פורום האשה והרחם

הפורום עוסק בבריאות האישה והרחם; מומחי איה מדיקל ישמחו לענות על כל השאלות הקשורות במחלות גיניקולוגיות הקשורות לרחם, שחלות, חצוצרות, צוואר הרחם, אנדומטריוזיס. תפיסת העבודה של מומחי הפורום היא כי יש לעשות ולמצות כל טיפול אפשרי על מנת לשמור ולשמר את רחם האישה בכל מחיר. האינדיקציות המוחלטות לכריתת רחם הן גידולים סרטניים או טרום סרטניים של המערכת הרבייה, צניחות רחם בדרגת חומרה גבוהה, קרע של הרחם בלידה, דימום בלתי נשלט לאחר לידה והעדר תגובה לטיפולים שמרניים בבעיות שפירות. בעיות או מחלות אחרות ניתנות לטיפול בטכנולוגיות ובאמצעים אחרים. ולכן ראוי שהשיקולים לבחירת הטיפול המיטבי באישה יתחשבו ברצונה של האישה לשמור על רחמה. יש להציג בפני האישה את כל החלופות בהתאם לגילה, הרקע שלה וסגנון החיים שלה. לנשים שצפויות לעבור כריתת רחם, מומלץ לא להיחפז בקבלת החלטה על כריתת רחם, אם לא מדובר באינדיקציה דחופה או גידול סרטני, חלילה. שתפו את הרופא, שאלו שאלות נוקבות ואם אתן לא שקטות, פנו לקבלת חוות דעת שנייה. אל תהססו להתייעץ עם כל מי שיכול לסייע לכם לקבל חוות דעת מושכלת. למעבר לפורום לחצו כאן.
1783 הודעות
1718 תשובות מומחה

מנהלי פורום האשה והרחם

29/05/2014 | 16:38 | מאת: אנונימי

שלום, לפני שבוע הייתי אצל רוםא נשים בעקבות כאבים בבטן התחתונה העליונה וכל האיזור..שמקרין לי גם על כאבי גב ואיזור המותניים. לאחר בדיקה קצרה (עם שתי אצבעותיו בלבד)ולא מעמיקה במיוחד קבע שיש לי דלקת ברחם.וגם לא יודע אם מדובר בשלפוחית או משהו ברחם. אמר לי ללכת לעשות אולטרסנד וגנילי ולקחת שתי תרוםות בשם: ciprofloxacin hcl ו..metronidazole יצאתי ממנו בתחושה לא מוספקת ולא יודעת איך להמשיך מכאן. אני מציינת שאני סבלתי בעבר מדלקת באגן ודלקות בשתן חוזרות.זה כבר מצב מעיק ומעצבן אני ממש רוצה שהכל יהיה מאחוריי ובלי שיחזור לי איזו דלקת כל שני וחמישי. האם יש טיפול יותר מורחב ? האם לקחת את הכדורים הללו שנתן ולחכות? אני ממש אובדת עצות .. מפחדת על העתיד שלי. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לאנונימי, בהתחשב בנתונים שאת מעבירה בהודעתך הרופא שלך נהג כשורה וטיפל כשורה. הרפואה אינה מדע מדויק ושאיפתך (הנכונה כשלעצמה) לטיפול שיפתור את הבעיה לתמיד היא רחוקה מהשגה. אם הסיבה היא זיהום כרוני סמוי בחצוצרות הפתרון עלול להיות הסרת החצוצרות (תלוי באם את מעונינת בהריונות נוספים). אם הסיבה היא בן הזוג - אולי כדאי שגם הוא יפנה לבדיקה. במצבים מסוימים ניתן לתת טיפול אנטיביוטי מונע ארוך-טווח על מנת למנוע התפרצויות. שבת שלום.

31/05/2014 | 21:31 | מאת: אנונימי

שבוע טוב.. קודם כל תודה.. ועליי לצאת שאני עוד צעירה השנה מתחתנת אז ילדים באופק. אני פשוט רוצה לדעת אם התחלתי את הטיפול שנתן וזה בסדר? ואיזו בדיקה אפשר לעשות על מנת באמת לדעת מאין זה מגיע כל פעם..

שלום לאנונימי, כפי שאמרתי - הטיפול שהומלץ הוא טוב. הבדיקות לשלילת הגורם להתפרצויות הן בדיקת תרביות נרתיקיות ובדיקת נוגדנים בדם. לעיתים רחוקות הדרך היחידה להוכיח זאת היא נטילת תרביות בלפרוסקופיה (גישה ניתוחית). גם כאן הסיכוי לאבחון מדויק אינו מדהים. אני מציע כי תנשאי במזל טוב ואח"כ תנסי להרות. אם הכל יהיה כשורה סימן הוא שמצבך טוב והטיפול הצליח. אם יהיו מכשולים בדרך - יהיה מקום לבדיקות מעמיקות יותר בכל מקרה. שיהיה בהצלחה.

25/05/2014 | 22:19 | מאת: אושרית

שלום לך, סליחה על האורך. אני נחשבת לאנמית פריטין 4 וברזל 30 כתוצאה מחוסר ברזל. עברתי בדיקה לפני שבוע וירד הפרניטין ל-3. בדיקת הדם נעשתה מס' ימים לאחר שניגשתי לרופא נשים עקב דימום שהחל לאחר המחזור. בעצם האנמיה היא לא כתוצאה של הדימום כך הסביר הרופא שכן היא סביר להניח החלה קודם. הדימום פסק כבר כמה חודשים אך מאז שהתחיל ועד עכשיו אני חלשה + סחרחורות. יש חשד לפוליפ. רופאת המשפחה טוענת שמחסור מברזל זה לא מתזונה כי אם על רקע גסטרו' ורצתה לשלוח לבדיקה פולשנית וסרבתי ( אגב הכל אצלי תקין מבחינת ההרגשה במערכת העיכול ) או לחלופין טוענת שעליי לחזור שוב לרופא נשים סבורה שזה מאיבוד דם במחזור. רציתי לשאול, מה יעזור רופא הנשים במקרה הנ"ל, אני לא חושבת שיש לי מונרגיה ואיך אפשר לדעת בכלל שיש לי כזה דבר? מה נחשב לדימום כבד ומה לסביר? אצלי מאז ומתמיד היה דימום של שבוע~ דיי מסיבי בימים הראשונים. תודה

25/05/2014 | 22:20 | מאת: אושרית

רציתי רק להוסיף שאני לא אנמית תמיד זו בדיקה שנעשתה בשל הדימום ולאחריה בדיקה נוספת כעבור 3 חודשים לבדיקה חוזרת של מצב האנמיה.

אושרית שלום, אנמיה היא תופעה די שכיחה בנשים וסיבות רבות לה. מקובל לייחס אנמיה בנשים בראש ובראשונה לדימומים ויסתיים עודפים ובהמשך מתייחסים גם לאפשרויות אחרות. אם יש חשד לפוליפ רחמי יש להסירו כדי לשלול אפשרויות אחרות ועל מנת לעמוד על טיבו של הפוליפ. מעבר לכך, רופא/ת המשפחה צריך/ה להתעמק בנושא. רפואה שלמה.

21/05/2014 | 17:12 | מאת: שרון טל

שלום לך, מה הדרכים לטיפול בציסטה ברחם, האם זה מחייב ניתוח? האם יש מקום בו אוכל לשמוע/לקבל מידע נוסף לפני שאני מקבלת החלטה על דרך הטיפול?

לקריאה נוספת והעמקה

שרון טל היקרה, אין מצב של ציסטה ברחם. ציסטה יכולה להיות בצואר הרחם או בשחלות. ברחם יש שרירנים או פוליפים. בידקי שוב והציגי את השאלה שוב.

19/05/2014 | 09:59 | מאת: חנלה

שלום רב: האם הפסקת דימום יכולה לקרות בעקבות שינוי הרגלי אכילה(דיאטה) והאם בכדי להחזיר אותו זה באמת כרוך בעלת המשקל של הגוף? או שזה רגע טראומתי של הגוף לזמן מה,והמחזור יחזור?

לקריאה נוספת והעמקה

חנלה היקרה, דיאטה לבדה לא אמורה לשנות הרגלי דימום אולם ירידה דרסטית במשקל יכולה גם יכולה. אם ירדת במשקל באופן קיצוני (אנורקסיה???) כדאי לעלות קצת חזרה במשקל. אם הירידה במשקל מתונה יותר כנראה שהכל יסתדר בחלוף זמן. אם לא - רצוי לבצע בדיקות הורמונליות. בתאבון.

