פורום בריאות העין

הפורום יעסוק בבריאות העין ובדרכים שונות לשיפור הראייה. יינתנו תשובות ללא נטייה מסחרית, בכל הנושאים הקשורים לבריאות העין, כגון: קרנית, קטרקט, גלאוקומה, מחלות רשתית, בדיקות חשובות בתינוקות וילדים, עין עצלה ועוד. לקבלת מידע טלפוני, חייגו: 1-700-706-222.
13499 הודעות
12775 תשובות מומחה

מנהלי פורום בריאות העין

גולשים יקרים: לא יפוענחו בדיקות במסגרת הפורום הפורום יעסוק בבריאות העין ובדרכים שונות לשיפור הראייה. לציבור הגולשים יינתנו תשובות, תוך פרק זמן של 48-72 שעות, ללא נטייה מסחרית, בכל הנושאים הקשורים לבריאות העין, כגון: קרנית, קטרקט, גלאוקומה, מחלות רשתית, בדיקות בתינוקות וילדים, עין עצלה ועוד. לקבלת מידע: 3122*
15/12/2018 | 07:12 | מאת: קרן

שלום, רציתי לשאול לגבי הטיפול בסטרודקס לעיניים. האם מדובר בסטרואידים? הבנו שיש בעיה בשימוש בסטרואידים לעיניים לטווח הרחוק. האם זה נכון? האם טיפות עיניים סטרודקס במשך חודש שלם גורם ללחץ תוך עיני ולקטרקט ולגלואקואומה? האם טיפות סטרודקס גורמות לטשטוש בראייה? כמה זה שכיח טשטוש ראיייה מטיפות עיניים סטרודקס? תודה

15/12/2018 | 07:11 | מאת: קרן

שלום, רציתי לשאול לגבי הטיפול בסטרודקס לעיניים. האם מדובר בסטרואידים? הבנו שיש בעיה בשימוש בסטרואידים לעיניים לטווח הרחוק. האם זה נכון? האם טיפות עיניים סטרודקס במשך חודש שלם גורם ללחץ תוך עיני ולקטרקט ולגלואקואומה? האם טיפות סטרודקס גורמות לטשטוש בראייה? כמה זה שכיח טשטוש ראיייה מטיפות עיניים סטרודקס? תודה

15/12/2018 | 00:51 | מאת: זיו

אני משתמשת מזה כחודש בטיפות העיניים אופטילסט נגד אלרגיה ואני בחודש 8 להיריון. הטיפות גורמות לי למרירות בפה בדיוק לאחר הטפטוף, מדוע?

14/12/2018 | 20:01 | מאת: תמי

שלום רב, שמי תמי . מלפני כשנה עברתי ניתוח לייזר בשיטת אינטראלאסיק. סבלתי מקוצר ראייה (2.75, 3.25) עם צילינדר מאוד נמוך. היום כשנה לאחר הניתוח אני סובלת עדיין מיובש משמעותי בעיניים וכן מקושי בראייה לקרוב (מחשב, קריאה וכו'). אני רואה מטושטש מקרוב יש לי +3 בשתי העיניים. קיים קושי רב בתפקוד היומיומי. המנתח אמר שמדובר במקרה של "תיקון יתר". אני די מיואשת. האם "תיקון היתר" נבע מטעות של המנתח/מדידות לא מדויקות? כיצד ניתן לשפר את המצב? ומהן ההשלכות הצפויות לי לעתיד (קראתי שחולים עם תיקון יתר הם בסיכון גבוה יותר לפיתוח בעיות עיניים)? תודה מראש, תמי

14/12/2018 | 19:34 | מאת: אסתר

שלום, הייתי לפני מספר שבועות בבדיקה התאמה לניתוח לייזר במרפאת עיניים בירושלים אצל ד"ר לוינגר. נמצאתי מתאימה לניתוח האינטראלאסיק עם קרנית בעובי 550 מיקרון. מאז יש לי חששות רבים, בעיקר בעקבות הקריאה המרובה שלי באינטרנט. רציתי בבקשה לשאול אותך כל מיני דברים שלא ברורים לי ב100 אחוז. 1. האם בניתוח האינטראלאסיק המתלה שנוצר לא נסגר לגמרי גם לאחר שנים? האם המתלה יכול לא להתאחות בכלל? 2. האם בניתוח זה הקרנית לא מתרפאה גם לאחר שנים? 3. האם נמצא קשר ישיר או עקיף בין ניתוחי הלייזר לבין נזקים בטווח הארוך כגון: מחלות עיניים- גלאוקומה, קרוטוקונוס, ניוון רשתית..., ושלא נדע עיוורון. (הפחד שלי מהניתוח הוא בעיקר היעדר המידע והידע לטווח הרחוק של כ40 50 שנים). מקרי הרשלנות הרפואית ומערכת בתי המשפט מעידה על מקרים קיימים. הכיצד? האם הוכח שאין קשר ישיר או עקיף? האם ניתן להתחייב שלא יווצר מצב של עיוורון גם בעתיד (עשרות שנים לאחר הניתוח)? 4. האם לאחר הניתוח לא ניתן להיחשף לשמש גם בטווח הארוך? 5. אם המספר שלי עלה ב9 חודשים האחרונים ברבע מספר וחצי צילינדר האם זה נחשב עדיין יציב? 6. האם בכלל ישנם סיכונים לטווח הרחוק? 7. האם נמצא קשר ישיר או עקיף בין ניתוחי הלייזר לבין היחלשות חלקי העין עם השנים? הרשתית, הקרנית, עצבי העין, כמות תאי האנדותל וכו'.. האם הניתוח מעודד ומגביר את היחלשותם? 8. האם בניתוח זה עובדים רק על הקרנית? 9. האם ניתוח זה נחשב כניתוח תוך עיני? 10. אם העין מזדהמת. מתי זה כבר לא מסוכן לאחר הניתוח? 11. האם לאחר הניתוח ניתן לעבוד שעות רבות מול מחשב? 12. אם המספר חוזר לאחר מספר שנים. ניתן יהיה להרכיב עדשות מגע בחזרה? 13. מה מסוכן יותר או מה עדיף יותר, עדשות מגע יומיות או ניתוח לייזר וספציפית שיטת האינטראלאסיק. (כמובן בהיבט והשלכות לטווח הרחוק).? 14. האם חודש לאחר הניתוח העין חוזרת לעצמה וניתן להיות רגועה שהעין שלי היא ככל עין שלא נותחה וחזרה להיות רגילה? ניתן לבצע פעילויות יומיומיות ללא חשש ? כמו זרם חזק על העיניים במקלחת, שפשוף העיניים, איפור כבד, קרמחם בעיניים? תודה רבה על ההיענות, וסליחה על ריבוי השאלות. שיהיה לך יום מקסים!

14/12/2018 | 12:02 | מאת: גלעד

שלום אני בן 47 . סובל מזה 20 שנה מיובש בעיניים בעיקר בלילה. שם כ 5 פעמים ביממה טיפות עיניים ליובש פעמיים ביום וכ 3 פעמים בלילה כל פעם 1-2 טיפות. לא נמצא הסבר בבדיקות הדם ובדיקות רופא עיניים לסיבה. במשך 15 שנה השתמשתי בגנטיל וכעת ניסיתי סיסטיין אולטרא כי הרוקח אמר שזה מאוד מומלץ. רציתי לשאול, מה פחות מזיק לעין מבחינת החומרים המשמרים וכו'? הרוקח אמר שסיסטיין אמור להיות פחות בעייתי מצד שני ראיתי שבסיסטיין אפשר להשתמש חצי שנה מהפתיחה ובגנטיל רק חודש ולכן אני חושש שיש בסיסטיין הרבה יותר חומרים משמרים... מה דעתך תודה רבה

13/12/2018 | 22:39 | מאת: אורלי

1. אם חודש לאחר ניתוח לייזר נשאר מספר נמוך או צילינדר - האם זה אומר שהניתוח נכשל ושזקוקים למשקפי ראייה? במה זה תלוי שעם המשקפיים רואים 6.6 לפני הניתוח ולאחר הניתוח רואים רק עם משקפיים במספר נמוך? 2. לגבי שמש - אם יוצאים לאחר הניתוח לשמש עם משקפי שמש אז בטוחים ב 100% מפני קרינת השמש המזיקה?האם לא יכול לחדור קרני שמש מסביב למשקפיים שיגעו בעיניים? 3. האם זרם חזק מאוד על העיניים 5 ימים לאחר ניתוח יכול לגרום לניתוק של המתלה של הקרנית? 4. תוך כמה זמן מתלה הקרנית מתאחה? האם יש בדיקה כזאת שמראה כמו אחוזים מתלה התאחה? האם יש דבר כזה 100% שמלתה הקרנית אחוי או מתלה הקרנית יכול לא להתאחות גם 10 שנים? 5. לא הבנתי מדוע אומרים לאחר ניתוח "לא לשפשף את העיניים" - מה יכול לקרום אם אני אגע בעיניים ואשפשף את העיניים? מתי אחרי ניתוח כן מותר לשפשף ולגרד בעיניים?

13/12/2018 | 21:31 | מאת: מיקה

שלום. ילד בן 8 עם סיפור של נשיכת כלבה בעפעף ניתוח ותפרים... היום בבוקר בוצעה בדיקה בתל השומר, בעקבות כך שהעין החלה להכאיב לו (יומים לאחר הוצאת התפרים) והוחלט לשים לו עדשה טיפולית בגלל תפר פנימי שהציק. נאמר לנו שאין צורך להסיר את העדשה. אבל קיבלנו טיפות בשם אופלוקס (מכיל ofloxacin 0,3%) ועכשיו ראיתי בדף הנחיות של הטיפות ששימוש בעדשות מגע לא מומלץ ושאין להרכיב עדשות מגע בזמן התרופה.. יש לנו עוד ביקורת בעוד שבוע. האם לתת את הטיפות הללו?...

13/12/2018 | 16:24 | מאת: יעל

שלום, לפני חודשיים התחילה לי דלקת עיניים ולא נאמר לי אם זאת שעורה או לא. חודשיים אני עושה קומפרסים חמים,שמה משחת צינטומיצין וטיפות מקסיטרול. המצב לא השתפר בכלל . התחושה היא של.משהו שמפריע בתחתית עפעף בתוכו. הבעיה היא שהתור הרוב לרופא עיניים שהייתי אצלו הוא עוד חודש. האם לפי התמונות שצירפתי זה נראה כמו שעורה כלואה? אגב היתה לי בעבר שעורה כלואה שלקח לה שנה וחצי לעבור. תודה מראש

13/12/2018 | 16:36 | מאת: יעל

האם זה נראה כשעורה כלואה?

