פורום האשה והרחם

הפורום עוסק בבריאות האישה והרחם; מומחי איה מדיקל ישמחו לענות על כל השאלות הקשורות במחלות גיניקולוגיות הקשורות לרחם, שחלות, חצוצרות, צוואר הרחם, אנדומטריוזיס. תפיסת העבודה של מומחי הפורום היא כי יש לעשות ולמצות כל טיפול אפשרי על מנת לשמור ולשמר את רחם האישה בכל מחיר. האינדיקציות המוחלטות לכריתת רחם הן גידולים סרטניים או טרום סרטניים של המערכת הרבייה, צניחות רחם בדרגת חומרה גבוהה, קרע של הרחם בלידה, דימום בלתי נשלט לאחר לידה והעדר תגובה לטיפולים שמרניים בבעיות שפירות. בעיות או מחלות אחרות ניתנות לטיפול בטכנולוגיות ובאמצעים אחרים. ולכן ראוי שהשיקולים לבחירת הטיפול המיטבי באישה יתחשבו ברצונה של האישה לשמור על רחמה. יש להציג בפני האישה את כל החלופות בהתאם לגילה, הרקע שלה וסגנון החיים שלה. לנשים שצפויות לעבור כריתת רחם, מומלץ לא להיחפז בקבלת החלטה על כריתת רחם, אם לא מדובר באינדיקציה דחופה או גידול סרטני, חלילה. שתפו את הרופא, שאלו שאלות נוקבות ואם אתן לא שקטות, פנו לקבלת חוות דעת שנייה. אל תהססו להתייעץ עם כל מי שיכול לסייע לכם לקבל חוות דעת מושכלת. למעבר לפורום לחצו כאן.
1876 הודעות
1650 תשובות מומחה

מנהלי פורום האשה והרחם

16/02/2014 | 16:17 | מאת: ירדן

אני חודש אחרי ניתוח כריתת רחם + חצוצרות + צוואר הרחם בעקבות אדנומיוזיס ברחם יש לי עדיין כאבים בבטן תחתונה ובאגן המנתח אומר שאני צריכה סבלנות אבל אני כבר איבדתי את כח הסבל שלי כל הכדורים למיניהם לא ממש עוזרים ניסיתי את הפשוטים כמו אופטלגין והגעתי עד טרמדקס האם יש לכם רעיון לכדור / נר / זריקה שיכולה לעזור חשוב לציין שהכאב כל פעם באזור אחר בבטן מוכנה לקחת הכל רק לא לסבול אשמח לעזרתכם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ירדן, לא כתבת באיזו שיטה עברת את הניתוח (לפרוסקופיה/פתיחת בטן) אולם בכל מקרה כאב בטן לאחר ניתוח הוא תופעה מוכרת. חודש לאחר ניתוח כבר היית אמורה לחוש הקלה משמעותית. אני מבין שקיבלת מגוון משככי כאבים ללא שיפור. הייתי ממליץ על נרות וולטרן או זריקת וולטרן. אם זה לא יעזור יש מקום להכנס לעובי הקורה ולברר את סיבת הכאב. רפואה שלמה.

15/02/2014 | 19:33 | מאת: סיגי

שלום. לפני כשבועיים עברתי ניתוח כריתת רחם בגישת לאפראסקופית והוצאת הרחם דרך הנרתיק (רחם שרירני גדול). שוחררתי לאחר שלושה ימים עם עצירות שהלכה והשתחררה אך עם זאת נוצרה תופעה של לחץ נוראי על השלפוחית והרקטום למרות שהיתה יציאה פעם ביום (לא בטוח שמלאה כי פחדתי ללחוץ). חזרתי לאשפוז לעוד כמה ימים שבמהלכו עשו לי צלום רנטגן של הבטן ואולטראסאונד. נראה שהכל בסדר. קצת נוזל באגן ולולאות מעי דק מורחבות ופעילות אך הכל נראה לרופאים תקין. שחררו אותי עם אנטיביוטיקה כי היתתה צמיחה דלה בתרבית. אני כמה ימים לאחר השחרור ועדיין עם לחץ על הרקטום והשלפוחית כל שעות היממה בעיקרבהליכה כולל מידי פעם עויתות בטן כואבות כמו צירי לידה. אני חוששת שמשהו לא תקין. האם זו תופעה ידועה אחרי ניתוח כזה? אגב, הניתוח היה ארוך וקצת מסובך בשל גדלו של הרחם אבל הצליחו לאחר שעשו עוד חור בבטן. בכל מקרה את הרחם הוציאו דרך הנרתיק ושלחו אותו לבדיקה היסטולוגית. רחם של כ 12-14 שבועות עם שרירן של כשמונה ס"מ. אנא עזרתכם אני רוצה לחזור לחיים רגילים ולעבודה ואני לא חשה בכל שפור תודה

לקריאה נוספת והעמקה

סיגי שלום, ראשית אני חייב גילוי נאות כי אני אחד המתנגדים הנחרצים לניתוחי כריתת רחם ואני מוכן לעשות כל שניתן על מנת להימנע מניתוח זה (למרות שבאין ברירה אחרת אני נוקט גם בגישה זאת). תוכלי למצוא באינטרנט כמה מאמרים שכתבתי על הנושא. לעניינך – איני יודע פרטים על מהלך הניתוח שלך אולם מאחר ששוחררת מבי"ח אני מניח שהיה תקין. תחושות כאב ולחץ בשיפולי הבטן הן שכיחות לאחר ניתוחי בטן. אם אין סימנים של זיהום או פגיעה במעי או במערכת השתן, אני מעריך שהתלונות שלך יתעדנו בשבועות הקרובים. עם זאת, אני מציע כי תהיי ערנית לתחושותייך ותתייעצי עם רופאך בקהילה לשם בדיקת שתן (כללית + תרבית) ואולטראסאונד לשלילת סיבוכים. רפואה שלמה.

14/02/2014 | 10:29 | מאת: אריאלה

שלום, אני בת 56 לפני כ4 שנים בערך עשיתי ניתוח להוצאת הרחם בעקבות פוליפ שיצא תקין וצניחה ועשו לי גם הרמת שלפוחית השתן עם רשת. (הוציאו לי כי אמרו שזה יכול לחזור עוד 5 שנים) אני מרגישה מין בליטה בצד אחד של הבטן באזור האגן והצד השני ריק, ויש לי מדי פעם כאבים באזור כאבים של דקירה בעיקר כשאני עומדת הרבה על הרגליים אך זה עובר לי כשאני נחה או כשאני מחממת את האזור.. האם הבליטה שיש לי יכולה לנבוע מהניתוח שעברתי? והאם תופעה זו של הכאבים נורמלית לאחר ניתוח? הקור יכול להשפיע על הרשת ובגלל זה הכאבים? תודה מראש :)

לקריאה נוספת והעמקה

אריאלה שלום, קשה לי להאמין שתלונתך קשורה לניתוח שביצעת לפני 4 שנים. עם זאת כאבים עלולים להתעורר לפרקים באזורים שנותחו. ממליץ בדיקה על ידי רופא נשים. שבת שלום.

13/02/2014 | 10:16 | מאת: תמר

אני חודש אחרי ניתוח כריתת רחם וחצוצרות בלילות האחרונים לקחתי לוריוון לפני השינה כדי לישון כמו שצריך האם ניתן להפסיק בבת אחת לקחתי אולי 5 ימים ברצף

לקריאה נוספת והעמקה

תמר שלום, את יכולה להפסיק את הלוריואן אם תצליחי להרדם בלעדיו. שינה ערבה.