19/05/2014 | 00:08 | מאת: ליאורה

שלום דר' לקסמן אני בת 42 , סובלת ממיומה מאד גדולה. 2 רופאים המליצו לי לכרות את הרחם , ואני בדילמה. מלבד הנפיחות בבטן, היא אינה "מפריעה" לי. האם אין דרכים נוספות לטפל במיומה מבלי לכרות את הרחם ? תודה

ליאורה היקרה, בודאי שיש אלטרנטיבות. אני מזמין אותך לקרוא את המאמר שכתבתי בעיתון הארץ בכתובת http://www.haaretz.co.il/news/health/new-research/.premium-1.2116696 המאמר ישפוך אור על חלק גדול משאלותייך ויציג את משנתי הסדורה בעניין זה. אשמח להיות לעזר בהמשך אם תמצאי לנכון לעשות זאת. לבריאות.

ליאורה שלום, אני מזמין אותך ליום עיון פתוח בנושא אלטרנטיבות לכריתת רחם שיתקיים בתאריך 27/6 בשעה 09:00 במרכז "איה מדיקל" ברחוב הברזל 10 ברמת החיל ת"א (בניין העוגן - בניין אחד לפני בי"ח אסותא). נשמח לנוכחותך. להתראות.

15/05/2014 | 13:08 | מאת: דנה

שלום ברצוני להגיע אליך לייעוץ ובהמשך במידת הצורך לעבור ניתוח . יש לי רק לאומי זהב . האם זה רלוונטי ? ואם לא מה האופציות ? תודה

שלום דנה, מרכז "איה מדיקל" מוכר על ידי כל חברות הביטוח אולם לא על ידי קופות החולים. אם את מבוטחת בחברת ביטוח תהיה זכאית להחזרים בהתאם לפוליסת הביטוח הן עבור ביקור והן עבור ניתוח. לגבי קופ"ח עלייך לברר מה מגיע לך אם את עוברת ניתוח פרטי באסותא. אשמח לעמוד לשרותך בכל שאלה ועניין. ד"ר דובי לקסמן

15/05/2014 | 11:32 | מאת: מיכל

שלום, בת 46 אני בדיכאון ואין לי כוח לכלום... חזרתי מרופא הנשים שעשתה לי US אבדומינאלי ומסר לי הרחם שלי בגודל שח היריון 30 חודשים עקב מיומה . ברור שאמר לי שהפטרון היחיד הינו הוצאת הרחם . אין לי דימומים , מחזור סדיר . האם אתה חושב, מהניסיון שלך , שבגודל כזה של רחם ניתן עדיין להוציא את המיומות ולהציל את הרחם ? תודה , יום טוב!

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל היקרה, זה לא הזמן ולא המקום לדכאון. במיוחד כשיש אור באופק. כמה לירי... אני מזמין אותך לקרוא את המאמר שכתבתי בעיתון הארץ בכתובת http://www.haaretz.co.il/news/health/new-research/.premium-1.2116696 המאמר ישפוך אור על חלק גדול משאלותייך ויציג את משנתי הסדורה בעניין זה. יש בהחלט אופציות שניתן לשקול כתחליף לכריתת רחם. אשמח להיות בקשר בהמשך אם תמצאי לנכון לעשות זאת. לבריאות.

15/05/2014 | 11:21 | מאת: דנה

שלום, יש לי מיומה מאוד גדולה , ללא דימומים . האם פעילות ספורטיבית (הליכות מהירות , פילטיס ) מומלצת או עדיף להימנע . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

דנה שלום, פעילות גופנית מומלצת תמיד. אין התנגשות עם המיומה. לבריאות.

14/05/2014 | 09:35 | מאת: לורליי

שלום רב , בת 45 , יש לי מיומה בגודל 15 ס"מ ,הרחם נדחק לימין בגלל המיומה. המיומה הובחנה לפני כ- 4.5 שנים , קצב הגדילה כ- 1ס"מ בשנה . אין לי דימומים או תופעות חריגות אחרות למעט בטן נפוחה. חשוב לי מאוד לשמור על הרחם ולכן אני חוששת מאוד מכל התערבות ... בנוסף יש לי בעיה שאין לי רופא קבוע ובבדיקות ה-US פעם נרשם מיומה intramural ופעם subserosal. אנא התייחסותך : 1. באופן כללי מה האפשרויות לטיפול במיומה בגודל 15 ס"מ? האם מומלץ לפני הניתוח להקטין את המיומה ע"' טיפול תרופתי. אני מודעת שיש צורך בבדיקה אך אבקש התייחסות כללית. 2.האם בכלל ניתן לא להתערב כלל ולהמשיך מעקב? 3.אני מעוניינת לבצע MRI כדי לדעת בידיוק כל הפרטים החשובים לבי מיקום , סוג של המיומה וכו', אפילו שאבצע באופן פרטי את הבדיקה . האם הגישה שלי נכונה ? תודה רבה וסליחה על השאלות הרבות .

לקריאה נוספת והעמקה

לורליי היקרה, אני מזמין אותך לקרוא את המאמר שכתבתי בעיתון הארץ בכתובת http://www.haaretz.co.il/news/health/new-research/.premium-1.2116696 המאמר ישפוך אור על חלק גדול משאלותייך ויציג את משנתי הסדורה בעניין זה. אשמח להיות בקשר בהמשך. רפואה שלמה.

17/06/2014 | 19:50 | מאת: ד"ר דב לקסמן

לורליי שלום, אני מזמין אותך ליום עיון פתוח בנושא אלטרנטיבות לכריתת רחם שיתקיים בתאריך 27/6 בשעה 09:00 במרכז "איה מדיקל" ברחוב הברזל 10 ברמת החיל ת"א (בניין העוגן - בניין אחד לפני בי"ח אסותא). נשמח לנוכחותך. אנא אשרי את השתתפותך בטלפון 0775717230. להתראות.

13/05/2014 | 16:21 | מאת: לילך

האם בחורה שלוקחת גלולות יכולה להיכנס להריון אם היא מקיימת יחסים בזמן מחזור?

לילך שלום, בעידנים קודמים היה די בביקור מספר "מלאכים" על מנת להתעבר. טוב, מלאכים יודעים לחולל ניסים. בעידן המודרני - אין שום חשש. לבריאות.

12/05/2014 | 15:35 | מאת: לימור

שלום רב, גיל: 37 מחזורים סדירים כל 28 יום לפני 12 שנים עברתי גרידה ולאחר מכן מעקב שהראה שהכל בסדר. אני כיום נמצאת בטיפולי פוריות כבר מספר חודשים. לפני חודשיים עברתי שאיבה ולאחר יומיים החזרה של שני עוברים שלא צלחה. היום אני במעקב להחזרה של שני בלסטוציסטים (מעקב תרופתי אחד עם אסטרופם 5 כדורים ביום לא הביא תגובה מספקת עובי רירית של 5.7 ונפסק, היום המעקב הוא באופן טבעי). אבל משום מה רירית הרחם לא מספיק עבה כדי שיהיו תנאים טובים להחזרה. העובי שהגעתי אליו לפני טיפולים היה 7מ"מ וכיום אני מגיעה לעובי של כמעט 6מ"מ בטיפול תרופתי. אני מנסה להבין מה גורם לזה ולא ככ מצליחה. אשמח לשמוע את דעתכם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לימור, התעבות לא מספקת של רירית הרחם בעת גירוי הורמונלי יכולה לנבוע מבעייה ראשונית ברירית (כמו הדבקויות לאחר גרידה) או ירידה בכושר התגובתיות של רירית הרחם לגירוי הורמונלי. אני מניח שאת מקבלת גירוי חזק דיו ואין מקום להמשך העלאת המינון. במקרים כמו שלך, אנו ב"איה מדיקל" נוהגים לבצע היסטרוסקופיה (החדרת סיב אופטי לחלל הרחם) והערכה מדויקת יותר של חלל הרחם. אם מזהים בעייה כלשהי, כמובן מטפלים בה. אם לא מזהים בעייה אנו נוהגים לבצע "חריצה" של רירית הרחם - פעולה שיכולה לגרום לשגשוג תגובתי של רירית הרחם. נשמח לעמוד לרשותך בעניין זה כמו בכל עניין אחר. בהצלחה.

09/05/2014 | 17:42 | מאת: אני

שלום, בעקבות ציסטה בשחלה בקוטר 5 ס"מ נשלחת לבדיקת ca-125. תוצאת הבדיקה 8.9. האם תקינה? האם מצריך מעקב? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אני היקרה, התוצאה תקינה. מעקב אף פעם לא מזיק - אחת ל-3-6 חודשים. רפואה שלמה.

