שאלה /חוות דעתך

דיון מתוך פורום  בריאות העין

08/06/2006 | 15:32 | מאת: יוני

ד"ר שלום, מדוע ישנם רופאי עיניים שמתנגדים לביצוע ניתוחי לייזר לתיקון הראייה? רופא העיניים שלי (מומחה למחלות עיניים ואף מנתח)מכיר אותי מגיל ילדות, כשהייתי מגיע לביקורות. הוא טוען שגם הוא יכל לנתח ניתוחי לייזר ,אך כיוון שהוא דבק בכך שניתוחים מסוג זה לא מומלצים -הוא לא מנתח , לפי דבריו. לכן למרות שנמצאתי מתאים לניתוח ללא כל בעייה אצל מס' מכונים, הוא לא המליץ לי כמו שלא ממליץ לאף אחד ("הכי בריא זה להישאר עם משקפיים").. הוא אנטי עדשות גם..ולא ממליץ לי להרכיב ואף אמר שהוא מה"מחמירים" ואם אחליט לעבור ניתוח עדיף חודשיים ללא עדשות...אני מנסה להבין את ההיגיון שעומד מאחורי זה .. אולי אתה תוכל לעזור לי בכך כי הרופא בעצם לא נותן לי את הביטחון לפני ביצוע הניתוח.(זה לא כיוון שיש לי בעייה מיוחדת , לכולם הוא לא ממליץ בד"כ)

יוני שלום, כידוע לך, רפואה אינה מדע מדוייק וקיימות חוות דעת שונות לגבי אותו נושא. קרוב לודאי שהרופא שלך הינו שמרני במיוחד ואינו עוסק בתחום של נתוחי רפרקציה. כיום, כל נתוחי הרפרקציה מבוצעים באישור ה- F.D.A האמריקאי, אשר מחמיר במיוחד במתן אישורים. אחוז הסיבוכים וחומרתם קטן. דיוק התוצאות רב ושביעות הרצון טובה. במרכז הרפואי שלנו עברו 3 רופאי עיניים ניתוחים להסרת משקפיים. האחרון לפני 4 חודשים. בארץ כ- 10 רופאי עיניים עברו ניתוח להסרת משקפיים וילדי רופאי עיניים רבים עברו ניתוח דומה. גם אישתי עברה ניתוח לייזר להסרת משקפיים לפני כ-7 שנים. אני מעולם לא נותן "המלצה" למישהו לעבור את הניתוח מכיוון ומדובר בניתוח קוסמטי בדר"כ. לאחר בדיקת התאמה קפדנית, אני קובע האם הוא מתאים לטיפול או לא, אך ההחלטה האם לעבור היא בידיו. בכדי להקל עלייך, הייתי ממליץ להגיע לבדיקת התאמה, שאינה מחייבת, על מנת להתרשם, לשמוע פרטים ואולי לאחר-מכן יהיו בידייך כלים טובים יותר להחליט.

12/06/2006 | 16:30 | מאת: יוני

נבדקתי אצליכם במכון כבר, נמצאתי מתאים ע"י ד"ר הירש לכל סוג של ניתוח כאשר הוא המליץ על אינטרלאסיק... אני מעוניין לבצע , אך הרופא האישי לא נותן לי את הביטחון לכך :( הוא מכיר אותי שנים...

מנהלי פורום בריאות העין