פורום בריאות העין

הפורום יעסוק בבריאות העין ובדרכים שונות לשיפור הראייה. יינתנו תשובות ללא נטייה מסחרית, בכל הנושאים הקשורים לבריאות העין, כגון: קרנית, קטרקט, גלאוקומה, מחלות רשתית, בדיקות חשובות בתינוקות וילדים, עין עצלה ועוד. לקבלת מידע טלפוני, חייגו: 1-700-706-222.
14374 הודעות
13905 תשובות מומחה

מנהלי פורום בריאות העין

גולשים יקרים: לא יפוענחו בדיקות במסגרת הפורום הפורום יעסוק בבריאות העין ובדרכים שונות לשיפור הראייה. לציבור הגולשים יינתנו תשובות, תוך פרק זמן של 48-72 שעות, ללא נטייה מסחרית, בכל הנושאים הקשורים לבריאות העין, כגון: קרנית, קטרקט, גלאוקומה, מחלות רשתית, בדיקות בתינוקות וילדים, עין עצלה ועוד. לקבלת מידע: 3122*
24/11/2020 | 07:50 | מאת: מאי

פרופ' / דר' שלום רב, כל שנה מקפידה לבצע בדיקה מקיפה לעיניים עקב היותי מרכיבה משקפיים, ותרחיש של הופעת כתם קטן בשדה הראיה בעברי המחייב מעקב. השנה עקב המגיפה, אני חוששת מאוד כי ניתן להידבק דרך העיניים (מי יודע מי נבדק לפניי?) כיצד ניתן להגן על עצמי באופן המקסימלי (חוץ מעטיית מסכה)? תודה מראש

23/11/2020 | 05:10 | מאת: עין

שלום אני גרה בארהב ובשנתיים האחרונות עין ימין ממש הצתמצמה לפני הייתי מאוד פוטוגנית היום כל תמונה ישר לטראש ההבדל הוא עצום בין העיניים לאיזה רופא פונים כאן בארהב תודה מראש על התשובה

22/11/2020 | 10:53 | מאת: דוד נחמנזון

חזרתי הבוקר מהמרפסת שטופת השמש. פתאום שמתיל לב שיש לי ראיה כפולה. הלכתי לשכב קצת, אחרי כמה דק נעלם אחרי ששטפתי את הפנים והעיניים. מה זה יכול להיות? אני בן 70 ובריא.

21/11/2020 | 17:49 | מאת: יוסף שלמה שבת

אני בם 17 כואב לי בצד ימין של הראש בנקודות מסויימות ואחרי שבוע כשזה התחיל לפתע אני מרגיש שחצי מהפנים שלי כמעט ולא מגיבים לי כאילו שאני מנסה למצמץ בעין ימין ואני לא מצליח לסגור אותה עד הסוף, בנוסף החיוך שלי בצד ימין הוא רפוא

יוסף שלום נשמע כמו פציאליס. בכל מקרה גש בהקדם למיון. רפואה שלמה

שלום, האם אי דיוק בהפרשים של 12 שעות בין נטילת טיפות עלול לגרום לסיכון עצב הראיה, שעדיין לא נפגע?

17/11/2020 | 15:22 | מאת: יואב

שלחו לי תוצאות פענוח כמפורט : הדדקות בקוטב תחתון ובסקטור טמפורלי הוירזונטלי ( באחרון הדדקות רלטיבית בלבד )

אנו לא מפענחים בדיקות בפורום. רצוי שתשוב לרופא ששלח אותך לבדיקה

15/11/2020 | 18:43 | מאת: פענוח בדיקת OCT

עיין שמאל: הרמה נוירוסנסורית מרכזית מלווה SRF הגורמת והשטחה מקולרית עובי מרכזי לפי מפה 355 מיקרון מה התוצאות הנ"ל אומרת ?

אנו לא מפענחים בדיקות בפורום. רצוי שתשוב לרופא ששלח אותך לבדיקה

15/11/2020 | 18:06 | מאת: נורית

אני מרכיבה עדשות מגע במשל שנה. בשבוע וחצי האחרונים שמתי לב כי בעין ימים ושמאל ישנה אדמומיות (כלי הדם בולטים יותר). בנוסף לכך בעין ימין קיימת ברבע התחתון של האישון אדמומיות/ אפרוריות. פניתי לרופא משפחה רשם סינטומצין לא עזר וכעת רשם מקסיטרול ספק אם גם זה עוזר. אשמח להמלצות חוות דעת וכדומה. התור הכי קרוב לרופא הוא ב10.12 **** לפני חודשים הייתי אצל רופאת עיניים שביצעה בדיקה מעמיקה לקרע ברשתית והבדיקה יצאה בסדר גמור תודה

14/11/2020 | 23:40 | מאת: עופר

האם פלוטר קטן בעין עובר עם הזמן ?

14/11/2020 | 16:12 | מאת: סיון

שלום, הומלץ לי בעבר להחליף את השימוש בתמיסה רב תכליתית לסודיום כלוריד בטיפול בעדשות מגע חודשיות. איני זוכרת את הוראות הטיפול. אשמח למידע בנושא זה, תודה!

יש לבדוק הוראות הטיפול אצל היצרן

13/11/2020 | 02:09 | מאת: גיל

נתקלתי בשני מאמרים הטוענים לגבי האפשרות שDipyridamole יכול לרפא Pterygium (או לפחות לשפר מאוד כולל להפחית מגודל Pterygium בצורה משמעותית). ובכל זאת, אף רופא/ת עיניים איתם התייעצתי לא הכיר הנושא. האם מדובר במחקרים שהופרכו ? או בנושא שהוא יותר מדי בחיתוליו ולכן הפתרון המוכר היחיד בארץ הוא ניתוחי ? תודה מראש! קישור למאמרים (למקרה שאינם מוכרים לך) - https://www.karger.com/Article/FullText/362113 https://www.researchgate.net/publication/298214428_Topical_Dipyridamole_for_Treatment_of_Pterygium_and_Associated_Dry_Eye_Symptoms_Analysis_of_User-Reported_Outcomes ומאמר שמחזק הכיוון: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4779994/

13/11/2020 | 00:37 | מאת: עמית

שלום, לפני כחודש קניתי בפעם הראשונה משקפי ראיה. הריסים שלי מאוד ארוכות והם נתקעות במשפקיים, המשפקיים מעקמות אותם והם נכנסים לי לתוך העין. זה נורא מציק. רציתי לשאול האם מסוכן בריאותית לגזור ריסים? האם יש תופעת לוואי לגזירת ריסים לאורך זמן? האם זה כמו לגזור שיער מהראש (לא מזיק)? תודה.

