גלאקומה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

10/06/2006 | 02:10 | מאת: יובל

ידידתי סובלת מגלאקומה בשתי העיניים עקב נטילת כדורים נגד מגרנות (מניעה) טופומקס. היא איבדה את ראייתה בזמן קצר כמעט לחלוטין. בבית החולים הורידו את הלחץ התוך עיני שהגיע ל-45 ואמרו לה שהיא הגיעה ממש לפני שהנזק הפל בחתי הפיך. עברו יומיים מאז וראייתה לא שבה אליה. היא מקבלת שני סוגי כדורים ושלושה סוגי טיפות עיניים להורדת הלחץ. שאלותי הן: 1. האם יש סיכון שהראייה לא תשוב כבעבר, ואולי לא תשתפר בכלל? 2. אם כן אמורה להיות הטבה, כמה זמן בממוצע עד חזרת הראייה מנסיונך? 3. האם יש צורך להמשיך במעקב לאחר סיום התהליך ומה ניתן לעשות כדי להקל ולמנוע הישנות? תודה רבה ובהצלחה עם הפורום החדש.

יובל שלום, בדר"כ לחץ תוך-עיני גבוה מלווה בכאבי ראש ועיניים עם טשטוש הראייה עקב בצקת של הקרנית. יש לשאוף להוריד את הלחץ התוך-עיני במהירות המקסימאלית, אך לעתים למרות שהלחץ יורד נשארים ממצאים ופגיעות בעין ובעצב הראייה שאינם מתאוששים. בדר"כ הראייה חוזרת להיות סדירה. בחלק מהמקרים מספיק טיפול תרופתי ובחלק מהמקרים יש צורך לבצע ניתוחי לייזר או ניתוחים לניקוז הנוזל מהלשכה הקידמית.

מנהלי פורום בריאות העין