13/12/2018 | 13:14 | מאת: אתי

שלום רב!אמי פתאם מגלגלת עיניים וכמו מדברת מתוך שינה...מה זה?

יש צורך לפנות לבדיקה של רופא משפחה. בכסור רב ד״ר מיכאל היימס

13/12/2018 | 07:18 | מאת: רעות

יש לי שאלה חשובה מדוע כתוב ש"מתלה הקרנית שנחתך בניתוח יכול לזוז גם אחרי שנה"? האם זה אומר שבמשך שנה אסור לשטוף את העיניים בזרם מים ואסור לגעת בעין ולשפשף את העין? ואסור לישון על הצד כשהכרית נוגעת בעין? במשך שנה צריך לישון עם המגיני עיניים? מה זה נכות למשך שנה מהפחד שמתחלה הקרנית יזוז וייגרם לי נזק בלתי הפיך? לא אמרו לי את זה לפני הניתוח אני ממש בהלם! אז ניתוח לייזר גורם למגבלה בעיניים לכל החיים? אי אפשר לחזור להיות כמו לפני הניתוח לשטוף את העיניים בזרם מים לנגב את העיניים לגעת בעיניים לשפשף את העיניים לגרד בעיניים לישון על העיניים בכרית? האם זה בגלל שהעין נחתכה בניתוח אז נהיה שריטות ורגישות בעיניים לכל החיים?

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר לעשות כל מה שציינת. צריך טראומה משמעותית לעין בכדי לפגוע במתלה הקרנית.

13/12/2018 | 06:43 | מאת: מישל

שלום, אני סובל מבלפריטיס כרונית וכלזיונים חוזרים במשך שנים, היום המצב תחת שליטה ואני מטפל ע"י שטיפה עם שמפו תינוקות וקומפרסים והמצב בסדר. לפני כמה שנים (די באקט של ייאוש אחרי שניסיתי הכל) קראתי שעיסוי של הכלזיון לאחר קומפרס חם יכול לשחרר אותו, אז ניסיתי לעשות זאת ולאחר מכן לחצתי לחיצה (די חזקה...) על הכלזיון למשך מספר שניות תוך כדי נענוע קל שלו (בתקווה שישתחרר), האם הלחיצה הזו שהייתה חזקה, יכולה לגרום נזק לעין? ואם כן, האם הוא היה מתגלה בבדיקת עיניים סטנדרטית? (יצא לי להיבדק פעמיים אצל רופא עיניים לאחר המקרה, ללא קשר למקרה הזה, ללא כל בעיה שהתגלתה) תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לא סביר שיווצר נזק עקב הלחץ.

12/12/2018 | 16:29 | מאת: אסתר

שלום, הייתי לפני מספר שבועות בבדיקה התאמה לניתוח לייזר במרפאת עיניים בירושלים אצל ד"ר לוינגר. נמצאתי מתאימה לניתוח האינטראלאסיק עם קרנית בעובי 550 מיקרון. מאז יש לי חששות רבים, בעיקר בעקבות הקריאה המרובה שלי באינטרנט. רציתי בבקשה לשאול אותך כל מיני דברים שלא ברורים לי ב100 אחוז. 1. האם בניתוח האינטראלאסיק המתלה שנוצר לא נסגר לגמרי גם לאחר שנים? האם המתלה יכול לא להתאחות בכלל? 2. האם בניתוח זה הקרנית לא מתרפאה גם לאחר שנים? 3. האם נמצא קשר ישיר או עקיף בין ניתוחי הלייזר לבין נזקים בטווח הארוך כגון: מחלות עיניים- גלאוקומה, קרוטוקונוס, ניוון רשתית..., ושלא נדע עיוורון. (הפחד שלי מהניתוח הוא בעיקר היעדר המידע והידע לטווח הרחוק של כ40 50 שנים). מקרי הרשלנות הרפואית ומערכת בתי המשפט מעידה על מקרים קיימים. הכיצד? האם הוכח שאין קשר ישיר או עקיף? האם ניתן להתחייב שלא יווצר מצב של עיוורון גם בעתיד (עשרות שנים לאחר הניתוח)? 4. האם לאחר הניתוח לא ניתן להיחשף לשמש גם בטווח הארוך? 5. אם המספר שלי עלה ב9 חודשים האחרונים ברבע מספר וחצי צילינדר האם זה נחשב עדיין יציב? 6. האם בכלל ישנם סיכונים לטווח הרחוק? 7. האם נמצא קשר ישיר או עקיף בין ניתוחי הלייזר לבין היחלשות חלקי העין עם השנים? הרשתית, הקרנית, עצבי העין, כמות תאי האנדותל וכו'.. האם הניתוח מעודד ומגביר את היחלשותם? 8. האם בניתוח זה עובדים רק על הקרנית? 9. האם ניתוח זה נחשב כניתוח תוך עיני? 10. אם העין מזדהמת. מתי זה כבר לא מסוכן לאחר הניתוח? 11. האם לאחר הניתוח ניתן לעבוד שעות רבות מול מחשב? 12. אם המספר חוזר לאחר מספר שנים. ניתן יהיה להרכיב עדשות מגע בחזרה? 13. מה מסוכן יותר או מה עדיף יותר, עדשות מגע יומיות או ניתוח לייזר וספציפית שיטת האינטראלאסיק. (כמובן בהיבט והשלכות לטווח הרחוק).? 14. האם חודש לאחר הניתוח העין חוזרת לעצמה וניתן להיות רגועה שהעין שלי היא ככל עין שלא נותחה וחזרה להיות רגילה? ניתן לבצע פעילויות יומיומיות ללא חשש ? כמו זרם חזק על העיניים במקלחת, שפשוף העיניים, איפור כבד, קרמחם בעיניים? תודה רבה על ההיענות, וסליחה על ריבוי השאלות. שיהיה לך יום מקסים!