09/05/2014 | 00:24 | מאת: נטי

שלום דר בעבר אובחן באופן ודאי שיש לי רחם דו קרני. אני כרגע בהריון בסוף שבוע שישי וקצת בלחץ מכל עניין הרחם הדו-קרני. הרופאה אמרה לי שכנראה בהמשך אצטרך להיות במעקב צמוד כיוון שתתכן לידה מוקדמת והפנתה אותי לכל הבדיקות הרגילות. האם יש משהו שאני יכןלה לעשות כבר מעכשיו כדי למנוע לידה מוקדמת? ללכת למומחה? לבקש לעשות בדיקה ספציפית שתבדוק מה הסיכוי ללידה מוקדמת? להמנע ממאמץ? אני פשוט מפחדת לחכות לרגע שיקרה חס וחלילה משהו ורק אז יתחילו לטפל בי. האם יש גם מקרים של הריונות מוצלחים עם רחם דו-קרני? תודה רבה! נטי

לקריאה נוספת והעמקה

נטי שלום, רחם דו-קרני הוא מבנה חריג של הרחם ובשל כך נושא עימו סיכון מוגבר להפלות טבעיות מוקדמות, לצירים מוקדמים וללידות מוקדמות. משום כך ההמלצה למעקב הריון בסיכון גבוה הוא נכון. עם זאת, יש דוגמאות אין-ספור של נשים עם רחם דו-קרני מוכח שילדו במועד וללא בעיות חריגות. אבל למען הבטחון רצוי לת תשומת לב מיוחדת להריון זה. בהצלחה.

14/05/2014 | 15:34 | מאת: נטלי

תודה רבה!

07/05/2014 | 21:24 | מאת: אני

שלום ד"ר אני נוטלת גלולות יסמין כבר כמעט חצי שנה כשהחודש לא לקחתי בשעה הקבועה שהיא 10 אלא לפעמים שלוש שעות אחרי או משהו כזה כרגע אני בשבוע הפסקה והייתי אמורה לקבל אתמול ועד עכשיו לא קיבלתי ובחיים לא איחר לי מאז שהתחלתי גלולות..האם האיחור הוא בגלל שלא לקחתי בשעה מדוייקת והאם יש סיכוי להריון?

לקריאה נוספת והעמקה

אני היקרה, אם מה שכתבת הוא מדויק - הסיכוי להריון קלוש ביותר (אם כי לא אפס). התופעה של העדר וסת בין חפיסות גלולות היא מוכרת. ראשית, המשיכי ליטול את החפיסה הבאה. שנית, לשם הבטחון עשי בדיקת הריון (ביתית או דם). אם התופעה תמשך רצוי לבצע הפוגה בטיפול בגלולות למשך חודש-חודשיים ולחזור אליהן לאחר חזרת הוסת. יום טוב.

04/05/2014 | 23:39 | מאת: גאיה

אני בת חמש עשרה בזמן האחרון יש לי הפרשות צהובות/לבנות לפעמים מלוות בצבע ירקרק, ריח רע, ולפעמים בצבע לבן/שקוף ומרקם ג'לי. בנוסף בזמן האחרון מדיי פעם אני מרגישה כאבים באזור האגן או כנראה צוואר הרחם? האם זה סימן לדלקת בצוואר הרחם? או שזה יכול להיות משהו אחר? זה מסוכן? עלולות להיות הסתבכויות?( קראתי שיכול להתפתח לסרטן חלילה) מהו הטיפול? תוך כמה זמן זה עובר?

לקריאה נוספת והעמקה

גאיה היקרה, הפרשות נרתיקיות ככלל יהיו נחלתך כמעט כל חייך. עם זאת, רק חלק קטן מההפרשות קשור במחלה ובמרבית מקרי המחלה יש תסמינים נוספים כגון גרד, צריבה, עקצוץ, אדמומיות ועוד. בנוסף, מרבית המקרים הם נחלת נשים המקיימות יחסי-מין. להקטנת הסיכון לסרטן צואר הרחם יש מקום לשקול חיסון לוירוס הפפילומה. בכל מקרה אני ממליץ על בדיקה אצל רופא נשים. יום טוב.

שלום. השתמשתי בטבעת הנרתיקית נובה רינג במשך כשנתיים. לאחר שנתיים כשהחלטתי להפסיקה, הוצאתי אותה וקיבלתי מחזור רגיל כעבור כמה ימים. חודש לאחר מכן חוויתי איחור של 5 ימים וכשהוא הגיע היו רק טיפטופים מידי יום. עכשיו עבר עוד חודש ושוב אני חווה איחור. זה מאוד מתסכל, הפסקתי את הטבעת מכיוון שאני מתחתנת עוד חודשיים ורוצה לנקות את הגוף וזה מאוד מלחיץ אותי שהמחזור בקושי מגיע. לא מבחינת היריון כי אני שומרת עם קונדום אלא מבחינת זה שהוא פשוט לא מגיע.

לקריאה נוספת והעמקה

ליבי היקרה, כשאשה מפסיקה את הטיפול ההורמונלי שלה (נובה רינג הוא אחת הדוגמאות לכך)גופה לוקח חזרה את התפקוד ההורמונלי ובתוך כך את סדירות הביוץ והוסת. אצל אחת זה מסתדר מידית ואצל אחרות זה יכול להמשך מספר חודשים עד להתאזנות. אם הכל היה תקין לפני תחילת השימוש בנובה רינג, סביר שהכל יחזור לקדמותו. מזל טוב ורפואה שלמה.

02/05/2014 | 07:41 | מאת: עדי

מה הם הסיבות להיווצרות ציסטה בשחלה? האם גודלה יכול להעיד על משהו? האם לאחר ביצוע בדיקת הדם ניתן לדעת בוודאות את סוגה או שנדרש מעקב של חודשים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עדי שלום, דיון על סיבות הווצרותה של ציסטה שחלתית הוא ארוך ומייגע ולא בטוח שזה המקום לדיון. בקצרה - ציסטה יכולה להיות שפירה (לא סרטן) או ממאירה (סרטן). ציסטות שפירות (לא סרטניות) יכולות להיות על רקע פונקציונלי (תגובה לגירוי הורמונלי כמו ציסטה פוליקולרית או ציסטת גופיף צהוב) או גידול שפיר (ציסטה אנדומטריוטית או ציסטת דרמואיד). בדיקת רופא + אולטראסאונד + בדיקת סמנים בדם יכולה לחזות את אופי הציסטה ולכוון לטיפול הנכון. מקווה שעזרתי. רפואה שלמה.

01/05/2014 | 10:21 | מאת: זהבה

יש לי שרירן בגודל 4 ס"מ. אני במעקב של רופא נשים מזה ארבע שנים. אין שינוי בגודל. האם יש משהו נוסף שניתן לעשות בנדון? מלבד מעקב. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

זהבה שלום, יש הבדל בין "ניתן לעשות" ובין "צריך לעשות". במקרה ניתן לעשות הרבה דברים. צריך? לא ממש. בדיקה שגרתית ומעקב אולטראסאונד יספיקו. רפואה שלמה.

01/05/2014 | 10:19 | מאת: עדי

קיבלתי תוצאה לא תקינה של בדיקת פאפ. נמצאו תאים לא מוגדרים. מה לעשות? הרופא ממליץ בדיקה חוזרת בעוד חודשיים. אינני יכולה לחכות...... תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עדי שלום, בדיקת הפאפ היא בדיקה ממש לא מדויקת ולכן המליץ רופאך, בצדק, לחזור על הבדיקה. אם אינך רגועה ניתן להפנותך לבדיקת קולפוסקופיה שהיא ה-בדיקה לשלילת מחלות בצואר הרחם. רפואה שלמה.

01/05/2014 | 00:21 | מאת: שלום ד"ר

שלום לפני כשבוע קבלתי מחזור ביום הראשון דיממתי הרבה ולאחר יום והלאה הדימום ניהיה ממש קצת יש לציין שאני נוטלת אינטיביוטיקה אוגמנטין כבר שבוע בגלל בלוטות לימפה, ופתאום המחזור נימשך גם עד היום האם האינטיביוטיקה משפיעה על כך ? תודה על העזרה אשמח שתעזרו לי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, חילוף החומרים של תרופות שונות ובהן גלולות ואנטיביוטיקה נעשה בכבד. כאשר נוטלים אותם יחד יש "תחרות" ביניהם ולעיתים הגלולות "מפסידות". כתוצאה מכך יש ירידה באפקטיביות הגלולות המתבטאת בדימומים לא רגילים (בין השאר). צריך בחודש זה להשתמש באמצעי מניעה נוסף למען הבטחון. רפואה שלמה.

