פורום האשה והרחם

הפורום עוסק בבריאות האישה והרחם; מומחי איה מדיקל ישמחו לענות על כל השאלות הקשורות במחלות גיניקולוגיות הקשורות לרחם, שחלות, חצוצרות, צוואר הרחם, אנדומטריוזיס. תפיסת העבודה של מומחי הפורום היא כי יש לעשות ולמצות כל טיפול אפשרי על מנת לשמור ולשמר את רחם האישה בכל מחיר. האינדיקציות המוחלטות לכריתת רחם הן גידולים סרטניים או טרום סרטניים של המערכת הרבייה, צניחות רחם בדרגת חומרה גבוהה, קרע של הרחם בלידה, דימום בלתי נשלט לאחר לידה והעדר תגובה לטיפולים שמרניים בבעיות שפירות. בעיות או מחלות אחרות ניתנות לטיפול בטכנולוגיות ובאמצעים אחרים. ולכן ראוי שהשיקולים לבחירת הטיפול המיטבי באישה יתחשבו ברצונה של האישה לשמור על רחמה. יש להציג בפני האישה את כל החלופות בהתאם לגילה, הרקע שלה וסגנון החיים שלה. לנשים שצפויות לעבור כריתת רחם, מומלץ לא להיחפז בקבלת החלטה על כריתת רחם, אם לא מדובר באינדיקציה דחופה או גידול סרטני, חלילה. שתפו את הרופא, שאלו שאלות נוקבות ואם אתן לא שקטות, פנו לקבלת חוות דעת שנייה. אל תהססו להתייעץ עם כל מי שיכול לסייע לכם לקבל חוות דעת מושכלת. למעבר לפורום לחצו כאן.
1875 הודעות
1646 תשובות מומחה

מנהלי פורום האשה והרחם

10/08/2014 | 09:51 | מאת: אנונימית

שלום.. מגיל שנתיים אני סובלת מדלקות בשתן.. ותמיד נתנו לי טיפול אנטיביוטי. בצבא גילו אצלי דלקת באגן וכמו כן טופלתי. עברו 5 שנים מאז הכל היה בסדר לא היו תופעות של דלקת או משהו כדומה... לפני שנה בערך חזרו לי הכאבים בבטן התחתונה ובצד,הייתה דלקת בשתן,ומעקב תרופתי. הבעיה שכל חודשיים הכאבים נפסקים חוזרים,עשיתי אולטרסנד ןגנילי התגלתה מיומה שרירן סברוזי 12*10 ס"מ הרןפא נשים אמר שזה בסדר ומעקב עוד חצי שנה. עשיתי סי טי בטן והכל יצא תקין. ועדיין יש לי כאבים במותן ימין ובטן תחתונה. מה אני אמורה כבר לעשות??? נמאס לי שכל פעם זה חוזר לי.. יש לציין שאני מתכננת היריון ראשון בקרןב ואני מודאגת... אשמח לתשובה תודה...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הקשר בין השרירן ובין דלקות האגן שלך הור מקרי בהחלט. האבחנה של דלקת בדרכי השתן או דלקת אגנית היא די ברורה במיוחד אם סבלת מדלקות כאלה בעבר. כעת, לדעתי, הכאבים ניתנים ליחוס לשרירן. אם אכן זה גודלו (10X12 ס"מ) - זהו גודל משמעותי והסיכון לגדילתו בהריון מטריד אף הוא. מחד גיסא כדאי לשקול את הסרת השרירן לפני הריון. מאידך גיסא - ניתוח עלול ליצור מכשלות להריון. לדעתי מה שיכתיב את הצורך בניתוח או את הגישה השמרנית הוא עצמת התסמינים והסבל שלך. רפואה שלמה.

08/08/2014 | 18:12 | מאת: סיגל

שלום, לפני חצי שנה עשיתי בדיקת אגן קטן: גודל הרחם (מ"מ)90X86X152 שתי מיומות, אחת צוארית בגודל 52x63 מ"מ והשניה תוך דפנית תופסת כמעט את כל הרחם ומסתירה את רירית הרחם בגודל 93x66מ"מ, רירית הרחם מוסתרת ע"י המיומת שברחם. היום אחרי חצי שנה עשיתי דופלר אגן: רחם גדול מאוד: 15 ס"מ, גוף הרחם אינו גדול אך מודגמות 3 מיומות עיקריות סב סרוזיות בגודל 78x81 ממ, 48x42 ממ, 45x42 ממ ובנוסף מיומות im קטנות יותר 29 ממ, 16 ממ. אני בת 46, לא רוצה בניתוח שאלה: האם השרירנים גדלו בקצב מהיר במשך חצי שנה? האם יש חשד לממאירות? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

סיגל שלום, אתחיל באמירה שממצאי הרחם שלך מצדיקים טיפול. מרבית הרופאים ידבקו בגישה של כריתת רחם אולם כדאי שתהיי מודעת לאלטרנטיבות לכריתת רחם. אני מזמין אותך לקרוא את המאמר שכתבתי בעיתון הארץ בכתובת http://www.haaretz.co.il/news/health/new- research/.premium-1.2116696 לגבי שינוי בגודל השרירנים והסיכון לממאירות - קיים קשר שאינו חד-משמעי בין השניים ולפני כל ניתוח משמר-רחם המטופלת מיודעת בעובדה זו ובאפשרות כי יהיה צורך בניתוח נוסף בהמשך. אני מזמין אותך להתקשר לאיה מדיקל 0775717230 - אני מעביר ימי עיון חופשיים בנושא זה ובודאי שתוכלי להפיק תועל תמיום כזה. רפואה שלמה.

05/08/2014 | 14:29 | מאת: אנאל

שלום אני אמורה לעבור בדיקת זקיקים, אבל נראה לי שהרופאת פוריות אמרה לי לעשות את זה בימים הראשון שני ושלישי של המחזור. השאלה שלי, האם כל השלושה ימים או שבכלל אני אמורה לעשות אחרי המחזור, כמו שהרופאת נשים הייתה מבקשת ממני. אני שואלת כי אני עברתי מרופאת נשים לרופאת פוריות להתקדמות בעניין הפוריות.

אנאל שלום, אין מצב שקיבלת הנחייה לבדיקת זקיקים בימים שאת מציינת. התקשרי לרופאת הפריון שלך לקבלת הנחיות מדויקות. בהצלחה.

03/08/2014 | 10:05 | מאת: שלי

שלום רציתי לדעת לפני שבועיים ביקרתי אצל רופא הנשים שלי הוא אמר שהוא רואה שאריות של ביוץ.. בדיוק באותו היום התחילו הכתמות..רציתי לדעת ברגע שמזהים ביוץ שהתרחש כמה זמן לפני הוא התרחש / האם השאריות נשארות עד ליום קבלת הווסת? פשוט לא בטוחה שהיה לי ווסת או שזה הריון...

לקריאה נוספת והעמקה

שלי שלום, חסרים לי פרטי זמנים בעיקר כדי לענות על כל שאלותייך. אומר כך, חיזוי הביוץ אפשרי רק אצל נשים שיש להן מחזורים סדירים והביוץ הוא ארוע קצרצר ביותר, אפילחו נקודתי. אבל אין מה להלחץ מאמירה זאת מאחר ש"חלון ההזדמנות" להריון נפתח כבר 36-48 שעות לפני הביוץ ונמשך עד 36-48 שעות לאחריו. זה כמעט 5 ימים שבהם בכל רגע נתון ניתן לקיים יחסים ולמצות את פוטנציאל הפריון. אם המחזורים אינם קבועים, יש לבצע מעקב זקיקים שנועד לתזמן את מועד הביוץ לשיפור סיכויי ההריון. התהליך, בכל מקרה, צריך להתבצע תחת פיקוח רפואי. בהצלחה.

03/08/2014 | 15:49 | מאת: שלי

מחזורים נעים בין 25ל 28 יום כל פעם.. אבל השאלה שלי היא כזאת האם שהגעתי לרופא והוא אמר שזיהה ביוץ שהתרחש אם ניתן לדעת מתי היה הביוץ. מחזור אחרון שהיה ב 26.6 וביום שהגעתי לרופא התחילו הכתמות אבל הוא טען שרואה שהיה ביוץ. יכול להיות שהדימום שהיה לי לא היה מחזור וזה היה דימום לאחר הביוץ ואהן קיים הריון?

לא ניתן לומר בדיעבד מתי היה ביוץ ללא מעקב רציף לפני כן. דימום לאחר ביוץ הוא אפשרי אולם בדר"כ מאפייניו (כמות וצבע) שונים מוסת רגילה. לשאלת ההריון - אין פשוט מלבצע בדיקת דם וקבלת תשובה באותו יום. רפואה שלמה.

