קרטוקונוס

דיון מתוך פורום  בריאות העין

30/05/2006 | 21:52 | מאת: אוהד

יש לי קרטוקונוס בעיניים עשיתי היום בדיקת מיפוי קרנית והרופא השווה את התוצאות למיפוי של שנה שעברה ..ואמר לי שאין הרעה במצב הקרטוקונוס..ואף הוא רואה שהמכשיר אומר לו שאפשר אפילו להשיג ראייה יותר טובה ממה שהראה המכשיר לפני שנה... הוא אמר לי שב- 100% מהמיקרים הקרטוקונוס נעצר ולא יתפתח...... האם הוא צודק? לא נראה לי שיש דבר כזה 100% למה בבדיקות ראיה להתאמת משקפיים הצילינדר עולה? איך זה יכול להיות? מה...המיפוי אינו נכון?

אוהד שלום, קרטוקונוס הינה מחלה מתקדמת עד לשלב בו היא נעצרת. לעיתים הקרטוקונוס מתקדם כל החיים. חוסר שינוי בטופוגרפיה אינו מצביע על אי התקדמות המחלה. הוכחה לכך היא העלייה בצילינדר. 100% אינו מושג מקובל ברפואה. לעיתים השינוי בקרטוקונוס הוא בקמירות החלק האחורי של הקרנית ולכן הדבר אינו בא לידי ביטוי במיפוי הקרנית.

05/06/2006 | 09:47 | מאת: אוהד

אז למה הרופא בבית חולים אמר שזה נעצר ב100 אחוז מהמיקרים? איך אפשר לדעת שזה באמת נעצר? האם בדיקת טופוגרפית של הרישתית לא עוזרת? מהם הבדיקות עליהם אתה ממליץ? ובכל כמה זמן? עשיתי לפני שנה טופוגרפיה ועשיתי לפני שבוע ואין שינוי..אפילו הרופא אמר שיש "הטבה" כלפי חדות הראיה אותה אני יכול להשיג בבדיקה האחרונה לפי המכשיר...

מנהלי פורום בריאות העין