12/12/2018 | 09:53 | מאת: נטע

יש לי כבר שבוע בליטה לבנה מתחת לעין (לא בעיית עיניים אלא עור) אחרי שבועיים ניסיתי קצת לגעת בזה וזה פשוט הפך אדום, מה זה יכול להיות? מה הטיפול?

יש לגשת לרופא עור לבדוק במה מדובר

שלום, אני הולכת לעבור ניתוח לאסיק מחר ואני חוששת שיש לי התחלה של שעורה. היא עוד לא נפוחה או כואבת. האם זה ימנע מהניתוח להתקיים? תודה רבה, עדי

לקריאה נוספת והעמקה

במידה וקיימת שעורה, מומלץ לדחות את מועד הניתוח. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

מומלץ אך אפשרי? או כלל לא?

12/12/2018 | 08:17 | מאת: גלית

שלום וברכה, האם הילות, סינוורים וראיית לילה ירודה זה בדרך כלל חולף לאחר הניתוח אינטרלאסיק או שזה יכול להימשך לצמיתות? עד כמה חיוני הווייבפרונט בהקשר זה? האם יש הבדל בין לאסיק/אינטראלסיק / PRK בהקשר זה? תודה מראש גלית

לקריאה נוספת והעמקה

התלונות חולפות עם הזמן, מטרת הוויב פרונט היא לעזור למנוע התופעות

אילו טיפות עיניים הכי מומלצות ליובש קשה בעיניים? מבין הסוגים הללו: 1. סיסטיין UD בקבוקונים - האם זה מספר 1 בעולם ליובש? 2. איירוניק בבקבוקונים - שמכילים קמומיל ודרדר כחול- האם קמומיל ודרדר כחול יכולים לשקם את העין? האם יכול להיות תופעות לוואי לקמומיל ולדרדר כחול? האם יש תועלת להשים בעיניים קמומיל ודרדר כחול שיש באיירוניק? 3. בפנטן בבקבוקונים- שמכילים ויטמין B6 - האם ויטמין B6 בטיפות עיניים באמת משקם את משטח העין ואת הקרנית? 4. סיסטיין באלאנס בבקבוק - האם זה מכיל חומר משמר? 5. קומפורט שיילד COMFORT SHEILD בבקבוק - האם זה טיפות עיניים היחידות בעולם שהכי קרובות לדמעות האמיתיות? 6. טירס נטורל - כתוב בעלון שיש הכי הרבה תופעות לוואי - מדוע?

לקריאה נוספת והעמקה

יש לנסות סוגים שונים ולהמשיך עם הטיפות אשר נותנות את ההקלה המשמעותית ביותר. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

לפני שלושה ימים עשיתי ניתוח לייזר אינטרלאסיק ואמרו לי לקחתץ 1000 מ"ג של ויטמין C בכל יום לפי מה שאני יודעת הכמות המומלצת היא 100 מ"ג ליום האם יש סיבה לקחת כמות כ"כ גדולה ?

לקריאה נוספת והעמקה

באופן רגיל המינון הוא 500 ולאחר ניתוח ממליצים על 1000 מג

11/12/2018 | 15:19 | מאת: tyuop

איזה ציפוי מומלץ להוסיף למשקף או לא צריך בכלל תודה

מדובר בנוחות ולכן אפשר לדון על זה עם האופטומטריסט בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

11/12/2018 | 10:40 | מאת: אלירן

שלום רב, אני בן 33. לפני כשלושה ימים נשרטתי בעין (מאצבע של הילדה שלי) בעקבות הכאבים והעובדה שהיה לי קשה לפתוח את העין הלכתי למיון. במיון זיהו שריטה קטנה ואמרו שזה צריך להתאחות תוך מס׳ ימים וקיבלתי משחה למניעת זיהום (טוברקס). הכאבים באמת חלפו לאחר יום, אבל לאחר יומיים שמתי לב שהראיה שלי בעין הזאת התדררדה. אני רואה הרבה פחות טוב בעין הזאת כרגע (כאילו אני צריך משקפיים). השאלה שלי אם זה נורמלי ואם הראייה שלי אמורה לחזור להיות כרגיל. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

תתיכן הפרעה בראיה שחולפת עם החלמת הקרנית. אם אין שיפור בראיה אז יש צורך בבדיקה של רופא עיניים. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

10/12/2018 | 20:53 | מאת: ניצה

לפני שבועיים עברתי ניתוח אינטרלאסיק והיו לי שבועיים של סבל סיוט כאבים איומים צריבה גרד דקירות גוף זר בעיניים לחץ בעיניים ועד עכשיו זה לא חלף והכי מפריע לי זה ההילות והטשטוש ובלילה אני רואה הילות סביב אור ואת הכתוביות של הטלוויזיה מטושטש. האם נגרם לי נזק בלתי הפיך מהאינטרלאסיק? אם הייתי עושה wave front עם האינטרלאסיק אז לא היו לי טשטוש הילות סביב אור וסינוורים? האם העיניים שלי נהרסו כתוצאה מהאינטרלאסיק? עברו שבועיים ואין שיפור בכלל

לקריאה נוספת והעמקה

נשמע שההחלמה אצלך מעט איטית מן הרגיל, אך בסוף הכל יסתדר. יש לודא עם הרופא המנתח שאין בעיה עם הניתוח

האם זה בלתי הפיך? האם לכל החיים יהיו לי הילות סינוורים וטשטוש ראייה מהניתוח לייזר?