31/07/2014 | 22:28 | מאת: מיטל

בת 39. מחזור בין 28-29 יום. קיבלתי מחזור ב9/7. ביום ה12 למחזור בבוקר: שחלה ימנית: בתוכה מבנה עכור25x24 ובנוסף 20x14 שחלה שמאלית בתוכה מבנה עכור 13x9. ללא נוזל. עובי רירית 10.8. ביום ה13 אחהצ: נצפו מס זקיקים קטנים. ימין: מבנה עכור26x22 בנוסף 19x18 הטכנית כתבה:יכול להתאים לגופים צהוב? שחלה שמאל:נצפו מס זקיקים קטנים. מבנה עכור בגודל 12x9.עובי רירית 14 מעט נוזל. כמו כן אמרה שיש ציסטות. יום 14 בבוקר:שחלה ימנית:זקיק 11ממ נצפו מס זקיקים קטנים. בתוכה שני ממצאים צסטים עכורים 27x24, ו 24x19. שמאלית: נצפו מס זקיקים קטנים בתוכה מבנה עכור בגודל 12x9.בדיקת דם עוד לא עשיתי. מה המשמעות של הבדיקות? שהביוץ היה כבר? או שיכול להיות שלא היה ביוץ כלל?? מה הסיכוי שלי להרות??מחזור הבא הקדים לי מאוד! קיבלתי שוב ב27/7!!האם מסביר את תוצאות הבדיקות?? ומה יכולה להיות הסיבה שהקדים??אודה מאוד מאוד לתשובות !!!!!

לקריאה נוספת והעמקה

מיטל שלום, אני מסכים איתך שמהלכו של מחזור זה חריג. קשה לי לענות על תשובותייך ללא בדיקות הורמונליות מצורפות. אני מציע כי את מעקב הזקיקים הבא תתחילי ביום 10 למחזור וכל בדיקת זקיקים תלווה בבדיקות הורמונית (FSH, LH, אסטרדיול ופרוגסטרון). באופן זה ניתן יהיה להבין טוב יותר את המתרחש ולהציע טיפול בהתאם. בהצלחה.

31/07/2014 | 17:37 | מאת: שירן ק.

ד''ר שלום, אנחנו מנסים להכנס להריון. לאחר איחור של 13 ימים במחזור עשיתי בדיקה. תוצאות הבדיקה היו חיוביות. למרות זאת למחרת קיבלתי מחזור. מה היה כאן? איך מסבירים את זה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שירן שלום, ייתכנו מספר אפשרויות: 1. בסבירות גבוהה - הריון לא תקין - הריון שאינו מתפתח כראוי.באפשרות זאת נכלל גם הריון חוץ-רחמי. 2. בסבירות נמוכה - הריון תקין למרות הדימום. בשני המקרים כדאי לבצע בדיקה שנקראת בדיקת הריון כמותית (בדם). הבדיקה תתן מושג הן לגבי תקינותו של ההריון והן לגבי דרך ההתערבות הרפואית במידה שההריון אינו תקין. בהצלחה ורפואה שלמה.

29/07/2014 | 14:56 | מאת: חנית

היי, אני כשלושה וחצי חודשים אחרי לידה מאוד טראומתית , לידה שהסתבכה ובסוף בוצעה לידת מלקחיים , חתכו אותי המון והיו לי המון תפרים , ההתאוששות ארוכה ועד עכשיו לא חזרתי לעצמי , אני לא מצליחה לקיים יחסים עם בעלי ממש ממש כואב לי ... ואני מתוסכלת ובעלי גם מה עלי לעשות? הייתי בבדיקה אצל רופא נשים חודש וחצי אחרי לידה שאמר שהכל בסדר , בנוסף אציין שיש לי בימים האחרונים הפרשות מוזרות בצבע כהה ... אודה לתשובה ועצה תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חנית, את תולה תקוות גדולות מדי ביכולתי לייעץ לך ללא בדיקה. אני החלט חושב שהטראומה המקומית בלידה היא הסיבה לתלונות. צריך לבדוק בקפדנות את אופן ריפוי הצלקות - ייתכן שלא הכל נרפא באופן מושלם. אני מסכים שזה מתסכל אך אוכל להיות ממוקד יותר רק לאחר בדיקה. רפואה שלמה.

29/07/2014 | 09:48 | מאת: ריטה

אני בת 50 בגיל המעבר הפסיק לגמרי הווסת. בעבר הלא רחוק אמת גיל מעבר בבדיקות דם.ונבדק פאפ שיצא תקין. לפני שבוע דיממתי ללא הסבר עברתי גרידה.והממצאים נשלחו לבדיקה. מה המינוח רחם קידמי מוגדל .צוואר חלק.ורירית רחם מעובה 14 מ"מ. אשמח לעידוד קצת לחוצה.

לקריאה נוספת והעמקה

ריטה שלום, רחם קדמי מוגדל - אין בשה משהו מדאיג רירית רחם מעובה - זו קרוב לודאי הסיבה לדימום ואני מניח שהיא נשלחה לבדיקה. יש סיבות רבות להתעבות הרירית החל מחוסר איזון הורמונלי ועד לשינויים ממאירים. כדאי להמתין לתשובה. רפואה שלמה.

28/07/2014 | 19:03 | מאת: מרווה

שלום, אובחנתי במחלת העור ליכן סקלרוזיס. אני מטופלת בקרם דרמובט כבר למעלה משנתיים ונמצאת במעקב אחת ל- 3 חודשים. שאלותיי הן: 1.מהו המינון הנכון לשימוש בקרם דרמובט? 2.האם קיים טיפול נוסף / אלטרנטיבי למחלה זו בזמן שבו עושים הפסקה בטיפול או במשולב? 3. ממה שידוע היום מהי ההסתברות לממאירות במחלה זו והאם ניתן וכיצד למנוע תהליך זה ? אני דואגת ולחוצה ומעוניינת בתשובה מהירה ככול האפשר תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מרווה שלום, אני מקווה שעניתי במהירות ראויה. ליכן סקלרוזוס (כך נכון לבטא) הוא מחלה דלקתית כרונית שסיבותיה עלומות. יש דיווחים על עלייה קלה מאד בשכיחות "סרטן תאי קשקש" באזורים הנגועים. לשם כך מוצדק להבדק בתכיפות באופן יחסי - אחת למספר חודשים. לעיתים מוצדק אפילו לקחת ביופסיות. הטיפול בדרמובט הוא מצוין בהתאם לגישה הרווחת בקרב הרופאים. תדירות הטיפול תלויה במצב המחלה - אם יש התפרצות הטיפול הוא יומיומי עד להטבה ובהמשך פעמיים בשבוע למניעה. רפואה שלמה.

29/07/2014 | 11:26 | מאת: מרווה

לד"ר דב לקסמן, תודה רבה על תשובתך המהירה - די נדיר בימינו.

28/07/2014 | 16:50 | מאת: עדי

שלום, אני בת 30 וילדתי לפני חודשיים . באיזה אמצעי מניעה אתה ממליץ להשתמש במידה ואני לא מתכננת הריון נוסף בשנתיים הקרובות. האם להמשיך עם הגלולות כמו לפני הריון ראשון או לעבור להתקן לא הורמונלי ? אני מוטרדת מכך שגלולות עלולות לגרום לסרטן השד, האם זה נכון? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

עדי שלום, אם בריאותך תקינה את רשאית להשתמש בכל אמצעי מניעה שתבחרי. חששך מסרטן שד מוצדק כללית ומחייב בדיקה גם מגיל צעיר אולם הקשר בינו לבין נטילת גלולות שנוי במחלוקת ואין לכך תימוכין בקהילייה הרפואית. אם כך היה היינו מונעים את השימוש בגלולות לכל המטופלות. התקן תוך רחמי בהחלט בא בחשבון. רפואה שלמה.

28/07/2014 | 16:34 | מאת: עידית

שלום, אני בת 29 עם 2 ילדים, אני משתמשת באמצעי מניעה אוורה וכל פעם כואבים לי השדיים ויש לי כאבים בבטן התחתונה בזמן סקס, כשאני מוציאה את המדבקות אוורה בשביל לקבל מחזור הכאבים נעלמים. ברצוני לדעת מה לעשות והאם עליי להחליף אמצעי מניעה. ומה מומלץ לגילי.. איני מתכוונת להביא עוד ילדים.. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

עידית שלום, לפני שאני מציע לך שיטות חלופיות לאוורה, אני מציע לך להבדק הן ע"י רופא נשים והן בדיקת שד ע"י כירורג. חלילה לא לפספס בעייה כלשהי. בהמשך ניתן לשקול חלופות כמו התקן תוך רחמי או זריקה כל 3 חודשים - כמובן לדיון עם הרופא המטפל. רפואה שלמה.

