שאלה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

09/06/2006 | 08:32 | מאת: שמעון

לאחרונה העניים שלי החלו לדמעות מסיבה לא ברורה האם זה מרמז על בעיה אונקולוגית? (מקרה ח"כ יורי שטרן) או בעיה אחרת ?

שמעון שלום, טבע האדם הוא לנסות ולהקיש ממצא מסויים אצל אדם אחר ולהשליכו לגבי עצמו. קיימות סיבות רבות ושכיחות הרבה יותר שיכולות לגרום לדמעת שאינן קשורות למחלה אונקולוגית, אז הסר דאגה מליבך. בדר"כ הסיבה השכיחה ביותר הינה יובש בעיניים. תגובת העין לאיכות ירודה של דמעות היא דמעת. סיבה אחרת ליובש היא חסימה מלאה או חלקית של דרכי הדמעות. דמעת הנגרמת עקב מחלה אונקולוגית מקורה בטיפול כימותרפי, המקטין את כמות הדמעות ואיכותן, פוגע בתאים המייצרים חלק משכבת הדמעות ולעתים אך גורם לחסימה של תעלת הדמעות.

מנהלי פורום בריאות העין