לא

10/12/2018 | 19:54 | מאת: ליאור

שלום. לבני בן ה 9 אובחנה שעורה בעין שמאל העפעף עליון. הוא קיבל מרשם חטיפות ומשחה ל 14 יום. שכחתי לשאול אם צריך לשים את הטיפות והמשחה בשתי העיניים או רק בעין הפגועה.הרופא לא זמין. אשמח לקבל תשובה. בברכה, ליאור

לקריאה נוספת והעמקה

רק בעין הפגועה. בנוסף מומלץ גם קומפרסים חמים פעמיים ביום. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

09/12/2018 | 08:35 | מאת: טל

ד"ר שלום רב בת 43 ובריאה בשבוע האחרון הבחנתי בנקודה חומה ע"ג הרשתית (החלק של הצבע) בדקתי את העין השניה וגם שם יש נקודה אך יותר קטנה. אשמח לדדעת במה מדובר תודה

שלום רב, א. מדובר בקשתית, את הרשתית לא ניתן לראות ללא הרחבה וללא מקרוסקופ. ב. עושה רושם שמדובר בכלזיון אך ללא בדיקתך אין לדעת במה מדובר, יש לגשת לרופא עיניים. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

דבר נוסף, יתכן ומדובר גם בנקודת חן על הרשתית, שוב ללא בדיקה אין דרך לדעת. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

08/12/2018 | 21:57 | מאת: ינון

אני בן 50 עם קוצר ראיה מגיל עשר. כשלושים שנה מרכיב עדשות רכות במספר גבוה: תשע ושמונה. עד היום ללא שום בעיה רואה שש שש נמצא בביקורת שנתית בשל המספר הגבוה.תודה לאל הכל תקין כולל בדיקת רשתית לחץ תוך עיני וכו.כבר עשרות שנים שאחת לכמה זמן אני חווה סוג של סנוור ונקודות שחורות מרצדות שלימים הבנתי שמדובר בהיפרדות הזגוגית של העין תופעה מוכרת במספרים גבוהים.עד היום זה קרה לי אחת לכמה שבועות או כמה חודשים ובכל פעם הארוע נמשך מספר דקות לכל היותר עד שעה. בשבוע האחרון התופעה התגברה ומה שהשתנה שבמקום ארוע חד פעמי שעובר תוך זמן קצר אני חווה את זה הרבה שעות ביום ומתחילת השבת זה כמעט ללא הפסקה. האם זה אמור להדאיג? חשוב להדגיש שלמרות זאת הראייה שלי טובה וחדה והצלחתי בקלות לבצע כל פעילות כולל נהיגה לאילת וחזרה גם בלילה מסלול רגלי בהרי אילת קריאה וכל פעולה יומיומית ואף יותר מכך. למרות זאת זה כמובן מטריד והשאלה היא אם משך הזמן החריג צריך להדאיג.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב להפרדות זגוגית אין דרכי טיפול. י שלהיות במעקב בלבד. המח יודע לקבל את הזבובים ולמד לחיות איתם ולהתעלם מהם. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

שלום, האם טיפול אנטיביוטי בכדורים יכול לעזור לשעורה כלואה שלא עוברת 3 חודשים? השעורה היתה ב 2 העיניים. בשניה היא בוודאות כבר כלואה ולגבי הימנית אני לא בטוחה אם עברה כי המצב הרבה יותר טוב מעין שמאל. במידה ואמשיך עם הטיפות ומשחת הסינטומיצין גם בעין שבה אולי השעורה עברה במשך חוודשיים עד לתור הבא לרופא האם זה עלול לעשות נזק ? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שעורה קלועה בדרך כלל צריכה התערבות כירורגית. ללא בדיקה קשה לתת לך אבחנה. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

שלום רב, בני בן 9 חודשים ושמתי לב למשהו שמרגיש לי מעט חריג בעייניו, זה נראה רק בתמונות ולא כשמסתכלים עליו ישירות, אני מצרפת תמונה ומציינת שאנחנו לא נמצאים בארץ לחודשים הקרובים אז אם זה משהו שמצריך בדיקה מיידית אשמח לדעת כדי לגשת לבדיקה פה (בתאילנד) תודה מראש

שלום רב, יש לפנות בהקדם לרופא עיניים המתמחה בילדים. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

08/12/2018 | 13:18 | מאת: אריאל

מה דעתכם על הסרטון? מישהו יודע/ מכיר את הטיפול הזה? יש לי עיניים יבשות אני סובל כבר זמן רב. תודה https://youtu.be/cDCSwSqP94U

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש המון דרכי טיפול ביובש. ללא בדיקתך אין דרך לעזור לך. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

09/12/2018 | 20:16 | מאת: אריאל

אבל האם אתה מכיר את הטיפול?