28/07/2014 | 14:59 | מאת: סוני

ד"ר שלום. אני סובלת.ממגרנה עם אאורה וכן יש לי ורידים בולטים ואני לובשת גרביונים אלסטיות רפואיות. ילדתי שמונה ילדים ואני מחפשת אמצעי מניעה בטוח לזמן לא קצר כי האחרון היה קיסרי. הגוף שלי פולט התקנים או ביחד איתם נכנסת להריון. לכן אני מחפשת אמצעי מניעה אחר אבל שמותר במגרנה וללא בעיות לורידים. אודה לך מאוד על ההתיחסות.

לקריאה נוספת והעמקה

סוני שלום, שתי אלטרנטיבות האות בחשבון: 1. זריקת פרוגסטרון - תהליך הפיך שמקנה לך הגנה ל-3 חודשים (וחידוש כל 3 חודשים). קוראים לזריקות אלה דפו-פרוברה או סיאנה. 2. קשירת חצוצרות - תהליך בלתי הפיך המצריך ניתוח קטן. רפואה שלמה.

28/07/2014 | 14:37 | מאת: מירן

אני בת 45 וחצי,נוטלת גלולות מיליאן מעל 17 שנה ברציפות, בגלל הגיל אני מבינה שעליי להפסיק את הגלולות, האם אני חסינה מלהיקלט להריון בגלל הגיל או שאני מחוייבת באמצעי הגנה אחרים ? אציין כי סובלת ממגרנות.

לקריאה נוספת והעמקה

מירן שלום, מעבר לגיל 40 נצפית ירידה די חדה בכושר הפריון אולם הכושר הזה אינו מתאפס ואת עדיין חשופה לו. הגיל אינו סיבה להפסקת גלולות אלא בריאותך הכללית. נוכחות מיגרנות מצדיקה זהירות בנטילת גלולות אולם לא נראה לי שזה הפריע לך עד היום. לחילופין ניתן להציע לך התקן תוך רחמי שכבר ישרת אותך עד לסיום תקופת הפריון (גיל 50-51 בממוצע). רפואה שלמה.

28/07/2014 | 14:33 | מאת: לבנה

בתי בת 17,נתגלתה שחלה שמאלית פוליציסטית ,סובלת מאקנה ושיעור יתר,עפ"י המלצת אנדו ילדים התחלנו טיפול בגלולות דיאנה מזה כשנתיים,הוטב מבחינת האקנה ,שיעור יתר עדיין,שחלה פוליציסטית עדיין אבל קטנה יותר מאז . סובלת גם ממגרנות,לפני כחודש באופן פתאומי כך יד שמאל ולחי שמאל נרדמו לה למס' רגעים,ומאז הפסקנו את הגלולות. מה מומלץ בכלל ? האם לחזור לגלולות ?

לקריאה נוספת והעמקה

לבנה שלום, דאגתך אכן מובנת. ראשית, טוב שהפסקת את הגלולות אולם יש מקום לבירור נוירולוגי של התופעות התחושתיות שציינת. אני מבקש שתקראי את תשובתי לטל (שתי פונות לפנייך) לגבי שחלות פוליציסטיות. זהו מצב לא פשוט ואם בתך מנועה מלקבל טיפול כלשהו זה די מצמצם את האפשרויות. אני חושב שתמיד עדיפה פגישה ודיון עם רופא מאשר התכתבות לא מחייבת באינטרנט. אשמח לענות אם יהיו שאלות בהמשך. רפואה שלמה.

28/07/2014 | 14:26 | מאת: שיש

לאחרונה עלי לשקול להסיר את ההתקן מסוג מירנה . הרופא ממליץ בגילי,היות ואני עומדת בסמוך לגיל המעבר,להחליפו שוב,בהתקן מירנה,היות והוא כולל כבר הורמונים שבמילא אני עשויה ליטול בגיל המעבר.האם יש טעם? או שנגיע לגשר ונעבור אותו.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם הסיבה להחלפת ההתקן היא שהוא "הגיע לפירקו" מבחינת משך שהותו בגופך, אני חושב שאין מקום להחלפתו. שאלת מתן הורמונים שנויה במחלוקת - כיום מקובלת הגישה האינדיבידואלית קרי שקילת מתן בהתאם לתלונות ומשתנים אחרים. הטיפול ההורמונלי הוא שילוב של אסטרוגן ופרוגסטרון לעומת תכולתו של התקן המירנה (לבו-נורגסטרל) שהיא פרוגסטרון בלבד. רפואה שלמה.

28/07/2014 | 14:18 | מאת: טל

אשמח לשמוע על דרכי הטיפול בשחלות פוליציסטיות חוץ מטיפול על ידי גלולות . בעבר טופלתי בדיאנה ולתקופה קיבלתי יחד איתה גם אנדרוקור. כיום העבירו אותי לגלולה יותר קלה. אך אני סובלת מתופעות לוואי חזקות של שיעור פצעים ומשקל . האם עלי להתעקש לחזור לדיאנה? אני מעוניינת לקבל מידע על ההליך הלפרוסקופי

לקריאה נוספת והעמקה

טל שלום, אני מזמין אותך לקרוא כתבה שכתבתי בנושא בכתובת: http://www.ayamedical.co.il ותחת שדה "תחומים" בחרי "גינקולוגיה" ושם תמצאי קישור למאמר. חשוב להדגיש שאין שיטת טיפול יחידה שנותנת מענה לכל הלוקות בתסמונת משום שהיא אינה מצב אחיד וכנראה שאנו הרופאים, מתוך מחסור בידע, כוללים תחת הכותרת "שחלות פוליציסטיות" מגוון בעיות דומות אך לא זהות. הגישה הלפרוסקופית מוצדקת בנותנה פתרון לכלל הבעיות בתסמונת (אם היא מצליחה, כמובן...). לדעתי, נכון יותר מבחינתך יהיה לעשות את המאמץ הראשוני ולשוחח על כך בפגישה פרונטלית. לשיקולך. מאחל תקופה שקטה.

29/07/2014 | 12:35 | מאת: טל

אשמח לקבוע פגישה פרונטלית . הפחד היחיד שלי מהניתוח הוא שייגרם לי מצב שלא אוכל להיכנס להיריון

13/07/2014 | 18:42 | מאת: מונהבל

שלום, אני זקוקה לעזרתכם, אני גרה בחול ואין לי עם מי להתיעץ. אשמח מאוד אם תוכלו לעזור! אני בת 33 ומנסה להיכנס להריון ראשון (עם בעלי) כבר 3 חודשים בצורה רגילה. לא השתמשתי בגלולות כבר קרוב לעשור, והמחזורים שלי סדירים (בין 24ל-31 יום). מאז שהתחלנו לנסות שמתי לב שהמחזורים שלי נהיו כבדים יותר. השתמשתי בבדיקות ביוץ ביתיות וקיימתי יחסי מין בתקופת הביוץ, כמו שצריך (וגם קצת לפני ואחריה). בתחילת כל מחזור הייתי עושה בדיקת הריון ביתית והיא יצאה שלילית חודשיים רצוף. החודש המחזור שהגיע היה נראה חלש מהרגיל, במקביל התחלתי להרגיש בחילות. עשיתי בדיקת הריון ביתית שיצאה שלילית. במשך 5 ימים המחזור היה ממש חלש ובצבע חום ועשיתי שוב בדיקת הריון ביתית שיצאה חיובית! אבל אז באותו היום התגבר הדימום והופיעו גם תחושות התקווצות בבטן תחתונה ובנרתיק, כמו שיש לי בדכ בזמן מחזור רגיל. הדימום הפוך אדום וגם גושי, כמו במחזור רגיל וזה נמשך כבר יומיים, עם זאת תחושת הבחילה ממשיכה גם. מה לעשות? האם יתכן שאני בכל זאת בהריון? או שזאת הפלה טבעית? אין לי בעיות בריאות, משקל תקין, לא לוקחת תרופות. אודה מאוד על כל עצה, או הסבר!!!!

שלום רב, מאחר שקיבלת תשובה חיובית לבדיקת הריון צריך לצאת מנקודת הנחה שאכן מדובר בהריון. הריון יכול להיות תקין או לא תקין ולפי המהלך שאת מתארת יש סבירות שאינו תקין. אני מציע לבצע בדיקת הריון "כמותית" בדם עם חזרה על הבדיקות עד להתבהרות המצב + בדיקת אולטראסאונד. רפואה שלמה.

