פורום האשה והרחם

הפורום עוסק בבריאות האישה והרחם; מומחי איה מדיקל ישמחו לענות על כל השאלות הקשורות במחלות גיניקולוגיות הקשורות לרחם, שחלות, חצוצרות, צוואר הרחם, אנדומטריוזיס. תפיסת העבודה של מומחי הפורום היא כי יש לעשות ולמצות כל טיפול אפשרי על מנת לשמור ולשמר את רחם האישה בכל מחיר. האינדיקציות המוחלטות לכריתת רחם הן גידולים סרטניים או טרום סרטניים של המערכת הרבייה, צניחות רחם בדרגת חומרה גבוהה, קרע של הרחם בלידה, דימום בלתי נשלט לאחר לידה והעדר תגובה לטיפולים שמרניים בבעיות שפירות. בעיות או מחלות אחרות ניתנות לטיפול בטכנולוגיות ובאמצעים אחרים. ולכן ראוי שהשיקולים לבחירת הטיפול המיטבי באישה יתחשבו ברצונה של האישה לשמור על רחמה. יש להציג בפני האישה את כל החלופות בהתאם לגילה, הרקע שלה וסגנון החיים שלה. לנשים שצפויות לעבור כריתת רחם, מומלץ לא להיחפז בקבלת החלטה על כריתת רחם, אם לא מדובר באינדיקציה דחופה או גידול סרטני, חלילה. שתפו את הרופא, שאלו שאלות נוקבות ואם אתן לא שקטות, פנו לקבלת חוות דעת שנייה. אל תהססו להתייעץ עם כל מי שיכול לסייע לכם לקבל חוות דעת מושכלת. למעבר לפורום לחצו כאן.
1907 הודעות
1680 תשובות מומחה

מנהלי פורום האשה והרחם

19/02/2015 | 16:17 | מאת: אלונה

שלום אני בת 29 בהיריון חודש שני ויש לי גירוד ואי נוחות ברחם ידוע לי שאסור למרוח כל מיני משחות להרגעה אבל יש לי קרם אלוורה האם אפשרי למרוח אותו ? אשמח לתשובה מהירה

לקריאה נוספת והעמקה

אלונה היקרה, אני מתרשם מיכולתך לזהות גירוד ואי נוחות ברחם, אולם יש לי תחושה שאת נתכוונת דווקא לפות ולנרתיק. יכול להיות שתופתעי אבל ניתן למרוח חיצונית כמעט כל משחה שמקובלת כטיפול בבעייה כאילו אינך בהריון. לשאלתך לגבי משחת אלו-וורה - בודאי ובודאי אפשר. בהצלחה.

16/02/2015 | 19:39 | מאת: פאולינה

שלום, אני יוצאת אנמית בבדיקות דם מפאת פריטיןנמוך= 2.גם שהעלתי אותו ל-8 אחרי 4 חודשים ירד ל-2. נבדקתי אצל רופא נשים ונאמר שהכל בסדר וגם אצל גסטרו עשיתי בדיקות דם וייצא בסדר. רציתי לשאול האם מחסור בפריטין בהתייחס לכך שמאבחן דימומים אזי אם אין לי דימומים בין מחזוריים סימן שהסיבה איננה גניקולוגית? וצריך לחפש כיוון אחר? או שזה לא שולל?

לקריאה נוספת והעמקה

פאולינה היקרה, נכון הוא שאם אין דימומים חזקים בוסת או דימומים בין-ויסתיים - לא סביר שהאנמיה נגרמת מסיבה גינקולוגית. אולם... הרפואה היא תחום שבו לא הכל שחור-לבן ובמסגרת בירור אנמיה מומלץ ורצוי לבצע גם בדיקה גינקולוגית כולל אולטראסאונד כדי לשלול בעיה מכיוון זה. אני מצטרף להמלצה. רפואה שלמה.

26/02/2015 | 21:49 | מאת: פאולינה

הי, איך אדע אם יש לי דימום רב בווסת? זה קשה לכימות. ביום הראשון יש לי הרבה דם וביומיים שלאחר מכן לא הרבה. לא יוצא לי להחליף מעבר ל-4 תחבושות ביום נראה לי. קשה לי לעקוב אחרי זה... מה אמורים לראות באולטרסאונד מבחינת דימום? ושואלת שוב, סתם אולי מהידע שלך, למרות שזה לא מדד מהימן בהכרח אך האם פריטין שעלה ל-8 וירד תוך 4 חודשים ל-2 זה סימן לדימום מאיזור כלשהו? או בעיית ספיגה/ תזונה...

10/02/2015 | 10:23 | מאת: שרון

היי, מזה כשלושה חודשים שאני ללא גלולןת מנסה להרות, המחזורים האחרונים שלי נארכו בערך כל 35 ימים. אני אמורה לקבל מחזור בעוד כשבוע אבל להפתעתי לפני יומיים החלו לי מעט כתמים חומים עם הרבה הפרשות למשך יום וחצי(שישי שבת) ומאז ועד אתמול-זאת אומרת 3 ימים שחוויתי כאבים באזור הרחם בדגש על צד שמאל, כאבים שדומים לכאבי מחזור רק קצת יותר כואב. האם זהו מחזור בעצם? האם המחזור יגיע בכלל בעוד שבוע כמתוכנן למרות הכאבים הללו? אני לא מבינה כל כך מה עליי לעשות מקווה שזה לא מראה על בעיה כלשהי כי אני ממש רוצה להכנס להריון .... תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרון, גוף האשה "מתוכנת" למחזורים של 25-30 ימים בדר"כ. איחורים מלמדים על באג מסוים (אצלך זה כל 35 ימים). את מכירה את הוסתות שלך ורק את יכולה לדעת האם הדימום בנוכחי תואם-וסת או לא. לי נראה שלא. בכל מקרה של דימום חריג אצל אשה המנסה להרות יש לבצע בדיקה לוידוא/שלילת הריון. אני ממליץ לך להוועץ ברופאך. לבריאות

07/02/2015 | 18:41 | מאת: יעל

שבוע טוב, אני לא יודעת אם אני בפורום הנכון אבל יש לי לחץ באזור הבטן התחתונה מתחת לטבור זה כאילו הרחם מלאה במים כמו בלון שעומד להתפוצץ אולי זה לא הרחם אבל זו ההרגשה. כשאני לוחצת על האזור אז לא נעים לי כואב חלש בגלל הלחץ שאני מפעילה. אני כבר אחרי מחזור חודשי שהסתיים לפני מספר ימים. כמו כן היה לי החודש לפני המחזור כאב גב תחתון שכעת עבר לו וכאבים במותניים מקדימה. האם עליי לגשת לרופא נשים או שזו בעיה אחרת? מה זה יכול להיות? זה מפריע לי גם מתוך שינה וזה כבר היום הרביעי. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

יעל שלום, כתשובה על שאלתך נכתבו תילי-תילים של ספרים. הדרך הנכונה לברר/לטפל בתלונתך היא להגיע לרופא/ת משפחה ולאחר בדיקה להשלח לבדיקת רופאים מומחים (נשים, גסטרו, אורולוג) בהתאם לממצאים. אני מניח שיבוצעו גם בדיקות דם, שתן והדמיה (רנטגן, אולטראסאונד וכדומה...). רופא המשפחה יהיה המרכז של כל התשובות עד שתמצא הסיבה לתלונות. רפואה שלמה.

