בדיקת שדה ראיה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

29/05/2006 | 22:46 | מאת: יחיאל

בבדיקת שדה ראיה ממוחשבת האם יש צורך להרכיב את המשקפים שמשמשים אותנו לראיה לטווח קצר או את המשקפים שמשתמשים בהם לטווח רחוק? ברצוני להבהיר שכשאני יושב לדוגמא מול מסך מחשב אז אם אני מרכית משקפים לטווח רחוק אזי אני רואה מטושטש. שאלתי נובעת מכך שלאחרונה עשיתי בדיקת שדה ראיה במסגרת מעקב הגלאוקומה שלי ותוצאות הבדיקה הראו שיש בעיה. יש לי הרגשה שבגלל שעשיתי את הבדיקה עם המשקפים המיועדות לטווח רחוק אז זה פגע באיכות הבדיקה, האם זה הגיוני והאם בבדיקה החוזרת אני צריך לבקש לעשות את הבדיקה עם המשקפים שמשמשים אותי לטווח קצר? בתודה

יחיאל שלום, אתה צודק, בזמן בדיקת שדה הראייה חייבת להיות הראייה המקסימלית לטווח המסך. אנשים הזקוקים למשקפי קריאה צריכים לבצע את הבדיקה איתם. צעירים, הסובלים מרוחק או קוצר ראייה נדרשים לבצע את הבדיקה עם משקפי הראייה שלהם על מנת לקבל תוצאות מדוייקות.

מנהלי פורום בריאות העין