12/02/2014 | 11:26 | מאת: לולה

שלום רב, פניתי בעבר אך ישנם ממצאים חדשים המטרידים מאוד אני בת 32 אמא לנסיכה יפייפייה, בהריון שני ממש בהתחלה, לפני חודש עשיתי בדיקת פאפ ונתבקשתי לעשות קולפוסקופ כשהגעתי אל הרופא המבצע זאת הוא אמר לי שנמצאו לי תאים טרום סרטניים מדרגה ראשונה ועליו לקחת ביופסיה ואם אכן סרטני הוא גם מבצע טיפול, הוא אמר שהוא יכול לקחת דגימה אך זה גורם לדימום ואם חס חלילה חס נושלום תהיה הפלה (למרות שהוא אמר שאין קשר בין זה לבין ההריון) שלא יווצר מצב שתהיה האשמה מצידי כלפי המרפאה, הוא הציע לי לחזור הביתה ושההריון יעבור בשלום ולאחר הלידה לבוא אליו לבדיקה ויש סיכוי שזה ייעלם ואם לא אז נבצע ביופסיה ונמשיך בתהליך המתאים שאלה לי... מה זה תאים טרום סרטניים מדרגה ראשונה, מה ההשלכות, כלפיי, כלפי הגוף שלי הרחם יש לי הסטוריה של חולי סרטן מדרגה ראשונה ושנייה במשפחה והם אינם בין החיים....אני חוששת תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לולה, אקדים את הסוף ואומר שקרוב לודאי שאין לך מה לדאוג. שלב ראשון של תאים טרום סרטניים בצואר הרחם מעיד על שינויים ראשוניים הנגרמים על ידי וירוס הפפילומה או סתם דלקת. הביופסיה תבדיל בין השניים בדייקנות. אין חשש מביצוע הביופסיה בכל שלב של ההריון. הסיכון להתרחשות הפלה הוא מינימלי. עם זאת ההתקדמות משלב ראשון של תאים טרום-סרטניים עד לשלב של גידול סרטני הוא שנים רבות ולכן לגיטימי גם להמתין עד לאחר הלידה ולבצע אז את ההערכה. שכיחות מקרי סרטן במשפחתך מצערת אולם לא קשורה לנושא בו אנו דנים. מקווה שעזרתי. רפואה שלמה.

14/02/2014 | 11:56 | מאת: לולה

אינך מבין כמה שקט הכנסת לליבי ולנשמתי, הייתי מאוד מוטרדת וכעת אני רגועה ובע''ה ההריון יעבור בשלום וגם הלידה וז אעשה את הבדיקות שצריך תודה רבההההה רבההההה

11/02/2014 | 11:58 | מאת: אריאלה

שלום, אני בת 56 לפני כ4 שנים בערך עשיתי ניתוח להוצאת הרחם בעקבות צניחה ועשו לי גם הרמת שלפוחית השתן עם רשת. אני מרגישה מין בליטה בצד אחד של הבטן באזור האגן והצד השני ריק, ויש לי מדי פעם כאבים באזור כאבים של דקירה בעיקר כשאני עומדת הרבה על הרגליים אך זה עובר לי כשאני נחה או כשאני מחממת את האזור.. האם הבליטה שיש לי יכולה לנבוע מהניתוח שעברתי? והאם תופעה זו של הכאבים נורמלית לאחר ניתוח? יכול להיות שהאזור הזדהם לי ובגלל זה אני מרגישה את הכאבים? תודה מראש :)

11/02/2014 | 11:30 | מאת: אריאלה

עוד שאלה.. יכול להיות שהקור משפיע על הרשת ובגלל זה יש כאבים של דקירה/צריבה? תודה :)

10/02/2014 | 00:38 | מאת: אני

שלום ד"ר הרופא נשים שלי נתן לי נרות לטיפול בדלקת בנרתיק..ניסיתי להכניס ביום הראשון אך הנר החליק לאחר זמן קצר ולמחרת ההפרשות היו בכמות הרבה יותר מוגברת מה שבחיים לא היה לי..וגם זה ממש שרף לי אחרי שהכנסתי..האם ההפרשות והשריפה זה נורמלי והאם חייה להתקלח לפני זה? דבר נוסף המחזור שלי אמור להגיע ביום שאחרי הערב האחרון של הנרות זה יכול לעכב או להשפיע על הופעת הדימום? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

אני שלום, הצריבה (שריפה) בהחדרת טבלית נרתיקית נובעים מעצם הדלקת. בדר"כ הצריבה אופיינית לטבליות גינו-דקטרין. אפשר לבקש מהרופא להחליף את הטבליות. כדאי לשטוף (וליבש) את אזור אברי המין לפני טיפול בטבליות או משחה. הטיפול לא אמור להשפיע על מועד הופעת הוסת. רפואה שלמה.

08/02/2014 | 16:40 | מאת: רוני

שלום, יש לי ווסת כל 28 יום למשך 6 ימים~ מזה חודשיים הווסת התקצרה ליומיים עם דמם בין וסתי. עברתי פעמיים א.ס. בפעם ראשונה לא נמצא דבר ובפעם השניה חשד לפוליפ. קראתי בפורומים שיש נשים שעברו בהמשך היסטרו' אבחנתית שראו בה פוליפ וכשבוצע בהן ניתוחית לא נמצא דבר. על מנת שלא אעבור סתם תהליך, רציתי לשאול אם קיצור ימי מחזור קשור לפוליפ או שאולי יש לי בעיה אחרת שיש לבדוק והפוליפ שלכאורה רואים הוא א- סימפטוטי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

רוני שלום, לדעתי אין קשר בין גילוי הפוליפ ובין צמצום משך הוסת. אם צריכה להיות השפעה כלשהי היא בדרך כלל הפוכה קרי התארכות הוסת והפרשות דמיות בין-ויסתיות. למרות זאת איני ממליץ על התעלמות מנוכחות הפוליפ שכן עלולה להתפתח בו מחלה מורכבת יותר (אם כי הסיכון לכך נמוך מאד). היסטרוסקופיה אבחנתית היא הליך פשוט יחסית ואינפורמטיבי מאד. רפואה שלמה.

10/02/2014 | 11:49 | מאת: רוני

תודה על המידע החשוב שכן הד"ר אמר שיבצעו בי אבחנתית+ ניתוחית בו זמנית בהרדמה מלאה.( עדיין לא קבעתי תור לבי"ח) כאמור, הסיפור שלי התחיל לפני כחודשיים~ והחלטת הרופא הייתה לאחר הווסת הבאה עם תוצאות א.ס אך כמו שציינתי שאר המחזורים היו בעל אופי זהה של יומיים לכן לדעתי אין טעם רוץ לניתוחית אלא רק לאבחנתית ,אם הבנתי אותך נכון?

06/02/2014 | 10:24 | מאת: לולה

שלום רב, לפני כחודש עברתי בדיקת פאפ, התקשרה אליי אחות מרפאת נשים. שעליי לבצע בדיקת קולפוסקופ, שאלתי אם התגלה ממצא מחשיד שבגללו עליי לבצע זאת. היא נמנעה מלתת חוות דעת רפואית ואמרה לי שרופא הנשים שלי יענה לי על כך, יש לי תור עוד מס' ימים אך אני מוטרדתתתתתתתתתתת אני גם בהריון(הריון שני) ממש בהתחלה והרופא עוד לא יודע על כך, ערכתי ב.דם אשר אישר לי זאת. באילו מקרים אשה מתבקשת לערוך בדיקת קולפוסקופ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לולה שלום, בדיקת פאפ ידועה כאחת הבדיקות הפחות מדויקות ולכן משמשת כבדיקת סקר בלבד לזיהוי חשד להפרעה בצואר הרחם. הבדיקה בשום מקרה אינה מאבחנת מחלות. מסיבה זו הופנית על ידי הרופא המטפל שלך לקולפוסקופיה באמצעותה ניתן לאבחן בדיוק רב יותר. היותך בהריון לא מתנגש עם הקולפוסקופיה. בהצלחה ורפואה שלמה.

09/02/2014 | 14:45 | מאת: לולה

05/02/2014 | 19:56 | מאת: שיפי

אני צריכה לעבור צריבת רחם האים סובלים אחר כך מהידבקויות איך אפשר לימנוע זאת

שיפי שלום, הדבקויות רחמיות הן תרחיש שלילי אצל נשים שעדיין מעונינות להרות בעתיד. מלכתחילה נשים כאלה לא מתאימות לאבלציה. אני יוצא מנקודת הנחה שיש סיבה ראויה לצורך שלך באבלציה ואם את בגיל מתאים ואינך מעונינת בהריון עתידי - ההדבקויות לא צריכות להטריד אותך. שיעבור בשלום.

03/02/2014 | 22:41 | מאת: קרן

שלום לך, מה הסיכוי להידבקויות ברחם לאחר הסטרוסקופיה ניתוחית? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

קרן שלום, התשובה לשאלתך תלויה בהיקף הפעולה שבוצעה במהלך ההיסטרוסקופיה. הסרת פוליפ למשל אינה כרוכה ביצירת הדבקויות. לעומת זאת, הסרת שרירן, הסרת שרידי שליה ותיקון מחיצה רחמית הן פעולות כירורגיות הכרוכות בסיכון מוגבר ליצירת הדבקויות. רפואה שלמה.