האם יאג לייזר קפסולוטומי מבוצע במקרים של לחץ תוך עיני תקין, כלומר במקרים שאינם גלאוקומה? אם כן, מדוע הוא מבוצע במחלקת גלאוקומה (של בי"ח)?

שלום טל אכן יש שימוש ליאג לייזר במצבים של לחץ תקין. למשל קפסולוטומיה. יש גם שימושים על מנת למנוע לחץ מוגבר כגון אירידוטומיה. מיקום הלייזר זה עניין של נוחות והחלטה של המרפאה, ישנם מקומות רבים שבהם המכשיר אינו מוצב במחלקת גלאוקומה.

12/11/2020 | 17:49 | מאת: משה

אשמח לפענוח בבקשה,תודה. מבנה רשתית ושקע פוביאלי שמורים פני הזגוגית צמודים עובי הרשתית המקולרית מגיע ל269/273 מקרון.

אנו לא מפענחים בדיקות בפורום. רצוי שתשוב לרופא ששלח אותך לבדיקה

11/11/2020 | 23:34 | מאת: NOT_FOUND

היי, אני מרכיב עדשות 5-6 שנים, אני לא נמצא תחת מעקב של רופא עיניים .. רק ע"י אופטמטריסט שסה"כ רק בודק לי את הראייה פעם בתקופה .. אם החלטתי לחזור למשקפיים, הנזקים המצטברים של עדשות מגע(יובש, צמיחת כלי דם,שריטות על הקרנית, וכו') במידה וקיימים האם הם ייעלמו מעצמם ? או שיש לעשות בדיקה אצל רופא עיניים ? תודה על המענה :)

כדאי להיבדק על ידי רופא. חלק גדול מהמקרים הללו יכול בהחלט להיעלם, לפעמים נדרש לכך טיפול. בהצלחה

11/11/2020 | 14:25 | מאת: דלקת

שלום, לפני כחודש היה לי כאב בעיניים שלווה בעיניים דומעות למרות שלא היו הפרשות או עיניים אדומות הרופא רשם טיפות סטרואידיות ל-5 ימים וכעת לאחר כחודש וחצי המצב חזר וחזרתי לאותו הרופא והרופא נתן טיפות לוטמאקס למשך 14 יום. האם זה נשמע תקין? למה בעצם לא טיפות אנטיביוטיות. הבנתי שטיפול סטרואידי הינו מסוכן.

שלום רב אם מדובר בדלקת חיידקית בדרך כלל נותנים אנטיביוטיקה, אבל לדלקת אלרגית או אחרת לפעמים נדרש טיפול בסטרואידים. כדאי להתייעץ עם הרופא שרשם את התרופה לגבי הסיכונים ותופעות הלוואי של הטיפול. לכל טיפול יש כמובן יתרונות וחסרונות. לגבי סטרואידים בטיפות, שימוש ממושך עלול לגרום לעליה של הלחץ התוך עיני ובעיות נוספות ולכן כדאי לקבל הוראות מדויקות לגבי משך השימוש ולהיות במעקב של רופא. רפואה שלמה

19/11/2020 | 11:48 | מאת: המשך שאלה

מה זה נקרא טיפול ממושך? בפעם הראשונה הרופא אמר שבוע ולאחר חודש החליף טיפות, עדיין על בסיס סטרואידים והפעם למשך שבועיים. וכפי שאמרת שהלץ יכול לעלות, האם זה משהו בלתי הפיך?

08/11/2020 | 12:42 | מאת: דביר

בחודשים האחרונים הופיע לי סוג של פצעון בעין, מהו מנסיונכם? תודה!

שלום דביר! סיכוי טוב על פי התיאור שלך שמדובר בכלזיון או "שעורה". בכל מקרה אם לא חולף מעצמו כדאי להיבדק. רפואה שלמה

08/11/2020 | 11:15 | מאת: מיכאל

שלום האם שימוש בכדורים נגד סוכר 2 כמו קולגמין משפיע וגורם להפרעות ראיה?? וזאת לאחר נטילת כדור

שלום מיכאל שינויים ברמת הסוכר בדם יכולים להשפיע על הראיה באופן זמני. לגבי הפרעות הראיה שאתה מתייחס אליהן, כדאי שתעבור בדיקה אצל רופא לוודא שלא מדובר במשהו שדורש טיפול. בהצלחה

04/11/2020 | 14:52 | מאת: מישהי

שלום אני בת 49 יש לי משקפיים לקרוב מזה שלושה שבועות יש לי כאב ראש ועיניים הבעיה שלא העין עצמה כואבת אלה כאילו מאחוריי העין מתחת לגבות עמוק . בתקופה האחרונה אני יותר צמודה לטלפון או מחשב קוראת ספרים דיגיטליים עובדת במחשב יותר אולי יש לזה השלכות? קיבלתי כדורים למיגרנה שלא עזרו אשמח אם תעזרו לי

אם התופעה היא רק מספר שבועות, ככל הנראה לא מדובר בבעייהעינית מומלץ לפנות לרופא המשפחה ולשקול יעוץ רופא א. א. ג

03/11/2020 | 20:54 | מאת: עמית

אני בן 32 מרכיב עדשות כבר 12 שנה. עד לפני שש שנים הייתי על עדשות רכות דו שבועיות. בעקבות זיהום בקרנית בחרתי לעשות שימוש ביומיות. מאז משתמש ב moist. לפני שנה שוב היה לי זיהום בקרנית, טופלתי עם ויגמוקס וסטרואדים . חזרתי מאז להשתמש אבל אני בחשש תמידי. אני מקפיד מאוד (לא מתקלח לא רוחץ ביום רוחץ ידיים, קרה לי שנרדמתי 10 דקות עם העדשות אבל לא יותר ומיד הסרתי) העדשות עוזרות לי ונוחות לי מאוד גם כשאני משחק עם הילדים, עושה ספורט או מטייל . השאלה שלי היא כזו, האם עליי להפסיק להשתמש בעדשות ? אני פשוט בחשש תמידי לזיהום נוסף. הרופאה אמרה לי להקפיד אבל גם לפני זה די הקפדתי. . האם העין שלי מועדת לפורענות יתר על המידה ? האם עליי להחליף ל oasys שזה דגם יותר יוקרתי ?