06/02/2015 | 22:57 | מאת: אורחת

שלום ד"ר, האם שרירן או פוליפ גורמים לתחושת לחץ באזור הרחם כמו כאבי מחזור? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לאורחת, לגבי פוליפ התשובה היא כמעט בודאות לא. לגבי שרירן התשובה היא כמעט בודאות כן. הדבר תלוי כמובן בגודלו ובמיקומו של השרירן. לבריאות.

08/02/2015 | 23:38 | מאת: אורחת

האם בא.ס ניתן להבדיל בין פוליפ גבעולי לשרירן גבעולי לתוך חלל הרחם?

04/02/2015 | 09:32 | מאת: שני המודאגת

שלום, אני בת 46 וחצי, ללא ילדים, בדיקה דופלר אגן לפני חצי שנה מראה: רחם גדול מאוד באורך כ 15 ס"מ, גוף הרחם אינו גדול אך מודגמות 3 מיומות עיקריות סב סרוזיות בגודל 78X81ממ,48X42ממ, 45X42ממ, רירית הרחם סדירה. בדיקת דופלר אגן היום מראה: גוף הרחם אינו מוגדל אך צמודות אליו מספר מיומות סב סרוזיות שהגדולות שבהן 93X85X113ממ, 43ממ ועוד, גודל גוף הרחם עצמו 67X35ממ, רירית 4.8ממ. שאלה בבקשה: האם המיומות גדלו מהר? גדלו משמעותית? יש חשד לממאירות? אני לא רוצה בניתוח איזה פיתרון יש כדי לעצור את גדילת המיומות? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שני, קצב הצמיחה של השרירן הגדול הוא מהיר. עם זאת, לעיתים 2 שרירנים צמודים מאד זה לזה ובאולטראסאונד נראים כשרירן אחד שנראה לכאורה שגדל. אם שרירן גדל במהירות החשש לממאירות (שבדר"כ קלוש מאד) הוא משמעותי יותר. כמובן שאם יש חשש כזה אין כל מנוס מפתרון ניתוחי. לשאלתך לגבי פתרון לא ניתוחי - ובכן יש אופציות כאלה כמו מתן טיפול אנטי-הורמונלי שמדכא את ההשפעה המשגשגת של הורמון האסטרוגן או טיפול באמבוליזציה (צינתור כלי הדם המזינים את השרירנים וחסימתם באמצעות מרכיב סינטטי). טיפולים אלה לא מסלקים את השרירן אלא רק מקטינים אותו ומונעים המשך גדילתו במקרה הטוב. אני מוכן להסתכן בהערכה שלא ניתן יהיה להמנע מניתוח מאחר שלא מדובר רק בנוכחות בהשרירנים אלא השפעתם על תפקודך קרי, לחץ על שלפוחית השתן, לחץ על אברים סמוכים, דימומים חריגים ואפשרות של הריון עתידי (כפי שניתן להבין בין השורות). אם תהיי מעונינת בהרחבת הדיון נשמח להפגש איתך במרפאת "איה מדיקל" 0775717220. רפואה שלמה.

03/02/2015 | 20:40 | מאת: יעל

שלום רב, האם מחזור חודשי יכול להפוך מ-5-6 ימים של דימום סביר ומלא. ל-3 ימים של דימום ונפסק לגמרי ביום השלישי אבל הדימום מאוד חזק ( מצריך החלפה מרובה של תחבושות)? מלאו לי החודש 40, אבל מאז נעוריי היה דימום 5 ימים ודימום לא חזק כמו עכשיו..אני שמתי לב לזה שתופעה חוזרת על עצמה בזמן האחרון כמו כן המחזור מזייף לא תמיד 28 יום כמו שהיה לפעמים כל 24 יום. כך למשל קיבלתי מחזור ב-5 לינואר וגם ב-28 לינואר. האם זה תקין? אני לא נוטלת שום תרופה ובריאה ומשקלי תקין. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל, שינוי מהסוג שאת מתארת הוא אפשרי ועשוי להיות שלב תקין במהלך חייך. עם זאת, חשוב לפני קבלת "גורל" זה לשלול בעייה כלשהי דבר שקל להשיגו באמצעות בדיקה אצל רופא נשים + בדיקות מעבדה + בדיקת אולטראסאונד. רפואה שלמה.

26/01/2015 | 22:54 | מאת: טאטי

שלום רב, אמי אובחנה עם סרטן רירית הרחם שלב 3 עם שתי נגיעות בבלוטה אחת של הלימפה הוציאו לה את הרחם בניתוח והמליצו על טיפולי מנע של כימותרפיה והקרנות שאלתי: היא מדממת כבר 4 וחצי שנים ורק עכשיו אובחנה - האם זה משפיע על דרגת אלימות הסרטן? מהם בדיוק טיפולי מנע? אמרו לה שהיא נקייה באגן ובשאר האיברים אך לא לוקחים סיכון ומתעקשים על הטיפולים האגרסיביים מהם סיכויי ההחלמה במצב כזה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טאטי, כל גידול סרטני עם עדות להתפשטות לבלוטות לימפה נחשב למחלה שהתפשטה מעבר למוקד הראשי (רחם במקרה זה). סילוק המוקד הראשי הוא חשוב מאד וזה כבר נעשה. כדי לוודא שאותם מוקדים פוטנציאליים שהתפשטו לא ממשיכים לסכן את בריאות וחיי המטופלת ממליצים על טיפול מנע (כדברייך). בדר"כ קיימים פרוטוקולים סדורים לכל מחלה ודרגת ההתפשטות שלה. בשר"כ מדובר על כימותרפיה או הקרנות או שילוב שלהם. סיכויי ההחלמה תלויים בשלב המחלהץ ברור שככל שהמחלה מתקדמת יותר סיכויי ההחלמה פוחתים והולכים. עם זאת גם בשלבים המתקדמים יש סטטיסטיקה של החלמה. מקווה שעניתי על השאלות. רפואה שלמה.

21/01/2015 | 23:09 | מאת: מיה

שלום. אני בת 31. לפני שנתיים ילדתי בניתוח קיסרי. אני מזה כחודש עם כאב בטן תחתונה הכוונה לכאב באיזור מתחת לבטן. הכאב פעם מימין ופעם משמאל לפעמים כמו דקירות ולפעמים חד. ולפעמים כאב במרכז האחזור מתחת לבטן. לפעמים כאבים באיזור בזמן תזוזה. ללא בעיות במתן שתן ללא הפרשות או דימום. אך זכור שלפני כחודשיים הייתה פטרייה והגינקולוגיה טיפלה בבעיה על ידי נרות. היום שלחתי תרבית שתן עדיין אין תשובה. והייתי אצל גינקולוגית ללא בעיה ואני שוקלת להיבדק מחר אצל רופא נשים פרטי. בדיקת צוואר הרחם תקינה . אני מאוווווד מודאגת והאופי שלי חרדתי מאוד. כל דבר מכניס אותי לפוביות. אני מבקשת תשובה מרגיעה ומכוונת והאם יש ממה לדאוג. חשוב לציין שהכאב לא כזה חמור ולפעמים אני מרגישה גם כאב בטן קל. אודה לתשובה מרגיעה ולא מלחיצה.