31/01/2014 | 22:29 | מאת: אוראל

שלום ד"ר 1.אני כרגע בחפיסה שנייה של גלולות יסמין ושכחתי גלולה השבוע אני אמשיך לקחת גלולות אבל בלי לקיים יחסי מין ליתר ביטחון אבל האם היחסי מין שקיימתי לפני ששכחתי את הגלולה נחשבים מוגנים או שגם הם לא? 2.מאז מתמיד חדירה כאבה לי אבל בזמן האחרון זה כאב בלתי נסבל ועוד יש לי הפרשות צמיגיות בצבע ירוק בולט רציתי לדעת מה זה יכול להיות שזו מחלת מין? אני מקיימת יחסי מין אך ורק עם בן זוגי ושנינו היינו בתולים לפני זה..המצב הזה די מלחיץ אשמח למענה תודה רבה מראש:)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אוראל, נהגת כשורה בהמשיכך את הגלולות. אני מעריך שתשארי מוגנת. בכל מקרה כל שנותר הוא להמתין לקבלת הוסת הקרובה. כאב בחדירה הוא תופעה נפוצה אצל נשים צעירות עם היסטוריה קצרה של קיום יחסים. אם ישנה החמרה ראוי להבדק על ידי רופא נשים. גם ההפרשות עלולות להצביע על דלקת נרתיקית שראוי בגללה להבדק על ידי הרופא. רפואה שלמה.

30/01/2014 | 22:04 | מאת: לימור

נמצא לי ממצא אקוגני ע"י א.ס בטני. הרופא אמר שזהפוליפ, אבל עד שלא יעשו היסטרו' לא נדע.. והוא סבור שיש לעשות אבחנתית+ ניתוחית בו זמנית. מה דעתך? שנית, מי אמר שזה המקור לדמם?- לא ביקש שאבצע בדיקה הורמונלית למשל?- האם מחזור סדיר זה מדד שהכל תקין? האם כדאי לבקש בדיקות אחרות לבצע לפני שרצים לניתוח ואם כן אילו? תודה והמשך יום/ ערב נעים.

לקריאה נוספת והעמקה

לימור שלום, אני מניח שהרופא שלך לא אמר שזה פוליפ אלא שהוא חושד שזה פוליפ. בשל כך הוא ממליץ על היסטרוסקופיה. זה כמובן עניין של שיקול דעת. יש רופאים שימליצו על נטילת דגימת רירית רחם באמצעות צינורית pipelle (במרפאה ללא הרדמה)לפני החלטה על היסטרוסקופיה. אחרים ימליצו על ביצוע היסטרוסקופיה אבחנתית בלבד (ללא הרדמה או הרדמה מקומית) לפני ביצוע היסטרוסקופיה ניתוחית בהרדמה. לא ציינת את גילך ואת מאפייני הדימום שלך אולם בדיקת הורמונים לא תגלה את הסיבות לדימום בדר"כ. למה בוצע א.ס. ביטני ולא וגינלי כמקובל? רפואה שלמה.

02/02/2014 | 08:41 | מאת: לימור

שלום, בת 25. היה דימום בין וסתי עד המחזור הבא שהיה מסיבי ולאחריו נפסק הדימום.

30/01/2014 | 21:30 | מאת: סאני הלחוצה.:)

יש לי שאלה היפותטית. נניח ובהיסטולוגיה הפוליפ שהוסר נמצא ממאיר. מה עושים בשלבים הבאים?

לסאלי הלחוצה שלום, אין מקום לעיסוק בניחושים היפוטטיים. בהגיע התשובה של הפוליפ מתייחסים לצורך בפעילות ניתוחית נוספת תוך התחשבות בתנאים נוספים כגון גילה, שאיפתה לשימור פריון, ממדיה, מחלות רקע ועוד.

28/01/2014 | 22:52 | מאת: הדר

לד"ר לקסמן - 1. אשמח לדעת האם תה עושה ניתוחים . 2. האם הפוליפים חוזרים ונשנים

לקריאה נוספת והעמקה
29/01/2014 | 20:26 | מאת: סאני

הי הדר, את יכולה לקרוא את השרשור שלי עם הד"ר. שאלתי אותן שאלות :) את מתעתדת להסירו? אני לא הכי רוצה...

הדר שלום, אני בהחלט מבצע ניתוחים מסוג זה. פוליפים עלולים להופיע מחדש. במידה והם נישנים בתדירות גבוהה יש מקום לחשוב על נרחבת יותר כגון צריבת חלל הרחם. אם הפוליפים החוזרים שפירים לא להכנע ללחץ לביצוע כריתת רחם. אין לזה כל הצדקה. בהצלחה ורפואה שלמה.

27/01/2014 | 22:40 | מאת: מיכל

שלום, עשיתי אולטרסאונד גניקולוגי והתקבלו התוצאות הבאות; אורך-47 ממ עובי-30 ממ רוחב- 44 ממ עובי רירית הרחם-6.5 ממ הערות: עם מעט נוזל בתוכה. האם גודל הרחם תקין מבחינת אורך, רוחב עובי? אם לא מה לא תקין ומדוע? אגב- לגביי- אני בחורה בת 26 ( מלאו לי היום) גובה 1,67 שוקלת 56. אם אחד הערכים או יותר לא תקינים מה אפשר לעשות מה האופציות? מה סיכויי הכניסה להריון במצב שתיארתי? אם הערכים סוטים מהנורמה- האם הם מאוד סוטים מהנורמה? למה יש נוזל ברירית הרחם? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל, איני יודע מה הסיבה לבדיקת רחמך אולם מימדי הרחם תקינים במיוחד באם לא ילדת. מעט נוזל ברחם יכול להיות ממצא שכיח ולא בעייתי, תלוי באיזה הקשר קליני בוצעה הבדיקה. קשה לי לענות על שאלת הסיכוי שלך להרות בעתיד מאחר שהערכה כזאת תלויה במגוון רב של גורמים ולאו דווקא במימדי הרחם. מזל טוב ליום הולדתך.

25/01/2014 | 23:25 | מאת: אלה

המחזור מתעכב לי... הרופא נתן לי לקחת את הכדור במשך 5 ימים פעמיים ביום. יש לי כאבי בטן (של מחזור, ) בחילות וסחרחורות ... האם זה תקין? ובמידה ולא קבלתי אחרי ה5 ימים מה זה אומר ?

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית יש לבצע בדיקת הריון בדם HCG כדי לשלל הריון לפני שנוטלים את הכדורים .ואם לא תקבלי דמם יש לבדק ולשלל בעיה אורגנית של הרחם .בכל מקרה אל תטלי את הכדורים לפני בדיקת הריון בריאות ושבוע טוב

מה מותר ומה אסור לעשות לאחר ניתוח כריתת רחם להפרסקופיה אני 11 יום אחרי קיבלתי 28 ימי מחלה ורציתי לדעת מה מותר לי ומה אסור ? שטיפת כלים ? הליכות ? אשמח לפרוט חשוב לציין שיש עדיין כאבים אבל ללא שימוש בכדורים נגד כאב

לקריאה נוספת והעמקה

תמר שלום, איני יודע אם עברת כריתת רחם כולל צואר הרחם או ללא צואר הרחם. השיטה הלפרוסקופית נועדה (בין היתר) לצמצם את ההגבלות ומשך ההתאוששות לאחר הניתוח. אני מציע כי בעניין זה תוועצי ברופא המנתח. בכל אופן אינך מוגבלת בשטיפת כלים והליכות. רפואה שלמה.

26/01/2014 | 10:13 | מאת: תמר

לשאלתך - עברתי כריתת רחם כולל צוואר הרחם והחצוצרות בלהפרסקופיה השחלות נשארו האם זה יש משמעות מבחינת ההגבלות לאחר הניתוח ?

22/01/2014 | 13:53 | מאת: שלי

שלום ילדתי לפני שבועיים ויומיים הדימום של אחרי הלידה פסק לי כעבור בערך שבוע וחצי ליום אחד וחזר שוב אדום מאד האם זה סביר שזה חזר אחרי שזה פסק? וכמה זמן עוד זה ימשך? (בערך)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ומזל טוב, אופי הדימום לאחר לידה שונה בכל יולדת. מה שאת מתארת הוא מהלך מוכר. עם זאת, אם הדימום יימשך מעבר ל3-4 שבועות יהיה מקום לביצוע אולטראסאונד לשלילת שאריות שליה זעירות ברחם. שבת שלום.