עברתי אתמול ניתוח לייזר בעיניים האם מותר להשתמש במקום הטיפות שקיבלתי שנקראות טירס נטורל פרי" ב"סיסטיין באלאנס" או ב"בפנטן"? כתוב שבפנטן מכיל ויטמין b6 . מה זה בפנטן? מה ההבדל בין טירס נטורל לבין בפנטן לבין ססטיין באלאנס? האם החלפת טירס נטורל בבפנטן מסוכן?

לקריאה נוספת והעמקה

אם אין חומר משמר אז אפשר

שלום בת 27 בעבר לפני 8 שנים אישון ימין שלא הגיב לאור לאחר כמה ימים עבר ולא ניתנה אבחנה סופית למקרה , לא בוצעה הדמיה אך בוצעו לחץ תוך עייני אולטרסאונד עיניים ושדה ראיה תקינים . מאז ועד היום רואה אורות מרוחים צל שיוצא מכתוביות מוארות ורואה את שדה הראיה רועד כמו רטט חלש בתמונת הראיה . סיפרתי את התופעות למלא רופאים שלא התייחסו ביצעתי לפני כמה ימים בדיקת מעקב אצל נוירואופטלמולוג שאמר הכל תקין מבחינתו ולהמשיך הלאה . לפני יומיים הייתי אצל רופא עיניים שאיני מכירה שעשה לבני בדיקה ועל הדרך שאלתי אותו הוא שאל למה לא בוצעה הדמייה ואמר שאולי יש שינויים בחומר הלבן או האפור במוח , מה שהוא אמר הלחיץ אותי ולא הבנתי אותו . האם כל מה שאני חשה עלול להצביע על פגיעה מוחית ?! אבל איזו פגיעה שיכולה לגרום למה שאני חשה עד היום ? והאם יש סכנה פתאום לאבד את הראיה ?!

לקריאה נוספת והעמקה

אם נבדק ע״י נוירואופתלמולוג, אז סביר שהכל תקין. יתכן ובבדיקה של רופא העיניים היו ממצאים נוספים ולכן הומלצה בדיקה נוספת. אם התלונות קיימות כל כך הרבה שנים אז סיכוי לאיבוד פתאומי של הראיה הן קלושות.

מה משמעות האחוזים במיפוי ביחס לקורטקונוס ? למשל 17 אחוז התאמה . כמו כן מה המבחו שאיתו קובעין דרגה של המחלה . להבנתי זה מ 1-4 תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בנתונים סטטיסטיים. מה הסיכוי שעם נתוני הבדיקה תהיה אבחנה של קרטוקונוס

05/12/2018 | 10:24 | מאת: אבי

שלום, האם תרופות מסוג ריטלין ופרוביג'יל / נוביג'יל יכולות לגרום לחסימת סעיף עורק רשתית או לחסימת עורק רשתית מרכזי ולתסמינים כגון מטמורפופסיה ? תודה אבי

לקריאה נוספת והעמקה

חסימת עורק ברשתית אינה מהתופעות המוכרות של ריטלין

05/12/2018 | 03:25 | מאת: דנה

שלום, לפני מספר ימים הייתה לי דלקת עיניים. כיוון שאני נמצאת בטיול ממושך בחו"ל, לפני הנסיעה הרופא רשם לי טיפות פנימיקסין, למקרה שתהיה לי דלקת עיניים. לאחר שהשתמשתי בטיפות כ-5 ימים ושמתי אותן בקירור, הבנתי כי הטיפות אמורות להיות בקרור מלכתחילה ולא רק לאחר הפתיחה. בינתיים נראה כי למרות השימוש הדלקת לא עברה, אבל אני מאוד חוששת שנגרם נזק לעיניים כתוצאה מהשימוש בטיפות באופן הזה. אודה לתשובתכם המהירה

לקריאה נוספת והעמקה

סביר שלא נגרם נזק. לרוב הטיפות מאבדות מיעלותן אם לא נשמרות כראוי. בכבוד רבד״רמיכאלהיימס

04/12/2018 | 23:24 | מאת: שירן

שלום, מזה 3 ימים אני סובלת מכאב בעין שמאל בצד השמאלי החיצוני שלה. בעצם כואב לי בכל מצמוץ. רופא בדק את העין, אמר שיש לי דלקת ונתן לי טיפות זיילט ל 12 יום. אחרי יום וחצי של שימוש בטיפות העין עדיין כואבת ומציגה. אני מפחדת שמדובר בדבר חמור יותר מדלקת. האם דלקת יכולה להכאיב בכל מצמוץ? מה עלי לעשות? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

דלקת יכולה לגרום לכאב. אם ישנה החמרה או שהמצב לא משתפר לאחר מספר ימים, אז מומלצת בדיקת עיניים חוזרת. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

שלום. הייתי היום בבדיקת עיניים הכללה הרחבת אישונים ונאמר לי שנראה שהעורקים מעט צרים. אשמח לדעת האם דבר זה יכול להיות קשור לקרע או היפרדות רשתית או שאין קשר בין התופעות? בנוסף, האם ניתוח בעין יכול לגרום לעורקים להיות צרים (עברתי ניתוח לא ממזמן בקרנית)?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש לפנות לרופא המטפל שלך. ללא בדיקתך אין לנו דרך לעזור. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מחפש רופא עיניים מומחה לניתוחי עיניים לתיקון פזילה . חשוב שיהיה בעל ניסיון עקב ראייה ירודה אני מחיפה. ניתן גם רופא מאזור המרכז

לקריאה נוספת והעמקה

מוטי שלום, הפורום אינו עוסק בתחום זה. עליך לחפש רופא העוסק בתחום פזילה. בברכה, פרופק ישראל קרמר.