לקריאה נוספת והעמקה

מיה שלום, אין דבר שמרגיע יותר מבדיקה של רופא. יעוץ אינטרנטי בקשר לבעיות "דחופות" אינו נכון ומחטיא את המטרה. אני מבין שהיום תבקרי רופא ואני בטוח שהוא יוכל לענות על שאלותייך באופן אחראי יותר ויציע בירור/טיפול תואם. לבריאות.

21/01/2015 | 09:48 | מאת: דינה

אני קצת לחוצה בנוגע למשהו. הבנתי שאם לוקחים גלולות אז המחזור מגיע בלי ביצית. יכול לקרות מצב שפיספסתי גלולה 1 ואני ובן זוגי שכבנו ואחרי שסיימתי את הגלולות יצא דימום של מחזור. אבל מחזןר עם רייר( סליחה על התיאור). אני 3 יום אחרי המחזור ועדיין יש לי כאבי מחזור.. אין מצב בטעות שנכנסתי להריון בטעות ואני לא יודעת מזה נכון?..

לקריאה נוספת והעמקה

דינה שלום, הסיכוי להרות מדילוג על גלולה יחידה הוא נמוך מאד. עם זאת, הדרך היחידה לשלול הריון הוא לבצע בדיקת הריון. זה פשוט וזול. בהצלחה.

20/01/2015 | 16:37 | מאת: ש

שלום, האם נהוג לבקש מרופא מנתח "הנחה" בניתוח גינקולוגי פרטי? אין ברשותי ביטוח בריאות פרטי ואילו שאלות עליי לברר עימו לפני הניתוח?

שלום ש.... הנחה תמיד כדאי לבקש. לרופאים יש בדר"כ תעריף קבוע לניתוחים אבל...מה יכול להזיק לשאול? החשוב ביותר - נסיונו של הרופא. אצלנו ב"איה מדיקל" אנחנו תמיד מוסיפים את הנתונים האלה ומעמידים לרשות המנותחת את המנתח המנוסה ביותר בהתאם לבעיה ממנה היא סובלת. פרטים חשובים נוספים: אלטרנטיבות לניתוח, יתרונותיהם וחסרונותיהם משך הניתוח משך האשפוז תקופת ההתאוששות ההשפעות העתידיות של הניתוח בהצלחה.

20/01/2015 | 12:29 | מאת: חלי

שלום בת 40 בעקבות בלאגן במחזור ודימומים נשלחתי לבצע אולסטרסונד ונגלי והתוצאות אודה אם זה תקין? ואיזה עוד בדיקות עליי לבצע? ביצעתי פאפ וביוסופיה יגיע עוד שבוע. להלן הבדיקה שביצעתי רחם אורך 71 עובי57 רוחב 66 מרקם בלתי הומונגני עובי רירית 13 מ"מ הערות:רחם קדמי בצוואר רחם ניצפו ממצאים ציסטים צלולים שחלות ימנית אורך 27מ"מ רוחב 16 מ"מ ללא ממצא חריג שמאלית אורך 29מ"מ רוחב 19 מ"מ ללא ממצא חריג דוגלס אין נוזל חופשי בדוגלס תודה

לקריאה נוספת והעמקה

חלי שלום, "בלאגן" לא אומר לי דבר על מצבך. תוצאות האולטראסאונד אינן מלמדות דבר על סיבות הדמם. מומלץ להשלים בבדיקות הורמונליות ודגימת רירית הרחם. רפואה שלמה.

18/01/2015 | 05:02 | מאת: נעמה

סיימתי מחזור החודש וקיבלתי כאבי בטן תחתונה כאילו עומד להתחיל לי שוב המחזור. זה תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

נעמה החביבה, כל מה שאענה יחטיא את המטרה - אין כל דרך לענות על שאלה כזאת. אין זה סביר שתקבלי עוד מחזור. הדבר הנכון הוא להבדק אצל רופא מטפל במידה שהמצב נמשך. תרגישי טוב.

17/01/2015 | 15:41 | מאת: שני

שלום, אני בת 46, לא רוצה לעשות ניתוח, אני במעקב, בדיקת דופלר אגן שעשיתי מראה: רחם שרירני, רקמת רחם גדול מאוד באורך כ 15 ס"מ, גוף הרחם אינו גדול אך מודגמות 3 מיומות עיקריות סב סרוזיות בגודל 78x81 ממ, 48x42 ממ,45x42 ממ, רירית הרחם סדירה, שאלה: האם המיומות יכולות לפגוע, ללחוץ, לגרום נזק לאיברים פנימיים בגוף שנמצאים לידם או לא לידם? אם כן איזה נזק ולאיזה איברים? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שני שלום, שאלותייך לא מזמינות תגובה, הן מזמינות הרצאה. כללית אומר שרחם גדול יכול ללחוץ על שלפוחית השתן ולערער את השליטה בהטלת השתן, או ללחוץ על צינורות השתן ולחסות את זרימת השתן (חד- או דו-צדדית), ללחוץ על המעי ולגרום להפרעות היציאות. ב"איה מדיקל" אנחנו מקדשים את שלמות הרחם ומעודדים את שימורו. עם זאת ניתן בהחלט לשקול הסרת השרירנים לשם הקלת התסמינים. להבהרה הינך מוזמנת לצפות בסרטון https://www.youtube.com/watch?v=Gt8lpfj7SC8 ליעוץ נרחב יותר - 0775717220/230. רפואה שלמה.

17/01/2015 | 10:51 | מאת: שירה

שלום אני חודש לאחר כריתת רחם ומאז פעם שניה יש לי פטריה בנרתיק מטופלת במשחות, נרות כדורים לא עוזר מתגרדת ללא הפסקה. גיליתי שיש לי עדיין תפרים בנרתיק, חלק מהתפרים הרופא הוציא כי הפריעו לי, האם זה יכול לגרום לפטריה.

לקריאה נוספת והעמקה

שירה שלום, לפי תיאורך אני מניח שעברת כריתת רחם נרתיקית. הסיבה לדלקת נרתיקית (פטריה את אומרת - לפי מה?)יכולה להגרם הן כתוצאה מהסטרס הניתוחי וקיפוח מערכת החיסון והן בשל נטילת אנטיביוטיקה שמפרה את האיזון בין החיידקים והפטריות החיים בשכנות נפלאה באופן נורמלי. עניין של זמן וזה יסתדר. בינתיים אני ממליץ על נטילת תרבית נרתיקית ומשטח נרתיקי לזיהוי מדויק יותר של מחולל המהומה... רופאה שלמה.

12/01/2015 | 12:19 | מאת: מירי

אולטרא סאונד ווגינלי ללא ממצא חריג אבל תוצאה של הבדיקת הסימנים 45 מאוד נלחצתי מה צריך לבדוק בנוסף? האם זה סרטן שחלות בוודאות?

לקריאה נוספת והעמקה

מירי שלום, חלילה וחס וחלילה! CA125 עלול לחרוג מגבולות התקין בשל מגוון סיבות חוץ מסרטן השחלות כגון - שרירן רחמי, אנדומטריוזיס, הדבקויות תוך בטניות, בעיות כבד ועוד. כמובן שזה אינו שולל אפשרות של סרטן שחלות אולם בהעדר תסמינים אחרים אין אפשרות לאבחן בדייקנות. מעקב צמוד הוא ההצעה הטובה ביותר שאני יכול לבציע כרגע. רפואה שלמה.

