עיינים דומעות

דיון מתוך פורום  בריאות העין

06/06/2006 | 20:47 | מאת: חיה

מזה תקופה יחסית ארוכה (כשבועיים) תקופות אשר חולפות וחוזרות העיניים שלי דומעות ללא הפסקה עד לירידת דמעות ממש. הדבר ממש מציק גם בעת העבודה וגם בעת צפיה בטלוויזיה. שאלה נוספת בערב כאשר אני רואה טלוויזה לאחר כשעתיים אני רואה כאילו דרך ערפל והתרגום נראה כפול. למרות שאני מרכיבה משקפיים. האם יש סיבה. אודה על תשובתך לשתי השאלות. חיה

חיה שלום, קרוב לודאי שמדובר ביובש של העין. ישנה חשיבות להרכב הדמעות ולא רק לכמות הדמעות. דמעות שאיכותן אינה מספיק טובה, מתיבשות במהירות ואינן שומרות על רטיבות אחידה של הקרנית. צפייה בטלוויזיה, קריאה במחשב או בספר וכאשר אנו לא ממצמצים מספיק פעמים, כל אלו עלולים לגרום להתיבשות העין והיא מגיבה בייצור יתר של דמעות. אפשרות נוספת היא חסימה חלקית של דרכי הדמעות, שמתבטאת בדמעת בכל מקרה של ייצור יתר של דמעות.

11/06/2006 | 19:54 | מאת: חיה

תודה לך ד"ר לוינגר על התשובה ואכן קניתי טיפות של דמעות מלאכותיות כביכול והדבר עזר לי פלאים. השאלה כמה זמן אפשר לקחת את הטיפות הללו ברצף. אודה לך על תשובתך. תודה חיה

מנהלי פורום בריאות העין