טיפול בכלזיון

דיון מתוך פורום  בריאות העין

02/06/2006 | 21:37 | מאת: גיא

יש לי כלזיון מזה 4.5 חודשים. בהתחלה הייתה נפיחות על פני כל העין, ותוך כשבועיים רובה ירדה, ונשארו 2 בליטות יותר קטנות. בגלל שהחלזיון לא עבר החלטתי לטפל בעניין. הייתי אצל רופא עיניים בביה"ח רמב"ם לפני שבועיים, והוא נתן לי טיפות עיניים OPTI JETA ומשחה בשם BAMIXYN, למשך שבוע. הטיפול לא עזר. כעבור שבוע שבתי לביקורת, והרופא המליץ על ניתוח. הוא אמר לי שלדעתו, בניתוח יהיה צריך לפתוח את העפעף גם מצדו האחורי וגם מצדו הקדמי. הוא אמר שגם אחרי הניתוח עדיין תישאר אדמומיות ואולי גם מעט נפיחות, שאולי יעברו עם הזמן. שאלתי אותו אם יש טיפול תרופתי נוסף שאפשר לנסות לפני שפונים לניתוח, והוא נתן לי את המשחה MAXITROL, ואמר לי שהיא יכולה להביא לשיפור, אבל שהוא לא מאמין שהיא תוריד את הנפיחות לגמרי. כמה שאלות: 1) איפה מורחים את המקסיטרול? מחוץ לעין ו/או בתוך העין? יש לציין שאין לי דלקת בתוך העין, רק הכלזיון שהוא מחוץ לעין. 1) הרופא אמר לי לנסות את המקסיטרול למשך שבועיים-שלושה, אבל שמעתי שלא מומלץ להשתמש בה למשך יותר משבוע. מה דעתך בעניין? 2) אם ניתוח יצריך פתיחה של קדמת העפעף הוא ישאיר צלקת? האם מומלץ לעשות ניתוח כזה בכלל (מבחינה קוסמטית)? האם יכול להיות גם שלא תישאר צלקת? 3) הייתי אצל רופא רשתית לביקורת לפני כחודשיים, ושאלתי אותו גם על הכלזיון. הוא אמר לי שעדיף לי להמתין עם הניתוח ולעשות קומפרסים, כי יש סיכוי שהכלזיון עדיין ייעלם לבד, ואם אני יעשה את הניתוח בעוד זמן מה הסיכוי שהכלזיון יחזור יהיה נמוך יותר. לעומת זאת הרופא השני שראיתי אמר לי שלא משנה מתי אעשה ניתוח. האם באמת עדיף שאמתין עם הניתוח או שאין סיבה שלא עאשה אותו עכשיו ואגמור עם זה כבר? והאם יש טעם לעשות קומפרסים אחרי שיש לי כלזיון כ"כ הרבה זמן?

גיא שלום, את המקסיטרול מורחים בתוך העין והשימוש בו לתקופות ארוכות מאושר וחייב להיות תחת פיקוח רופא. בד"כ מבוצעת פתיחה של החלק האחורי בעפעף כדי לא להשאיר צלקת, במידה והכלזיון הוא קדמי יש לפתוח את החלק הקדמי. נדיר ביותר שתשאר צלקת, וגם היא לא תהיה חמורה. הנפיחות של הכלזיון יורדת בהדרגה לאחר הניקוז ולפעמים אין ברירה, אלא לבצע טיפול כירורגי. שימוש בקומפרסים היא אחת השיטות לזרוז ניקוז הכלזיון. לעיתים, כפי שציינתי, אין ברירה אלא לבצע ניקוז. מדובר בטיפול פשוט וקל וההתאוששות היא מהירה.

25/01/2007 | 18:07 | מאת: גיא

שלום יש לי כלזיון בעפעף תחתון בעיין ימין אני עוד ארבעה ימים עובר ניתוח להוצאת הכלזיון הכלזיון קטן אני הרבה מתוח אם שארת צלקת במקום הכלזיון תענו לי בבקשה

מנהלי פורום בריאות העין