רואה נקודות שחורות

דיון מתוך פורום  בריאות העין

12/06/2006 | 15:26 | מאת: שרי

ד"ר שלום, מזה כשבוע וחצי אני רואה במשך כל היום נקודות שחורות קטנות שזזות, כמו אחרי סינוור משמש או כמו בעצימת עיניים חזקה (מקווה שברור), הרגשה של רצון לשפשף את העיניים, מפריע לי מאוד שמשך היום. יש לי משקפי ראייה למרחוק מספר מאוד קטן שאני משתמשת לעיתים בנהיגה בלילה. האם התופעה מוכרת? כיצד מטפלים? קבעתי תור לסוף השבוע לרופא, מקווה לשמוע ממך תשובה לפני. תודה.

שרי שלום, אם מדובר בנקודות שחורות זזות קרוב לוודאי שמקורן בזגוגית (הג'לי של העין). עקב התנזלות הג'לי נגרמת תופעה זו. מקרים של דימום בזגוגית עקב קרע ברשתית יכול להתאפיין בממצאים דומים. אני ממליץ להבדק אצל רופא עיניים. למעשה אין טיפול לממצאים ויש לחכות שזה יחלוף מעצמו. הממצאים מוחמרים על רקע לבן ואור חזק. יש להקפיד משנה זהירות במקרים של נקודות שחורות רבות חדשות, הבזקי אור או מסך חלקי בשדה הראיה. במקרים אלו מומלץ לפנות מיידית לרופא עיניים.

מנהלי פורום בריאות העין