02/11/2020 | 19:31 | מאת: נועה

שלום, לפני כשבוע קיבלתי מכה בעין מכדור שנבעט עליי (בן דוד עם עתיד בתור כדורגלן), העין התנפחה מאוד ונהיה שטף דם ענק שהתפשט אפילו למצח. היום עבר שבוע ועדיין יש נפיחות (אם כי פחות) יש עדיין אזור אחד ממש כהה, נפוח וכואב. עדיין אם אני נוגעת באזור כואב לי מאוד. אני רואה בסדר בעין הזאת אבל יש לי קצת תחושה של קושי במיקוד, כמו מצלמה שלא בפוקוס, אבל אולי זה סתם בגלל הנפיחות. ראה אותי רופא בצבא שלא ממש התייחס ורק אמר שזאת מכה חזקה וברור שזה נפוח וכואב ושלא צריך לעשות כלום חוץ מלחכות. יש צורך בבדיקות כלשהן בכל זאת? לרוב סימנים כחולים עוברים אצלי תוך יומיים שלושה

נדרשת בדיקת רופא עיניים כולל בדיקה בהרחבת אישונים אם יש חבלה המערבת את העין רפואה שלמה

עין ימין סיגנל נמוך. מבנה רשתית ושקע פוביאלי שמורים. מעט דרוזן. עובי רשתית מקולרית 301 מיקרון. ללא שינוי בהשוואה ל oct קודם. עין שמאל מבנה רשתית ושקע פוביאלי שמורים. מעט דרוזן. עובי רשתית מקולרית 274 מיקרון. ללא שינוי מ oct קודם. מה זה אומר לגבי הטשטוש בראייה?, מתי זה הסתיים הדבר הזה ותחזור ראייה נורמלית?, תודה

רציתי להוסיף שנותחתי קטרקט בעין ימין לפני חודש וחצי

שלום רפאלה צריך להצליב את הבדיקה הזאת עם בדיקה של העיניים שלך כדי לקבל תמונה אמיתית של מצבך. הבדיקה הזו בלבד לא מספיקה. אני מציע לך לפנות לרופא המנתח או למחלקה המנתחת על מנת לקבל הסבר והמלצות לטיפול. בהצלחה

02/11/2020 | 10:16 | מאת: מיכל

שבוע וחצי אחרי הופעת פציאליס עם עין שנסגרת חלקית. האם הרופא עיניים יכול לעשות לי בדיקת עיניים מלאה וזה לא משהו שיכול להחמיר את המצב?

שלום מיכל אפשר ואף רצוי שרופא עיניים יבדוק אותך ויציע טיפול. במקרים רבים של פציאליס נגרם נזק לקרנית בגלל הסגירה החלקית של העין. רפואה שלמה

02/11/2020 | 10:09 | מאת: שושי

שלום, בת 30.. בימים האחרונים (ולא תמיד, בא לפעמים) עין שמאל שלי רואה יותר חשוך מעין ימין... כלומר אם אסתכל רק עם עין ימין יהיה יותר מואר מאשר רק עם עין שמאל... עין שמאל גם מרגישה כבדה, קשה לי להסביר... אשמח לדעת מה זה יכול להיות ברקע: *ניתוח תיקון פזילה בשתי העיניים לפני 3 שנים * אקסופתלמוס קל בעין שמאל ללא תהליך תופס מקום * מיקוראדנומה בהיפופיזה.. ב MRI שנעשה ב- 5/2020 לא לוחצת על כלום וגם לא משתנה מאז שגילו אותה- 3 שנים. * מוקדים היפראינטנסיים בחומר הלבן במוח- ממצא יחסית חדש (מ- 5/2020).. הייתי אצל נוירולוג, ב MRI הבא יראו אם יש שינוי... תודה רבה

שלום שושי במקרה זה נדרשת בדיקה אצל רופא עיניים כולל תפקודי עצב הראיה להרחבת אישונים. בהצלחה

01/11/2020 | 23:11 | מאת: מאיה

שלום, היתה לי שעורה כלואה בעפעף התחתון שנמכה כמה שנים. אשמח לברר: האם ישנן דרכים לנסות להפחית את הסיכוי לשעורה חוזרת או שעורה בעין השניה? תודה מראש

31/10/2020 | 14:07 | מאת: לימור לוי

שלום, אני בעלת מספרים גבוהים (בין 8 ל 99 בשתי העיניים, עם צילינדרים גבוהים (בין 3 ל 4) בשתי העיניים. לא סובלת ממחלות בעיניים, נבדקת באופן תדיר. לאחורנה אני שוקלת ניתוח השתלת עדשה לתיקון הראייה, אך חוששת שבגילי הצעיר (בת 27) זה מוקדם מידי מכוון שהבנתי שלאחר ניתוח השתלת עדשה רוב המטופלים זקוקים למשקפי קריאה. כיום אני לא משתמשת במשקפי קריאה, אלא במשקפיים לרחוק, שאני מרכיבה תמיד. לייזר היא כלל לא אופציה במספרים כמו שלי, לפי מיטב המומחים שביקרתי אצלם. האם מטופלים שעוברים ניתוח השתלת עדשה אכן זקוקים למשקפי קריאה לאחר ההשתלה? או שהכוונה לניתוחי קטרקט בעיניים? אשמח לקבל תשובה מפורטת ולהבין. תודה רבה מראש.

