התדרדרות הראיה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

06/06/2006 | 22:44 | מאת: הילה

דר' נכבד, גילי 59, אני מוטרדת מכך שבשנתיים האחרונות מספר משקפי הקריאה עלה בשני מספרים כמו כן אני זקוקה גם למשקפים לראיה מרחוק. מספר 4 - קריאה מספר 2 - רחוק כיצד אני יכולה לעצור את ההתדרדרות ?

הילה שלום, קרוב לודאי שאת סובלת מרוחק ראיה אשר בא לידי ביטוי רק בגיל בו עדשת העין מאבדת מגמישותה. תופעה זו נקראת פרסוביופיה ומופיעה בדר"כ לאחר גיל 40. אצל אנשים בעלי רוחק ראיה זה יכול להופיע אף בגיל צעיר יותר. המספר מוסיף לעלות עד סביבות גיל 55 ואז נעצר. אנשים הסובלים גם מרוחק ראייה זקוקים למשקפים משולבות לקריאה ולרחוק(מולטיפוקליות).

מנהלי פורום בריאות העין