12/05/2014 | 21:38 | מאת: תודה

תודה :)

30/04/2014 | 23:09 | מאת: אני

שלום, ילדתי לפני שלושה חודשים. נמצאת בחבילה השניה של מיקרולוט. לאחרונה הבטן קצת גדלה לי... מבדיקה אצל רופאת הנשים היום התברר כי יש לי ציסטה בשחלה השמאלית בגודל 5 ס"מ. לפני חודש וחצי בבדיקה לאחר הלידה היא לא היתה קיימת. שתי שאלות: האם הציסטה יכולה להיווצר בגלל הגלולות, לא נראה לי שהגוף שלי הגיב אליהן טוב (דימומים רבים)? הרופאה אמרה כי הציסטה נראית שפירה ובכל זאת שלחה אותי לעשות בדיקת דם ca125. להבנתי שולחים לבדיקה זו כאשר הציסטה לא מלאה כולה במים ותפקידה לאתר חו''ח תאים סרטניים. אשמח להסבר קצר בנושא. בנוסף, קיבלתי הפניה לדופלר אגן. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לאני, ראשית, כל שהומלץ לך נכון וראוי. ציסטה שחלתית לאחר לידה או עם נטילת גלולות המכילות רק פרוגסטרון (מיקרולוט, סרזט)היא תופעה שכיחה. נכון, בדיקת CA125 ודופלר אגן משמשים את הרופא לחיזוי אופי הציסטה ונבדקים יותר מהטעם של הרגעת המטופלת (והרופא) ולשם מעקב. אם הציסטה אינה גורמת לכאב, גדלה במהירות או משנה את מראיה - אין צורך בדבר פרט למעקב. היא תעלם בהמשך כשתתחילי בנטילת גלולות רגילות לאחר סיום תקופת ההנקה. שבת שלום.

29/04/2014 | 23:13 | מאת: דנה

שלום שמי דנה בת 20 עברתי גרידה ראשונה לפני כמה ימים ביום ראשון , ולאחר שהגעתי הביתה והפסיק הדימום הלכתי לשירותים עשיתי פיפי וספציפי ראיתי עיגולים שקופים כאלו . ממש נבהלתי האם זה הביציות שלי ? אחרי זה כבר לא ראיתי יותר . אבל האם זה מסוכן ? האם מצב זה אפשרי של נפילת ביציות אחרי גרידה ? אשמח לתשובה במהרה

לקריאה נוספת והעמקה

דנה שלום, אני רוצה להרגיעך - לביציות שלום. שום ביציות לא יכולות ליפול ולא משנה מה עברת. ייתכן וזאת היתה התרוקנות הרחם משאריות של רקמת הריון. סוף שבוע רגוע.

26/04/2014 | 17:35 | מאת: שירן

שלום האם ניתן להבחין בפוליפ בצוואר הרחם בבדיקה שגרתית אצל רופא נשים כשהוא עושה רק א.סאונד וגינאלי? (כלומר לא משתמש במכשיר הזה שמרחיב את צוואר הרחם - ספקולום או משהו כזה)

לקריאה נוספת והעמקה

שירן שלום, פוליפ בצואר הרחם יכול להיות חיצוני או בתוך תעלת צואר הרחם שאורכה כ-4 ס"מ. פוליפ חיצוני ניתן לזהות בשימוש בספקולום. פוליפ בתוך תעלת הצואר ניתן לזהות באמצעות אולטראסאונד. רפואה שלמה.

26/04/2014 | 17:35 | מאת: שירן

שלום האם ניתן להבחין בפוליפ בצוואר הרחם בבדיקה שגרתית אצל רופא נשים כשהוא עושה רק א.סאונד וגינאלי? (כלומר לא משתמש במכשיר הזה שמרחיב את צוואר הרחם - ספקולום או משהו כזה)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שירן, ראי תשובה קודמת.

25/04/2014 | 19:06 | מאת: אנונימי

שלום רב אני בהריון ראשון שבוע 26 ולאחר קיום יחסים הופיעה הפרשה ורודה, ניגשתי למיון ושם אבחנו אקטרופיון לאחר 4 ימים בבדיקת מעקב אצל רופאת נשים היא אינה ראתה אקטרופיון אך ראתה פוליפ והסירה אותו ערכה בדיקת פאפ האם פוליפ זה ממצא שכיח בהריון? הרופאה ציינה שהפוליפ היה מדמם במגע ולכן הסירה ושלחה לביופסיה אני בלחץ היסטרי, מה הסיכוי שזה תהליך טרום ממאיר או ממאיר? תודה ושבת שלום חזור

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לאנונימי, פוליפ בצואר הרחם הוא ממצא לא נדיר אך גם לא שכיח מאד. מומלץ להסירו כאשר הוא גורם לדימום או בעל מראה חשוד. מאחר שהפוליפ כבר הוסר, תוך מספר ימים תתקבל תשובה לגבי טבעו ומידת הסיכון שבו. אני מעריך שיש סיכוי גבוה שהתשובה תהיה תקינה. רפואה שלמה והמשך הריון מוצלח.

24/04/2014 | 23:10 | מאת: אירה

שלום, לפני שלושה חודשים עברתי לגלולות סירזט,לפני זה לקחתי יסמין(אם זה משנה אני שבעה חודשים אחרי לידה). המחזור נמשך כחודש כבר שבועיים עם דימום ווסתי רגיל שלפעמים היה נחלש ולפעמים חוזר ושבועיים עם דימומים קטנים כמה ימים חומים כמה ימים אדומים וככה כל השבועיים הארונים , ממה זה נובע? הרופא אמר לי להפסיק עם הגלולות ואחרי שבוע לבוא אליו הפסקתי לפני 4 ימים והדימום ללא שינוי

אירה שבוע טוב, סרזט היא גלולה המורכבת מהורמון אחד בלבד - פרוגסטרון. רוב הגלולות האחרות מכילות 2 הורמונים - אסטרוגן ופרוגסטרון. גלולות פרוגסטרון בלבד מומלצת בנשים מניקות או בנשים המנועות משימוש באסטרוגן. נטילה ממושכת של גלולת פרוגסטרון בלבד יכולה להתבטא בדיוק כפי שאת מתארת - דימומים קלים או אפילו דימומים ממושכים ללא סיבה נראית לעין. אם את מניקה - אני ממליץ להמשיך את הסרזט. הדימום יסתדר, וגם אם ימשיך דימום קטן - לא נורא. אם אינך מניקה יש שתי אפשרויות - הפסקת הטיפול למשך מספר שבועות עד שהמערכת ההורמונלית שלך תתאזן ואז להתחיל גלולות רגילות. אפשרות שניה - התחלה מיידית של גלולות רגילות. רפואה שלמה.

23/04/2014 | 07:02 | מאת: רויטל

שלום !! יש לי כמה שאלות ברשותך... אני נמצאת בארה"ב, אובחנתי כי יש לי cin 2 וhpv high risk היה אמור לי להיות היום ניתוח LEEP והגעתי למרפאה הקטנה (שעושה את זה בלי ביטוח רפואי), אבל האחות המתמחה אמרה לי שהאיזור שהיא צריכה להוריד עם הליפ הוא גדול מדי בשביל רק ליפ וכנראה צריך גם לייזר.. היא לא ידעה להגיד לי אם האיזור גדל ככה בחודש ימים (מאז שהזמינו אותי ללופ) בגלל שמישהי אחרת עשתה את האבחנה.. שאלתי היא- מה זאת אומרת האיזור גדול מדי בשביל לעשות LOOP ? לא נתקלתי בשום מקרה כזה באינטרנט, והאחות לא בדיוק הסבירה לי מה קורה.. וזה עוד יותר מלחיץ ! כתוב cin 2 with cervical neck involment והיא אמרה שיש לי נגעים בכל 4 הפינות של צוואר הרחם.. אני בת 27, רוצה מאוד להביא ילדים, מה הסיכוי שזה סרטני כעת? אולי התפתח מהר מאוד? אין לי ביטוח רפואי, והניתוח עולה 6000דולר !! אני שוקלת לטוס לארץ חודש הבא ולעשות את הניתוח בארץ, האם מספיק כל הטפסים שיש לי עם כל הבדיקות או שבארץ גם יצטרכו לעשות שוב ביופסיה וקולופוסקופיה ?(אני פשוט לא רוצה לחכות יותר מדי חודשים..) תודה על תשובתך מראש !!

לקריאה נוספת והעמקה

רויטל שלום, קשה לי ליעץ לך משהו שישמע רציני מבלי לת מעורב במשהו בבדיקה עצמה. אני חושב שאם עלות הטיפול היא כפי שאת מציינת - הייתי ממליץ באמת לחזור לארץ ולעבור את הטיפול כאן. כדאי יהיה להביא את כל התוצאות אולם רצוי שתחזרי על הקולפוסקופיה והביופסיה. באינ מדיקל אנחנו יכולים לעזור לך לעבור את התהליך במהירות אולם הדבר יהיה כרוך בתשלום שכן אנו מוסד פרטי. יש לנו מומחה בעיות צואר הרחם כך שתקבלי טיפול מהיר ויעיל. רפואה שלמה.

22/04/2014 | 08:00 | מאת: שיר

קיבלתי זריקה של decapeptyl CR ביום ה21 למחזור לצמצום מיומות ברחם לפני ניתוח. המחזור אמור היה להופיע ביום ה28 ועדיין לא הופיע- מאחר 4 ימים . בנתיים אני חשה נפיחות גדולה בבטן האם המצב תקין לאיחור במחזור לאחר הזריקה הראשונה?. וכמה איחור נחשב סביר לפני פנייה לרופא?

