בצקת ברשתית

דיון מתוך פורום  בריאות העין

31/05/2006 | 09:01 | מאת: נינה

בבדיקות שעשיתי הממצאים הם: בעין שמאל בצקת עדינה באזור הפוביאה ונזלית למטה. יש מספר מיקרואניאוריזמות בודדות, ללא דימומים אינטרגו-רטינליים. נראה כמו מצב לאחר brvo קטן בעין זו. אין כרגע אנדיקציה לטיפול לייזר או להזרקה לזגוגית של סטרואידים. האם תוכל להסביר מדוע? אולי בגלל המיקום? הומלץ על המשך מעקב לראות מהלך טבעי של המצב ובהמשך להחליט אם יש צורך בטיפול. השאלה מה השלכות של ההמתנה ואם יכול להיגרם נזק גדול יותר ובלתי הפיך. אודה לך על חוות דעתך

נינה שלום, אם אין במקרה של brvo ירידה בראייה משתדלים לא לטפל בלייזר או בזריקות תוך עיניות משום שלטיפולים אלו יכולות להיות השלכות עד לפגיעה בראייה. רק במקרים של ממצאים המעידים על פגיעה בראייה וכיו"ב אנו ממליצים להעזר בטיפולים אלו ובתרופות.

07/06/2006 | 13:04 | מאת: נינה

האם העובדה שהתחלתי לקחת אספירין בעקבות החסימה בוריד לדילול הדם יכולה להחריף את מצב הבצקת? האם יש דרך תרופתית לספוג את הבצקת. יש לי ירידה בראיה אך כנראה משום שהבצקת "יושבת" קרוב למרכז הראיה הרופאים אינם ששים לקחת סיכונים ומעדיפים לחכות . השאלה היא מידת הנזקים שנגרמים בינתיים והאם הם הפיכים. כמה זמן מקובל להמתין כדי לראות לאיזה כיוון זה הולך? תודה על התיחסותך המלומדת. בכבוד רב נינה

02/12/2008 | 17:06 | מאת: מרון

לדר. לוינגר שלום. האם בצקת ברישתית העין יכולה להגרם כתוצאה מניתוח קטראקט ומהו הטיפול התרופתי

מנהלי פורום בריאות העין