בדיקת אולטראסאונד לאחר הפסקת גלולות

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

30/12/2016 | 09:50 | מאת: טל

היי לפני כשנה הפסקתי ליטול גלולות עמ"נ לנסות להרות בפעם השניה.. לאחר ביקור אצל רופאת נשים נשלחתי לאולטראסאונד בתשובות הבדיקה רשום כי בחלל הרחם צמוד לדופן האחורית של חלל הרחם ניצפו מספר מוקדים היפראקוגנים לא סדירים ומאחורי הרחם נצפה ממצא ציסטי צלול בגודל 16x10מ"מ. מה זה אומר? יש סיבה לדאגה?? תודה רבה

שלום טל, הממצא מאחורי הרחם חסר משמעות, קרוב לוודאי. הממצא התוך-רחמי מטריד קצת יותר מאחר שהוא יכול להעיד על פוליפ תוך-רחמי או הדבקויות תוך-רחמיות (איני מכיר את ההיסטוריה הפריונית שלך כך שאלה השערות מוגבלות). אני נוהג להמליץ על ביצוע היסטרוסקופיה (החדרת סיב אופטי לחלל הרחם) על מנת לאבחן ולטפל בממצא. ליעוץ יסודי יותר ובדיקה את מוזמנת להתקשר לאיה מדיקל לקביעת פגישה 0775717230. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם