אובאיטיס

דיון מתוך פורום  בריאות העין

10/06/2006 | 19:34 | מאת: riki

מזה שנים אני סובלת מהתקפי אובאיטיס בעין ימין, עקב כך נאלצתי לעבור ניתוח קטרקט בגיל יחסית צעיר ולאחר שנים מספר עברתי גם ליוטש ליזר לניקוי העדשה. עלי לציין שההתקפים שלי באים בתדירות יחסית גבוהה לפעמים כל חודשיים ולפעמים קצת יותר. היום חדות הראיה שלי לא טובה למרות שאני מרכיבה משקפים וזה לא בעיית המשקפים, גם עין שמאל כבר לא כל כך טובה (עלי לציין שאני חולה באפטיטיס ועל רקע זה יש לי בעיות בעיניים) שאלתי האם יש פתרון כלשהו או טיפול יותר טוב חוץ מטיפות סטרדוטקס בעת התקף , אני נמצאת במעקב אצל רופא עיניים בערך כל חודשיים. באם יש לך הכוונה כלשהי אודה לך לקבלת תשובה.

12/06/2006 | 15:56 | מאת: ד"ר שמואל לוינגר

ריקי שלום, מקרים של אוביאיטיס בעין אחת פחות שכיחים מבשתי העיניים. מומלץ לבצע בירור מלא למקור האביאיטיס. לעתים, טיפול בגורם יכול לפתור חלקית או לחלוטין את הבעיה בעין. ב- 60% מהמקרים לא ניתן לאבחן את הסיבה לאובאיטיס ואז ניתן לטפל רק בממצא בעין. כיום ניתן להשתמש בסוגים שונים של טיפות סטרואידים. היייתי ממליץ לך לפנות לרופא מומחה לאובאיטיס. לעתים לרפואה אין מענה למקרים אלו, והשמירה על הקיים היא האופציה היחידה שעומדת לרשותנו.

מנהלי פורום בריאות העין