02/01/2015 | 23:29 | מאת: אושרית

שלום, בדיוק לפני שנה היה לי דימום בין וסתי סמיך ורב למשך חודש וחצי ונמצא לכאורה חשד לפוליפ .עשיתי בדיקת א.ס 3 פעמים אצל רופא . הדימום הפסיק ומאז הכל בסדר. לפני כחודשיים עברתי שוב בדיקה הפעם אצל טכנאי א.ס והסיבה לבדוק אנמיה רופאת המשפחה רצתה. לא נמצא דבר. שאלתי את הרופא שנתן את ההפניה ( הפעם זה רופא נשים אחר ) אם לא ראו פוליפ? ואמר שטכנאי לא ציין זאת. השאלה האם עליו היה לציין בבדיקה שיחפש פוליפ? כששאלתי אם לבצע את הבדיקה שוב הוא אמר שלאראו דבר ורק לחזור אם יהיו בעיות. הייתי עושה שוב א.ס אבל ההפניה נעלמה לי. אז מה כדאי לעשות? האם זה אומר שזה לא היה בכלל פוליפ? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אושרית שלום, אני אישית לא אוהב "התברברויות" שאינן נותנות מענה ברור לאורך זמן. אם לא נמצאת סיבה סבירה לה ניתן לייחס דימום אבנורמלי אני ממליץ על ביצוע היסטרוסקופיה אבחנתית - בדיקה קצרה במהלכה מוחדר סיב אופטי לרחם על מנת לאפשר צפייה ישירה של חלל הרחם. רפואה שלמה.

25/12/2014 | 14:27 | מאת: מיה

שלום רב, רופא גינקולוג, היפנה אותי לשלוש בדיקות אבחנתיות להמצאות מיומה ברחם ומיקומה: צילום רחם, אולטרא סאונד תלת מיימדי והיסטרוסקופיה אבחנתית. האם יש מניעה לבצע את שלושת הבדיקות בסמיכות משמעותית האחת לשניה? (יום אחרי יום)? תודה רבה. אני מודעת לקושי הנפשי ולסטרס העלול להיווצר אך אני מכוונת לבעיה גופנית-בריאותית. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

מיה שלום, אין כל בעייה רפואית בהצמדת הבדיקות. בהצלחה.

29/12/2014 | 20:14 | מאת: מיה

הגעתי לביצוע צילום הרחם בעקבות מיומה. הרופא שערך את הבדיקה לא ציין בפיענוח דבר על המצאות המיומה. גם בהפנייה של הרופא שלי לצילום לא נכתב כי יש מיומה אלא ההפנייה היא הפניה ללא כל "תלונה". האם תקין שלא התקיימה התייחסות למיומה? האם תפקידו של צילום הרחם לספק בכלל מידע לגבי המיומה או רק לגבי החצוצרות ותקינותן? ושאלה נוספת: בפיענוח הצילום כתב הרופא: "רחם סקולרי. נדרשה כמות של 30 סמ"ק לעומת 10 סמ"ק בדרך כלל." אשמח לפרשנות. תודה רבה לך.

22/12/2014 | 20:38 | מאת: חגית

אני וחבר שלי קיימנו יחסים עם בגדים. מאחר לי המחזור האם אני בהריון?

חגית שלום, זוהי שאלה מהסוג שקשה לענות עליו ברצינות (-: אני מניח שהבגדים זה בגלל החורף הסוער... אני מציע שפשוט תבצעי בדיקת הריון בשתן (קונים בבית מרקחת - תתלבשי היטב). בהצלחה.

22/12/2014 | 20:17 | מאת: ח

שלום האם יש קשר בין פוליפ קטן מאד ברחם לבין פצעים בפנים תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם אינך שורטת את עצמך בפנים בגלל הפוליפ (יש עדות בהם עושים כך...) - אין שום קשר. לבריאות.

22/12/2014 | 13:50 | מאת: אלמנית סקרנית

אני כעשרה ימים מהביוץ. שתי בדיקות ביתיות הניבו תוצאת פס חלש חיובי כעבור כ 10-12 ד. כתוב בעלון ההסבר שתוצאה אשר מתקבלת מעבר לעשר ד אין להתייחס... האם אני בהריון?

שלום לך, אני מקווה שהתכוונת לאלמונית ולא אלמנית... התוצאה אינה מספקת. אני מציע לחזור על הבדיקה כעבור שבוע. בהצלחה.

27/03/2015 | 12:24 | מאת: רונית

לאחר כריתת רחם לפרוסקופית(ארבעה ימים).היום יש מתחת לתבור שטפי דם כחולים ואדומים תת עוריים.בשטח גדול.האם לפנות למיון או שיתכן שאחרי לפרוסקופיה כריתת רחם יש שטפי דם תת עוריים? חוי(מהטבור לכיוון הווגינה)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חוי, שטפי דם סביב לטבור ייתכנו לאחר לפרוסקופיה. צריך לוודא שאינם מתפשטים. רפואה שלמה.

18/12/2014 | 19:23 | מאת: חגית

שלום. בתאריך18.11נעברתי הפלה טבעית בבית. בתאריך 14.12 קיבלתי מחזור. מתי אמור להיות הביוץ? לרוב המחזור שלי כל 28 יום אך אני חוששת כי ההפלה שיבשה זאת.

חגית שלום, סביר להניח כי דבר לא ישתבש באופן משמעותי. אם אכן כך הוא הדבר - הביוץ שלך צפוי להתרחש כשבועיים לאחר תחילת הוסת. לבריאות.

18/12/2014 | 11:37 | מאת: מיה

שלום רב, הפנו אותי לביצוע היסטרוסקופיה אבחנתית בעקבות המצאות מיומה הדוחקת את חלל הרחם. האם הסיבה היחידה לביצוע הבדיקה עד יום הביוץ היא שמא ישתרש הריון שיפגע ויפול בעקבות ביצוע הבדיקה? או שיש סיבות נוספות למועד הבדיקה המוגבל הנ"ל? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

מיה שלום, יש מספר טעמים לתזמון הבדיקה: 1. מה שכתבת 2. רירית הרחם יחסית דקה ולא מסווה את מידת התבלטות השרירן לחלל הרחם. 3. אם הכל תקין ניתן עדיין לנסות להרות בחודש בו מבוצעת הבדיקה (אין כל מניעה). מקווה שעזרתי.

17/12/2014 | 11:47 | מאת: שלום

שלום.. המחזור שלי מאז ומתמיד סדיר.. כל 28 יום אני מקבלת וכן שהייתי עם גלולות בהפסקת חפיסה ביום קבוע ובשעה קבועה. עכשיו החודש הזה הייתי אמורה לקבל אתמול ובנתיים כלום. יש אומנם איחור של יום וזה לא אומר כלום אבל עדיין מוזר לי כי כל החיים הוא סדיר. יש לי כאבים חלשים בבטן תחתונה לא כמו שיש לי כל מחזור אבל עדיין כאבים דומים. לחכות עוד יום יומיים ולעשות בדיקת הריון?! אני ממש בלחץ כי זה מוזר ממש האיחור הזה תודההה

שלום שלום, אם בינתיים הגיעה הוסת - יש לך תשובה. אם לא הגיעה - הדבר החשוב הוא לוודא/לשלול הריון באמצעות בדיקה ביתית (שתן) או מעבדתית (דם). בהצלחה בכל מקרה.

