה מקרוב ולא לרחוק. האם יש דרך לטפל בכך? ניתוח? או שזה אבוד? אולי זה הגיל? אשמח אם תוכל לעזור לנו או להפנות אותנו לגורם כל שהוא שיוכל... תודה!

שרון שלום, תיאור המקרה של אביך אינו מספיק ברור. קרוב לודאי שלא מדובר בניוון שרירים אלא בניוון של המקולה ברשתית, דבר האופייני יותר לאיש בן 75. אם בעין השנייה ראייתו טובה, אין כל סיבה שלא יכול להסתדר. הייתי ממליץ לאביך להיבדק אצל רופא עיניים המתמחה ברשתית, על מנת לאבחן ולטפל בבעיה. לאחרונה עומדים לרשותנו טיפולים חדשים ויעילים יותר בניוון של המקולה.

מנהלי פורום בריאות העין