לייזר יכול להיות אופציה במקרה שלך ולכן כדאי להיבדק במקום שמבצע בדיקות התאמה לכאלה ניתוחים. אופציה נוספת היא השתלת עדשה תוך עינית כמו ארטיזן או ICL שתשמור לך גם את היכולת לראות לקרוב. אם מבצעים החלפת עדשה (שזה למעשה ניתוח קטרקט) אפשר להשתיל עדשה לרחוק (טורית במקרה שלך) ומשקפי קריאה או לכוון עין אחת לקרוב ועין אחת קצת לרחוק או להשתיל עדשה מולטיפוקלית. כפי שאת מבינה יש כמה אופציות כירורגיות שונות וכדאי להתייעץ עם מנתח לגבי מה עדיף בשבילך ומה היתרונות והחסרונות של כל ניתוח בהצלחה

03/11/2020 | 09:42 | מאת: לימור לוי

תודה רבה על תשותבתך. אם ככה, יש הבדל בין ניתוח השתלת עדשה (מספר+צילינדר) לבין קטרקט בלבד. אם הבנתי אותך נכון, ניתוח השתלת עדשה לא בהכרח יחייב אותי בהרכבת משקפי קריאה לאחר מכן (כיום אני לא זקוקה למשקפי קריאה), אך ניתוח קטרקט כן. אני מבררת מכוון שבעלי המכונים השונים מבטיחים לי שניתוח השתלת עדשה (רק מספר, לא קטרקט) לא יחייב אותי בשימוש במשקפי קריאה, אך אינם מסבירים את דבריהם, ואני חוששת שמא אלו ״הבטחות באוויר״ שנועדו כדי שאסגור אצלם עיסקה. כמו כן, האם עדיף להמתין לגיל מבוגר יותר (אני בת 27 והמספר עדיין לא יציב מספיק) בניתוחים של השתלת עדשה לתיקון ראייה, לא קטרקט)? תודה רבה מראש.

30/10/2020 | 16:46 | מאת: מוניקה

שלום רב. בעלת מספר גבוה מה בשתי העיניים. נניח שעשיתי באחת העיניים ניתוח קטרקט מה קורה אחרי...כאשר עין אחת על פניו רואה מצוין והשנייה נשארה במינוס גדול. מאד מדאיג אותי. תודה מראש.

כשיש הבדל גדול במספרים בין העיניים יש קושי בראייה, גם עם משקפיים. כדי לפתור את זה אפשר להשתמש במקרים מסויימים בעדשות מגע מיוחדות לאחר הניתוח. אפשר להתייעץ עם אופטומטריסט. אפשרות נוספת היא לכוון את העין הראשונה למינוס לא גדול, כדי שההפרש בין העיניים יהיה סביר. במקרה כזה תצטרכי משקפיים לרחוק בעין המנותחת אבל אולי לקרוב תראי בלי. עוד אפשרות היא לנתח את העין השניה כמה שבועות לאחר הניתוח הראשון. הכל כמובן תלוי בבדיקה הקלינית, ויש הרבה גורמים שמעורבים בהחלטה. מציע לך להתייעץ עם המנתח. בבצלחה

30/10/2020 | 04:07 | מאת: כאבי עיניים מבצל

שלום, יש לי כאבי עיניים בכל פעם שנחתך בסביבתי בצל ובעיקר שמטוגן בצל בסביבה שלי. זה גורם לי לדמעות, לתחושת צריבה בעיניים באופן לא פרופורציונלי, והצריבה נמשכת גם שעות לאחר מכן. כאבי העיניים לעיתים נמשכים מספר ימים לאחר מכן, והעיניים לפעמים נשארות אדומות. יתכן שהעיניים שלי יבשות, אך האם זה נורמלי או שזו תגובה ממש קיצונית לבצל? האם יתכן שיש לי אלרגיה לבצל? (אני משתדל לא לאכול בצל כך שאני לא בטוח בזה...) והאם עיניים שדומעות במשך שעות ושורפות במשך שעות יש בכך איזושהי סכנה לעיניים? איך ניתן להפחית את הרגישות לבצל? בנוסף חשוב להבהיר, תחושת השריפה בעיניים נגרמת גם כשאיני חותך את הבצל ונמצא בחדר סמוך.

הי הייתי מנסה טיפול בתחליפי דמעות ואולי טיפול אנטי אלרגי במקביל. רופא עיניים יוכל להציע טיפול ולעקוב אחריך כדי לבדוק אם הטיפול אפקטיבי. בהצלחה

שלום רב, אני בת 25, ללא רקע של גלאוקומה במשפחה. בבדיקת עיניים עלה כי יש לי קיעור דיסקה מוגבר (0.5) בשתי העיניים. הלחץ התוך עיני תקין (13/14). בדיקות שדה ראייה וOCT תקינות (עובי RNFL ממוצע 112/113 מיקרון). נתבקשתי להשאר במעקב ולבצע את הבדיקות פעם נוספת בעוד כחצי שנה. לאחרונה אובחנתי עם תסמונת השחלות הפוליציסטיות בשל וסת מאוד לא סדירה (מחזור בין פעם לפעמיים בשנה) וריבוי זקיקים בשחלות. לא עברתי בדיקת פרופיל הורמונלי. למיטב הבנתי, נשים שסובלות מפרולקטינומה חוות תסמינים דומים ל-PCOS ולעתים ישנה פגיעה בעצב הראייה / שדה הראייה בעקבות לחץ שמופעל על תצלובת הראייה. לאור הוסת הלא סדירה והקיעור המוגבר בדיסק האופטי עלה בי החשד שיתכן כי אני סובלת מפרולקטינומה, אך איני מבינה האם קיעור מוגבר שכזה יכול להיות ביטוי ללחץ שמגיע מאזור הגולגולת. האם יתכן קיעור דיסקה מוגבר כתוצאה מלחץ שמופעל ע״י גידול בהיפופיזה? ואם לא - כיצד באה לידי ביטוי פגיעה בעצב הראייה בעקבות גידול שלוחץ על תצלובת הראייה?

לחץ על עצב הראיה יכול לגרום לקיעור של העצב, במידה וקיים חשד לגידול אז מומלץ על הדמיה של אזור הכיאזמה בהתאם להחלטת הרופא המטפל.

28/10/2020 | 20:28 | מאת: בר

ערב טוב בת 47,ללא מחלות רקע Mri ראש לפני כשנתיים שינויים איסכמיים בחומר הלבן בלתי ספציפיים וללא שינויים מבדיקה שנה קודם, נוטלת אספירין במינון נמוך יום כן יום לא בימים האחרונים אני מרגישה תופעה מוזרה בראייה קודם כל מבחינת משקפיים יש לי משקפיים לשימוש קרוב עם רבע מספר אם איני טועה כנ"ל לרחוק כולל צילינדר בשוטף איני מרכיבה את המשקפיים לקרוב על בסיס קבוע ויומיומי בימים האחרונים אני מרגישה שאני יותר חייבת להשתמש בהם כי הראייה לקרוב פחות ברורה לי ואם לדוגמא אני לוקחת את הטלפון ללא המשקפיים וככל שאני מקרבת אותו לפנים( רק בשביל הניסיון כמובן) אז הראייה מטושטשת ואם אני מרחיקה אותו אז המצב משתפר ללא המשקפיים אפילו !! כל דבר שאני מקרבת אליי נהיה לא ברור אפילו חפץ או משהו שאינו כיתוב בטלפון או מסמך מעין תחושה של חוסר מיקוד לא יודעת לדייק בהגדרה כמו כן אתמול בעין אחת היה לי מעין נימול במשך מספר שעות שאינו נראה לעין רק בתחושה מה דעתך ? יש לציין שאני מרבה להיות במסך הטלפון בחודשים האחרונים יותר מהרגיל במידה ויש קשר תודה רבה על העזרה ערב טוב