לקריאה נוספת והעמקה

שיר שלום, המידע בתשובתי היה צריך להנתן לך על ידי הרופא המטפל שלך לפני בחירת הטיפול. דקפפטיל הוא אנטי-הורמון הנוגד את פעילות ההורמונים שגופך מייצר במטרה לחסום את גירוי צמיחת המיומות על ידי הורמונים אלה. ב"איה מדיקל" נהוג לטפל בדקפפטיל במקרים כאלה רק אם הכוונה היא להסיר את המיומות בלבד ולא כריתת רחם. פעילות הדקפפטיל הינה ממושכת ואמורה ל"העלים" את הוסת בתקופת השפעת התרופה. פעילות זאת יכולה להמשך מספר שבועות. בתקופה זו את עלולה לחוש גלי חום והזעה, דופק מואץ, יובש נרתיקי, שינויי מצב רוח ועוד תסמינים המוכרים בגיל המעבר. זהו "המחיר" שעלייך לשלם בתמורה לטיפול. מאחל לך הצלחה בניתוח.

21/04/2014 | 09:20 | מאת: גלית

גיל 59,הפסקת מחזור בגיל 52,מאז שהופסק באופן מיידי נוצרה כרס ,אני עם משקל 79 גובה 163 הכרס באופן תמידי נפוחה, מקשה על התניידות, אני עדיין עובדת כ-40שנה רצוף אבל ללא שמחת חיים ,עם ניתוק חברתי,וללא רצון לשנות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גלית, לא הצלחתי ממש להבין ממך מה את מבקשת לדעת. אם זה לגבי הכרס - הכתובת היא אחרת. אני מציע לך להסתכל סביבך ולראות נשים רבות בגיל מעבר הנראות רזות וחטובות - עניין של גנטיקה, תזונה נכונה ופעילות גופנית. גנטיקה - אין הרבה מה לעשות. תזונה ופעילות גופנית - כאן את יכולה לעשות הרבה. לא פשוט אך אפשרי. בהצלחה וחג שמח (פחות מתוקים במימונה...)

19/04/2014 | 22:35 | מאת: רעיה

שלום, שואלת בשביל אמא שלי שסובלת מגלי חום בצורה חריפה ביותר. ניסתה כמה טיפולים תרופתיים שלא עזרו או עם התחילו לעזור גרמו לנפיחות העלה במשקל בצורה קיצונית וקוצר נשימה. אשמח לדעת המלצות לרופאים המתמחים בטיפולי תופעות גיל המעבר. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

רעיה שלום, הטיפול היעיל היותר לגלי חום הוא טיפול הורמונלי. נשים רבות נמנעות מטעמים שונים, חלקם מוצדקים, מנטילת טיפול זה. במידה שאמך מנועה או מתנגדת לטיפול אני ממליץ על טיפול על ידי הומיאופטים - דווקא בתחום זה הייתי עד להצלחות לא מבוטלות. אני יכול להמליץ על רופא שנקרא דר גדעון עירון שהוא גם רופא קונבנציונלי וגם הומיאופט - שילוב לא רע לדעתי. מקווה שעזרתי. חג שמח

18/04/2014 | 16:43 | מאת: מיכאל

עד כמה שהשאלה תשמע מוזר אני ממש מודאג מהעניין ומקווה לקבל מענה, אני בן 16 ואחותי בת 18, אוננתי במקלחת ואני לא חושב ששטפתי את כל הזרע ואחותי נכנס להתקלח מיד אחרי, האם יש איזשהו סיכוי שהיא תכנס להריון? והאם באופן דומה יש סיכוי להריון אם אוננתי בשירותים ומישהי מבני משפחתי נכנסה מיד אחרי? המון תודה

מיכאל שלום, יש לך שם של אחד המלאכים וכידוע מלאכים יודעים לעשות ניסים (ראמ מקרי שרה אמנו ומריה הקדושה), אולם במקרה שתארת אפילו נס לא יכניס אף אחת להריון. ביד חזקה...

14/04/2014 | 09:31 | מאת: ג

שלום, אני בת 42, עברתי ניתוח לכריתת רחם בחתך בטני, לפני 11 ימים, עקב מיומות ודימומים חזקים.יש לי נפיחות בבטן התחתונה סמוך לחתך, כמו בטן הריונית קטנה.. והאזור "מרגיש רדום" מעט. מתי צפויה נפיחות זאת לרדת? תודה,וחג שמח.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום "ג", אני איני בקי בפרטי מחלתך והניתוח אולם אם קראת את כתבותי את בודאי יודעת שאני עקרונית מתנגד לכריתת רחם במקרים כמו שלך. בכל מקרה, התופעות שאת מתארת מוכרות לאחר ניתוח. רוב התופעות חולפות תוך 4-6 שבועות. תופעות אחרות יכולות להמשך זמן ארוך יותר אולם לא יגבילו אותך בתנועה או פעילות. רפואה שלמה וחג שמח.

07/04/2014 | 19:05 | מאת: לאה

אני בת 41 ולי 2 ילדים . אני במעקב כ5 שנים עד היום בבדיקות יש שריר כ10 סמ. אין לי שום תופעות או הפרעות והמחזור סדיר ואין שום בעיה רפואית. אני דחיתי פעמיים את הניתוח לכריתת הרחם כי אני מפחדת וגם אני עובדת וחוששת להעדר זמן רב כאשר עוברים ניתוח פתיחת בטן . אני עברתי בדיקת ביופסיה והבדיקה תקינה. אני חוששת להשאיר את השריר חלילה יהיה סרטן . לאורך המעקב של 5 שנים הראו שהיא גודלת 1 סמ בשנה ויתכן תמשיך לגדול ויכולה לגרום סיבוכים בעתיד ואף אחד לא יודע מה יהיה ולגן המליצו לכרות . אני צפיתי בטלויזה תוכנית של דר אוז מאמריקה על הנושא רחם ונאמר ש90 אחוז מכל נשים באמריקה עוברות כריתת רחם מיותרת ואפשר לחיות איתן רק האם לא מפריע בבריאות האישה . האם תמליץ לעבור ניתוח לכריתת רחם אני איאלץ לשקול ברצינות רבה לעבור ניתוח . אני שואלת האם ניתוח בשיטה אחרת פרוסקופיה עושים חורים בבטן ללא פתיחת הבטן האם היא מתאימה לי? איפה ניתן לעבור ניתוח בשיטה פרוסקופיה ? בינח הקרוב לאיזור שלי הוא רמבם או כרמל . תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לאה שלום, ראשית להרגיעך - החשש מגידול סאטני במיומה רחמית הוא נמוך מאוד. אני ממליץ כי תקראי את המאמר שכתבתי בעיתון הארץ - http://www.haaretz.co.il/news/health/new-research/.premium-1.2116696 אני בהחלט תומך בסרובך להפרד מהרחם. עם זאת מיומה של 10 ס"מ היא מיומה גדולה וניתוח לפרוסקופי להסרתה דורש מיומנות רבה ועדיין יכול להסתבך באיבוד דם מיותר ולהמשך שעות מרובות. מנסיוני בטיפול במיומות (ויש לי נסיון לא מבוטל) אני ממליץ במקרים כאלה להסיר את המיומה בלבד אולם לעשות זאת בפתיחת בטן. לידיעתך, ניתן גן לבצע טיפול אמבוליזציה - פעולה לא ניתוחית המבוצעת באמצעות צינתור (כמו בלב) של כלי הדם המובילים למיומה והזרקת חומר החוסם את אספקת הדם למיומה וכתוצאה מכך המיומה מתכווצת (אך לא נעלמת כליל). רפואה שלמה וחג פסח כשר ושמח.

08/04/2014 | 18:34 | מאת: ד"ר דב לקסמן

שלום, תודה שענית לי תשובה, מופתעת לשמוע שיש טיפול אמבוליזציה ואני מעוניינת להגיע למרפאה שלך להיפגש איתך? אם ניתן לקבל דרך קופת חולים התחייבות וטופס 17? אני שייכת לכללית ויש לי כרטיס פלטניום.

לאה שלום, אני מזמין אותך ליום עיון פתוח בנושא אלטרנטיבות לכריתת רחם שיתקיים בתאריך 27/6 בשעה 09:00 במרכז "איה מדיקל" ברחוב הברזל 10 ברמת החיל ת"א (בניין העוגן - בניין אחד לפני בי"ח אסותא). נשמח לנוכחותך. אנא אשרי את השתתפותך בטלפון 0775717230. להתראות.

