טיפות ליובש בעין

דיון מתוך פורום  בריאות העין

06/06/2006 | 21:38 | מאת: דורון

האם באמת טיפות סיכה ליובש בעיניים אכן מסייעות להקלת היובש או שזה בעצם סתם נותן את התחושה הזו. שמעתי על כך מפי רופאי ורציתי לשאול גם את דעתך על כך. ושאלה נוספת שהיא דעה אישית שלך בעצם- האם אתה תומך בניתוחי לייזר לתיקון הראייה? מה דעתך עליהם? האם זה יותר מקדם טעמי מסחר של רופאים מאשר בריאות העין? כי אחרי הכל הכי בריא זה להישאר עם משקפיים.. השאלה האם ייתכנו ליקויים לאחר ניתוחי לייזר ..

דורון שלום, לגבי השימוש בטיפות ליובש- מטרתם לשפר את הרטיבות בעין ולמנוע יובש. הטיפות מורכבות מחומרים הדומים לאלו של דמעות העין, אך מתיבשות יותר לאט ובכך שומרות על רטיבות קבועה בצורת שכבה שומנית על פני הקרנית. לגבי ניתוחי לייזר, אני עוסק בניתוחי לייזר, נסיוני רב והתוצאות מצויינות, בתנאי שהמטופל מתאים לניתוח. לבדיקת התאמה ישנה חשיבות גדולה. כ-30% מהפונים לניתוחי הלייזר, אינם מתאימים לעבור את הטיפול ולכן האבחון הראשוני הוא מאד חשוב בכדי למנוע עוגמת נפש וחוסר סיפוק מהתוצאה. אני אינני נותן "המלצה" לעבור טיפול לייזר, מכיוון וזהו הליך קוסמטי אשר תורם לנוחיות המטופל והבחירה צריכה להיות בידי המטופל בלבד, בהתאם לשיקוליו. גם כאשר אישתי פנתה אליי בכדי שאנתח אותה, בדקתי אותה על-מנת לוודא שהיא מתאימה, אך לא נתתי לה "המלצה". ההחלטה היא של המטופל בלבד ואין על אף אחד להשפיע עליו, או ללחוץ עליו.

מנהלי פורום בריאות העין