16/12/2014 | 22:36 | מאת: מירב

עברתי הפלה טבעית בבית בשבוע 9. אולטרסאונד הראה כי הרחם נקי משאריות ורירית הרחם בעובי 6 ממ. לאחר 3 שבועות החל דימום ממש חלש יותר בכיוון הפרשות מספר ימים שעדיין לא התפתח למחזור. האם בעייתי? האם הרירית דקה מידי וגורמת לדימום כה חלש?

מירב שלום, חודש לאחר ארוע "הריוני" מכל סוג שהוא יכול להתבטא במאפייני דימום שונים ומוזרים. חשוב לעקוב אחרי העניין גם ב-1-2 הוסתות הבאות. אם מיעוט הדם יימשך - יש חשש לקיום הדבקויות. לבריאות.

15/12/2014 | 22:33 | מאת: נועה

בהמשך לשאלתי הקודמת.1. איך ניתן לדעת אם לתינוק/ ילד יש/ היה cmv והוא מדבק? 2.האם זה משהו רדום אצלם ומדבק או מחלה מדבקת רק כשפעילה?

לקריאה נוספת והעמקה

הי, על הרוב עניתי כבר בתשובה הקודמת. בדיקת נוגדנים בדם יכולה לאבחן באם יש מחלה פעילה או שהייתה חשיפה בעבר. לבריאות.

14/12/2014 | 19:40 | מאת: אני:)

בתאריך ה 10/11 עברתי גרידה. (שאיבה) בסוף חודש שני. תוך כמה זמן בערך אננ אמורה לקבל מחזור? סליחה על התיאור אבל יש לי הפרשות לבנות סמיכות… לפני שבוע הייה לי כאבי מחזור לאיזה שבוע ואז עבר לי.. וכלום… האם אפשר להיקלט להריון אחרי גריגה כ 3 שבועות אחרי מגע מיני? גם אם הוא סיים בחוץ?

לקריאה נוספת והעמקה

אני:) שלום, שלשה שבועות לאחר סיום הריון אפשרי להרות. להשאר בחוץ עדיף על לסיים בחוץ...עלול להיות הריון. בכל מקרה אם טרם קיבלת וסת עד עכשיו כדאי לבצע בדיקת הריון. בהצלחה.

13/12/2014 | 22:23 | מאת: adi

האם cmv מצוי אצל כל הילדים?? נניח ולאחיין שלי יש cmv ואני נמצאת בקרבתו הרבה הוא מתעטש ומשתעל בקרבתי. מה סיכויי ההדבקה? מנסה להכנס להריון ואני שלילית לוירוס בבדיקות דם שבוצעו לאחרונה.

לקריאה נוספת והעמקה

נועה שלום, אף אחד לא נולד עם CMV אלא אם האם חולה ומדביקה את הילוד. CMV אינה מחלה "מתמשכת" או כרונית - נדבקים בה כמו מכל וירוס אחר (בעיקר שאיפה דרך דרכי הנשימה). אם לאחיינך יש CMV, שהייה בקרבתו בהחלט עלולה להדביק אותך. אם נוגדנייך שליליים - מעולם לא נחשפת לוירוס. לבריאות.

11/12/2014 | 16:11 | מאת: חגית

אני התחלתי ליטול כדורי פרימולוט נור לפני כשבועיים (מיד לאחר הביוץ) במטרה לדחות את המחזור שאמור להגיע ממש היום או מחר מכיון שאני אמורה לטוס בקרוב ולא רוצה לקבל בדיוק בטיסה.. היום עשיתי בדיקת דם לוודא שאין הריון ואכן אין הריון. עשיתי גם בדיקה של שאר ההורמונים (אני מטופלת פוריות אז יש לי כבר הפניות מוכנות) ויצאו לי תוצאות ממש ממש מוזרות!! האסטרדיול יצא <70 (כלומר ממש נמוך) והפרוגסטרון יצא 1.42 שזה ממש הפתיע אותי!! הבנתי שהפירמולוט נור מכיל פרוגסטרון וכך בעצם הוא מונע את קבלת המחזור, אז איך יכול להיות שהתוצאה יצאה כ"כ נמוכה אחרי שאני לוקחת שבועיים כבר 2 כדורים כל ערב?? יש לציין שבד"כ תוצאות הפרוגסטרון שלי אחרי ביוץ הם ממש טובות וגבוהות (בסביבות 40-50) לפי הבנתי עם ערכים כאלה של פרוגסטרון זה אומר שהרירית התפרקה כבר ובעצם אני אמורה לקבל מחזור. בינתיים ממש לא מרגיש לי ככה ואין סימנים. יכול להיות שטעו במעבדה של הבדיקות??? אני לא מצליחה לחשוב על שום הסבר הגיוני חוץ מזה.. אשמח לקבל ייעוץ

חגית שלום, עשית משהו (לקחת פרימולוט-נור), ביצעת בדיקות כדי לגלות משהו (הריון), בדקת משהו "על הדרך" שלא היה צריך להבדק (הורמונים כי יש לך הפנייה) כי נטלת פרימולוט-נור, את מניחה הנחות "מדעיות" על רמת התוצאות ורמת דיוק המעבדה...וטוענת שאין הסבר הגיוני. ובכן, אין הסברים הגיוניים לצעדים לא הגיוניים. הדבר החשוב היחיד כרגע הוא שהפרימולוט-נור ידחה את הוסת כמו שאת מעונינת. כל היתר - כשתחזרי לאורח חיים רגיל. נסיעה טובה.

09/12/2014 | 22:45 | מאת: סוסו

שלום אני עשיתי דיאטה של הרמון ההריון וקיבלתי מחזור עם דימום מסיבי ליומיים אחר כך הפסיק הדימום ושוב חזר ואני סובלת מהדימום רוצה להתייעץ איך להפסיק הדימום לפני שמגיעה לרופא נשים. אשמח אם תחזרו לי בתשובה . תודה מראש

08/12/2014 | 21:37 | מאת: ש

שלום, לאחר ייעוץ אצל מומחה הומלץ על ניתוח לכריתת שרירנים בפתיחת בטן. הממצאים: 1- 38*39 מ"מ בקיר קדמי. 2- 63*60 מ"מ בקיר אחורי. 3- 44*43 מ"מ בקיר קדמי. מס' שרירנים אינטראמורליים ברחם הדוחקים את הרירית. האם לאור הנ"ל תישקל עבורי פרוצדורה רפואית/ ניתוחית חלופית? כגון: לפרוסקופיה/ אולטרסאונד ממוקד?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ל"ש", נסיוני בניתוחי שרירנים הוא עשיר מאד ועם זאת אני מתקשה לענות על שאלתך בפסקנות מאחר שראשית חשוב לענות על השאלה האם יש בכלל צורך בהסרת השרירנים? מה התסמינים? מה הסיבה לניתוח? אני רק יכול לומר כמעט בודאות כי ההחלטה לבצע את הניתוח בגישה הפתוחה נכונה יותר מהגישה הלפרוסקופית ובודאי נכונה יותר מגישת האולטראסאונד הממוקד. רפואה שלמה.