07/04/2014 | 07:26 | מאת: רונית

יש לי כאבי מחזור (כאבי אגן גב תחתון כאבי ראש לפעמים חזקים וריח חזק מהנרתיק ) ואין מחזור אני באיחור .... לפני האיחור ביצעתי בדיקת הריון שיצאה שלילית ושוב ביצעתי בדיקת הריון שלושה ימים אחרי האיחור שהייתה שלילית ... יש לציין כי לא קיימתי יחסי מין מלאים ולא הייתה חדירה הוא שפשף באיבר מינו את שלי ואני נורא מודאגת שפלט זרע לפני שגמר בחוץ .... קשה לי לבצע בדיקת דם איך אפשר להיות בטוחה שאין הריון ? הרי ביצעתי בדיקה פעמיים זה לא מספיק ?

לקריאה נוספת והעמקה

רונית שלום, איחור בוסת לאחר יחסים לא מוגנים חייב תמיד להדליק נורה אדומה לגבי הריון. נכון ששתי בדיקות ביתיות אמורות להספיק אבל כדי להיות רגועה לחלוטין - לא יהיה מנוס מבדיקת דם. בהצלחה.

04/04/2014 | 23:26 | מאת: טליה

שלום. שכחתי ליטול את הגלולה הראשונה ביום השמיני לאחר ההפסקה. לקחתי אותה רק יום למחרת וזאת לאחר שקיימתי יחסים באותו יום. האם יש מצב שלא הייתי מוגנת באותו היום? האם יש לקחת את גלולת היום שאחרי? האם איני מוגנת יותר כל החודש בגלל ששכחתי את אותה גלולה ראשונה? בתודה מראש, טליה

לקריאה נוספת והעמקה

טליה שלום, את יכולה להיות רגועה. המלצות לטיפול רפואי "מרופדות" בשוליים בטיחותיים והסטייה שלך מההנחיות המקובלות היא מינימלית כך שאיני רואה כל מקום לבהלה. עם זאת - אל תהפכי זאת להרגל... רפואה שלמה.

03/04/2014 | 17:34 | מאת: נינו

ערב טוב.... רוצה לברר בקשר שאחרי בדיקת צוואר הרחם הרופאה החליטה שתתן לי תפילות פולידין לטפל בפטריות למשך שש ימים... השאלה היא מתי אני יכולה לעשוצ יחסי מין עם בעלי אחרי הטיפול הזה ( היום הזה הוא האחרון בטיפול).??? ותודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

נינו שלום, פתילות פולידין מיועדות לחיטוי הנרתיק במידה וקיים חשד לזיהום לא מוגדר ולא חמור. למעט עניין הצבע של הפתילות, אין כל מניעה לקיום יחסים, בודאי כאשר מסיימים את הטיפול. רפואה שלמה.

30/03/2014 | 08:07 | מאת: רוז

אני בת 38 אינני נשואה , קיבלתי מחזור ב 12 לפברואר שהיה מועט יחסית בתאריך 26 פברואר התחילו לי כאבים בגב תחתון סחרחורת ואז ירד לי דם בצבע חום כמות הדם הייתה מאוד מועטת וזה המשיך עד 05 למרץ ואז התחזק מאוד הדימום שהיה בצבע ממש אדום ונמשך לשבוע ..... !!!!!!!!!!!!!!!!! היום 30 מרץ ועוד לא קיבלתי מחזור אולם יש לי כאבי מחזור , כאבי ראש וסחרחורת ריח לא נעים והזעה בלילה למרות שקריר . האם אני באיחור ? מתי אני אמורה לקבל מחזור בתאריך 26 מרץ או בתאריך 05 אפריל? יש לציין כי אני מקיימת יחסי מין יבשים אני מודאגת נא עזרתכם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רוז, הדבר הראשון שאני מציע לך הוא לבצע בדיקת הריון בדם. אם אינך בהריון האבחנה של מצבך אינה דחופה וניתן ליחס אותה להפרעה הורמונלית או המצאות שרירן, פוליפ או ממצא בצואר הרחם - דבר שניתן לאבחון בסבלנות. הריון לעומת זאת... רפואה שלמה.

שלום דוקטור עשיתי סי טי גב בעקבות כאבים ושם היה רשום שאני צריכה ללכת ליעוץ גינקולוגי " רחם מעט מוגדל עם צפיפות היפודנסית בתוכו , רק לפני כחודשים הגעתי לרופא נשים בעקבות דימומים נוספים שהופיעו לי במהלך החודשים האחרונים וגם דימומים חזקים יותר הרופא עשה לי אולטרסאונד גיניקולוגי ובדיקת פאפ שיצאה תקינה ואמר שהכל תקין וכנראה שה בגלל הגיל ( אני בת 47 לאחר ארבע הריונות תקינים והפלה אחת לפני כעשרים שנה ). התור נקבע רק לעוד חודש האם תוכל להסביר לי בבקשה מה זה יכול להיות . אודה לך מאוד על העזרה :) תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

פאולה שלום, בדיקת CT אינה הבדיקה הטובה ביותר לרחם. עם זאת לא ניתן להתעלם כאשר ממצא מסוים מתגלה. בדר"כ הצפיפות ההיפודנסית היא או פוליפ או רירית רחם מעובה. בדיקת אולטראסאונד צריכה לתת כיוון מדויק יותר. מנסיוני, אם אין שום כיוון מוגדר והדימומים נמשכים - אני מבצע בדיקת היסטרוסקופיה - הסתכלות לתוך חלל הרחם. רפואה שלמה.

20/03/2014 | 18:47 | מאת: דנה

בהריון ראשון אחרי הזרעה, שבוע 7. לאחר בדיקה וגינאלית ביקשתי מהרופא שיבדוק האם הרחם הוא דו קרני (בעבר אמרו לי שיש חשש), אני יודעת שניתן לראות רק בצילום רחם בברור, אבל גם עם האולטרסאונד המשוכלל שלו ניתן "לאבחן"... הרופא ציין בפניי שיש לי רחם אחורי - מאוד נלחצתי! 1. מה זה אומר? 2. איך זה בא לידי ביטוי בהריון? 3. יש דבר כזה גם רחם דו קרני וגם רחם אחורי? 4. אני נורא נורא חוששת מכל המידע הזה למרות שהרופא אמר שהעובר מושרש במקום טוב ברחם, אבל בכל זאת אני לא רגועה......אשמח להירגע קצת! תודה רבה רבה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

לדנה ההרה החרדה שלום, אתחיל בסיפא - אל לך לחשוש מדבר. ולפרטים... רחם דו-קרני עלול להיות בעיה בהריון. ניתן לאבחן רחם דו-קרני באולטראסאונד תלת-ממדי. אם היה חשש כזה בעבר, יש הצדקה לביצוע האולטראסאונד. עם זאת הסיכון להשפעה שלילית על ההריון הוא קטן. רחם אחורי - ממש לא בעיה. ואריאציה נורמלית בדיוק כמו לומר שלמישהו יש עיניים חומות לעומת כחולות של מישהו אחר. גם אחורי וגם דו-קרני? - יכול להיות אבל אין הבדל בהתייחסות ביחס למה שכבר כתבתי לעיל. אשמח לדעת שנרגעת קצת. בהצלחה בהמשך ההריון.

24/03/2014 | 22:15 | מאת: דנה

ראשית כל תודה על המענה המקצועי והמפורט! שנית כל קראתי באינטרנט שלרחם אחורי יש יותר מקום לעובר, הייתכן? ולגביי הרחם דו קרני דווקא לא נרגעתי - אמרת שזה עלול לעשות בעיות בהריון והמאמרים והמידע שיש באינטרנט בכלל לא מרגיעים ומעודדים...האם כל מה שרשום נכון? (הפלות, לידות מוקדמות וכו'..) חלילה וחס!!

20/03/2014 | 09:46 | מאת: סמדי

שלום, מה הסיבות לרירית רחם מעובה? ומה הטיפול. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

סמדי שלום, רירית רחם מעובה יכולה להיות ממצא תקין או לא תקין. הגורמים בהם העניין תלוי הם - גילך?, הפרעות במחזור?, גיל מעבר?, תרופות שאת נוטלת? מחלות רקע אחרות?, ממצא אקראי או חוזר על עצמו? רק אז אפשר להתחיל לחשוב על כיוון. תעדכני.

