לשכה קידמית רדודה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

29/05/2006 | 00:12 | מאת: meir

אשתי בת 45 סבלה בתקופה האחרונה מראיה מטושטשת בראיה מקרוב בדיקה אצל רופא ענים העלתה שבשתי הענים הלשכה הקדמית רדודה ושאר הפרמטרים תקינים היא הופנתה לניתוח לייזר מה משמעות הממצא ? הבעיה שכיחה ? יש דרכי טיפול נוספות ? הטיפול דחוף? ( לפי דברי הרופא יכול להתפרץ ולגרום לעוורון ) מבקש תשובתך תודה

מאיר שלום, מדובר מחשש להתפתחות לחץ תוך עיני, עקב זוית צרה בלשכה הקדמית. על מנת למנוע זאת מבצעים פתח קטן בקשתית המשרת את ניקוז העין. יש לבצע את הטיפול בהקדם ולא לחכות להתקף שמופיע בדר"כ בלילה כאשר האישון מורחב.

10/07/2008 | 07:30 | מאת: סימה

מאיר שלום, לפני שנתיים עברתי לייזר בעין ימנית הואיל ומבנה העין שלי מצביע על לשכה רדודה , כעת אני אמורה לעבור טיפול דומה בעין השמאלית. האם בכך תיפתרנה הבעיות, האם עדיין אני בסיכון לגלוקומה או שמא הסיכון פוחת משמעותית?? (הלחץ התוך עיני בשנתיים האחרונות עמד על 13-14) אני בת 46 , והבעייה אותרה באקראי כשפניתי לרופאת עיניים עקב כאבי עיניים שנמשכו מספר ימים. שלושת ילדיי עברו בדיקות ונמצאו בריאים , ובכל זאת האם יש סיכוי שאחד מהם יפתח זאת או שזה דבר מולד??? אודה לתשובתך המהירה,

מנהלי פורום בריאות העין