16/12/2014 | 16:45 | מאת: ש

תודה על תשובתך.אני מנסה להרות מזה 9 חודשים,ללא הצלחה.הספקתי להיות אצל רופא נוסף שמתמחה בין היתר בשרירנים,לאחר בדיקה נאמר שהרחם מוגדלת זהה בגודל ל4 חודשים של הריון,כעת אומלץ על לפרוסקופיה לכריתת השרירנים.וכאשר שאלתי על ניתוח רובוטי לכריתת שרירנים אמר שאין הבדל בין שתי הגישות בידיו של מנתח מיומן.כעת אני חלוקה בדעתי כיצד עליי לפעול,באיזה גישה ניתוחית עליי לבחור מאחר ובייעוץ אצל מומחה אחד אומלץ על ניתוח בטן פתוח וכעת אומלץ על ניתוח לפרוסקופיה לכריתת השרירנים שככל הנראה מונעים השתרשות

שלום רב, שיטת הסרת השרירנים באמת אינה כה חשובה. העניין הוא שיש לך מספר שרירנים וזה סיפור יותר מסובך להסירם בלפרוסקופיה. לגבי רובוטיקה - אין שום הצדקה לשימוש ברובוט לצורך הסרת שרירים. ניתן כמובן להשתמש ברובוט אם יש מי שמממן את התהליך היקר מאד הזה. נכון להיום משתמשים ברובוטיקה במחלות אונקולוגיות. בהצלחה.

07/12/2014 | 16:28 | מאת: נורית

שלום , אם הקדים לי המחזור החודשי בעשרה ימים מה זה יכול להיות ?

נורית שלום, התשובה לשאלתך תלויה בגילך, בסוג אמצעי המניעה בהם את משתמשת או השתמשת לאחרונה, באם דילגת על גלולה/ות, באם הדימום הופיע לאחר קיום יחסים, האם נבדקת אצל רופא ואיזה בדיקות ביצעת ועוד. ללא מידע זה אין לי אפשרות לדעת במה מדובר. רפואה שלמה

06/12/2014 | 18:14 | מאת: מירב

עברתי הפלה טבעית בבית בשבוע 8. ההפלה לא לוותה בדימום מאסיבי. היה דימום קל יומיים לפני ההפלה ולאחר ההפלה עוד יום דימום. סהכ דיממתי פחות מאשר במחזור רגיל. אולטרסאונד אישר כי הרחם נקי. האם מצב כזה יכול לגרום להדבקויות או זיהום?

שלום מירב, בתיאור שלך אין דבר המלמד על זיהום או הדבקויות. רפואה שלמה.

06/12/2014 | 13:49 | מאת: עדי

לפני שבועיים וחצי עברתי הפלה טבעית בבית( שבוע 9 הריון שלא התפתח) מספר ימים לאחר ההפלה האולטרסאונד הראה כי הרחם ריק משאריות והרירית נוצרת מחדש. לפי הרופא מרגע ההפלה אמורה לקבל מחזור תוך.4-6 שבועות. עברו שבועיים מאז האולטרסאונד והיום לפתע החל דימום.( שבועיים מוקדם מהצפוי). מה יכולה חהיות הסיבה והאם דורש בדיקה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עדי שלום, יש שתי אפשרויות למצב: 1. הערכת מועד הופעת הוסת על ידי הרופא היתה שגויה. הורמון ההריון "מפגר" בירידתו לאחר ההפלה הטבעית. וייתכן שהדימום הוא עדות לכך שרמתו התאפסה. 2. שבניגוד לנאמר באולטראסאונד - לא כל רקמת ההריון התפנתה מהרחם. שתי האפשרויות ניתנות לשלילה באמצעות בדיקת רמת הורמון ההריון (ביתא) ובדיקת אולטראסאונד חוזרת. רפואה שלמה.

01/12/2014 | 17:23 | מאת: יפה

שלום, קיבלתי מחזור ב13 לנובמבר וסיימתי ב19, ב21 ו22 קיימתי יחסי מין לא מוגנים. אתמול התחילו לי הפרשות חומות ריריות וכאבי בטן תחתונה השאלה היא אם אני בביוץ או מה זה יכול להיות זה נורמלי שדבר כזה קורה בביוץ?? תודה רבה

שלום יפה, אין לי שום דרך לומר לענות על שאלתך ללא בדיקות דם או אולטוראסאונד. מבחינת התזמון הארוע קרוב מדי לוסת מכדי להיות ביוץ אולם כבר ראינו מהכל... בדיקה אצל רופא/ת נשים היא הצעד הנכון. לבריאות.

01/12/2014 | 01:08 | מאת: דנה

שלום רב, שבוע 27 3 עם תאומים לא זהים. במהלך הבדיקות השגרתיות, הלכתי היום למדוד את צוואר הרחם (בודקת פעם בשבועיים). עד כה כל בדיקה הצוואר היה 44-41 ממ סגור. בשלושה ימים האחרונים אני לא מפסיקה להשתעל ממש חזק וגם סבלתי מעציריות ולחצתי ממש חזק. ובלי קשר יש לי כאבי בטן וגב.. היום נמצא שהצוואר התקצר ל 24 ממ ושניה אחרי הטכנאית שאלה אם היה לי לחץ ואמרתי לה שכן טיפה וממש במעמד הבדיקה היא התארך ל 34 ממ. לא היססתי, גם הכאבים וגם התקצרות ופניתי למיון. עשו לי בדיקת שתן שיצאה תקינה, מוניטור צירים ודופק עוברים שיצא תקין (ללא צירים כלל) ובבדיקת סונר צוואר 34 ממ סגור (ידני). שאלותיי הן: אשמח לקבל בבקשה תשובות על כל הסעיפים, כל שאלה חשובה לי ממש! 1. האם אכן יכול להיות שבמעמד בדיקה הצוואר משתנה בשניות? 2. אני נורא חוששת שהצוואר עכשיו התקצר, האם זה ממש מסוכן במצב בו אני נמצאת? 3. האם המצב שלי מחייב שכיבה מלאה ושמירה? 4. כעת, כל כמה זמן עליי למדוד את הצוואר? 5. באילו מקרים נותנים זריקה להבשלת ריאות? אני ממש בחרדות שדברים משתנים מהרגע להרגע ושלא אפספס חס ושלום... 6. הרופא הדגיש ואמר לי ששיעול מקצר את צוואר הרחם - האם נכון? 7. שאלה אחרונה - דעתך המקצועיץ במקרה שלי, מה היית ממליץ? סליחה על האורך וסליחה על השאלות ותודה אבה רבה על הסבלנות!!!

לקריאה נוספת והעמקה

דנה היקרה, פורום אינו תחליף לבדיקת רופא ולחוות דעתו. כללית אומר שהריון מרובה עוברים הוא הריון בסיכון ללידה מוקדמת וקיצור צואר הרחם מחייב התייחסות רצינית כולל מנוחה, מתן זריקה להבשלת ריאות העובר ומעקב. רפואה שלמה.

30/11/2014 | 18:21 | מאת: שני

בהמשך להודעה הקודמת מוקד אקוגני בצוואר הרחם.

שני שלום, מוקד אקוגני בצואר הרחם הוא תאור כללי מדי ויכול להתאים הן לשרירן והן לפוליפ אולם יכול להיות אינדיקציה גם למצבים מדאיגים יותר. בכל מקרה, בשל ההריון לא ניתן להעריך באופן מדוקדק יותר את הממצא. במצבים אלה ניתן להמתין עד לאחר הלידה ולבצע הערכה טובה יותר של הממצא. בכל מקרה כדאי שהרופא שלך יהיה בתמונה. רפואה שלמה.