21/01/2014 | 21:37 | מאת: סאני

שלום, 1 האם פוליפ הוא תלוי הורמונים או גדל עם הזמן כמו שרירן? 2. האם ניתן לקחת כדורים לקרישיות או כדורים אחרים על מנת להפסיק דימום או לכווצו? 3. מדוע פוליפ גורם לדימום בעוד יש פוליפים שלא? 4 מה הסיכון עם לא מנתחים זה מפריע להרות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סאני, 1. מרבית הפוליפים הם תוצאה של שגשוג רירית הרחם על רקע גירוי הורמונלי. ככל שהגירוי ממושך יותר כך הפוליפ נוטה לגדול. 2. כדורים מעודדי קרישה טובים לעצירת או הפחתה בדימום. אין להשתמש בתרופה זו לאורך תקופה ארוכה שכן השפעות הקרישה עלולות להתבטא גם באברים אחרים בגוף שם איעננו זקוקים להשפעתם (עידוד יצירת קרישים). 3. שאלה טובה שאין לי עליה תשובה טובה. 4. הסבירות הפרעת פריון בשל פוליפ היא נמוכה מאד. אני מניח שפוליפ שאינו בא לידי ביטוי קיים בהרבה נשים שהרות ויולדות מבלי לדעת כלל עאל נוכחותו. כמובן שאם ישנה הפרעת פריון וכל שנמצא הוא פוליפ - יש הגיון בהסרתו. לגבי הסיכון בהשארתו - הרבה נושאים ברפואה לוטים בערפל. פוליפ אסימפטומטי (שאינו בא לידי ביטוי) הוא אחד מהם. יש דעה הגורסת שיש סיכוי לשינויים ממאירים בפוליפ - לא חד משמעי. בכל מקרה, הסרת הפוליפ בהיסטרוסקופיה היא הליך כירורגי פשוט וקצר. אז כשמניחים את כל חוסר הודאות על כפות המאזניים לעומת קלות הסרתו - למה להסס??? מקווה שתרמתי משהו להקלת החלטתך. רפואה שלמה.

22/01/2014 | 21:53 | מאת: סאני

תודה על תשובתך. רציתי לשאול, אם ניתן לדכא את הגירוי ההורמונלי או לנסות חודש כדורים לקרישת דם אולי הדימום יפסיק מאליו ולא אצטרך ניתוח? בקשר לניתוח, 1.מי יסיר לי אותו, הרופא שלי או שאצטרך לחפש מנתח אשמח אם תפרט לי איך זה עובד? 2. יש מצב שזה יצמח שוב? 3. האם צורבים גם את הרחם? זה לא יגרום לצלקת/ נמק? יכולים להיות אח"כ הדבקויות? ושאלה אחרונה למה הרגשתי ממש רע בדימום הבין וסתי הראשון?- הרגשתי לחץ בבטן חולשה וקצת הרגשה של עומדת להתעלף מה שגרם לי לגשת מרפאה ועכשיו כשיש דימום אני מרגישה טוב? תודה

20/01/2014 | 01:10 | מאת: אוראל

שלום ד"ר רציתי לדעת אם אני מקדימה את זמן נטילת הגלולה למשל מקדימה מ-1 בלילה ל22:30 בלילה באמצע החפיסה שאני נוטלת כרגע ולא כשאני מתחילה חפיסה חדשה אז זה יכול לפגוע ביעילות שלה? או שרק באיחור יש פגיעה ביעילותה? אצטרך להשתמש בקונדום? תודה רבה מראש!

אוראל שלום, הסירי כל דאגה מליבך. איחור או הקדמה של שעות ספורות אינו פוגע ביעילות הגלולות. אושר ובריאות.

19/01/2014 | 23:11 | מאת: גל

שלום, בדיקת א.ס הראתה: נוזל בצוואר הרחם בגובה 13 מ"מ. עובי רירית הרחם 17 מ"מ סדירה תלת שכבתית ובה ממצא 14X13X26 מ"מ פוליפ אנדומטריאלי? 1.האם עליי לעבור ניתוח להסרה או שזה לא מחייב? ואם כן זה בהרדמה מלאה? 2.האם פוליפ אמור לגדול? והאם יש לבדוק שזה לא סרטני? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

היי גל הממצא המתואר דומה למקרה הקודם בכל מקרה מדובר בממצא של פוליפ יחסית גדול .לא ברור אם היו סימנים מחשידים כמו דמם ווסתי מוגבר דמם בין מחזורי או דמם חריג בכלל רצוי לכרות את הממצא בהסטרוסוקפיה בהרדמה רק אחרי כריתתו הפוליפ ישלח לבדיקה הסטולוגית לשלל תהליך ממאיר לידיעתך ברב המקרים מדובר בתהליך שפיר בריאות לשמה

20/01/2014 | 15:26 | מאת: גל

שלום, לא הבנתי למה התכוונת כשאמרת " הממצא דומה למקרה הקודם" לאיזה מקרה? הרופא של א.ס אמר דווקא שזה קטן. וכן זה התחיל מיד אחרי המחזור הרגיל דימום בין וסתי כאשר מדובר ביותר הפרשה דמית רירית ולחץ בבטן תחתונה, חולשה, סחרחורת ואז הסתבר שאני אנמית. הדימום הבין וסתי נמשך עד למחזור העוקב שהתבטא בדימום מאוד מוגבר למשך יומיים כשבד"כ הדימום 5 ימים. וזהו כעת אין דימום וזו תוצאת הא.ס שכתבתי לך. נראה לך שאם לא יהיה יותר דימום בין וסתי או דימום מוגבר אפשר לא להתייחס? ולא ענית לי, זה בהרדמה מלאה? מי מבצע את הניתוח צריך רופא מומחה? והאם זה גדל או תלוי הורמונים? תודה שוב

19/01/2014 | 11:52 | מאת: ללה

בבדיקה US בתעלת צואר הרחם הודגם החזר אקוגני 7 ממ ובאורך 22ממ הנראה כרירית מעובה שבמרכזה מעת נוזל.. מה הטיפול שצריך אני בת 62. זה מסוכן?

לקריאה נוספת והעמקה

הי ללה על פי הנתונים שהעברת לנו ,אני ממליף שתעברי פעולה הקראת הסטרוסוקפיה שבה מחדירים לחלל הרחם סיב אופטי מרחיבים את החלל בנוזל וכך מאבחנים מה הממצא שנראה בבדיקת אולטרהסאונד וכורתים אותו .בהמשך הממצא נשלח לבדיקה הסטולוגית.בנוסף הייתי ממליץ על בדיקת פאפ דק בריאות לשמה ליל מנוחה ד"ר קובי כהן

19/01/2014 | 11:38 | מאת: Bilah

מה זה? מה התיפול? זה יכול ליהיות סרטן?

היי לא ברור השאלה ממתין לשאלה חוזרת מבהירה

כשקיימת ציסטוצלה בדרגה 3 וצניחת רחם דרגה 1, ובדיקת US מראה שארית שתן של 170 סמ"ק (ידוע לי שהשלפוחית שלי לא מתרוקנת עד הסוף בפעם אחת), האם זה מצריך בדיקה אורודינמית לתפקוד שלפוחית? האם זה מחייב "הרמה וקיבוע" של הציסוצלה ? האם עדיף שאת הניתוח יבצע אורוגינקולוג, ולא גינקולוג? תודה !!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אילנה, לדעתי בכל בעייה הכרוכה ברפיון דפנות הנרתיק יש מקום להערכה אורודינמית שכן הבדיקה "מסגירה" גם בעיות סמויות. בציסטוצלה בדרגה 3 בהחלט ייתכן ריקון חלקי של השלפוחית. אני ממליץ על תיקון כירורגי של הציסטוצלה. ניתוחים הקשורים בהפרעות במבנה ותפקוד שלפוחית השתן בנשים עדיף שיבוצעו על ידי גינקולוג (ואני לא אובייקטיבי בעניין...) מאחר שהוא חכול להתייחס למבנה הנרתיק בכללותו ולא רק לנושא שלפוחית השתן. סופ"ש נעים.

13/01/2014 | 23:46 | מאת: חלו

אני נוטלת מיקרולוט כבר שנה פלוס ועכשיו אני גומלת את בתי מהנקה רציתי לדעת האם זה משפיע מבחינת היעילות של הגלולה שכן היא משמשת בזמן הנקה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חלו, את יכולה להמשיך להשתמש במיקרולוט גם בזמן גמילת ילדך מהנקה. חג שמח.

12/01/2014 | 20:22 | מאת: נטלי

לאחר איחור שבועיים וחצי במחזור קיבלתי מחזור שנמשך כחודש בסך הכל עם הפסקה של שבוע באמצע עכשיו נגמר המחזור והרופאה שלחה אותי לבדיקת אולטרסאונד שהתוצאות הם: רירית הרחם לוטאלית עובי של 13ממ, אין נוזל בדוגלס, בחלל הרחם בפונדוס החזר היפוקאוגני קטן בקוטר של1.8ממ. ההמלצה לעשות בדיקת דם להריון חוזרת כשלפני חודש יצאה שלילית. בשחלה הימנית 12*24 בתוכה זקיקים קטנים השמאלית 40*39 בתוכה שני ממצאים ציסטיים צלולים בגודל 24*29 וממצא נוסף בקוטר 18ממ ללא מחיצות ללא פפילציות וללא מוקדים אקוגנים ובדופן הודגמה זרימה 0.53ri . מה זה אומר יכול להיות ובאמת מדובר בהריון?