10/07/2014 | 18:14 | מאת: סימה צדוק

עשיתי בדיקת פאפ ולאחר מכן התקשרה אלי הרופאה ואמרה לי שאני צריה לעשות את הבדיקה הבאה satisfactory for evaluation. Transformation zone compost present )endocervical/meta plastic cells)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סימה, לא מבין איזה בדיקה התבקשת לעשות. בתוכן ההודעה שלך אין כל הפנייה לבדיקה. אולי נשמט משהו? אשמח לעזור בהמשך.

29/06/2014 | 14:07 | מאת: ל. הצפונית

שלום, תודה על ההרצאה המעניינת והחשובה שהעברתם ביום שישי . חובה לכל אישה שמתמודדת עם איזושהי בעיה גינקולוגית . אם אצתרך לעבור את הניתוח של הוצאת מיומה/מיומות אבחר במרכז שלכם ,מפני שהתרשמתי שתעשו את המקסימום כדי להציל לי את הרחם(בניגוד למרכזים רפואים אחרים ...) בנוסף אני מרגישה צורך להדגיש שבנוסף לרופאים טובים עשיתם רושם שאתם גם "בני אדם" שמבחינתי לא פחות חשוב מהיותכם רופאים טובים . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לצפונית, אני זוכר אותך! תודה רבה על הפרגון. אני מבקש ממך להיות שגרירה של רצון טוב ולהפיץ את רוח הדברים במעגל החברתי הקרוב אלייך כי אני חושב שהוא חשוב ונכון. רפואה שלמה.

27/06/2014 | 08:06 | מאת: אם בחרדה

שלום רב , בתי בת 14 ו 7 חוד' קבלה מחזור לפני שנה וחודשיים , בהתחלה המחזורים היו תקינים ולאחר מס' חודשים התחילו להשתבש , סבלה מדימומים כבדים וארוכים מאוד . כתוצאה מכך המליצו לה להשתמש בפרוגילוטון למשך שלושה חודשים ואחכ לעשות הפסקה , רופא אחר טוען שאין טעם רק בשלושה חודשים והיא צריכה טיפול של שנה רצופה , בנוסף טען שבגלולות כמו יאז יש פחות הורמונים מהפרוגילוטון ולדעתו הם עדיפות כטיפול בהסדרת הוסת , שאלותיי הן איזו תרופה בטוחה יותר מבחינת תופעות הלוואי המסוכנות כדוגמת קרישי הדם ? האם אכן להתחיל טיפול של שנה רצופה או שלושה חודשים ולהפסיק לראות האם המחזור הסתדר? ובמידה ונחליט על גלולות האם יש גלולה אם כמות נמוכה של הורמונים כדוגמת יאז שמומלצת יותר מבחינת בטיחות ?בברכה ושבת שלום אם מודאגת.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אמא, ראשית אני ממליץ להנמיך את החרדה והלחץ גם לטובת בתך. התיאור שלך אופייני להרבה נערות והדברים נוטים להסתדר בסופו שדל דבר. לפני כל טיפול רצוי לבצע בדיקות ואני מקווה שבוצעו. מדובר בבדיקה פשוטה - בדיקת דם לפרופיל הורמונלי ואולטראסאונד אגן קטן בגישה בטנית). אם בכל זאת טיפול הורמונלי - פרוגילוטון עדיף על גלולות מכל סוג שהוא. הייתי ממליץ על תקופת טיפול מוגבלת 3-6 חודשים והערכה חוזרת לאחר הפוגה בטיפול. רפואה שלמה.

26/06/2014 | 07:40 | מאת: שין

שלום רב, מידי פעם צומח לי פצע(נראה כמו גבשושית) מכאיב ומטריד מאוד בשפתיים בפות,אני מתביישת לגשת לרופא וכתוצאה מכך אין לי טיפול מתאים אני משתמשת בדרמקומבין אף שאני לא יודעת אם זה מתאים מה גם שהבנתי ששימוש יתר במשחה עלול לפגוע בכבד..אודה לך אם תוכל לייעץ לי על משחה יעילה יותר ובטוחה ובכלל מה הסיבה שצומחים לי פצעים כאלה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שין שלום, בושה מבדיקת רופא ותקווה לפתרון דרך האינטרנט לא יביאו מזור למחלה של אף אחד... מה שאת מתארת יכול להתאים לזיהום ויראלי (הרפס) או הזדהמות של בלוטת שומן. כדאי שרופםא יראה אותך בשיאו של המצב. שימוש יתר במשחה לא יפגע בכבד, רק בכיס... בכל מקרה מסתבר שהמשחה לא עוזרת אז למה להמשיך? רפואה שלמה.

25/06/2014 | 18:10 | מאת: ליאת

שלום רב אני כיום בת 34 וחצי עם שרירן בקוטר של 8 מס" הלכתי לרופא פוריות האישה בכוונה להתחיל טיפול פוריות הרופא חשש בגלל גודל השרירן ושלח אותי לרופא המתמחה בניתוחים מסוג זה , לחוות דעת הוא החליט שישר יש לנתח וקבע לי מועד ,לא שלמה אני עם הניתוח ורציתי חוות דעת נוספת וכך היה הלכתי לרופא אחר שאומלץ לי אליו לחוות דעת ,שאל אותי עם עשן לי צילום רחם ואמרתי לו שלא ,הוא אמר שכך אפשר לראות שאולי אני יכולה להיכנס להריון ולשרוד עם השרירן למרות גודלו והוא אמר לי שיש מקרים בהם זה או שחור-חייב לנתח או לבן- לא צריך לנתח המקרה שלי הוא אפור . אז ד"ר אני רוצה לבדוק טוב לפני שאני הולכת על ניתוח . שאלתי מה המלצותייך אלי ?ואילו עוד בדיקות אני יכולה לעשות כדי שהתמונה תהיה ברורה יותר????

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליאת, נדיר שרפואה נותנת מענה שחור-לבן. אין לי פרטים אודות השרירן - מיקומו? קצב צמיחתו בשנים האחרונות? האם הוא דוחק את חלל הרחם ומעוות אותו? אין לי פרטים אודותייך - למה טיפולי פריון? למה לא טבעי? הריונות בעבר? לידות בעבר? יש מצבים שהריון יכול לשרוד (מילה רעה...) בנוכחות שרירן ויש הריונות שלא כך, אולם מצבים אלה דווחו בדיעבד. חיזוי מראש כמעט אינו אפשרי. אשמח לעזור הלאה.

29/06/2014 | 10:23 | מאת: ליאת

קודם כל תודה ד"ר על התיחסות המהירה . פרטים כמו ששאלתה ,אני בת 34 ללא הריונות בעבר מנסים כבר שנתיים וחצי ,בצורה טבעית . עם שרירן שגדל ל-79 לעומת 40 ממ ב2012 וסת סדירה . ללא כל תסמין אחר. כרגע אני מושעת לטיפולי פוריות עקב MALE FACTOR OTA בעלי בן 39 בריא בד"כ עבר ניתוח וריקוצלה . האזור שבו נמצא השרירן לפי מה שהרופא רשם TVS רחם עם שרירן 87 ממ קוטר מקסימלי ללא שנושק אך קרוב לודאי לא מגיע לרירית הרחם. שחלות בעלות מבנה פוליצסטי כאשר מימין גם ממצא צסטי עכור כ3 ס"מ ללא נוזל חופשי ד"ר אני קצת לא יודע מה לעשות, רופא מומחה לניתוחים מסוג זה,אמר לי לעשות את הניתוח לכריתת השרירן .הלכתי לחוות דעת נוספת לרופא אחר שגם מתמחה בניתוחים מסוג זה שאל אותי עם עשיתי צילום רחם אמרתי לא .הוא אמר לי אולי אני יצליח להחזיק הריון ללא כריתת של השרירן הוא גם אמר לי שניתוח מסוג זה זה לא כזה לא כזה מומלץ לגעת ברחם מיוחד שאני לפני טיפולים , אני מבלבלת ומפחדת . אני שואלת את עצמי האם יש עוד בדיקה שאולי תוכל לעזור לי לבהירות התמונה או טיפול אחר שאולי יכול לעור לי, ראיתי שהיום שיש דרכים שאפשר "להרוג" את השרירן על ידי צינטור ??? ד"ר אני אשמח לשמוע את דעתך בנושא , דאי מרגישה מבולבלת ומפחדת

23/06/2014 | 15:22 | מאת: פנינה

שלום, ילדתי לפני 9.5 חודשים בניתוח קיסרי. לפני מס' חודשים עקב כאבי גב עשיתי CT ובמקרה ראו שיש לי שרירן ברחם. ביצעתי אולט' גניקולוגי שלא ראה שרירן מוגדר אלא רחם במרקם שרירני. ברצוני לציין שמאז שחזרתי לקבל מחזור אחרי הלידה יש דימום מוגבר עם קרישי דם, כמו כן המחזור אינו סדיר. בפעם האחרונה שקיבלתי מחזור, החודש, שבוע לפני כן החלו הפרשות חומות. ברצוני גם להוסיף שעשיתי בעבר מס' טיפולי פוריות ואולי זה מה שגרם להופעת שרירנים. רופא הנשים נתן לי מרשם של הקסאקפרון שאמור להפחית את הדימום, אך אני די חוששת לקחת את התרופה. שתי שאלות יש לי: 1. מה אומרות ההפרשות שהופיעו לפני המחזור? האם יש צורך לגשת לרופא נשים לבדיקה? 2. האם התרופה שהרופא רשם לי אינה מסוכנת? האם היא באמת יעילה? סליחה על אורך המייל ותודה מראש, פנינה

לקריאה נוספת והעמקה

פנינה שלום, תשובתי תהיה קצרה יותר: 1. בהחלט יש צורך בפנייה לרופא נשים לשם הערכה. 2. התרופה באמת יעילה אולם אינה תחליף לבירור ואינה יכולה להיות טיפול קבוע. רפואה שלמה.

20/06/2014 | 19:24 | מאת: רונית

שריגן

לקריאה נוספת והעמקה

רונית שלום, כנ"ל. בברכה.

20/06/2014 | 19:06 | מאת: רונית

אני אשה בת 51 לפני מס ימים הסירו בניתוח שרירן מצואר הרחם וכעט יש לי דימום קל האם זה בסדר או שכדאי להתפנות לבית החולים

לקריאה נוספת והעמקה

רונית שלום, ראי תשובה לשאלה קודמת. בברכה.

20/06/2014 | 18:58 | מאת: רונית

האם יש אפשרות לדימום אחרי כריתת שרירן

לקריאה נוספת והעמקה

רונית שלום, התשובה לכך חיובית. הדימום אפילו יכול באופן די "מעצבן" להמשך תקופה ארוכה. סבלנות... ד"ר דב לקסמן, איה מדיקל, 0775717230

19/06/2014 | 21:15 | מאת: הודיה

שמי הודיה בת 26,בשנה האחרונה יש לי דימום בין ווסתי שבא והולך ויכול להמשך כמה ימים ולא ייחסתי לו חשיבות לפעמים הדימום היה מופיע עם כאבים וחשבתי שזה ביוץ. לפני חודש ומשהו עשיתי בדיקת פאפ כדי לשלול מחלות,הבדיקה מתעכבת ואני חסרת מנוחה לגבי התשובות,האם יתכן מצב שיש דימום כתוצאה נורמלית של הגוף? אשמח לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

הודיה שלום, ישנן מספר סיבות לדימום בין-ויסתי אבל בראש ובראשונה יש לקבל את תשובת משטח הפאפ ולבצא בדיקת אולטראסאונד אגן. אם 2 אלה תקינים הסיכון לבעייה משמעותית הוא קטן. שבת שלום

הודיה היקרה, דימום בין ויסתי יכול להיות מצב מאד מטריד ואני מבין את מצוקתך. הרפואה עוסקת באיתור הפרעות שגורמות לתופעות מסוימות וישי לשלול מצבים חולניים לפני קביעה שהמצב "נורמלי". אי לכך יש להמתין לתשובת הפאפ שלך (מקסימום 3-4 שבועות), לבצע אולטראסאונד אגן ובדיקות דם, בעיקר ספירת דם ותפקודי קרישה. אם אלה שוללים בעייה כלשהי ניתן להרגע ולחשוב על פתרונות ראויים. רפואה שלמה. ד"ר דב לקסמן, איה מדיקל 0775717230

18/07/2014 | 00:58 | מאת: הודיה

הפאפ יצא תקין,עשיתי סיטי אגן ובטן ועשיתי בדיקת PT PT-INR 0.90 PT-sec 10.3 טווח הנורמה? עדין לא יצא לי לדבר עם רופא בקשר לתוצאה

18/06/2014 | 14:19 | מאת: דנה

דר שלום אני עברתי גרידה ב27.4 כבר עברו 52 ימים מאז לא קיבלתי מחזור .. בקופאת נשים שלי שלחה אותי לבדיקת דם להריון נמצא שאני לא בהריון גם האולטרסנד הוגינאלי נמצא שרירית הרחם שלי מאוד טובה ואין שאריות מההפלה , הרופאת נשים שלי אמרה לי שאני יכולה להתחיל להשתמש במדבקות (אמצעי מניעה) בלי שהווסת הגיעה . מה עם הווסת למה היא לא מגיעה האם זה סיבה להיות בלחץ האם אני לא פורייה ???

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דנה, איך אשה שהייתה בהריון לפני פחות מחודשיים חושבת שאינה פוריה? יש מצבים בהם הוסת מתאחרת לאחר הפסקת הריון או לידה. כדאי לבצע בדיקת "פרופיל הורמונלי". ההצעה להתחיל מדבקות או אמצעי מניעה אחר. טיפול כזה גם יאפשר להעריך באם הוסת מגיעה לאחר הטיפול. אם לא תקבלי וסת אחרי הטיפול יהיה מקום לבדוק באם אין הדבקויות תוך-רחמיות. רפואה שלמה.

15/06/2014 | 11:17 | מאת: מיכל הוד

שלום לך, נאמר לי שיש לי שרירן ברחם ושמומלץ שאעבור ניתוח. חיפוש קצר באינטרנט הציג לי כל מיני אלטרנטיבות. האם אכן כך? האם יש מקום מוסמך בו אוכל לקבל יותר מידע? אני אשמח להמנע מניתוח במידה ויש אפשרות פחות פולשניות תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום, המידע שאת מציגה כללי מאד וחסרים פרטים אודותייך (גילך, בריאותך הכללית, ילדים, שאיפה להריונות נוספים וכדומה), פרטים על המיומה (גודלה, מיקומה, קצב גדילתה וכדומה) ופרטים על מידת השפעתה של המיומה עלייך (כאבים, דימומים ויסתיים עזים, אנמיה, הפרעת פריון, לחץ על אברים סמוכים וכדומה). תעזרי לי לעזור לך...ונמשיך להתכתב.

17/06/2014 | 16:45 | מאת: מיכל הוד

תודה על תשובתך המהירה. מדובר ב- 3 שרירנים שגדלו יחסית בשנה האחרונה. (אין לי לצערי נתונים) הניתוח שהומלץ לי , בעיקר בגלל גילי (55) הוא ניתוח כריתת רחם. הבטן שלי נפוחה קצת , ויש כאבים מידי פעם. כנראה בגלל המיומות. בריאות הכללית טובה ואין מחלות רקע אחרות.

11/06/2014 | 14:10 | מאת: ילנה

שלום רב. אמי בת 75 מאובענת עם מיומה של הרחם.ללא שום תופאות של המחלה. בביקור סדיר אצל רופא נשים גילו גידול נוסף בתוך מיומה. מומלץ לבצע סיטי וביאפסיה. רחם במידות 61*56*55 שרירני ריריטת לא ניתן להדגים ממצא היפאקוגני קשה לראות את הגודל. שחלה ימין קושי להדגים. על מה זה יכול להעיד? האים זה יכול להיות גידול סרטני? האם זה לא חייב להיות סרטני? האם יכול להיות גידול של מיומה בתוך מיומה? אודה מאוד על התשובה. מודאגת מאוד. בתודה.

לקריאה נוספת והעמקה

ילנה שלום, אני קצת מתקשה להבין את הביטוי "גילו גידול נוסף בתוך מיומה". מיומה לא חייבת להיות רקמה אחידה, או להיות צבר של מספר מיומות. אני אשמח אם תוכלי לסרוק את דו"ח האולטראסאונד ולשלוח לי למייל 12dolux@gmail.com. אני מבטיח המשך תשובה לאחר קריאת הדו"ח. להשמע.

