יובש בעיניים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

30/05/2006 | 14:43 | מאת: גלית

שלום חמותי ( בת כ 70 ) סובלת מיובש בעיניים. כל טיפות העיניים שקיבלה כולל אמפולות שונות - אינן מועילות והרופאים טוענים שאין מה לעשות. האומנם ? אני רוצה לציין שהיובש הזה גורם לה סבל רב - היא איננה מסוגלת לפתוח את עיניה לאורך זמן, הן מתנפחות ומגרדות והיא חייבת לסגור את עיניה. מעבר לכאב הפיזי נוצרת גם בעיה רגשית מכיוון שהיא מרגישה שהיא מתנתקת מהסביבה ומתכנסת בכאביה. אנחנו מוכנים לנסות כל דבר - אך הרופאים לא נותנים לנו שום פתח של תקווה. תודה, גלית

02/06/2006 | 20:05 | מאת: דיתי

שלום דר' לוינגר. מזה מספר חודשים אני סובלת מיובש בקרניות העיניים. אני מטופלת במשחת ויט-א-פוס וטיפות הילו-קומוד, לחלופין, אחת לשעה. המצב אינו משתפר. לאחרונה הוצעה לי אפשרות סתימת צינוריות הדמעות התחתונות בכל עין, על ידי "פקקים" שניתן להסיר לאחר מספר חודשים. מה שכיחות הטיפול, מה יכולים להיות סיבוכים/כאבים/טשטוש ראייה בעקבות טיפול מסוג זה, האם יש חלופות ידועות למצב הדומה לשלי, אשר לא צויינו בפניי? האם גם אחרי סתימת הצינוריות יהיה עלי לטפל בעיניים כל שעה? את התופעה גילו לי תוך כדי התקף של בלס-פאלסי, כשעין אחת הייתה פקוחה וצרבה, אך מאחר שגם העין השנייה צרבה, לא קשרו את שתי התופעות אחת לשנייה. תודה על הסבלנות. דיתי

גלית שלום, תופעה של יובש לאחר גיל הבלות קיימת בצורה של יובש קיצוני ממחלות כגון סיורגן סינדרום, המתבטאת ביובש בריריות הגוף. קיימים טיפולים רבים ליובש והם מותאמים לסיבה ולגורם. החל מטיפות עיניים רגילות, ג'ל, טיפות עיניים חדשות בשם רסטזיס (משפרות את ייצור הדמעות ואת איכותן. אין עדיין אישור להבאתן לארץ, אך ניתן להשיגן בחו"ל). בבעיות של מחלות אוטואימוניות או סיסטמיות כגון סיורגן סינדרום ניתן להשתמש בכדורים בכדי להקטין את התופעות. במקרים מסוימים ניתן לאטום את דרכי הדמעות ואף לצרוב ולחסום את דרכי ניקוז הדמעות (פורקטום).

מנהלי פורום בריאות העין