עיניים אדומות ומגורות

דיון מתוך פורום  בריאות העין

07/06/2006 | 14:43 | מאת: רוני

הנני מרכיבה עדשות מגע רכות כבר כ 14 שנה ונהנית מהם מאוד . לא נתקלתי בבעיות מיוחדות. לפני כחודשיים התפתחה אצלי דלקת עיניים שטופלה בטיפות אנטיביוטות וסטרואידים . במקביל הורדתי את העדשות מגע. הדלקת עברה לפני כשבועיים אך עיניי נותרו אדומות ,מגורות, ויבשות. הרופא עיניים המליץ על חליטות קמומיל וטיפות אופטידול הומופאתיות . אך למרות הטיפול המסור של שבועיים לא עובר לי האדמומיות והעיניים מגורות מאוד. הרופא שלל דלקת ובעיית רשתית. עדיין לא חזרתי לעדשות ואני מתוסכלת ומדוכאת מהמצב? אשמח לרעיונות? תודה

רוני שלום, קשה לענות אישית למקרה שלך. בדר"כ מדובר בדלקות קלות אשר חולפות תוך מס' ימים. יש להגביר את השימוש בטיפות מלאכותיות, עדיפות לסוג שאינו מיכל חומר משמר, ואף להזליף טיפות על העדשת מגע עצמה. במקרה של אלרגיה (רגישות) לעדשות הרכות, לעתים לא ניתן להרכיבן שוב.

מנהלי פורום בריאות העין