11/06/2014 | 07:52 | מאת: רונית

בת 38 בריאה בדרך כלל , אינני נשואה , מזה חודש יש לי כאב בטן תחתונה צד שמאלי (אופי הכאב התקפים קצרים במשך היום ) , הבחנתי כי בעת המחזור הכאב נעלם לגמרי וחוזר אחרי סיומו ...... עברתי בדיקות : קולונסקופיה , אנדסקופיה , אולטרסאונד בטן ... ביקרתי אצל רופא נשים ביצע לי אולטרסאונד רחם ושחלות כל הבדיקות יצאו תקינות והכאב מלווה אותי !!!!!!!!!!!!! אשמח לקבל דעתכם ולמה הכאב נעלם בעת המחזור ושוב חוזר אחרי סיום?

לקריאה נוספת והעמקה

רונית שלום, תשובתי לוקה בחסר שכן לא בדקתי אותך מעולם ואין זה נכון לאבחן כך תלונה כלשהי. אם בכל זאת לציין דבר מה, מגוון הסיבות לכאב בטן תחתונה באשה הוא עצום. אני רואה שעברת סדרה די מקיפה של בדיקות ואת מתוסכלת בשל העדר כיוון. לעיתים רחוקות זהו המצב ואין מנוס מביצוע לפרוסקופיה (הסתכלות לתוך חלל הבטן) לאבחון וטיפול כאב בטן כרוני (קרי מתמשך) ללא סיבה נראית לעין. בהצלחה ורפואה שלמה.

10/06/2014 | 19:26 | מאת: רותם

היי, שכחתי ליטול את הגלולה 15 מתוך 21 הגלולות בחפיסה, כאשר נזכרתי באי הנטילה כעבור קרוב ל24 שעות. ע"פ ההנחיות בקופסת הגלולות "מרסילון", עיכוב בנטילת גלולה בשבוע השלישי העולה על 12 שעות מורה על נטילת הגלולה האחרונה ברגע שנזכרים והמשך נטילת שאר הגלולות בכיוון החץ כרגיל. על כן, נטלתי את הגלולה ה-15. שאלתי היא האם עליי בסיום החפיסה הנוכחית להתחיל חפיסה חדשה ברצף ללא הפסקה בין שתי החפיסות או לעשות הפסקה בת 7 ימים כהרגלי? האם נוצר שיבוש ועליי להיעזר באמצעים נוספים? תודה רבה, רותם.

רותם היקרה, את יכולה להסיר כל דאגה מליבך ולהמשיך ליטול גלולות במתכונת רגילה. עלול להופיע דימום קל אולם למעט אי הנוחות הכרוכה בו אין לו שום משמעות. רפואה שלמה.

08/06/2014 | 13:33 | מאת: נוי

שלום אני בשבוע 7 ואמרו לי שיש לי רחם מעט מוגדל? מזה זה מסוכן ?

נוי היקרה, בשבוע 7 להריון הרחם תמיד מוגדל מעט כתוצאה מתכולת ההריון שבו. לא ברור לי באם זה כל מה שנאמר לך או באם אמרו שהרחם מעט מוגדל מעבר לצפוי? בכל מקרה זאת אמירה כללית מאד וכנראה שלא עומד מאחוריה חשד כלשהו. בררי זאת עם הרופא שלך. בהצלחה.

02/06/2014 | 13:18 | מאת: אנונימי

לאחר אולטרסנד וגנילי רשמו לי בהערות שרירן סובסרוזי בדופן אחורית בגודל 10*12 מ"מ האם זה תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לאנונימי, ממצא שכיח ולא מדאיג. מעקב שגרתי יספיק. יום טוב.

01/06/2014 | 10:28 | מאת: מירי

שלום רב, אודה מאוד מאוד לעזרתך והכוונתך בהקדם. אני בת 29 נשואה ומנסה להיכנס להיריון. החודש בפעם השלישית לקחתי כדורי איקקלומין. להפתעתי לראשונה בחייהיה לי "וסת" בזמן בתאריך 26.5 אך לא הרבה דם (בקושי נאלצתי להחליף עזרה שלישית, הדם היה כולו שחור והיו לי קרישי דם גדולים ושחורים.. מעט מאוד בלט הצבע האדום. ה"וסת" נמשכה רק יום אחד שבדר"כ יש לי וסת 5-6 ימים. כבר ביום שלמחרת לאחר בדיקה פנימית יצא לי חתיכות קטנות וחומות.. וכיום יש לי הפרשות צמיגיות חומות בהירות. אני אבודה ולא מבינה מדוע הם כך פניי הדברים. אשמח לעזרתך בנושא או מהו לדעתך דבר זה.

לקריאה נוספת והעמקה

מירי היקרה, את בעצמך מציינת שהמחזור האחרון היה שונה מקודמיו בכך שהתזמון היה בתאריך הצפוי. כלומר את חווה שינויים מסוימים שלא חווית קרודם לכן. שינויים כאלה יכולים להתבטא גם בשינויים במאפייני הוסת. אני לא ממליץ להכנס לפניקה וחרדות - הרופא שמטפל בך בודאות מכיר את התופעות וידע להמליץ על המשך טיפול כנדרש. בכל מקרה כאשר יש שינוי במאפייני הדימום מומלץ גם לבצע בדיקה להריון שמא מדובר בהריון צעיר שלא נקלט בשלביו הראשונים. רפואה שלמה ובהצלחה.

31/05/2014 | 05:59 | מאת: ציפי

שלום רב, אני שנתיים ו 9 חודשים אחרי ניתוח קיסרי ובבואי להרות שוב אובחנה אצלי נישה ברחם. אחרי אולטרסאונד והיסטרוסקופיה מצאו נישה בצוואר הרחם. בחלק מהמקומות באזור הנישה מדדו עובי דופן רחם קטן מ 3 מ"מ (2.6-2.7) והסבירו לי שזה מסוכן ויכול להקרע בזמן הריון ולכן המליצו לנתח.בלפרוסקופיה. כמה שאלות: מהו עובי דופן רחם תקין? האם הרפואה קובעת שכל מה שקטן מ 3מ" מ מסוכן? האם העובדה שהנישה בצוואר הרחם היא פחות משמעותית משום שעובר מתפתח ברחם ולא בצוואר הרחם? מה משמעות ההחלמה לאחר ניתוח כזה מבחינת כניסה להריון? כל מידע בנושא יעזור לי... תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ציפי שלום, השאלות שלך מתייחסות לנושא סבוך מאחר ששיטת מדידת עובי אזור הצלקת אינה אחידה ויש הבדלים בין מודד למודד. האם קיבלה יותר מחוות דעת אחת או שהסתפקת בבדיקה יחידה? שתי השאלות העיקריות המתייחסות לעובי הצלקת הן: 1. האם עלולה להיות בעייה במהלך ההריון? 2. מה שיטת הלידה המומלצת? מאחר שהרפואה אינה מדע מדויק אלא מבוסס על סטטיסטיקות ממחקרים שונים, התשובות לשאלות אלה הן במונחים הסתברותיים. הרפואה מתייחסת לעובי 3-3.5 מ"מ כגבול בטחון. אם לקבל את התוצאות שלך כאמיתיות באופן מוחלט, הסיכון לבעייה במהלך הריון הוא נמוך מאד אולם מומלץ לא לאפשר לידה וגינלית מאחר והסיכון להפרדות הצלקת במהלך לידה הוא גבוה. קרי, ניתוח קיסרי חוזר הוא המלצה חזקה. בכל מקרה, בניתוח הקיסרי החוזר הייתי ממליץ על תפירת הרחם בשתי שכבות תחת שכבה אחת (כפי שמקובל על ידי חלק מהרופאים). מקווה שעזרתי במשהו בנושא מורכב ולא-חד-משמעי זה. שבוע טוב.

29/05/2014 | 16:52 | מאת: חנה

בס''ד התבקשתי לעשות בדיקות דם הקשורות להורמון הנשי כגון: ESTRADIOL (E-2 PROLACTIN ורציתי לדעת מהם הבדיקות האלה? ומה הם יכולות להעיד בבדיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

חנה שלום, כמרבית השואלות בפורום - את ממעטת בפרטים והתשובה תהיה כללית בהתאמה. Estradiol - הוא הורמון המין הנשי העיקרי ומופרש מהשחלה. Prolactin - הוא ההורמון האחראי על ייצור והפרשת חלב בשד ומופרש מיותרת המוח. שתי הבדיקות (ובדר"כ בדיקות נוספות אחרות) מבוצעות להערכת חסר/יתר הפרשה ביחס לסטנדרט מקובל ובדר"כ כאשר מדובר באי סדירות הוסת, בהפרעת ביוץ/פריון, בהפרעה בפעילות בלוטת התריס, בהפרשה חריגה מהשדיים, כאב ראש והפרעות ראייה. שבת שלום.

