יובש בקרניות

דיון מתוך פורום  בריאות העין

02/06/2006 | 20:10 | מאת: דיתי

שלום דר' לוינגר. מזה מספר חודשים אני סובלת מיובש בקרניות העיניים. אני מטופלת במשחת ויט-א-פוס וטיפות הילו-קומוד, לחלופין, אחת לשעה. המצב אינו משתפר. לאחרונה הוצעה לי אפשרות סתימת צינוריות הדמעות התחתונות בכל עין, על ידי "פקקים" שניתן להסיר לאחר מספר חודשים. מה שכיחות הטיפול, מה יכולים להיות סיבוכים/כאבים/טשטוש ראייה בעקבות טיפול מסוג זה, האם יש חלופות ידועות למצב הדומה לשלי, אשר לא צויינו בפניי? האם גם אחרי סתימת הצינוריות יהיה עלי לטפל בעיניים כל שעה? את התופעה גילו לי תוך כדי התקף של בלס-פאלסי, כשעין אחת הייתה פקוחה וצרבה, אך מאחר שגם העין השנייה צרבה, לא קשרו את שתי התופעות אחת לשנייה. תודה על הסבלנות. דיתי

05/06/2006 | 23:18 | מאת: דיתי

תודה על התשובה. אכן, אני סובלת מוסקוליטיס על רקע לא ברור. נשלל לופוס. האם לטיפות העיניים שניתן להשיג בחול דרוש מרשם רפואי? לא הבנתי אם כדאי לנסות הכל לפני סתימת צנורית הדמעות? שוב, תודה, דיתי

דיתי שלום, בדר"כ ניתן להשתמש באטמים זמניים ולראות אם יש שיפור. במידה וכן משתלם להשתיל אטמים קבועים כמובן בשילוב עם הטיפול הרגיל ליובש. טיפות רסטזיס ניתן להשיג גם בארץ בבתי מרקחת מיוחדים עם מרשם רופא.

מנהלי פורום בריאות העין