שלום בר מחלק מהתלונות שלך נשמע כאילו את צריכה משקפיים עם מספר גבוה יותר לקרוב. הרבה פעמים מטופלים שצריכים משקפי קריאה מרחיקים את האובייקט שצולם כדי לראות אותו חד יותר. לגבי הדברים האחרים שהזכרת - לא הבנתי למה עשו לך mri, אם היה חשד בעבר לדלקת של עצב הראיה כדאי שתלכי להיבדק. בכל מקרה הנימול באזור העין דורש בדיקה אצל רופא עיניים. רפואה שלמה

27/10/2020 | 19:00 | מאת: הודיה

היי מתי אפשר לחזור לעשות פעילות גופנית אחרי קטרקט? ומתי אפשר לחזור לשתות אלכוהול? (כמובן במינון) שכחתי לשאול בביקורת ואין לי את מי לשאול עכשיו תודה!

הי הודיה אם לא קיבלת טיפול בכדורים (פומי) אין בעיה עם אלכוהול. לגבי פעילות גופנית בדרך כלל אין בעיה אבל תתייעצי עם המנתח או המחלקה המנתחת לגבי מתי אפשר ואיזה סוג של פעילות. בהצלחה

27/10/2020 | 08:46 | מאת: רונית

ארמי בת 60 לפני 4שנים בערך התחלתי לראות לא טוב התחלתי עם משקפיראיה מס 1 ועם הזמן מס2 הכל יש לי גם משקפי ראיה לקריאת ספר אבל אני שואלת על משקפי ראיה לא מקרוב אלא המספר 2שאני מרכיבה אותו כל היום השבוע התחלתי לראות ממש לא טוב בטלויזיה מין טישטוש האותיות שכתובים אני רואה לא ברור ובכפל רואה אותם ויש דבריים שממש מראים למשל למטה בכתוביות ואני רואה אותם יותר באמצע כשלמעשה הם בתחילת הכיתוב האם במיקרה כזה המיספר 2 צריך לעלות מיספר או להוריד מספר אני בקבוצת סיכון לא יוצאת מהבית אבל אוכל לבקש שיקנו לי בינתיים מיספר משקפיים שאולי אתה תגיד

הי רונית יכול להיות שיש צורך לשנות את המספר של המשקפיים אבל גם ייתכן ומשהו אחר בעין גורם לבעיה בראיה (דלקת, קטרקט, בעיה ברשתית). אני ממליץ לך להגיע לבדיקת רופא עיניים כדי לקבל אבחנה מתאימה ולשפר את הראיה. עם מיגון מתאים אפשר ואפילו חשוב ללכת להיבדק את רופא גם בתקופת הקורונה כדי למנוע נזק בלתי הפיך בהמשך. רפואה שלמה

26/10/2020 | 12:15 | מאת: NOT_FOUND

היי, אני מרכיב עדשות 5-6 שנים, אני לא נמצא תחת מעקב של רופא עיניים .. רק ע"י אופטמטריסט שסה"כ רק בודק לי את הראייה פעם בתקופה .. אם החלטתי לחזור למשקפיים, הנזקים המצטברים של עדשות מגע(יובש, צמיחת כלי דם,שריטות של הקרנית, וכו') במידה וקיימים האם הם ייעלמו מעצמם ? או שיש לעשות בדיקה אצל רופא עיניים ? תודה על המענה :)

26/10/2020 | 09:01 | מאת: שי לוי

שלום דר קיבלתי תוצאות OCT ועד שיהיה לי תור לרופא אני מאוד סקרן לדעת מה זה אומר: עין ימין: ן קונטור פובאלי שמור חלקית עם הדקקות של רשתית טמפורלית PRRPE אי סדירות מינימלית תודה שי

הי שי צריך לבדוק את העין ולהתאים בין הבדיקה לתוצאות ההדמיה שקיבלת. אחרת עלולה להתקבל תשובה מעוותת שלא מתארת את המצב האמיתי של העין שלך. מציע להמתין לרופא שיסביר הכל. בהצלחה!

24/10/2020 | 09:48 | מאת: אביחי

שלום, עברתי ניתוח קטרקט לפני יומיים. הביקורת שלי תהיה רק ביום שני ואני קצת דואג. 1. האישון שלי בעין המנותחת עדיין גדול יותר מהעין השניה, מתי הוא אמור לחזור לגודל המקורי שלו? 2. עדיין יש לי סימן לבן בעין של החתך שעשו לי,זה יחלוף מעצמו או שהסימן הזה תמיד יישאר? 3. אני רואה את הצבעים יותר חזקים לעומת קודם, אבל עדיין רואה מטושטש. מתי זה יעבור לי? 4. האם אני יכול לחזור לעבוד בעבודה משרדית? תודה

שלום אביחי! כל הדברים שתיארת יכולים להיות נורמליים לחלוטין אחרי ניתוח קטרקט. אם אתה מודאג אני מציע שתתייעץ טלפונית עם הרופא או המחלקה המנתחת. בהחלט ניתן לחזור לעבודה משרדית על פי הנחיות הרופא המנתח. רפואה שלמה!

21/10/2020 | 19:16 | מאת: דבי

יש לי מגיל קטן נקודת חן בעין בצבע אדום, היא גדולה ובולטת. רציתי לשאול אם זה לא מסוכן ואם זה לא מסוכן להוריד אותה?

הי דבי זה תלוי בגודל, במיקום המדויק בעין ובעוד כמה פרמטרים. מציע ללכת להיבדק אצל רופא עיניים. בהצלחה

21/10/2020 | 16:16 | מאת: NOT_FOUND

היי אני מרכיב עדשות מגע כבר 5-7 שנים, רציתי לשאול האם שימוש ממושך בעדשות מגע יכול להסב נזק בלתי הפיך לעיניים ? (אני לא מתכוון לסיבוך של חיידק) אני מתכוון לנזק שנוצר משימוש מתמשך שמצטבר עם השנים שלא ניתן לטיפול.(נזק בלתי הפיך) כמו לדוגמה שמעתי על שריטות קטנות של הקרנית, יובש או צמיחת כלי דם . האם הדברים הללו מתרפאים עם הפסקת השימוש בעדשות ?

השינויים שאתה מתאר הם הפיכים, אם נמצאים במעקב ומטפלים בעיניים בצורה תקינה.

21/10/2020 | 20:59 | מאת: NOT_FOUND

אני לא נמצא תחת מעקב של רופא עיניים .. רק ע"י אופטמטריסט שסה"כ רק בודק לי את הראייה פעם בתקופה .. אם החלטתי לחזור למשקפיים, הדברים הללו במידה וקיימים ייעלמו מעצמם ? או שיש לעשות בדיקה אצל רופא עיניים ? תודה על המענה :)

21/10/2020 | 04:39 | מאת: ליאת

שלום רב, ברצוני לדעת האם יש איסור לעשות איפור קבוע בעיניים לאחר לייזר בעיניים בגלל משחת האילחוש? הניתוח היה לפני 15 שנה לערך כבר חזרתי למשקפיים. תודה רבה ליאת

אין מניעה

שלום אני בת 23 ויש לי קטרקט צריכה לעבור ניתוח בגדול אבל עוד לא החלטתי... רציתי לדעת איך זה הגיוני שלפני כמה ימים ממש הפריע לי לראות בעין היה לי כמו ערפל וראיתי מטושטש מאוד, ואילו מאתמול אני רואה כבר יותר טוב וכמעט ולא מטושטש בכלל וה"ערפל" כמעט נעלם. איך זה יכול להיות? זה בא והולך כל הזמן...

הי אורפז קטרקט עושה הפרעה קבועה בראיה שמחמירה בהדרגה. בדרך כלל בטווח של שנים. יכול להיות שבמקרה שלך (אם באמת הראיה משתפרת ואז חוזרת להיות לא טובה) יש מרכיב אחר - יובש או בצקת בקרנית, דלקת או משהו אחר שמפריע בנוסף לקטרקט. כדאי לברר את זה אצל רופא עיניים..עדיף בזמן שאת רואה מטושטש יותר בפעם הבאה. בהצלחה

אבל זה בדיוק מה שעשיתי, ברגע שהחמיר הלכתי לרופא.. והוא בדק ואמר שזה הקטרקט ולא שום דבר אחר. הוא גם הראה לי צילומים של העין שרואים בפירוש את העדשה עכורה. אם היה לי משהו אחר היו מגלים את זה בבדיקה, לא? מה אתה ממליץ לעשות?

18/10/2020 | 00:17 | מאת: מאור

שלום, אני בן 21. לאבא קרטוקונוס ונמצא במעקב רופא קרנית בגלל אי סדירות. נאמר לי לא לשפשף את העיניים. לאחרונה אני סובל מגרד בעיניים, בלי אדמומיות, ולכן משפשף, ואני מפחד על הקרנית. רציתי לשאול - 1 - האם גרד בלי אדמומיות זה אלרגיה או משהו אחר? 2 - ניסיתי טיפות ליובש למרות שאין לי ולא עזר. איך כדאי לטפל בגרד ולהימנע משפשוף? 3 - ספציפית לגבי טיפולים ששמעתי עליהם - טיפות אנטי היסטמיניות, טלפסט ופרוטופיק. האם בטוחים לאורך זמן? איזה טיפול הכי כדאי? 4 - ספציפית לגבי הפרוטופיק הבנתי שהוא הכי יעיל, אבל האם לגרד לבד יעזור? האם הוא גם הכי בטוח? תודה

הי מאור שפשוף עיניים יכול לגרום או להחמיר קרטוקונוס, בייחוד אם יש לך רקע משפחתי ולכן צריך למנוע אותו. בהחלט יכול להיות שהגרד הוא אלרגי גם אם העיניים לא נראות לך אדומות. הטיפול הראשוני הוא שטיפת העיניים עם מים קרים וטיפות נגד יובש כפי שאמרת. ניתן להוסיף סטרואידים לטווח הקצר מאוד ואנטי אלרגיים למינהם. אם זה לא עוזר אפשר להוסיף גם ציקלוספורין (ריסטסיס) או טקרולימוס (פרוטופיק). לכל טיפול יש יתרונות וחסרונות וחשוב שרופא עיניים ילווה אותך עד שתגיע לאיזון שתוכל לשמור לאורך זמן. כל הטיפולים שמניתי הם אפיקטיביים (אבל במידה שונה אצל חולים שונים) וניתן להשתמש בהם באופן עקרוני לאורך זמן חוץ מסטרואידים - שמומלץ להשתמש בהם בדרך כלל באופן נקודתי. בהצלחה

18/10/2020 | 09:01 | מאת: מאור

תודה רבה על התשובה. הטיפות או הפרוטופיק אמורות לעזור גם אם אין אלרגיה? מבין האנטי היסטמיניות אתה ממליץ על אופטילסט רסטט או פטנול? אתה מעדיף לנסות קודם טיפול בטיפות לפני פרוטופיק? מה החסרונות שלו לעומת הטיפות? תודה

17/10/2020 | 11:03 | מאת: פרדי

קרטוקונוס בשתי העניים, עין שמאל עברה השתלת קרנית בשנת 1997 וצילינדר נוכחי 14 עיין שמאל צילינדדר 6, איכות הראיה סבירה מינוס לא מסוגל להרכיב עדשות מגע, השבוע הומלץ לי על עדשות סקלרליות, האם יש סיכוי להסתגלות? האם יש פתרונות נוספים?