29/05/2014 | 16:38 | מאת: אנונימי

שלום, לפני שבוע הייתי אצל רוםא נשים בעקבות כאבים בבטן התחתונה העליונה וכל האיזור..שמקרין לי גם על כאבי גב ואיזור המותניים. לאחר בדיקה קצרה (עם שתי אצבעותיו בלבד)ולא מעמיקה במיוחד קבע שיש לי דלקת ברחם.וגם לא יודע אם מדובר בשלפוחית או משהו ברחם. אמר לי ללכת לעשות אולטרסנד וגנילי ולקחת שתי תרוםות בשם: ciprofloxacin hcl ו..metronidazole יצאתי ממנו בתחושה לא מוספקת ולא יודעת איך להמשיך מכאן. אני מציינת שאני סבלתי בעבר מדלקת באגן ודלקות בשתן חוזרות.זה כבר מצב מעיק ומעצבן אני ממש רוצה שהכל יהיה מאחוריי ובלי שיחזור לי איזו דלקת כל שני וחמישי. האם יש טיפול יותר מורחב ? האם לקחת את הכדורים הללו שנתן ולחכות? אני ממש אובדת עצות .. מפחדת על העתיד שלי. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לאנונימי, בהתחשב בנתונים שאת מעבירה בהודעתך הרופא שלך נהג כשורה וטיפל כשורה. הרפואה אינה מדע מדויק ושאיפתך (הנכונה כשלעצמה) לטיפול שיפתור את הבעיה לתמיד היא רחוקה מהשגה. אם הסיבה היא זיהום כרוני סמוי בחצוצרות הפתרון עלול להיות הסרת החצוצרות (תלוי באם את מעונינת בהריונות נוספים). אם הסיבה היא בן הזוג - אולי כדאי שגם הוא יפנה לבדיקה. במצבים מסוימים ניתן לתת טיפול אנטיביוטי מונע ארוך-טווח על מנת למנוע התפרצויות. שבת שלום.

31/05/2014 | 21:31 | מאת: אנונימי

שבוע טוב.. קודם כל תודה.. ועליי לצאת שאני עוד צעירה השנה מתחתנת אז ילדים באופק. אני פשוט רוצה לדעת אם התחלתי את הטיפול שנתן וזה בסדר? ואיזו בדיקה אפשר לעשות על מנת באמת לדעת מאין זה מגיע כל פעם..

שלום לאנונימי, כפי שאמרתי - הטיפול שהומלץ הוא טוב. הבדיקות לשלילת הגורם להתפרצויות הן בדיקת תרביות נרתיקיות ובדיקת נוגדנים בדם. לעיתים רחוקות הדרך היחידה להוכיח זאת היא נטילת תרביות בלפרוסקופיה (גישה ניתוחית). גם כאן הסיכוי לאבחון מדויק אינו מדהים. אני מציע כי תנשאי במזל טוב ואח"כ תנסי להרות. אם הכל יהיה כשורה סימן הוא שמצבך טוב והטיפול הצליח. אם יהיו מכשולים בדרך - יהיה מקום לבדיקות מעמיקות יותר בכל מקרה. שיהיה בהצלחה.

25/05/2014 | 22:19 | מאת: אושרית

שלום לך, סליחה על האורך. אני נחשבת לאנמית פריטין 4 וברזל 30 כתוצאה מחוסר ברזל. עברתי בדיקה לפני שבוע וירד הפרניטין ל-3. בדיקת הדם נעשתה מס' ימים לאחר שניגשתי לרופא נשים עקב דימום שהחל לאחר המחזור. בעצם האנמיה היא לא כתוצאה של הדימום כך הסביר הרופא שכן היא סביר להניח החלה קודם. הדימום פסק כבר כמה חודשים אך מאז שהתחיל ועד עכשיו אני חלשה + סחרחורות. יש חשד לפוליפ. רופאת המשפחה טוענת שמחסור מברזל זה לא מתזונה כי אם על רקע גסטרו' ורצתה לשלוח לבדיקה פולשנית וסרבתי ( אגב הכל אצלי תקין מבחינת ההרגשה במערכת העיכול ) או לחלופין טוענת שעליי לחזור שוב לרופא נשים סבורה שזה מאיבוד דם במחזור. רציתי לשאול, מה יעזור רופא הנשים במקרה הנ"ל, אני לא חושבת שיש לי מונרגיה ואיך אפשר לדעת בכלל שיש לי כזה דבר? מה נחשב לדימום כבד ומה לסביר? אצלי מאז ומתמיד היה דימום של שבוע~ דיי מסיבי בימים הראשונים. תודה

25/05/2014 | 22:20 | מאת: אושרית

רציתי רק להוסיף שאני לא אנמית תמיד זו בדיקה שנעשתה בשל הדימום ולאחריה בדיקה נוספת כעבור 3 חודשים לבדיקה חוזרת של מצב האנמיה.

אושרית שלום, אנמיה היא תופעה די שכיחה בנשים וסיבות רבות לה. מקובל לייחס אנמיה בנשים בראש ובראשונה לדימומים ויסתיים עודפים ובהמשך מתייחסים גם לאפשרויות אחרות. אם יש חשד לפוליפ רחמי יש להסירו כדי לשלול אפשרויות אחרות ועל מנת לעמוד על טיבו של הפוליפ. מעבר לכך, רופא/ת המשפחה צריך/ה להתעמק בנושא. רפואה שלמה.

21/05/2014 | 17:12 | מאת: שרון טל

שלום לך, מה הדרכים לטיפול בציסטה ברחם, האם זה מחייב ניתוח? האם יש מקום בו אוכל לשמוע/לקבל מידע נוסף לפני שאני מקבלת החלטה על דרך הטיפול?

לקריאה נוספת והעמקה

שרון טל היקרה, אין מצב של ציסטה ברחם. ציסטה יכולה להיות בצואר הרחם או בשחלות. ברחם יש שרירנים או פוליפים. בידקי שוב והציגי את השאלה שוב.

19/05/2014 | 09:59 | מאת: חנלה

שלום רב: האם הפסקת דימום יכולה לקרות בעקבות שינוי הרגלי אכילה(דיאטה) והאם בכדי להחזיר אותו זה באמת כרוך בעלת המשקל של הגוף? או שזה רגע טראומתי של הגוף לזמן מה,והמחזור יחזור?

לקריאה נוספת והעמקה

חנלה היקרה, דיאטה לבדה לא אמורה לשנות הרגלי דימום אולם ירידה דרסטית במשקל יכולה גם יכולה. אם ירדת במשקל באופן קיצוני (אנורקסיה???) כדאי לעלות קצת חזרה במשקל. אם הירידה במשקל מתונה יותר כנראה שהכל יסתדר בחלוף זמן. אם לא - רצוי לבצע בדיקות הורמונליות. בתאבון.

19/05/2014 | 00:08 | מאת: ליאורה

שלום דר' לקסמן אני בת 42 , סובלת ממיומה מאד גדולה. 2 רופאים המליצו לי לכרות את הרחם , ואני בדילמה. מלבד הנפיחות בבטן, היא אינה "מפריעה" לי. האם אין דרכים נוספות לטפל במיומה מבלי לכרות את הרחם ? תודה

ליאורה היקרה, בודאי שיש אלטרנטיבות. אני מזמין אותך לקרוא את המאמר שכתבתי בעיתון הארץ בכתובת http://www.haaretz.co.il/news/health/new-research/.premium-1.2116696 המאמר ישפוך אור על חלק גדול משאלותייך ויציג את משנתי הסדורה בעניין זה. אשמח להיות לעזר בהמשך אם תמצאי לנכון לעשות זאת. לבריאות.

ליאורה שלום, אני מזמין אותך ליום עיון פתוח בנושא אלטרנטיבות לכריתת רחם שיתקיים בתאריך 27/6 בשעה 09:00 במרכז "איה מדיקל" ברחוב הברזל 10 ברמת החיל ת"א (בניין העוגן - בניין אחד לפני בי"ח אסותא). נשמח לנוכחותך. להתראות.