20/03/2014 | 21:07 | מאת: סמדי

ד"ר שלום, אני זו שכתבה לך שאלה ב-12.3.14 בשעה 20:00 ( חשד לפולים רחמי בבתולה). אני מתנצלת שאני שואלת שוב, פשוט הרופאים שהייתי אצלם לא כל כך טרחו להסבר לי כלום רק שלחו לבדיקות ולמדתי מה זה פוליפ דרך האינטרנט והפורום ורופא חאחד בפורום אחר אמר שיש לי רירית עבה. אגב קראתי על נשים שעשו היסטרו' ולא מצאו בסוף פוליפ ברחמן ואצלי זה סתם בעייתי לפשפש :(. אני בריאה לחלוטין, לא נוטלת שום תרופות, משקל תקין 55 ק"ג גובה 1.70. גיל פוריות. החלטתי לרשום לך את תוצאות א.ס הבטני השאלה אם יש חשיבות מבחינת העיתוי מתי ביצעתי אותו לעובי הרירית? א.ס ראשון: רחם: אורך: 50 ממ עובי: 42 ממ רוחב 54 ממ מרקם: תקין הערות רירית תעלת הצוואר 23 ממ. עובי רירית: 12 ממ תלת שכבתית סדירה. א.ס 2: רחם: אורך 52 ממ עובי: 44 ממ רוחב 55 ממ. מרקם: תקין תעלת צוואר נראית תקינה עם נוזל בתעלת הצוואר בגובה 13 ממ. עובי רירית רחם: 17 ממ סדירה תלת שכבתית עם פוליפ 14X13X26. א.ס 3: רחם: אורך: 50 ממ עובי: 36 ממ רוחב 50 ממ מרקם: תקין הערות: צוואר הרחם תקין עם נוזל כלוא בתוכו. עובי רירית רחם: 13 ממ סדירה תלת שכבתית+ ממצא אקוגני 7X16 ממ. קיבלתי כל חודש מחזור רק שמשך ימי הדימום התקצרו כעת הפסיק הדימום והמחזור האחרון תקין 5 ימים. תודה רבה

ד"ר שלום רב, רקע אודותי: בת 56. בגיל המעבר משנת 2008 (בערך מגיל 49). בבדיקה אז התגלה גם לראשונה CIN1. מפאת גילי בוצע קריו. במעקב מאז של קולפו'+פפ+ECC אחת לחצי שנה. כעבור שנתיים מקריו ראשון חזר שוב CIN1 ושוב בוצע קריו. עדיין במעקב קולפו אחת לחצי שנה, כאשר לפני מספר חודשים אמר לי הרופא כי אינו יכול לעשות לי ECC מכיוון שנסגר לי צוואר הרחם . במעקב קולפו'+פפ כעת. עוד ברצוני לציין כי מאז הקריו הראשון בשנת 2008-2009 לערך החלו לי הפרשות צהובות מוגלתיות זה גם בעצם הזמן שהתחלתי את המנפאוזה. בכל אופן זה דבר שמאד מטריד אותי, ועד היום אין אבחנה מה בדיוק הבעיה אצלי! בוצעו אין ספור ממש של תרביות וגינליות והן בדיקות למחלות מין ומחלות זיהומיות ותמיד הכל תקין! בכל פעם כשזה חוזר לי כי זה לסירוגין כל מספר חודשים אני מקבלת טיפול של דלצין, וכל מיני נרות פולידין, וכדורים לבליעה אני ובעלי גם מידי פעם לא בגלל שיש אבחנה אלא כי הרופא עושה נסיונות לדבריו, אך תמיד המצב חוזר לאחר מספר חודשי "רגיעה". אני מאד מתוסכלת. לציין כי איני מקיימת יחסי מין כי נכנסתי ממש לחרדה כתוצאה מהמצב שלי ולכן גם לא ברור למה כל פעם חוזרת לי ההפרשה הזו. בעקבות כך נשלחתי הפעם לבדיקת אולטרסאונד וגינלי ולהלן תוצאותיו: רירית דקה מאד. שחלות ימנית 13X15 מ"מ שמאלית 18X9 מ"מ אין נוזל בדוגלס בחלל הרחם נוזל בכמות מינימלית מצטבר בתעלת הצוואר לעומק 2 מ"מ. הטכנאית שביצעה את האולטרסאונד אמרה שבדרך כלל נוזל נמצא אצל נשים בגיל הפיריון ולא אצל נשים במנפאוזה וזה די מדאיג אותי הממצא מה גם שצוואר הרחם נסגר אצלי כאמור אז מה זה הנוזל הזה בחלל הרחם שמתרכז בתעלת הצוואר? האם יכול להיות שאלו הן ההפרשות שנקלעו שם? מהיכן יכולים להיות ההפרשות האלה? כמו כן ביצעתי בדיקת סמנים ולהלן התוצאות: CA-125 = 12.02 U/ML CA-15-3 = 16.26 U/ML CA- 19-9 = 4.80 U/ML מה התוצאות אומרות? מה לדעתך אני צריכה עוד לבדוק על מנת להגיע לאבחנה מה הסיבות להפרשות הללו? האם יכול להיות שיש לי יובש בנרתיק ואיני מרגישה זאת ומה גם שאיני מקיימת יחסי מין וזה בכל זאת גורם להפרשה מוגלתית? אנא התייחסותך וסבלנותך האדיבה. בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לשירה, את זוכה במיקום הראשון בפורום שלנו בקטגוריית אורך השאלה... הפורום אינו מקום לדון בהרחבה בבעיות ופתרונן אלא לתת כיוון או זווית שלנו לבעייה מסוימת. לעצם ההפרשות המטרידות - רצוי לבצע תרבית ומשטח נרתיקי לזיהוי בעיות זיהומיות. אם אלה נשללים ובדיקת האולטראסאונד תקינה - ההפרשות הן עניין של אי-נוחות בלבד ולא בעייה רפואית. לגבי הנוזל ברחם - זאת בודאי תוצאה של חסימת הצואר. ניתן לבצע היסטרוסקופיה לזיהוי צואר הרחם ובאותו מעמד כבר לבצע את גרידת צואר הרחם שאינה מתאפשרת באופן רגיל. רפואה שלמה.

21/03/2014 | 17:40 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, תודה לתשובתך. רציתי שוב להבין, האם אותו נוזל בחלל הרחם הוא בעצם ההפרשה המוגלתית והיא זו שהצטברה בחלל הרחם? והאם כאשר פותחים את צוואר הרחם שנסגר אצלי עקב פעולות כגון קריו 2 פעמים שבוצעו, האם כאשר פותחים את צוואר הרחם זה נשאר פתוח או שיש מצב שהוא יסגר שוב? למה משמשת ההיסטרוסקופיה? האם צריך לקחת דגימה מאותו נוזל? ו/או האם יש דרך פחות פולשנית להבין מהו אותו נוזל? אנא תשובתך

19/03/2014 | 19:14 | מאת: ספיר

הי, מאיזה גיל זה גיל הבלות? הממיארות בפוליפ עולה אם הגיל? כלומר משנה אם פוליפ נמצא בבת 25 לעומת בבת 40? קראתי על זה ולא הבנתי למה הגיל משחק תפקיד.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ספיר גיל הבלות מוגדר כגיל שבו הפסיקו השחלות לבייץ וליצור מחזוריות של יצור אסטרוגן ופרוגסטרון,כך שהמחזור החודש פוסק והאשה מפסיקה לקבל ווסת .(מנו=ווסת ,פאוזה=הפסקה ).הסכון לממאירות בפוליפ רחמי עולה עם הגיל.אין זה אומר שכל פוליפ הוא סרטני אך בהוואה לפוליפ בגיל צעיר ,אכן סכון לממאירות עולה.בכל מקרה כריתת פוליפ מומלצת לדעתי בכל גיל . רק בריאות

19/03/2014 | 11:58 | מאת: לי

שלום, בת 29 . שחלות פוליציסטיות. ילדה בת 4 מהריון טבעי. הריון טבעי שני הסתיים בגרידה בשבוע 11 כי לעובר לא היה דופק. עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית להוצאת שארית אחרי גרידה. וכעבור כמה חודשים גם ניתוח להסרת הידבקות ליד חצוצרה ימין. נאמר לי שהרירית תקינה. לאחר מכן עברתי 3 הזרעות שלא צלחו. אחת הייתה על בסיס ביוץ טבעי ושתיים עם הורמונים. בשלושת המקרים התחיל לי דימום קל בדיוק שבוע לאחר הביוץ- הפרשות חומות- אדומות לסירוגין שנמשכו שבוע עד שהגיעה הוסת, שנשכה גם היא שבוע. יש לציין שלאחר ההזרעה השנייה עשיתי צילום רחם ובו התגלה שחצוצרה ימין חסומה ובוצע צנתור , לא ברור אם זה נפתח או לא. הרחם התמלא באופן תקין וחצוצרה שמאל תקינה. שאלתי היא מה יכולה להיות הסיבה לדימום המוזר שקורה לי שבוע לאחר הביוץ? האם יכול להיות שזה הריון שמנסה להשתרש אבל משום מה לא מצליח? בהזרעה השלישית הזקיק היה בשחלה שמאל (בקודמות הוא היה בימין). האם יש בדיקה כלשהי שכדאי שאעשה? אודה מאוד על עצתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לי, אם הרית פעמיים ואתי יודעת לציין בודאות שיש לך ביוץ כל חודש - זה אינו מסתדר עם אבחנה של שחלות פוליציסטיות מאחר שהעדר ביוץ, מחזורים לא סדירים, חוסר איזון הורמונלי והפרעה בהתעברות הם חלק ממאפייניה. אצלך זה לא נשמע כך. לא נראה לי שהסיבה לדימום שבוע לאחר הביוץ היא כשלונו של הריון להשתרש. יותר הגיוני שמדובר בחסר הורמונלי כלשהו - פרוגסטרון בעיקר. כדאי לבדוק את רמת הפרוגסטרון שבוע לאחר הביוץ. אם הערכים נמוכים מהרצוי ניתן להוסיף נרות אוטרוגסטאן או אנדומטרין כדי לשפר את התוצאות ואולי אף להפסיק את הדימום. בהצלחה.