01/12/2014 | 18:49 | מאת: שני

תודה על המענה

27/11/2014 | 22:52 | מאת: שני

שלום אני בהריון שבוע 21 פלוס 6 בסקירת מערכות שביצעתי היום נצפה מוקד אקוגני עגול בקוטר 21 מ"מ עם זרימת דם היקפית .מה זה יכול להיות ?האם עליי לדאוג?איזה בדיקות מומלץ שאעשה לבירור? תודה מראש

שלום שני, מוקד אקוגני איפה?

30/11/2014 | 18:20 | מאת: שני

מוקד אקוגני בצוואר הרחם

26/11/2014 | 20:53 | מאת: שני

שלום אני בהריון שבוע 21 6 בסקירת מערכות שביצעתי היום נצפה מוקד אקוגני עגול בקוטר 21 מ"מ עם זרימת דם היקפית .מה זה יכול להיות ?האם עליי לדאוג?איזה בדיקות מומלץ שאעשה לבירור? תודה מראש

26/11/2014 | 20:54 | מאת: שני

בהמשך להודעה אני שבוע 21 פלוס 6 ימים

13/11/2014 | 09:17 | מאת: סיגל

שלום, אני בת 46 וחצי, יש לי 3 מיומות תת סירוזיות גדולות ברחם, בשלב זה אני לא רוצה בניתוח, אני במעקב כל 5 חודשים אולטראסאונד, המחזור הווסת החודשית הפסיקה לי לפני כ 3 חודשים, האם זה לגיטימי בגיל הזה או שזה בגלל המיומות הגדולות? האם אני צריכה לעשות בדיקות מסוימות בכדי לדעת האם הווסת הפסיקה לי בגלל הגיל או מסיבות אחרות? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

סיגל שלום, אין קשר בין השרירנים והפסקת המחזור. בדיקת הורמונים תספק מידע רב לגבי מצבך. רפואה שלמה.

08/11/2014 | 06:50 | מאת: שיר

לאחר קבלת 4 זריקות דקפפטיל לצמצום מיומה עקב טיפול באולטראסונד ממוקד. עברו 3 חודשים מהזריקה האחרונה . וההורמונים חוזרים לתפקד. נראתה רירית בעובי 8 ממ באולטראוסנד. סובלת מכאבים בצד ימין באיזור השחלה כמה ימים כמו כן האיזור כולו רגיש לוחץ ונפוח. ונצפה שהמיומה גדלה שוב ב1 סמ מחודש קודם עקב החזרה של ההורמונים. האם זה הליך נורמאלי?האם צפויים כאבים עם החזרה ההורמונאלית?האם צפויה גדילה של המיומה למרות הטיפול עקב החזרה ההורמונאלית?

לקריאה נוספת והעמקה

שיר שגלום, הדיכוי על ידי דקקפטיל חולף בתום השפעתו וכמובן ששרירן עלול לצמוח שוב. לא ברור משגאלתך האם כבר עברת טיפול אולטראסאונד בשרירן או שאת לפני הטיפול. בכל אופן הטיפול הזה שנוי מאד במחלוקת מאחר שמרבית המנשים שעוברות את הטיפול (על היבטי הזמן, כסף, סבל...שכרוכים בו) נאלצות לעבור בטווח זמן קצר פעולה נוספת (ניתוח אחר). קופת חולים מכבי, למשל, הוציאה את הטיפול מסל הטיפולים שלה בגלל סיבה זו. אם את מבקשת טיפול נחרץ בבעייתך, יש מספר טיפולים אופציונליים ולשם כך ראוי להוועץ ברופא. אם תהיי מעוניינת בשרותנו - ניתן לקבוע פגישה בטלפון 0775717230. רפואה שלמה.

06/11/2014 | 11:46 | מאת: חלי

שלום ביצעתי בדיקת אולטרא סאונד ולהלן התוצאות רחם - אורך = 107 מ"מ עובי - 57 מ"מ רוחב- 78 מ"מ מרקם רגיל עובי רירית הרחם: 16 מ"מ הערות: אקוגנית, בלתי סדירה עם רושם לפוליפ בחלל שחלות ימינית - לא הודגמה שחלה ימין פעילות מעיים מוגברת שחלות שמאלית אורך 30 מ"מ רוחב 24 מ"מ הערות: עם זקיק של 14 מ"מ דוגלס - ללא נוזל חופשי ובדיקת CA125- 42.6 אשמח לקבל התייחסות על כל התוצאות עד שאגש לרופאת הנשים תודה ויום טוב

לקריאה נוספת והעמקה

חלי שלום, הפוארום לא יכול להיות תחליף להתיעצות רפואית. הממצאים מתאימים לרחם מוגדל ולכן ההתייחסות ל"מרקם רגיל" מתנגשת עם גודלו - בדר"כ שרירן או אדנומיוזיס. רמת CA125 היא מוגברת קלות ויש לכך סיבות רבות. זה לא המקום לפרטו את כל שורת האפשרויות רק אומר שיש מקום להתייחס לנתון זה. לגבי אפשרות של פוליפ רחמי - באמצעות היסטרוסקופיה ניתן הן לאשר את האבחנה ולטפל בפוליפ - הליך מהיר ופשוט יחסית. אני מציע כי רופא/ת נשים ת/יתייחס למגוון הממצאים. רפואה שלמה.

01/11/2014 | 23:56 | מאת: שירן

שלום, אני אמורה לעבור בשבוע הבא היסטרוסקופיה אבחנתית להפרדת הידבקויות, אני יודעת שבהרבה מהמקרים ההידבקויות חוזרות ויש צורך בניתוח נוסף. יש משהו שמונע את חזרת ההידבקויות ? אנחנו ממש רוצים להיות בהריון כבר...... תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שירן שלום, מתנצל על העיכוב בתשובה בשל שהייה בחו"ל. לשאלה שלך אין תשובה שתחשב משביעת רצון. לכן כל רופא מאמץ לו פרוטוקול כלשהו איתו יש לו נסיון טוב יחסית. אני חושב שאם נתת מבטחך ברופא על מנת להנתח על ידו, עלייך לסמוך עליו גם בהקשר לשיקולו בעניין מניעת חזרת ההדבקויות. רפואה שלמה.

01/11/2014 | 22:59 | מאת: אפרת

היי, לפני שנה ילדתי ומאז אני מניקה, כבר 3 חודשים אני מקבלת ווסת באופן סדיר והחודש קיבלתי פעמיים. האם זה נורמאלי לקבל ווסת עם הנקה? מה יכולה להיות הסיבה לווסת פעמיים בחודש? ( אינני נוטלת גלולות וכד)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אפרת, הנקה אמנם נחשבת כמצב הדוחה את הופעת הביוץ והוסת אולם לא לעולם חוסן...הגוף יודע להתאזן ולבסוף יבייץ ותופיע וסת. במצב זה יש להתייחס לכל דימום חריג (פעמיים בחודש) כפי שנהוג בלי קשר להנקה, קרי בירור שכולל בדיקת דם להריון, משטח פאפ מצואר הרחם, בדיקה ידנית אצל רופא/ת נשים וביצוע אולטראסאונד. בדיקות אלה תשלולנה את הרוב המכריע של ההפרעות שיש להתייחס אליהן באופן רציני. מקווה שעזרתי. רפואה שלמה.