שלום אני משחק במשחק וידאו קבוע ויושב יחסית רחוק מהטלוזיה במשחק צריך לחפש אנשים בקטן במפה ולירות בהם מתחיל להרגיש שהעין השמאלית שלי קצת רוטטת ועצלה די בטוח שזה בגלל השעות משחק (משחק בממוצע שעה וחצי ביום) האם אני צריך לשבת יותר קרוב לטלויזיה או למתן את שעות המשחק או לפרוש ממנו בכלל כי הוא פוגע לי בעין לטווח ארוך? תודה רבה רבה

צריך לשבת במרחק שנוח. לא ידוע על פגיעה עקב הישיבה פרט לעייפות. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

שלום אובחנתי לפני כ 4 חודשים לאחר מיפוי קרנית התאמה של 17 אחוז למחלה בעין שמאל בלבד וצילנדר 5 . עברתי לעדשות מיני סקלריות שהן מדהימות בנוחות אבל פגוע לי בראייה מקרוב . אני בן 39 . בהתאם למעקב ביציתי מיפוי קרניץת שוב ויש החמרה בעין שמאל . צלינגר עלה ל 6 אחוז התאמה ל 23 אחוז . בפענוח נרשם שינה החמרה הכוללת קמירות אחורית . אני מטורד מאוד מקצב ההתקדמות . אם אני מבין נכון המחלה פעילה ומתקדמת מהר. האם קרוסליקניג מומלץ ? האם זה פרופיל של השתלת קרנית ? אשמח לתגובה . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בגיל 39 לרוב המחלה יציבה. יש לוודא שמיפוי הקרנית בוצע מספר ימים לאחר הסרת עדשת המגע. אם בכל זאת ישנה התקדמות אז יש מקום לשקול טיפול צילוב. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

תודה . המיפוי בוצע פחות מ 24 שעות ללא עדשות . חשבתי שאם כבר אז התוצאות יהיו גרועות יותר . האם זה לא כך ?

02/12/2018 | 21:24 | מאת: יעל

שלום, האם זה נכון שכל כילזיון כעבור שנתיים יהיה חייב להספג? בפעם האחרונה לקח לי שנה וחצי, אך הפעם המצב חמור. העין בערך 50 אחוז מהיום רועדת. האם זה תסמין ידוע לשעורה כלואה? וכיצד עושים עיסוי שראיתי שהומלץ? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

ברוב המקרים כלזיון נפסג, יכול לקחת זמן רב עד ספיגה מלאה, מומלץ על קומפרסים חמים כדי לזרז את הספיגה. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

02/12/2018 | 14:16 | מאת: פז

שלום. מתי אפשר להפסיק לישון עם המגן בעין לאחר pkp? בנוסף, האם מותר ללכת לפאב כחודש לאחר ההשתלה? שואלת בגלל שיש שם עשן וסיגריות.

לקריאה נוספת והעמקה

העשן והסיגריות יכולים לגרום לגירוי רב בתקופה לאחר הניתוח. יש לישון עם מגן למשך שבוע בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

שלום רב, כבר במשך שנתיים אני סובלת מדלקת/אלרגיה/משהו בעיניים. העיניים שלי יבשות,נפוחות ובעיקר מפרישות כל כמה דקות הפרשות שקופות צהובות לבנות שאני כל הזמן צריכה לנקות. הייתי אצל כמה רופאים שנתנו לי שלל סוגים של טיפות עיניים fml, סטרודקס ועוד. חלק נתנו לי לתקופה של שבועיים שלושה וחלק לחודשיים. כל מיני סוגי טיפולים שרק הורידו קצת את האדמומיות והגרד אבל לא העלימו את ההפרשות. רופא אחד אמר שהוא בטוח שזו אלרגיה לכן אין כל כך מה לעשות.. אבל אני כבר לא יודעת למה להאמין אשמח לתשובה אם יש תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

במקרים כמו אלה לא ניתן לתת אבחנה ללא בדיקה של העיניים. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

01/12/2018 | 22:18 | מאת: אפי

שלום סבתא שלי בת 82 טופלה במשך שנה שלמה בתרופות הבאות: אטמבוטול 800 מ"ג + אזניל 250 מ"ג + ריפמפין 450 מ"ג , ליום. השימוש בתרופות היה עקב צמיחת Myc.Kansasii בריאות. במהלך השנה שהיא טופלה בתרופות אלו נפגעו לה בהדרגה העיניים עד שהתקשר אליה הרופא ריאות ואמר לה להפסיק להשתמש בתרופות עקב פגיעה בריאה. כיום היא בקושי רואה, האם לאחר הפסקת השימוש באתמבוטול היא תחזור לראות כמו פעם או שיד נזק בלתי הפיך עקב שימוש בתרופה?