לקריאה נוספת והעמקה

נטלי שלום, שני האמצעים לאבחון הריון הם בדיקת הריון (שתן או דם) והדגמת הריון באולטראסאונד. במקרה שלך שני האמצעים גם יחד נעדרים. קרי, לא בהריון. הממצא באולטראסאונד הוא של ציסטה שחלתית פשוטה שדי במעקב אחריה כל 3 חודשים. אם מדובר בציסטה פונקציונלית - טיפול בגלולות למשך מספר חודשים יכול לעכב את המשך גדילת הציסטה ואפילו להעלימה. רפואה שלמה.

11/01/2014 | 21:43 | מאת: סיון

שלום היה לי הריון מחוץ לרחם הריון ראשון למה זה קרה? האם הריון חוץ רחמי אומר שיש לי בעיה כלשהי שאני לא יודעת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סיון, הדיון בשאלתך הוא רחב מאד מכדי להקיפו במסגרת זאת. בקצרה - הריון חוץ רחמי הוא, על פי רוב, תוצאה של "עצירה" של הביצית המופרית (עובר בראשית חייו) לאורך מסלול נדידתה בחצוצרה. ל"עצירה" זאת יש סיבות מולדות או סיבות נרכשות (זיהום אגני גלוי או סמוי, הדבקויות, ניתוחים קודמים באגן ועוד). עם זאת, חלק נכבד ממקרי הריונות חוץ-רחמיים חסר סיבה מוכרת ומקובלת. ישנם אמצעים לברר מה הגורם אצלך (זה לא אומר שימצאו) והאם יש לך בעייה כלשהי. מקווה שעזרתי. רפואה שלמה.

11/01/2014 | 11:43 | מאת: אילנה

שלום. שלחתי שאלה , אני לא בטוחה שהמייל יצא והתקבל אצלך. עקב שריטה על חלק משלפוחית השתן שצנח (ציסטוצלה) , הרופא רשם לי OVESTIN CREAM למשך 14 יום, פעם ביום, (יש מוליך לכמות). בהוראות קראתי שזה לא מומלץ לנשים קשישות ולמי שיש לחץ דם גבוה. אני חוששת להשתמש במישחה. 2. הייתי רוצה לבוא אליך ליעוץ, בל בריבעון זה כבר ביקרתי אצל גינקולוג של "מכבי". האם אני יכולה לבוא ליעוץ פרטי ובדיקה , במרפאתך, בתשלום ? בתודה .

13/01/2014 | 18:29 | מאת: אילנה

שכחתי לציין שאני בת 77 ולוקחת כדורים נגד לחץ דם גבוה. אני מאד חוששת להשתמש ב OVESTIN. (זה בהמשך טיפול ב TEVACUTAN) כעת הרופא אמר שאני יכולה להסתפק בפעמיים בשבוע ב OVESTIN ולהשתמש במוליך (כמות קטנה) רק 4 פעמים (במקום 14 יום). אודה לך עבור תשובתך, האם להשתמש ב OVESTIN CREAM בלי חשש ?? תודה.

שלום לך אילנה, אתחיל מהסוף - את יכולה להשתמש בתרופה ללא חשש. כמות החומר שתספג דרך הנרתיק בתקופה המוגבלת שעליה קיבלת המלצה היא כה מזערית שאין כל חשש שייגרם לך נזק כלשהו בעטייה. יש כמובן למלא את הנחיות רופאך בקפדנות. אשמח לעמוד לשרותך בכל נושא ועניין.

10/01/2014 | 14:04 | מאת: נועה

שלום, בת 32 ללא לידות. להערכתך האם כדאי טיפול תרופתי בשרירן קטן 1.7 ס"מ שגורם לדימום רב במחזור וגם לדימום בין וסתי על פני האופציה של ניתוח להסרתו? קראתי שזה יכול ממש לכווץ אותו. שווה לנסות? איזה טיפול תרופתי נותנים? תודה

נועה שלום, טיפול תרופתי לשרירנים לא מכוון לשרירנים זעירים כמו שלך - הוא מיועד להקטנת שרירנים גדולים המועמדים להסרה במטרה לכווצם ולפשט את הניתוח. אם השרירן שלך בולט לחלל הרחם וגורם לדימום ויסתי עודף הרי שהסרתו בהיסטרוסקופיה היא טיפול הבחירה. בהצלחה.

17/01/2014 | 19:01 | מאת: נועה

07/01/2014 | 18:42 | מאת: אורלי

ערב טוב, יש לי שאלה דחופה אני בת 38 + 2 ילדים בניתוחים קיסריים לאחר 3 שנים של ניסיונות להיכנס להריון וטיפול פוריות ( הפריה 1 ) אשר לא צלחו נכנסתי להריון באופן טבעי. בשבוע 6 התגלה באולטראסואונד מטומה . כעבור שבוע הפלה טבעית בעקבות דימום הופניתי למיון ביום א' שם ניתנו לי כדורי ציטוטק . חזרתי ביום ג' שוב למיון ונאמר לי כי יש המון נוזל ברחם וכי לא מצליחים לראות דבר עם זאת החליטו לתת לי שוב את כדורי הציטוטק ונאמר לי לקבוע תור לגרידה לעוד 10 ימים . הרופא ציין כי בעוד 10 ימים יערכו לי בדיקה ובמידה והיה עדיין נוזל ברחם יבצעו את הגרידה. האם נכון להמתין כל כך הרבה זמן עד הגרידה זה לא מסוכן ?

לקריאה נוספת והעמקה

אורלי שלום, הטיפול בציטוטק הוא טיפול שמרני ומהווה תחליף ל"גרידה" שהיא למעשה שאיבת תוכן הרחם בהרדמה מלאה. המחיר שמשלמים בתמורה לשיטה שמרנית זאת הוא מחיר של זמן ושל "סחבת". אחת הבעיות בטיפול זה היא השארות שרידי רקמת הריון ברחם המחייבת ביצוע שאיבה למרות הכל. מטעמים אלה, אני באופן אישי לא משתמש באופציה זאת. לאור העובדה שיש נוזל בחלל הרחם (דם בדר"כ) יש סיכון לזיהום ואני ממליץ על נטילת אנטיביוטיקה. לחילופין, ריקון מוקדם של הרחם עשוי להפחית את הסיכון לזיהום. רפואה שלמה.

06/01/2014 | 17:49 | מאת: רעות

שלום, רציתי לשאול לגבי בדיקת א.ס שאיננה הריון אלא לגילוי ממצאים פתלוגים. כרגע מדובר בא.ס בטני (בתולה). אז ראשית עברתי א.ס אחד לא ע"י רופא נשים שלי אלא רופא נשים אחר ולא ברור לי למה? הרופא שלי לא הבין למה התכוון הרופא האחר ובכל מקרה עליי לבצע בשנית א.ס. ויש איזה ממצא.. רציתי לשאול אותך האם עליי לבקש בזימון התורים רופא מומחה? ראיתי כי במרפאת הנשים יש רופא שיש לו גם התמחות לצוואר הרחם האם לבקש אותו? אני חוששת שאני מאבדת זמן יקר ויש לי דימומים כבר חודש ואף אחד לא אומר מה יש לי. האם בתחום הפתלוגיות רצוי שלא יבדוק אותי רופא גניקולוג מיילד וכו' אלא בעל התמחות? ואם כן איזה התמחות? מחכה לתשובתך, תודה

לקריאה נוספת והעמקה

רעות שלום, אני מבין שעלייך לעבור אולטראסאונד בטני בהעדר אפשרות לביצוע אולטראסאונד דרך הנרתיק. המשך הבירור והטיפול צריך להיות בידיו של רופא נשים בהתאם לממצאים. איני יכול לנחש את הממצאים ולכן אני מוגבל בהצבעה על מומחיות הרופא. מצטער שאיני יכול להיות יותר מדויק. רפואה שלמה

08/01/2014 | 23:07 | מאת: רעות

תודה רבה לך ! שאלה אחרת, האם בא.ס בטני אפשר לגלות ממצאים פתולוגים או שמפספסים הרבה דברים בצורה הזו? תודה