20/03/2014 | 10:50 | מאת: לי

תודה על התגובה! אין לי וסת סדירה- זה נע בין 35-45 יום - כל פעם משתנה. יש לי שחלות עם הרבה זקיקים קטנים. ורמת ה LH אצלי גבוהה מה FSH. אני לא יודעת אם יש קשר, אבל רק בביוצים שהיו לאחר הניתוח להסרת הידבקות (חלק היו ביוץ טבעי וחלק עם טיפול של פוריגון) החלו לי הדימומים האלה בשבוע שלאחר הביוץ, קודם זה לא היה קורה. האם יכול להיות קשר בין דימום שכזה לחצוצרה החסומה? תודה.

17/03/2014 | 08:44 | מאת: לירון

אני בת 34, נשואה+2, עברתי שני ניתוחים קיסריים ושלוש גרידות. ידוע אצלי על מחיצה ברחם של כ 40% אבל אם זאת יש לי שני ילדים מקסימים. לפני כשנה עברתי גרידה ומזה כחצי שנה מנסים להכנס להריון. עברתי היטרוסקופיה אבחנתית ובממצא- הדבקויות בדפנות צדדיות, רירית תקינה, פיות תקינות,תעלת צואר תקינה. האם אני חייבת להסיר את ההדבקויות אעפ"י שהן קלות? במצב כזה האם אוכל להכנס להריון או עד שלא אסיר את ההדבקויות אין סיכוי?

לקריאה נוספת והעמקה

היי לירון מציאותן של הדבקויות בחלל הרחם בכל דרגה,מצריכה התערבות כירורגית להפרדתן .יש קשר בין הדבקויות לבין אי פיריון וגם להפלות חוזרות.עם זאת,אין מניעה שתהרי ספונטנית גם ללא התערבות כירורגית רפואה שלמה

15/03/2014 | 23:58 | מאת: אדווה

שלום לך, עברתי אולטר' בגלל דימום בין וסתי חשד לפוליפ. כשעברתי אולט' בפעם השנייה נכתב שחלה: מרקם תקין בתוכה החזר ציסטי צלול 21 מ"מ מה זה אומר? יש לציין שעשיתי א.ס ביום 12 למחזור האם זה ביוץ או יש עוד בעיה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אדווה, לפי תזמון האולטראסאונד (יום 12) ה"החזר הציסטי" (זאת דרכם של מבצעי האולטראסאונד להשתמש במונחים לא מחייבים כדי שלא יטענו נגדם חלילה בהמשך) הוא קרוב לודאי זקיק נורמלי שאותו תבייצי תוך 2-3 ימים. לא רואה בכך שום בעיה. רפואה שלמה.

16/03/2014 | 16:28 | מאת: אדווה

תודה על התשובה המהירה. ושאלה נוספת מתוך סקרנות: אם הביוץ החודש מהשחלה השמאלית אז זה אומר שחודש הבא זה מהימנית ואח"כ שוב מהשמאלית או שהביוץ הוא בכלל רנדומלי? תודה שוה

15/03/2014 | 12:07 | מאת: נופר

היי אני נוטלת גלולות באופן קבוע והייתי צריכה להתחיל את החפיסה ביום שישי בשעה 22:00-23:00 ושכחתי מהגלולה ולקחתי אותה בשעה 10:45 בבוקר ביום שבת . האם אני מוגנת ? האם עברו 12 שעות ?

שלום נופר, את יכולה להיות רגועה - את מוגנת. עם זאת, אל תהפכי את האיחורים להרגל :-) לבריאות.

13/03/2014 | 12:30 | מאת: אני

שלום רב, לאחר 2 הריונות טיבעיים ברצוני לדעת אם יש לי שחלות פוליסטיות עקב אי כניסה להריון מנתוני בדיקת הדם ההורמונלית יש לי FSH 6.6 אני שואלת מאחר במעקב זקיקים הטכנאית אומרת לי שיש זקיק מוביל ועוד זקיקים קטנים מה גם שהמחזורים שלי אנים סדירים 37 ימים ומעלה כל חודש משהו אחר 40,45 לתשובתכם אודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ממעט המידע שאת מספקת, קרוב לודאי שאין לך שחלות פוליציסטיות. עם זאת לאור משך מחזור של 37-45 ימים ברור שיש הפרעה כלשהי באיזון ההורמונלי שלך שגורמת לשינויים בתהליך הביוץ ובעקבות כך למועד הופעת הוסת. מקווה שעזרתי.

12/03/2014 | 20:00 | מאת: אנונימית

הי, אם יש חשד לפולפיפ רחמי בבתולה, האם אתה בעד היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית? יש לציין שרוב הרופאים סבורים שזה גידול שאינו ממאיר ועל כן הדעות חלוקות אם להסיר או לא. כמו כן כמובן אם יש דימום זה פוגע באיכות החיים. אז בהנחה שהיה דימום ועל כן ניגשתי להיבדק ואז בא.ס בטני יש חשד וכעת אין דימומים יש טעם להסיר?- הבנתי שזו פרוצידורה בעייתית למי שבתולה. שאלה נוספת: מאז שהחלה לי הבעיה אני כל הזמן חלשה אז נכון שביצעתי בדיקת דם מיד כשהיה דימום ויצאתי אנמית עקב מחסור בברזל אך אין זה קשור לבעיה ( גם הרופא סבור כך)שכן לא ייתכן שאחרי 4 ימי דימום בין וסתי אהיה אנמית כתוצאה מכך ואם אני אנמית מקודם אז למה רגשתי מצויין לפני שהחלה הבעיה. לכן שאלתי, אם יש קשר לפוליפ או שיש בעיה אחרת ברחם? תודה רבה וחג פורים שמח,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לאנונימית, אבחנת פוליפ רחמי באולטראסאונד בטני אינה מדויקת. אני הייתי ממליץ, בשל בתולייך, לא לבצע כרגע היסטרוסקופיה אלא מעקב בלבד. אם יהיה רושם שהממצא גדל, חשיבות ההיסטרוסקופיה גדלה על חשבון בתולייך. יש סיבות רבות לאנמיה וסיבות רבות אף יותר לתחושת חולשה. אני סבור שאצלך אין קשר בין אלה ובין הפוליפ. המשיכי במעקב אולטראסאונד ביטני (כי זה כל מה שיש בינתיים). רפואה שלמה.

14/03/2014 | 02:42 | מאת: אנונימית

12/03/2014 | 16:24 | מאת: אתי

הבת שלי בת 20 חיילת לוקחת את גלולת האמילי. כבר כמה ימים יש לה דימום, ועכשיו יש לה כאב בצד שמאל למטה הולך ובא. האם אפשר לקבל חוות דעת מה זה יכול להיות. האם היא צריכה לראות רופא

לקריאה נוספת והעמקה

אתי שלום, דאגתך לבתך מובנת. דימום תוך כדי נטילת גלולות הוא תופעה מוכרת. הסיבות השכיחות הן דילוג על גלולה אחת או יותר, דימום מצואר הרחם לאחר קיום יחסים ועוד. עם זאת, הכאב המלווה את הדימום מצדיק בדיקה אצל רופא נשים. רפואה שלמה.

11/03/2014 | 22:04 | מאת: אולה

שלום אני שותה גלולות מינס בערך 4 חודשים אני בת 20 ושותה אותם באופן סדיר חשוב לציין שאני שותה אותם בגלל שיש לי שחלות פוליציסטיות ולא קיבלתי מחזור אף פעם באופן טבעי וללא עזרת.provera בגלולות מינס יש 24 כדורים צהובים פעלים ועוד 4 כדורים לבנים לא פעלים שבהם המחזור מגיע יש אפשרות לסיים את הגלולה ה24 הצהובה ויום למחורת כבר להתחיל חפיסה חדשה ולקפוץ את הלבנות על מנת שהמחזור לא יגיע בחודש זה חד פעמים ? פשוט יש לי צורך לשנות את ימי השבוע בהם המחזור מגיע האם זה מסוכן או פוגע איך שהוא? אשמח לתשובה תודה :)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אולה, בהחלט ניתן לחבר 2 חפיסות גלולות (ואפילו יותר) באופן שאת מציינת.