לקריאה נוספת והעמקה

אם הירידה בראיה היא עקב תהליך דלקתי אז יש סיכוי לשיפור לאחר הפסקת התרופה. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

01/12/2018 | 19:11 | מאת: קטרקט בלייזר

באוקטובר עברתי ניתוח קטרקט בלייזר בעין שמאל ואני אמורה לעבור בלייזר עדשה בעין ימין. שבוע שעבר הייתי אצל ד ר אייזמן יצחק אמר שיש לי קטרקט גם בעין ימין. אני מבקשת לדעת אם אכן יש לי קטרקט בעין ימין זה אומר שאצטרך לעבור לייזר לקטרקט או רק עדשה?מאוד מבקשת תשובה בהקדם. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בניתוח קטרקט משתילים גם עדשה

ניכנס לי ריס לעין שראיתי אותו ניסיתי להוציא לא הצלחתי כי מצמצתי ואני לא רואה אותו וזה מטריד ומלחיץ אותי עם אפשר לדעת מה עושים ועם יש צורך לצאת מהלחץ תודה מראש

הריס לא עושה שום נזק הוא יצא מהעין בשלב מסוים בלי שתשימי לב בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

01/12/2018 | 00:25 | מאת: אושרה

התינוק שלי אובחן אם ENHANCED S CONE SYNDROME רציתי לדעת מה זה אומר ומה שם המחלה בעיברית שלחו לי תתשובות לממייל והתור לרופא רק בסוף דצמבר אשמח לעזרתך

לקריאה נוספת והעמקה

זוהי מחלה ניוונית ברשתית

30/11/2018 | 12:51 | מאת: יעל

שלום, יש לי שעורה בעין שמאל כבר חודשיים והיא לא עוברת למרות משחה וטיפות..בשבועיים האחרונים שמתח לב שהעין רועדת. האם זה קשור לשעורה? ומהן הטיפות הכי יעילות לשעורה?,תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ללא בדיקתך אין אפשרות לתת דרכי טיפול. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

האם יש מניעה למשקפיים עם עדשה אחת למרחק והשניה לקריאה כפי שעושים עם עדשות מגע? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

דורית שלום רב, עין אחת למרחק ועים אחת לקרוב אכן ניתן להתאים בעזרת משקפיים. אך בדרכ' זה פחות נוח מאשר עם עדשות מגע. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

29/11/2018 | 17:15 | מאת: משה

האם יכול להיות מצב שהראייה לא תהיה חדה או תשאר מטושטשת לאחר השתלת קרנית .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לאחר ניתוח השתלת קרנית החלמת חדות הראייה הינה איטית מאוד ועלולהלהמשך מספר חודשים רבים. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

29/11/2018 | 13:51 | מאת: ליאור

היי, אני בת 25, מזה שנתיים- שלוש סובלת מדלקת עפעפיים. (כל כמה חודשים העין נהיית אדומה עם הפרשות. לאחרונה רופא איבחן לי דלקת עפעפיים כרונית). בשביל להקל על המצב, קניתי כרית חימום לעיניים. (לשימוש במקןם קומפרסים חמים). אחרי כמה דקות שהנחתי את הכרית והידקתי לעיניים עם הגומי שמחובר אליה, ראייתי היטשטשה לחלוטין. זה חלף אחרי כמה דקות. הבחנתי שאם אני מניחה את הכרית באופן רופף יותר, ולא ישירות על העיניים- הטשטוש לא מופיע. ובכל זאת מדובר בכרית כבדה יחסית, האם זה דבר סביר להשתמש בה באופן קבוע? האם הפעלת לחץ על העיניים, (בכל רמה), זה דבר מסוכן? אודה לתשובתך!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הפעלת לחץ על העפעפיים איננו בעייתי לזמן קצר. ממליץ לך לשים את כרית החימום על העפעפיים בעיניים סגורות ללא לחץ חזק למשך מס' דקות. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

28/11/2018 | 21:24 | מאת: קובי

שלום, היום בבוקר (8:00) בזמן נהיגה פניתי לכיוון מזרח, בדיוק לכיוון שהשמש מול העיניים, הסתנוורתי כמובן אך לא יכולתי לעצום את העיניים או להסיט את המבט, המשכתי בלית ברירה להסתכל לכיוון הנסיעה (ולשמש שמולי) תוך כדי שאני מושיט יד לסך שמש, העניין הוא שבגלל הסנוור, הסתבכתי קצת עם סך השמש ולקח לי בערך 3, אולי אפילו 4 שניות עד שהצלחתי להוריד אותו ולחסום את השמש. יש לציין שהייתי עם משקפי שמש. אני לא חושב שאני מרגיש שינוי כלשהו בראיה. האם יכול להיגרם נזק מידי או נזק לטווח ארוך? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, סינוור כתוצאה מהסתכלות לכיוון השמש למשך מס' שניות איננו מסוכן. הסתכלות ממושכת אכן יכולה להזיק. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

28/11/2018 | 20:04 | מאת: אור ציון

היי נתנו לבן שלי בן החמישה חודשיים אבחנה של ENHANCED S CONE SYNDROME ורציתי לדעת מה המשמעות של המחלה הזו

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר במחלה הפוגעת בתפקוד הרשתית. ישנן תצורות שונות של המחלה עם ביטוי שונה. יש לדון על ההשפעות עם הרופא המטפל. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

29/11/2018 | 16:21 | מאת: אור ציון

קודם כל תודה רבה האם זה סוג של טשטוש ראייה סוג של עיוורון?