תחושת דיגדוג ברחם ועצבנות

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

05/02/2017 | 18:46 | מאת: טליה

היי,קוראים לי טליה אני בת 26, ולעתים רחוקות אני מרגישה דיגדוג לא נעים באזור הרחם ואיבר המין. זה לא גירוד או משהו ממש ברור, זה מין תחושת רקע של חוסר נעימות, כמו פרפרים בבטן אבל ברחם, ולא בקטע טוב של התרגשות. התחושה הזו יוצרת אצלי עצבנות לא שגרתית, אני אדם רגוע בד"כ, אבל בימים בהם אני חווה את התחושה הזו אני הופכת חסרת סבלנות, מתוסכלת ועצבנית. שמתי לב לתופעה הזו בפעם הראשונה לפני שנתיים, כשחווייתי את הדיגדוג הזה לאורך כמה ימים, חשבתי שאני הולכת להשתגע, זו באמת תחושה פיזית בלתי נסבלת והיא רציפה (מהרגע שאני קמה עד לרגע שאני נרדמת, מה גם שזה מקשה על ההרדמות). הבנתי שהעצבנות שלי והתחושה הלא נעימה באזור המין קשורים זה בזה. ניסיתי שיטות שונות להירגע- כמו לנוח/לעשות מדיטציות/ לנשום עמוק/לעשות משהו שאני אוהבת- אבל ללא הועיל, גם אם הייתי במצב הכי נוח ורגוע שלי הדגדוג לא נתן לי מנוחה והיפר כל ניסיון לשלוות נפש. בכל אופן, אני יכולה לקשור את התופעה הזו לתקופות בהם אני חווה לחץ או לתקופות בהן אני לא מגיעה לסיפוק מיני. אני תוהה אם זה סימפטום של לסטרס נפשי או שזו בעיה הורמונלית שגורמת לכל החוסר איזון הנפשי הזה בא ניתן לטפל..(קצת שאלה של הביצה והתרנגולת..) בכל אופן,האם התופעה הזו מוכרת ? האם האדם הנכון לפנות אליו זה גניקולוג? האם יש דרך לבדוק את המערכת ההורמונלית שלי? סליחה על החפירה...אני פשוט נורא עצבנית..... ;) :/

שלום טליה, את מתארת מצב די חריג באופיו ועוצמתו. אני מניח כי נבדקת על ידי רופא נשים שתפקידו לשלול הפרעה במערכת המין. איני חושב ששם הבעייה אולם הדבר חייב להשלל. את מתארת מצבי רקע כמו עצבנות, סטרס או העדר סיפוק מיני כמצבים המעוררים את התחושה כך שייתכן בהחלט שיש מרכיב רגשי/נפשי. זאת ניתן לבדוק לאחר שרופא נשים, כאמור, יבדוק וישלול בעייה במערכת המין. רפואה שלמה.

21/05/2023 | 22:07 | מאת: ד

טליה אם את רואה הודעה זו פני אלי 0524046370

28/05/2023 | 00:06 | מאת: ד״ר דב לקסמן

שלום רב, בהחלט ראוי שתפני לרופא נשים לבדיקה.

מנהלי פורום האשה והרחם