הי פרדי כמובן שייעוץ אמיתי דורש בדיקה ומיפוי קרנית. אך בגדול ישנן כמה אפשרויות. הפשוטה ביותר היא עדשה סקלרלית שיכולה לפתור בעיות רפרקטיביות גדולות מאוד. אפשרות נוספת היא תיקון כירורגי של הקרנית על ידי טבעות, תפרים, השתלה. אופציה נוספת היא ניתוח קטרקט או החלפה של העדשה והשתלת של עדשה טורית שמתקנת צילינדר. מציע לך לנסות בשלב הראשון עדשה סקלרלית שתוכל להציע לך שיפור מקסימלי במינימום סיכון. בהצלחה

15/10/2020 | 13:26 | מאת: שיר

שלום ד"ר אני בחורה בת 32, רווקה, בעלת קוצר ראיה גבוה מאוד. (מרכיבה משקפיים מגיל 5-6, ב 15 שנה האחרונות מרכיבה עדשות מגע קשות). מרכיבה עדשות מגע במספרים 10-11 חייתי חיים נורמליים, מהממים ומאושרים עד לפני 4 חודשים. לאחר עיוות מינורי בעין אחת התגלה אצלי ניוון רשתית. והתגלה במקרה גם קרע ברשתית באותה העין. הקרע טופל ע"י לייזר וקיבלתי 2 זריקות אווסטין במרווח של חודש. לאחר מעקב חודשי תוצאות הצילומים הראו מצב יבש. עד שביום ראשון האחרון (3 שבועות לאחר OCT תקין) חשתי שוב בשינוי, הגעתי בדחיפות לרופא, ועל סמך בדיקה קיבלתי שוב זריקת אווסטין. כלומר עד היום קיבלתי 3 זריקות אווסטין, כולן במרפאה פרטית, וזאת לאחר שבבתי חולים ציבוריים הרגשתי שאינני מקבלת טיפול בדחיפות הרצויה. (בגילוי הראשוני הגעתי לבית חולים במצב ראייה של 6/6 אך טופלתי רק לאחר 4 ימים במצב של ראייה 6/60) לאחר 2 הזריקות הראשונות נותרה צלקת ברשתית ופגיעה קטנה בראייה שלא ניתנת לתיקון. אני חשה לחץ ותסכול איומים מכיוון שאני לא מקבלת מספיק מידע או אינדיקציה, אני מרגישה שבארץ אין הרבה התייחסות/ מודעות לניוון רשתית שהוא אינו כתוצאה מגיל. אין הרבה הבדלה מבחינת אבחון או טיפול בין שני המקרים. אני מרגישה שאין לי למי לפנות לקבלת הסבר על מצבי ועל מצבי בעתיד, על סיכונים הקיימים במצבי וסיכונים לבעיות/מחלות עיניים אחרות, ואיך אני יכולה לנסות למנוע או לפחות לעכב אותם. האם ראייתי עלולה להיפגע באופן בלתי הפיך.. אני מאוד מבולבלת וחסרת אונים וחווה התקפי חרדה לראשונה בחיי. אשמח אם תוכל לעשות לי קצת סדר או להפנות אותי לגורם המתאים. תודה רבה

13/10/2020 | 20:07 | מאת: אליה

שלום דוקטור בעין ימין שלי אני רואה מרחוק יותר מטושטש מעין שמאל.. עשיתי בדיקה אמרו משהו בשרירים ואפשר תרגילים לעבור או ניתוח .. האם באמת אפשר לעשות ראיה יותר טובה עם תרגילים ופחות לשבת קרוב לדברים.. זה יעבור? ומה זה ניתוח מה הוא עושה? הוא מסוכן? תודה רבה 🙂

שלום אליה לא בטוח שהבנתי את האבחנה שלך מהשאלה. אם הכוונה היא שיש לך קוצר ראיה (או "מינוס") בעין ימין הפתרון הפשוט ביותר הוא משקפיים או עדשות. אם זאת אכן הבעיה סביר להניח שהיא לא תעבור לבד ותרגילים לא יעזרו. בחלק מהמקרים אפשר גם לתקן את הראיה על ידי ניתוח ויש כמה ניתוחים אפשריים. רופא יוכל לעזור לך לברר אם יש ניתוח שיכול לעזור לך. בכל ניתוח יש סיכון וצריך לקחת את זה בחשבון. בהצלחה!

13/10/2020 | 12:34 | מאת: לוסי

שלום אימי עברה ניתוח קטרקט לפני כחודשיים. הרופא אומר שמבחינת הניתוח הכל בסדר אבל היא סובלת מכאב חזק בעיניים, תחושה שיש גוף זר בעיין וכן תחושות של חסימה בשק הדמעות (כאילו יורדת דמעה, והתחושה שהיא עוברת דרך האף) תחושות בלתי נסבלות. לפני שנים כשהיה לבן שלי חסימה - רופא הסביר שמדובר בחיידקים שחוסמים ונתן לנו טיפות - דקסמצין. האם הטיפות הללו יכולות לעזור לחסימה לאימי? מה יכולה להיות הסיבה והפיתרון לתחושות אלו? היא לא מצליחה לישון בלילה מכאבים ולוקחת כדורי שינה. האם יכול להיות גם קשר לסוכרת?

שלום לוסי! יש כמה סיבות אפשריות לכאבים. יובש בקרנית אחרי ניתוח הוא נפוץ ויכול לגרום לתסמינים שתיארת, דלקת ולחץ תוך עיני מוגבר גם הן סיבות אפשריות. גם חסימה בדרכי הדמעות אפשרית למרות שבילדים המנגנון קצת שונה. בקיצור אני ממליץ בחום על התייעצות עם רופא עיניים בהקדם, בעיקר אם הכאבים כל כך חזקים. אם רופא עיניים לא מוצא את המקור לכאבים יש להתייעץ עם רופא משפחה או נוירולוג.

ברקע שלי הפרעת תנועה מקבלת קסנזין וכריתת המנגיומיה מעצם פרונטלית שמאלית. בשבוע האחרון החל לי כאב חד בעין -הכול תקין וגם בדיקת נוירואפאמתלוג מומחה בכיר האופציה היחידה שאמרו לי על הכאב זה כנראה מכריתת הגידול השפיר בכלי דם של המוח. האם אחרי שש שנים מהניתוח יכול לבוא כאב חד כזה בעין?

שלום תמי! השאלה שלך היא מאוד ספציפית ודורשת בדיקה של העין וההדמיה. ישנם הרבה תרחישים שמסבירים חזרה של כאב כמו שאת מתארת, חלקם קשורים לעין וחלקם לא. לדעתי אין תחליף לחוות הדעת של נוירואופתלמולוג בכיר שבדק אותך במקרה כזה... רפואה שלמה

12/10/2020 | 23:44 | מאת: אלחנן

שלום וברכה! ותודה על הפורום! אני בן 26 לובש עדשות מגע במשך מספר שנים (במשקפיים יש לי צילינדר ובעדשות כיון שהם חודשיות, האופטומטריסט אמר שאין צורך). בשבועות האחרונים אני הרגשתי קושי בלבישת העדשות כמו יובש חזק מאד בעיניים וטשטוש רציני. מאז עברתי למשקפיים ואני שם לב שכשאני קם מהשינה אני רואה טוב, אבל במשך היום ישנה היחלשות וטשטוש כאילו עלה לי המספר (אם אני מגביה את המשקפיים לזווית אחרת, אני מצליח לראות טוב). כמובן פניתי לרופא עיניים והוא בדק וקבע שאין בעיה בעיניים, והמליץ ללכת לאופטומטריסט לבדיקת כשל רפרקציה. אני לא מבין את ההיגיון. למה בבןקר הראייה טובה, ולאחר מכן יש ירידה ממש עד טשטוש כמו שעלה לי המספר בהרבה! וכל זה רק מהשבועות האחרונים. לפני זה ראיתי טוב. אשמח לתשובתך! רציתי גם לעשות לייזר אצל ד"ר לוינגר, אולי הבדיקה שלהם תוכל לברר את הבעיה? או שכעת לא מומלץ. בתודה מראש

שלום אלחנן מהסיפור שלך נראה שאתה סובל משילוב של יובש בעיניים כתוצאה מהשימוש בעדשות ומבעיית רפרקציה כלשהי. כדאי להתייעץ עם אופטומטריסט ובכל מקרה כדאי לקחת טיפול נגד יובש אם אתה משתמש בעדשות. אתה בהחלט יכול ללכת להיבדק במכון שמסיר משקפיים בלייזר ולראות אם יוכלו לעזור לך בהצלחה

12/10/2020 | 20:40 | מאת: רוני

שלום לפני כחודש עשיתי ניתוח קטרקט בעין אחת בו שתלו עדשה לראייה מרחוק -ואכן הראייה לרחוק הוטבה אך שמתי לב שהראייה לקרוב (קריאה וכדומה) החמירה ,לגבי העין השנייה הוצאו לי שתי אפשרויות או להשתיל עדשה למרחק כמו בעין שבה הושתלה לי עדשה או השתלת עדשה לקרוב לדברי הרופא המוח מתרגל את השוני שבין שתי העדשות החדשות .אני ממש מתלבט במה לבחור ,אודה על עזרתכם

שלום רוני זאת שיטה שנקראת "מונוויזן" ובה מכוונים עין אחת לקרוב ואחת לרחוק. יש מטופלים שמאוד מרוצים ממנה ויש כאלה שפחות. לפעמים אפשר להרכיב לפני הניתוח משקפיים או עדשות שמדמים את המצב שיהיה אחרי הניתוח וככה לגלות אם תוכל להסתדר. אפשרות נוספת היא "ללכת על בטוח" להתאים גם את העין השניה לרחוק מתוך ידיעה שתצטרך משקפי קריאה לאחר מכן. בהצלחה!

12/10/2020 | 19:21 | מאת: הודיה

היי אני בת 27 וצריכה לעבור ניתוח קטרקט בקרוב. קראתי שקטרקט יכול לגרום לעיוורן ואני קצת בלחץ. בימים האחרונים הקטרקט שלי ממש מחמיר ואני מפחדת להתעוור מזה. זה הגיוני שהמצב מחמיר תוך ימים ספורים? וגם רציתי לדעת מה השלבים עד שזה מגיע למצב של עיוורון מוחלט? אני ממש מפחדת שזה יגיע למצב הזה עד שיגיע מועד הניתוח שלי.

שלום הודיה! הסיכויים לעיוורון מניתוח קטרקט הם נמוכים מאוד. אבל חשוב לזכור שבכל ניתוח יש סיכון מסויים. כשיש קטרקט הראיה יורדת וממשיכה לרדת בהדרגה. קצב הירידה משתנה מאדם לאדם ומעין לעין. בדרך כלל הירידה בראיה היא הפיכה והראיה משתפרת לאחר הניתוח ולכן ניתוח כזה אינו נחשב לדחוף ברוב המוחלט של המקרים. מציע לך להתייעץ עם הרופא או המחלקה המנתחת אם יש לך חששות. בהצלחה!

13/10/2020 | 15:16 | מאת: הודיה

קודם כל תודה על התגובה המהירה. התייעצתי כבר עם הרופא שלי שטען שאין מה לעשות כרגע חוץ מלחכות לניתוח שיהיה לי בעוד חודש. אבל אני ממש ממש מפחדת שעוד חודש המצב שלי יהיה בלתי הפיך ברמה שכבר לא יהיה אפשר לנתח (כבר עכשיו הרופא הגדיר את הקטרקט שלי כ"בשל".) מה עליי לעשות אם כבר לא יהיה אפשר לנתח? יש בכלל מה לעשות במצב כזה?

13/10/2020 | 15:17 | מאת: הודיה

ואגב התכוונתי לעיוורון לפני הניתוח. אם הראיה תמשיך לרדת עד כדי כך שאתעוור לפני שיספיקו לעשות לי את הניתוח :(

גם במצב של קטרקט מתקדם מאוד הראיה צפויה להשתפר אחרי הניתוח וברוב המקרים לא מדובר בניתוח דחוף. בהצלחה

12/10/2020 | 09:40 | מאת: מתן כהן

אז בלילה כשישנתי לא היה לי כלום וקמתי בבוקר עם נפיחות בעפעף למטה בעין ימין . ממה הדבר יכול לנבוע? ומה עליי לעשות? (מצ"ב תמונה) תודה רבה !

יתכן ומדובר בעקיצה או שעורה. אם לא חלף, יש לגשת לבדיקה של רופא עיניים.

10/10/2020 | 19:20 | מאת: שרית

שלום רב, לפני כשנתיים אימי אובחנה עם aion ובתוך 10 ימים הפכה לעיוורת. בבדיקת mri שהתקיימה לאחר 21 יום מקרות האירוע נראה שהכל תקין. מצ"ב הבדיקה. שאלתי: איך יתכן הפער בין הבדיקה למציאות והאם יש מקום לבדיקות נוספות.

שלום שרית כדאי להתייעץ עם נוירואופתלמולוג - רופא עיניים שמומחה בדיוק לבעיות הללו. יש צורך לוודא את האבחנה ולחפש בmri ובבדיקות הדמיה אחרות ממצאים שתומכים בה. העובדה שבדיקת הmri נראית תקינה לא פוסלת את האבחנה. בהצלחה!