מחזור התקצר מ28 יום ל-24

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

13/02/2017 | 23:46 | מאת: תמר

שלום, 1.כל חיי היה לי מחזור של 28 יום מדויק על התאריך ( ללא גלולות) 5 ימי ווסת. כעת התחיל לזייף כל 24 יום קראתי שזה עדיין תקין אבל האם זה מעיד על בעיה שזה מתקצר? 2.שנית גם ימי הדימום התקצרו לשלושה וזהו אך נראה לי שהדימום חזק יותר וכך גם כאבי המחזור כאבים ברחם שאף פעם לא היו לי במיוחד. מה הסיבה להתקצרות ימי הדימום? תודה

תמר שלום, חסרים לי פרטים דמוגרפיים שלך (כל חיי...) עם זאת ניתן לומר כי בנקוף השנים יש נטייה למחזור להשתנות - לעיתים מתקצר ולעיתים מתארך - וגם כמות הדימום הוסתי יכולה להשתנות. אם בדיקה שגרתית אצל רופא נשים (מה שמומלץ כל 6-12 חודשים) היא תקינה, הייתי רואה בזאת מהלך טבעי ולא מדאיג. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם