הסרת ירוד לתינוק

דיון מתוך פורום  בריאות העין

09/06/2006 | 23:36 | מאת: אב מודאג

שלום רב ! בתי עברה ניתוח להסרת ירוד בגיל 3 חודשים בשתי העניים, בהפרש של שבוע וחצי בין הראשון לשני. לאחר הניתוח הותאמו לה עדשות מגע מספר 29+ (קשות). 1.מהו הזמן האידיאלי הדרוש לשם השתלת עדשה קבועה? והאם מומלצת עדשה מולטיפוקלית ... או שעדשה הנמצאת במלאי בית החולים הציבורי מספקת?? (לראיה מרחבית ו\או ראייה מכסימלית)..האם בגיל 7 חודשים זהו הזמן הדרוש ? או שיש לחכות מעבר לכך עד אשר העין תתפתח יותר או שתתארך כך שהמספר יהיה מינימאלי?? 2.האם ישנו סיכון בהמשך הדרך לפזילה (לאחר 2 הניתוחים אין הבחנה לפזילה) או להיווצרות עין עצלה? 3.האם ישנו מצב בו תזדקק בתי למשקפיים או עדשות מגע בהמשך דרכה? או שניתן לחשב את המספר של העדשה בדיוק כזה אשר ימנע אביזר נוסף או ניתוח להוספת עדשה?..

שלום, בדר"כ נוהגים להשתיל עדשות מגע מלאכותיות כבר בניתוח הראשון. יתכן ובמקרה של ביתך לא ניתן היה להשתיל עדשה בעת הניתוח הראשון להשתלת הירוד. כיום קיימים מספר סוגים של עדשות תוך-עיניות משניות שניתן להשתילן לאחר ניתוח קטרקט, תלוי במצב הניתוח הראשון. במידה והילדה אינה מקבלת גירוי זהה מכל עין למוח (ראייה מדייקת), הדבר יכול לגרום לעין עצלה (אמבליופיה) ולפזילה. לכן קיימת חשיבות עליונה להתאמת הראייה המקסימלית, כולל התאמת משקפיים ועדשות מגע, בכדי למנוע את האמבליופיה כבר מהגיל הרך.

מנהלי פורום בריאות העין