15/05/2014 | 13:08 | מאת: דנה

שלום ברצוני להגיע אליך לייעוץ ובהמשך במידת הצורך לעבור ניתוח . יש לי רק לאומי זהב . האם זה רלוונטי ? ואם לא מה האופציות ? תודה

שלום דנה, מרכז "איה מדיקל" מוכר על ידי כל חברות הביטוח אולם לא על ידי קופות החולים. אם את מבוטחת בחברת ביטוח תהיה זכאית להחזרים בהתאם לפוליסת הביטוח הן עבור ביקור והן עבור ניתוח. לגבי קופ"ח עלייך לברר מה מגיע לך אם את עוברת ניתוח פרטי באסותא. אשמח לעמוד לשרותך בכל שאלה ועניין. ד"ר דובי לקסמן

15/05/2014 | 11:32 | מאת: מיכל

שלום, בת 46 אני בדיכאון ואין לי כוח לכלום... חזרתי מרופא הנשים שעשתה לי US אבדומינאלי ומסר לי הרחם שלי בגודל שח היריון 30 חודשים עקב מיומה . ברור שאמר לי שהפטרון היחיד הינו הוצאת הרחם . אין לי דימומים , מחזור סדיר . האם אתה חושב, מהניסיון שלך , שבגודל כזה של רחם ניתן עדיין להוציא את המיומות ולהציל את הרחם ? תודה , יום טוב!

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל היקרה, זה לא הזמן ולא המקום לדכאון. במיוחד כשיש אור באופק. כמה לירי... אני מזמין אותך לקרוא את המאמר שכתבתי בעיתון הארץ בכתובת http://www.haaretz.co.il/news/health/new-research/.premium-1.2116696 המאמר ישפוך אור על חלק גדול משאלותייך ויציג את משנתי הסדורה בעניין זה. יש בהחלט אופציות שניתן לשקול כתחליף לכריתת רחם. אשמח להיות בקשר בהמשך אם תמצאי לנכון לעשות זאת. לבריאות.

15/05/2014 | 11:21 | מאת: דנה

שלום, יש לי מיומה מאוד גדולה , ללא דימומים . האם פעילות ספורטיבית (הליכות מהירות , פילטיס ) מומלצת או עדיף להימנע . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

דנה שלום, פעילות גופנית מומלצת תמיד. אין התנגשות עם המיומה. לבריאות.

14/05/2014 | 09:35 | מאת: לורליי

שלום רב , בת 45 , יש לי מיומה בגודל 15 ס"מ ,הרחם נדחק לימין בגלל המיומה. המיומה הובחנה לפני כ- 4.5 שנים , קצב הגדילה כ- 1ס"מ בשנה . אין לי דימומים או תופעות חריגות אחרות למעט בטן נפוחה. חשוב לי מאוד לשמור על הרחם ולכן אני חוששת מאוד מכל התערבות ... בנוסף יש לי בעיה שאין לי רופא קבוע ובבדיקות ה-US פעם נרשם מיומה intramural ופעם subserosal. אנא התייחסותך : 1. באופן כללי מה האפשרויות לטיפול במיומה בגודל 15 ס"מ? האם מומלץ לפני הניתוח להקטין את המיומה ע"' טיפול תרופתי. אני מודעת שיש צורך בבדיקה אך אבקש התייחסות כללית. 2.האם בכלל ניתן לא להתערב כלל ולהמשיך מעקב? 3.אני מעוניינת לבצע MRI כדי לדעת בידיוק כל הפרטים החשובים לבי מיקום , סוג של המיומה וכו', אפילו שאבצע באופן פרטי את הבדיקה . האם הגישה שלי נכונה ? תודה רבה וסליחה על השאלות הרבות .

לקריאה נוספת והעמקה

לורליי היקרה, אני מזמין אותך לקרוא את המאמר שכתבתי בעיתון הארץ בכתובת http://www.haaretz.co.il/news/health/new-research/.premium-1.2116696 המאמר ישפוך אור על חלק גדול משאלותייך ויציג את משנתי הסדורה בעניין זה. אשמח להיות בקשר בהמשך. רפואה שלמה.

17/06/2014 | 19:50 | מאת: ד"ר דב לקסמן

לורליי שלום, אני מזמין אותך ליום עיון פתוח בנושא אלטרנטיבות לכריתת רחם שיתקיים בתאריך 27/6 בשעה 09:00 במרכז "איה מדיקל" ברחוב הברזל 10 ברמת החיל ת"א (בניין העוגן - בניין אחד לפני בי"ח אסותא). נשמח לנוכחותך. אנא אשרי את השתתפותך בטלפון 0775717230. להתראות.

13/05/2014 | 16:21 | מאת: לילך

האם בחורה שלוקחת גלולות יכולה להיכנס להריון אם היא מקיימת יחסים בזמן מחזור?

לילך שלום, בעידנים קודמים היה די בביקור מספר "מלאכים" על מנת להתעבר. טוב, מלאכים יודעים לחולל ניסים. בעידן המודרני - אין שום חשש. לבריאות.

12/05/2014 | 15:35 | מאת: לימור

שלום רב, גיל: 37 מחזורים סדירים כל 28 יום לפני 12 שנים עברתי גרידה ולאחר מכן מעקב שהראה שהכל בסדר. אני כיום נמצאת בטיפולי פוריות כבר מספר חודשים. לפני חודשיים עברתי שאיבה ולאחר יומיים החזרה של שני עוברים שלא צלחה. היום אני במעקב להחזרה של שני בלסטוציסטים (מעקב תרופתי אחד עם אסטרופם 5 כדורים ביום לא הביא תגובה מספקת עובי רירית של 5.7 ונפסק, היום המעקב הוא באופן טבעי). אבל משום מה רירית הרחם לא מספיק עבה כדי שיהיו תנאים טובים להחזרה. העובי שהגעתי אליו לפני טיפולים היה 7מ"מ וכיום אני מגיעה לעובי של כמעט 6מ"מ בטיפול תרופתי. אני מנסה להבין מה גורם לזה ולא ככ מצליחה. אשמח לשמוע את דעתכם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לימור, התעבות לא מספקת של רירית הרחם בעת גירוי הורמונלי יכולה לנבוע מבעייה ראשונית ברירית (כמו הדבקויות לאחר גרידה) או ירידה בכושר התגובתיות של רירית הרחם לגירוי הורמונלי. אני מניח שאת מקבלת גירוי חזק דיו ואין מקום להמשך העלאת המינון. במקרים כמו שלך, אנו ב"איה מדיקל" נוהגים לבצע היסטרוסקופיה (החדרת סיב אופטי לחלל הרחם) והערכה מדויקת יותר של חלל הרחם. אם מזהים בעייה כלשהי, כמובן מטפלים בה. אם לא מזהים בעייה אנו נוהגים לבצע "חריצה" של רירית הרחם - פעולה שיכולה לגרום לשגשוג תגובתי של רירית הרחם. נשמח לעמוד לרשותך בעניין זה כמו בכל עניין אחר. בהצלחה.

09/05/2014 | 17:42 | מאת: אני

שלום, בעקבות ציסטה בשחלה בקוטר 5 ס"מ נשלחת לבדיקת ca-125. תוצאת הבדיקה 8.9. האם תקינה? האם מצריך מעקב? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אני היקרה, התוצאה תקינה. מעקב אף פעם לא מזיק - אחת ל-3-6 חודשים. רפואה שלמה.

09/05/2014 | 00:24 | מאת: נטי

שלום דר בעבר אובחן באופן ודאי שיש לי רחם דו קרני. אני כרגע בהריון בסוף שבוע שישי וקצת בלחץ מכל עניין הרחם הדו-קרני. הרופאה אמרה לי שכנראה בהמשך אצטרך להיות במעקב צמוד כיוון שתתכן לידה מוקדמת והפנתה אותי לכל הבדיקות הרגילות. האם יש משהו שאני יכןלה לעשות כבר מעכשיו כדי למנוע לידה מוקדמת? ללכת למומחה? לבקש לעשות בדיקה ספציפית שתבדוק מה הסיכוי ללידה מוקדמת? להמנע ממאמץ? אני פשוט מפחדת לחכות לרגע שיקרה חס וחלילה משהו ורק אז יתחילו לטפל בי. האם יש גם מקרים של הריונות מוצלחים עם רחם דו-קרני? תודה רבה! נטי

לקריאה נוספת והעמקה

נטי שלום, רחם דו-קרני הוא מבנה חריג של הרחם ובשל כך נושא עימו סיכון מוגבר להפלות טבעיות מוקדמות, לצירים מוקדמים וללידות מוקדמות. משום כך ההמלצה למעקב הריון בסיכון גבוה הוא נכון. עם זאת, יש דוגמאות אין-ספור של נשים עם רחם דו-קרני מוכח שילדו במועד וללא בעיות חריגות. אבל למען הבטחון רצוי לת תשומת לב מיוחדת להריון זה. בהצלחה.

14/05/2014 | 15:34 | מאת: נטלי

תודה רבה!