02/01/2014 | 20:07 | מאת: אביב

שלום, האם אתה שמעת על השיטה של הסרת מיומה ללא ניתוח אלא ע"י אולטרסאונד ממוקד? מה החסרונות והסיכונים של השיטה הנ"ל לעומת היסטרוסקופיה ניתוחית? באילו מצבים שיטה אחת עדיפה על השניה? מחכה לתשובתך, תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אביב שלום, ניתן להשוות טיפול באולטראסאונד ממוקד לשימוש במכשיר המיקרוגל - "בישול" באמצעות העלאת הטמפרטורה על ידי שליחת גלים בתדירות גבוהה באופן ממוקד. הטיפול אינו מתאים לכל הנשים. גורמי אי-התאמה העיקריים הם משקל מעל 110 ק"ג, מחלות רקע קשות (יתר לחץ דם, לב), ריבוי ניתוחים בטניים קודמים, שרירנים רבים (מעל 2), שרירנים גדולים (מעל 10 ס"מ) ופחד ממקומות סגורים. שיעור הסיבוכים הסיכונים הוא נמוך יחסית אולם אלה עלולים להיות רציניים כגול כוויות בעור, כוויות במעי (מאד בעייתי), נזק עצבי (בעייתי) ויצירת קרישי דם בורידים העמוקים הגדולים (בעייתי). לא ניתן להשוות בין טיפול זה ובין היסטרוסקופיה כיוון ששרירן הניתן לטיפול בהיסטרוסקופיה - זוהי בודאות הגישה העדיפה. טיפול באולטרסאונד ממוקד מיועד להחליף ניתוח הסרת שרירנים בבטן פתוחה או בלפרוסקופיה. איני יכול לספק בפורום את כל המידע אולם אני מעריך שנתתי לך את גרעין המידע לו אתה זקוק. רפואה שלמה.

05/01/2014 | 17:10 | מאת: אביב

תודה! 1.מה הסיכון בשיטה זו מבחינת פגיעה בפוריות ביחס להיסטרוסקופיה? - אני מתכוונת שאם משהו משתבש במהלך הניתוח... 2. זה נכון שהיסטרוסקופיה גורמת להידבקויות? אם הבנתי אותך נכון אז בעצם אתה אומר שלמרות שהניתוח ע"י אולטרסאונד זה לא הרס רקמה ע"י גלי קול/הדף כמו סוניקציה למשל, אלא החימום זה מה שהורס? ואיך השרירין יוצא מהגוף? כל טוב

01/01/2014 | 01:03 | מאת: לינור

האם זה שכיח שבגיל 35-40 יופיע פוליפ או מיומה או ציסטה? והאם הורדתו כרוכה בהרדמה מלאה? וסיבוכים להיכנס להריון בהמשך? האם את כל סוגי הפתלוגיות ניתן לראות ולאבחן רק ע"י us ואגינלי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לינור שלום, שאלונת??? תחקיר!!! פוליפ\מיומה\ציסטה יכולים להופיע בכל גיל. בדר"כ "גידולים" אלה מוסרים בהרדמה כללית. ניתוחים עלולים לגרום להפרעת פריון אולם שאלתך כללית מדי על מנת לענות עליה כראוי. US וגינלי היא אמנם בדיקה מצוינת אולם אינה יכולה לאבחן את כל הפתולוגיות. שום בדיקה לא יכולה לאבחן את כל הפתולוגיות. תשאלי שאלה מכוונת ואענה בהתאם. לבריאות.

30/12/2013 | 17:24 | מאת: רני

היי, עברתי הפלה ב 04.12.13 שבוע 10 עובר ללא דופק בגודל של 6+5 באמצעות כדורים ציטוטק. בסיום התהליך עדין נשארו שאריות של 9 מ"מ והרופאים החליטו שאחכה למחזור כי זה משהו שהמחזור יכול להוציא. עדין לא קיבלתי מחזור ומידי פעם יש לי כאבים והתכווציות.. האם זה תקין ?

לקריאה נוספת והעמקה

רני שלום, היוותרות שאריות אחרי ציטוטק היא ארוע המתרחש עד 15% מהמקרים. במרבית המקרים יש צורך בהיסטרוסקופיה להסרת השאריות אולם ניתן להמתין עד לאחר הוסת בתקוה שהשאריות ייפלטו. רפואה שלמה.

29/12/2013 | 10:12 | מאת: אוראל

שלום ד"ר חבר שלי ואני קיימנו יחסי מין מוגנים בגלולות וקונדום אחרי כמעט חודש שלא עשינו וזה כאב לי..בערב של אותו יום התחילו לי כאבים חזקים בבטן התחתונה שכאילו "יורדים" לכיוון הנרתיק שממנו יוצאות מלא הפרשות וגם שמתי לב שהיו טיפות ממש קטנות של דם בצבע דהוי כמעט כתום!! רציתי לדעת ממה זה נובע כי התור הקרוב לרופא נשים הוא עוד 3 שבועות! אני לא יודעת אם השאלה קשורה לפורום הזה אבל אשמח לקבל תשובה תודה מראש וסליחה על התיאורים והחפירה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לאוראל, כמובן שאיני יכול לענות לשאלותייך ללא בדיקה. מה שברור לי זה שאינך יכולה להמתין 3 שבועות לבדיקת רופא. נסי אצל רופאים אחרים או פני למוקד נשים של קופת החולים שלך. רפואה שלמה.

28/12/2013 | 23:24 | מאת: אחת

שלום, המחזור שלי תמיד סדיר 28 יום לא נוטלת גלולות. חודש שעבר לאחר המחזור הופיע לי כעבור 3 ימים מתום המחזור ממש טיפה מעין דימום= הפרשה שקופה וטיפה ורודה שנעלמה אחרי יום. חודש לאחר מכן שוב אותו סיפור המחזור כרגיל ואחרי שמסתיים כעבור מס' ימים שוב הפרשה יותר דמית שנראתה ככתמים למשך יומיים. חודש לאחר מכן שוב כ-4 ימים מתום המחזור ממש ירד לי דם וניגשתי לרופא כי הרגשתי כבר לחץ בבטן תחתונה ,חולשה עייפות, הייתי חיוורת ויצא לי גוש של קריש דם ממש גדול. בבדיקת us נמצא ממצא אקוגני בגודל 23 מ"מ בצוואר הרחם/ברירית תעלת הצוואר ויש סימני שאלה עליי לעבור גם בדיקת דם ואז לגשת לרופא בחזרה. האם זה שולל את האופציה של חוסר איזון הורמונלי? ואולי מדובר כבר בציסטה או פוליפ או מיומה? לא ממש הבנתי למה זה קוה בדיוק 3 ימים מתום המחזור. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לאחת, הדימום שלך קרוב לודאי קשור לממצא האקוגני שנצפה בתעלת צואר הרחם. יש לי תחושה שמדובר בשרירן בתעלת צואר הרחם אולם לא ניתן לשלול פוליפ. איני יכול להשיב בודאות מדוע הדמם מופיע 3-4 ימים לאחר סיום הוסת אולם אני מניח כי הדמם הוא תוצאה של השינוי ברקמה המתרחש בממצא במקביל לשינויים ההורמונליים המתרחשים בגופך לאחר הוסת. בכל מקרה רצוי להסיר את הממצא - פעולה לא סבוכה יחסית הניתנת לביצוע בגישה היסטרוסקופית. רפואה שלמה.

01/01/2014 | 00:30 | מאת: אחת

בהמשך למה שכתבת רציתי לומר שהגיעו גם בדיקות הדם אני כעת ביום השמיני לדימום. תוצאות הדם מראות על אנמיה ויש לי מחזור בברזל. הייתי היום אצל הרופא והוא לא ממש קבע אנמנזה על בדיקת האולטרסאונד אני צריכה לעבור אותה שוב אחרי מחזור הבא. ולגבי בדיקת הדם פתאום החליט שאולי יש לי תלסמיה!!!! מעולם לא יצאה לי בדיקת דם שכזו ולא הייתי אנמית. אך הוא שולל שהאנמיה הזו היא כתוצאה מדימום הנוכחי,הנה תוצאות הבדיקה אני ממש לחוצה שאני מאבדת דם: תוצאות בדיקה: iron: 21 טווח (60-180) ferririn: 4 (10-291) טווח תקין. HB:11.3 טווח תקין (12-16 )HCT 35.4% MCH:25.1 טווח תקין 26-31 MCV;78.5 טווח תקין 80-97 למי עליי לפנות כעת? כי בעיקרון הוא מצפה שאחזור אליו אחרי הבדיקה של האולטרסאונד

28/12/2013 | 23:18 | מאת: אחת

שלום לאחת, התחרטת?

27/12/2013 | 00:41 | מאת: .

שלום בת 37, רווקה מתכננת להביאילדים בשנים הקרובות. סובלת מספר שנים מכאבים בצד שמאל תחתון בטן תחתונה אגן גב תחתון. ללא דימומין, ללא מחזורים בעייתיים, ללא אנמיה. רק כאבים חזקים. בבדיקה יש לי שרירן בקוטר 6 סמ סבסרוטי בדופן אחורי תחתון שמאלי. בבדיקה ידנית - השרירן לא כואב וגם לא לחיצה בו. אבל רצפת האגן ושחלה שמאל כואבים מאוד. אין רופא אחד שמתחייב שהכאב נגרם מהשרירן. חלק ממליצים הסרת השרירן לפני הריונות, חלק אומרים לנסות להרות ולזרום עם זה. הכאבים שיש לי כל כךחזקים שאם זה מהשרירן אני לא מבינה איך אפשר יהיהלשאת גם עובר בתוך הבטן. מה עושים במצב כזה? הייתי אצל גניקולוגים ואורטופד. האם יש בדיקה או משהו אחר שיכול להבהיר חד משמעית שהכא בנגרם מהשרירן על מנת לא לעבור נניתוח קשה סתם? ושנית אם אני מחליטה כם להישאר עם השרירן, איזה משכחי כאבים מלווים הריון כזה מבלי לפגוע בעובר? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לשואלת, תסכולך מובן ואנו שותפים לו מאחר שלא ניתן לענות בפסקנות אם כאבך נגרם על ידי השרירן או סיבה אחרת. האם השרירן יכול להיות הסיבה לכאב? בהחלט כן! אין בדיקה שיכולה לענות על השאלה הזאת. מיקומו הסובסרוזי של השרירן אינו מחייב את הסרתו לפני הניתוח אולם חלק משרירני הרחם עלולים לגדול במהלך הריון ולעבור שינוי נימקי דבר המתבטא בכאבים חדים עד כדי צורך בניתוח במהלך ההריון. גם נטילת משככי כאב במהלך ההריון מוגבלת מבחינת סוג התרופות והמינון. שורה תחתונה - ממליץ לך להרות בלי ניתוח תוך נטילת הסיכונים הנ"ל. בהצלחה ושנה אזרחית טובה.

25/12/2013 | 17:49 | מאת: ירדן

האם כריתת רחם + חצוצרות עושה סוף לכאבים של אנדומטריוזיס ?

31/12/2013 | 13:08 | מאת: ד"ר דב לקסמן

ירדן שלום, אנדומטריוזיס היא מחלה רב-מוקדית, קרי מוקדי האנדומטריוזיס מפוזרים בכל רחבי הבטן. הסרת הרחם והחצוצרות יכולה להקל על חלק מהתסמינים או כולם אבל אין ליך כהבטחה חד-משמעית שכן מוקדי האנדומטריוזיס האחרים שיוותרו בחלל הבטן עלולים להמשיך לגרום לכאבים. אני דווקא חושב שיש טיפולים לא ניתוחיים עדיפים על כריתת רעחם וחצוצרות. מקווה שעזרתי.

25/12/2013 | 15:48 | מאת: דניאלה

שלום, בעוד כשבועיים אני ובעלי יוצאים לנופש שלושה ימים, לפי החישובים הקבועים שלי אני אמורה לקבל יומיים לפני היציאה לנופש את המחזור החודשי. את המחזור האחרון קיבלתי לפני 12 יום. מה עלי לעשות כעת כדי לדחות את המחזור שלא יגיע בזמן הנופש?

שלום דניאלה, ניתן לדחות את המחזור באמצעות נטילת גלולות המכילות פרוגסטרון. יש להתחיל את הטיפול 7-8 ימים לפני הוסת הצפויה ולהמשיכו בהתאם לרצונך. חופשה נעימה

25/12/2013 | 15:09 | מאת: בלהה צוויג

אני בת 62 אחרי בדיקה US וגילית תוצאות הבדיקה :תעלת הצוואר הודגם החזר אקוגני בעובי 7ממ ובאורך 22 ממ הנראה כרירית מעובה שבמרכזה נוזל?

בלהה שלום, הממצאים מעידים על נוכחות פוליפ או שרירן קטן (בדר"כ) אם כי אבחנות קשות יותר אפשריות (אולם שכיחותן זעומה). הנוהג שלי במקרים אלה הוא לבצע היסטרוסקופיה. זוהי התערבות זעיר-פולשנית, קצרה (כ-10 דקות) והתפוקה האבחנתית (והטיפולית) ממנה היא עצומה. רפואה שלמה.

24/12/2013 | 13:22 | מאת: לינוי37

צהריים טובים אני בת 37+1 מזה כשנה וחצי אני מנסה להרות אך לצערי ללא הצלחה לפני כשנה וחצי עברתי 2 הפלות אחת הסתיימה בגרידה והשנייה עם התערבות רופא במיון לא היה צורך שוב בגרידה. עברתי היסטרוקופיה שנמצאה תקינה ואתמול עברתי צילום רחם ואגן אחת ההבחנות היתה "לאחר הכנסת חומר ניגוד דרך צנתר רחמי הודגם רחם בצורת משולש,במנח תקין. הודגם פגם מילוי בחלל הרחם ואי סדירות של דפנות הרחם- יכול להתאים ל - ASHERMANS SYNDROME שתי החצוצרות הודגמו עדינות לכל אורכן עם מעבר חופשי של ח"נ לחלל הצפק. בצילום אגן כעבור 20 דק הודגם פיזור של ח"נ בחלל הצפק. מאחר ויש לי תור לרופא המטפל רק בעוד שבועיים , אודה לכם מאוד אם תסבירו לי את ההבחנה. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לינוי, צילום הרחם מכוון להדבקויות תוך רחמיות. אולם לדברייך עברת היסטרוסקופיה שהיתה תקינה. הלא כן? היסטרוסקופיה היא הבדיקה המומלצת לאחר צילום רחם כזה אולם מאחר שכבר עברת היסטרוסקופיה שהיתה לדברייך תקינה אין מקום לחזור על ההיסטרוסקופיה. אם ביצעת היסטרוסקופיה ללא הרדמה יש מצב שהאבחנה אינה מדויקת וכדאי בכל זאת לחזור על הבדיקה בהרדמה מלאה כדי לאפשר גם הסרת ההדבקויות אם יתברר שהן קיימות. רפואה שלמה.

25/12/2013 | 12:01 | מאת: לינוי37

ד"ר לקסמן תודה רבה על התשובה המהירה , אכן עברתי היסטרוסקופיה אך ביצעתי אותה ללא הרדמה ולפני כשנה ולמיטב הבנתי השלב הבא הוא לבצע שוב את הבדיקה בהרדמה מלאה ?

25/12/2013 | 12:01 | מאת: לינוי37

ד"ר לקסמן תודה רבה על התשובה המהירה , אכן עברתי היסטרוסקופיה אך ביצעתי אותה ללא הרדמה ולפני כשנה ולמיטב הבנתי השלב הבא הוא לבצע שוב את הבדיקה בהרדמה מלאה ?

23/12/2013 | 16:00 | מאת: תהל

בת 45 וסיימתי את נושא הילודה סובלת כבר 3 שנים מכאבים קשים בעקבות אנדו + אדנו הרופא המליץ לי לעשות להפרסקופיה עם אופציה להורדת הרחם והחצוצרות הוא יעשה להפרסקופיה ואם יראה סיבות אחרות לכאבים אז לא יוריד את הרחם אבל חייב את הסכמתי מראש לפני הניתוח טוען שאחרי הניתוח איכות החיים תחזור אלי הוא טוען שמאחר ואני לא צריכה ללדת יותר אז מומלץ להוריד כדי לקבל איכות חיים חזרה אשמח לקבל את חוות דעתך כרגע לוקחת גלולות שלא ממש עוזרות סובלת מכאבים קשים ורוצה לעשות לזה סוף

לקריאה נוספת והעמקה

תהל שלום, אם הספקת לקרוא על גישתי באתר שלנו - אני מתנגד גדול של כריתת רחם אלא אם נוסו כל האופציות האחרות ללא תועלת. במקרה של חשד לאנדומטריוזיס ואדנומיוזיס (מה שאת קוראת אנדו+אדנו) יש בהחלט מקום ללפרוסקופיה. אולם אם אין חשד לתהליך ממאיר (לא עלינו...) אני היית מנסה קודם שימוש בהתקן מירנה - התקן המשחרר בקביעות הורמון פרוגסטרון שיכול להשפיעו חיובית גם על אנדו וגם על אדנו. מקווה שתרמתי משהו. רפואה שלמה

20/12/2013 | 19:18 | מאת: אנונימית

אני בת 19 בתולה , הסתכלתי למטה במראה , ובתוך הנרתיק ראיתי גוש בשר קטן וחתיכות של בשר באותו צבע של הנרתיק שסותמים אותו בפנים , זה קרום הבתולים? (אף פעם לא הסתכלתי שם לפני אז אני לא יודעת אם זה היה כבר או לא) אני ממש בלחץ , מזה יכול להית?כג

