ירידה בראייה כתוצאה מיובש בלחמית העין ואלרגיה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

07/06/2006 | 09:46 | מאת: ערן

שלום רב, ברצוני לשאול האם תתכן ירידה בראייה כתוצאה מיובש חמור בלחמית? בדר"כ באביב ובקיץ כתוצאה מאלרגיות ומיובש, העיניים שלי מתייבשות ומאדימות. בבדיקת ראיה שעשיתי לפני מס' ימים, נמצא כי בעין שמאל הירידה ירדה עד לרמה של 70%, דבר המוזר בעיניי כי אין לי כאבי ראש או הרגשה כי אינני רואה טוב. האם העובדה שהעיניים אדומות, שורפות ויבשות, יכולות לגרום לירידה בראייה? אודה על תשובתך המהירה.

ערן שלום, יובש בקרנית, במידה והוא חמור, יכול לגרום לירידה משמעותית בחדות ראיה ואיכות ראיה, מלווה בסינוורים וטשטוש. הדבר תלוי כמובן בחומרת היובש. יובש מתקדם בקרנית יכול לגרום לפצעונים קטנים באפיתל הקרנית (השכבה העליונה) ולפגוע ברגלריות של פני-השטח בקרנית. מומלץ לטפל במקרים אלו בצורה אינטנסיבית מכיוון שככל שהפגיעה בקרנית מתקדמת יותר, ההחלמה איטית יותר והטיפול ממושך יותר. אני לא ממליץ לחכות לסימפטומים של יובש בכדי להתחיל בטיפול. לאנשים הסובלים מיובש יש לתת טיפול מונע, כל הזמן.

מנהלי פורום בריאות העין