עיניים אדומות

דיון מתוך פורום  בריאות העין

05/06/2006 | 08:03 | מאת: ronit

בוקר טוב! שמתי לב שבזמן האחרון אני מתעוררת כל בוקר עם עיניים אדומות ואני לא מבינה למה זה. עלי לציין שאני מרכיבה עדשות מגע וגם לפעמים לא ישנה מספק זמן (6 שעות בלילה) , אין לי מושג אם זה קשור לעניין. אשמח לתשובה-רונית

רונית שלום, תופעה של עיניים אדומות בבוקר נובעת בדר"כ מיובש הנוצר בלילה, או מגורם אחר. אנשים רבים ישנים עם עיניים חצי פתוחות. גם שימוש במזגן או מאוורר על הפנים יכול להגביר את היובש. שמוש ממושך בעדשות וחוסר שינה יכולים להקשות על התאוששות העין מיובש במשך היום ואף לגרום לאודם בעיניים. אני ממליץ על שימוש במשחות ולוברקנטין לפני השינה כדי למנוע את התיבשות הקרנית בלילה ולשפר את התאוששות הקרנית.

מנהלי פורום בריאות העין