לקריאה נוספת והעמקה
20/12/2013 | 20:23 | מאת: רחל

במאי 2009 חליתי בסרטן השד טופלתי עי כימו ,קרינה ,והורמוני. גם נותחתי להסרת הגידול בשד מרץ 2011 נוצר שרירן ברחם בוצע כריתת רחם וכל מה שמחובר לרחם והרמת שלפוחית השתן תוצאות מהטיפולים בעיקר מהדקסול דלקת פרקים (בגדול יצאתי בזול מכל התרופות ) השאלה שלי היא היום היה לי דימום קטן כמו תחילת מחזור מה מומלץ לגשת למיון או להמתין ליום ראשון

הי רחל במידה ומדובר בדימום קטן הייתי ממתין לבדיקה עד מחר .אם יתגבר הדמם תגשי למיון שבת שלום

שבת שלום אנונימית נשמע שאת מתארת איך נראה קרום או טבעת הבתולין שלך אולם התאור נשמע ציורי מידי .לצורך אבטחת השקט הנפשי שלך ושלי נראה לי שכדאי לעבר בדיקה גינקולוגית על ידי רופא נשים מומחה ,ללא צורך בפגיעה בקרום הבתולין

20/12/2013 | 01:19 | מאת: אוראל

שלום ד"ר אני כרגע במחזור והצבע שלו ממש שחור בנוסף קצת שורף לי האזור במגע עם השתן או מים במקלחת..רציתי לדעת ממה זה נובע אם זה מעיד על בעיה מסוימת?? אני כרגע גם נמצאת בשבוע הפסקה בחפיסה שנייה של גלולות יסמין!

שלום אוראל, כהות צבע הדימום לא נראה לי בעייתי. תמשיכי בנטילת הגלולות ותעקבי אחרי הוסתות הבאות. בעניין הצריבה - הייתי ממליץ להמתין עוד יומיים, להרבות בשתייה ואם אין שיפור להוועץ ברופא נשים שמא מדובר בדלקת נרתיקית או זיהום בדרכי השתן. בכל מקרה אין קשר בין הדברים. רפואה שלמה

18/12/2013 | 09:31 | מאת: ירדן

להלן סיכום ביקור אצל רופא נשים מומחה לאנדומטריוזיס: סיבת ביקור: סובלת מכאבי בטן באזורים שונים כל פעם מציינת כי כאבים כמעט קבועים, אך מוחמרים בזמן ווסת. .GU או GI ללא תלונות ללא דיספראוניה. צורכת אנלגטיקה כמעט יום יום. בדיקה: בטן רכה, צואר תקין והפרשה רגילה, :PS רחם אמצעי רגיל בגודלו נייד ולא רגיש, נמושה מלאות ורגישות בטפולה שמאלית. :PV רחם קידמי רגיל, שחלות תקינות. :US לסיכום: נציין כי האבחנה עדיין לא ברורה. אך לא ניתן לשלול אנדומטריוזיס, ממליץ טיפול הורמונלי. במידה וללא שיפור עם הכאבים יהיה מקום לשקול לפרוסקופיה אבחנתית אכן התחלתי גלולות ברצף ובקופסא השניה היה לי דימום ואז הרופא אמר לי להפסיק לשבוע את הגלולות בשבוע זה היו לי כאבי תופת בבטן והגעתי למיון האם עצם הכאבים החזקים בשבוע שהפסקתי את הגלולות יכולים להצביע על אנדומטריוזיס ? האם חובה לעשות טיפול הורמונלי במשך מס' חודשים ולא ניתן לבצע ישר להפרסקופיה לאבחן ולטפל ? אני כבר עייפה מרב סבל וכאבים. אשמח להמלצתכם

לקריאה נוספת והעמקה

ירדן שלום, התיאור במכתבך מתאים במידה רבה לאנדומטריוזיס. חסרים לי פרטים אודותייך אולם אציין כי הטיפול באנדומטריוזיס תלוי במספר גורמים כולל גיל המטופלת, השאיפה לפריון עתידי, עוצמת התלונות ועוד. אני מניח שהרופא שלך התחיל בטיפול תרופתי דווקא כי מרבית המטופלות חוששות או מעדיפות להמנע מטיפול ניתוחי. סיבה נוספת, אני מניח, היא הידיעה שטיפול ניתוחי לא תמיד משיג את התוצאה המושלמת של סילוק מלא של מוקדי האנדומטריוזיס. אבל אומר בכנות כי מרבית המטופלות נזקקות בסופו של דבר להתערבות ניתוחית. אני שומע בדברייך סוג של "זעקה" ויאוש ואני חושב שבמקר מסוג זה הייתי מבצע לפרוסקופיה במטרה לסלק כמה שיותר מוקדי אנדומטריוזיס ובתקווה כי דילול הנגעים גם יקל על התסמינים שלך. רפואה שלמה.

17/12/2013 | 10:17 | מאת: תהל

להלן תשובת בדיקת MRI אגן שעשיתי, מה היא אומרת והאם מדובר באנדומטריוזיס ? ממצאים: הרחם באנטרוורסיה, בגודל תקין. עד כמה שניתן לדון בנוכחות ארטיפקטים תנועתיים JZ תקינה. בפונדוס של הרחם משמאל מודגם ממצא 1ס"מ המתבלט אל תוך חלל האנדומטריאלי (4SER חתך 9 SER ,9 חתך 14) מראה אות גבוה ב-T1, יכול להתאים למיומה סב-מוקוזלית שדיממה או טרומבוס בחלל האנדומטריאלי. אין בוודאות לשלול פוליפ אנדומטריאלי עם שינוי המורגי. השחלות בגודל ומבנה תקינים עם פוליקולים קטנים דו"צ. הנרתיק תקין. ללא עדות לנוזל חופשי או לימפאדנופתיה באגן. ללא לימפאדנופתיה במפשעות. שלפוחית השתן בקיבולת טובה. סקוליוזיס מותני קמור לשמאל. מומלץ המשך ברור בהיסטרוסקופיה

לקריאה נוספת והעמקה

תהל שלום, אין שום אזכור ישיר אן עקיף לאנדומטריוזיס. הממצא החיובי היחיד הוא ממצא תוך רחמי המתאים לפוליפ או שרירן (מיומה) שניתן להסירו בקלות ובמהירות באמצעות היסטרוסקופיה. אנחנו מבצעים אין ספור טיפולים מסוג זה במרכז שלנו. נשמח לעזור בכל עצה נוספת. רפואה שלמה.

17/12/2013 | 10:17 | מאת: טניה

דלקות חוזרות באברי מין הפנימיים ללא שיפור אחרי אנטיביוטיקה,האם כדאי להוריד את הרחם או שיש טיפול אחר? דרך אגב לפני שנתיים הורידו לי חצוצרה בעקבות דלקת,תודה מראש

טניה שלום, להוריד רחם? מאיזו סיבה? בת כמה את? מה מצב הבריאות הכללית שלך? כמה ילדים יש לך? מה עם החצוצרה השניה? כל התשובות חשובות למתן תשובה רצינית. ממתין.

12/12/2013 | 12:12 | מאת: רונית

שלום רב, בת 29 עברתי גרידה לפני חמישה חודשים בשבוע 17 עקב מום. מאז הגרידה אני מקבלת כל חודש מחזור באופן סדיר (כפי שהיה לפני הגרידה) אולם המחזורים חלשים יחסית למחזורים שהיו לפני הגרידה (לא חלשים באופן משמעותי אולם חלשים ממה שהיו לפני הגרידה). בנוסף מאז הגרידה יש לי כאבי בטן תחתונה (שלא בזמן מחזור) שבאים והולכים. קראתי באינטרנט על תסמינים של הידבקויות ואני חוששת שאולי יש לי. זה היה הריון ראשון ובחודשיים האחרונים אני מנסה להרות שוב. האם יש צורך לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית לגילוי הידבקויות? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

היי בהמשך לתאור של הגרידה ואופי הווסתות שאחריב יש בהחלט מקום לחשוד בהדבקויות תוך רחמיות המופיעות לעיתים אחרי התערבויות כמו גרידה גם ירידה בכמות הדמם והוסתי וגם כאבים הם סימנים מחשידים יש בהחלט מקום לבצע הסטרוסקופיה לדעתי במקרה שלך יש להשתמש בשיטה חדשה שאמצנו לאחרונה אצלנו ונקראת see and treat הכוונה לראות ולטפל באותה ישיבה כל זה כדי לא להרבות בפעולות פולשניות מקווה לשמע שהרית