30/10/2014 | 00:27 | מאת: דיקלה

אני בת 53 ובד"כ המחזור תקין וסדיר.אך הפעם דם המחזור נמשך 18 יום ועדין אני לא רואה את הסוף. ברצוני לציין שלפני כן לקחתי במשך כחודש פרימוליט לדחיית המחזור. האם זה יכול להיות הגורם למחזור ממושך או שיש סיבה אחרת ? תודה מראש

דקלה שלום, הן השינויים ההורמונליים המלווים את גיל האשה והן הטיפול ההורמונלי שנטלת לדחיית המחזור מזמינים שיבוש במתכונת הויסתית הרגילה. אם התופעות תמשכנה גם במחזורים נוספים יהיה מקום להבדק על ידי רופא נשים. באיה מדיקל יש מרפאה רב-תחומית לבירור וטיפול בדימומים רחמיים חריגים. להזמנת תור 0775717230. רפואה שלמה

22/10/2014 | 01:36 | מאת: דיקלה

אני בת 53. בדיקת פאפ שעשתה לי רופאת נשים יצאה לא תקינה והופנתי לעשות בדיקת קולפוסקופיה. כך היה גם לפני 3 שנים לקחו ביופסיה ויצא תקין. שאלתי היא איזה מומחה אני צריכה לחפש שיעשה לי את הבדיקה? האם כל רופא נשים הוא גם מומחה לבדיקה זו? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דיקלה, קולפוסקופיה מבוצעת בדר"כ על ידי גינקולוגים המומחים במחלות צואר הרחם והנרתיק. בהצלחה.

21/10/2014 | 18:19 | מאת: אורחת

שלום רב וסליחה על האורך. רציתי לשאול אם כשעוברים בדיקת א.ס זה משנה מהי סיבת ההפניה מרופא הנשים כך שבא.ס ידעו מה לחפש/ להתייחס או שמא כל בדיקת א.ס היא אותו דבר? הסבר: עברתי א.ס החודש יומיים לאחר קבלת המחזור ההפניה- אנמיה בשל מחסור חמור בברזל. הכל יצא תקין בא.ס ! ועובי רירית רחם 6 מ"מ. מה שמוזר לי שבדיוק לפני כשנה היה לי דימום חריג ( בין מחזורים מיד בסיום המחזור) במשך חודש/ חודש וחצי הדימום היה רב מאוד ורירי ונאלצתי להיות עם חיתול לבריחת שתן(גם אז נמצאתי אנמית). אח"כ הכל חזר לתקינותו כמו תמיד. אני לא סובלת כלל מדימום רב ( מונרגיה) מקבלת מחזור סדיר בזמן ובמספר הימים. אני בריאה , משקל תקין, לא נוטלת שום כדורים או גלולות. בזמנו ביצעתי א.ס בגלל הדימום החריג בדצמבר, ינואר ומרץ ב רופא נשים שביצע את הבדיקה כתב בכל פעם את החשד לפוליפ. האמת שנראה מעין צורה של פוליפ גבעולי. כעת את הבדיקה ביצעה טכנאית ולפתע אין שום ממצא אקוגני. יש לציין שלבדיקה הנוכחית הופנתי מרופאת המשפחה אל רופא הנשים. הפעם הייתי אצל רופא נשים אחר האם יש לדעתך מקום לברור נוסף? רופא הנשים הנוכחי למרות שיידעתי אותו לגבי הפוליפ לפני הא.ס ולאחר תוצאות הא.ס אמר שלא רואים דבר. לצערי אין לי את טופס ההפניה לא.ס אחרת הייתי מבצעת שוב כדי להיות בטוחה. הוא גם לא ביקש שאעשה עוד פעם א.ס פשוט אמר לבוא לביקורת עוד חצי שנה. האם יש טעם לקבוע תור לרופא כדי לקבל הפנייה לא.ס או שלעזוב את זה...(גם לא כל כך נעים לערער את תשובתו) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אורחת נכבדה, כן פוליפ/לא פוליפ כן אקוגני/לא נראה אקוגני כל זה לא חשוב! הכי חשוב מה קורה איתך - אם את ממשיכה לדמם ולא נראית סיבה ברורה (כמו צואר הרחם או הפרעה הורמונלית) - צריך להתקדם באבחנה ולבצע היסטרוסקופיה אבחנתית. זוהי פעולה פשוטה, מהירה ואין צורך בהרדמה. אני מקווה שזה יותר ברור!!! לבריאות.

22/10/2014 | 14:00 | מאת: אורחת

תודה רבה על התשובה המהירה אבל אין לי שום דימום! זה היה מקרה אחד וזהו כמעט לפני שנה ואז נמצא החשד.. כעת אני עדיין אנמית ואת זה הרופאה רצתה לברר.

19/10/2014 | 01:04 | מאת: שיי

שלום אני בת 24 ותמיד סבלתי מכאבי מחזור חזקים מאוד שמשביתים אותי בכל פעם , פניתי להמון רופאים הציעו לי גלולות שלא עזרו לי ורק גרמו לי לתופעות לוואי כמו בחילות ועליה במשקל (ניסיתי כמה סוגים). נתנו לי גם כמה סוגים של משכחי כאבים שלפעמים עוזרים ולפעמים לא , מרב שאני נוטלת הרבה הגוף שלי מתרגל כל פעם לסוג אחר. לאחרונה חלה החמרה במצב ובכמה מחזורים אחרונים היו לי כאבים עזים עוד יותר ביום הראשון עד כדי בחילות הקאות קושי לנשום רעד הזעה צמרמורות וקור עד כדי עלפון, הכדורים לא השפיעו עד שהקאתי , ורק אז הרגשתי לאט לאט שיפור. כל התופעות האילו מתחילות עוד לפני שאני מתחילה לדמם . אני בריאה בדכ, מחזור לרב סדיר, לא בהריון, לד תקין , ומדממת הרבה במחזור. האם לרפואה יש משהו אחר להציע כדי להקל עלי מלבד גלולות ומשכחי כאבים?? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שיי שלום רב, הממממממ...כאבים בזמן וסת... בעייה די שכיחה את צעירות בנות גילך והטיפול המקובל הוא גלולות כפי שהומלץ לך וכפי שמצאת שלא מתאים לך. רשימת תסמינים כפי שאת מתארת ובחומרה כזאת - זה די נדיר. השאלה אם לא מחמיצים את האבחנה ובעיקר אבחנה של אנדומטריוזיס שיכולה להתבטא כפי שאת מציינת. לצערך, האבחנה נעשית בפעולה פולשנית הנקראת לפרוסקופיה. אם ביעוץ חפצת - אנא פני למרפאה בטלפון 0775717230. רפואה שלמה.

13/10/2014 | 22:47 | מאת: אנונימית

שלום אני נוטלת גלולןת קבוע במשך שנה שהכל עבד כמו שצריך עד היום. לקחתי גלולה היום יום שני בצהריים בשעה הקבועה שלי ועכשיו נטלתי שוב של יום שלישי. זאת אומרת שתי גלולות ביום.. האם זה בסדר? איך להמשיך את החפיסה לקחת מחר כביוכל את הגלולה של יום רביעי? וכך אפסיק את החפיסה ביום שישי יום קודם מבדרך כלל...? מסיימת חפיסה יום שבת בדרך כלל או לדלג על מחר ולהמשיך ברביעי כרגיל?

13/10/2014 | 22:48 | מאת: אנונימית

זה היה בטעוץ לא שמתי לבב :/

שלום לאנונימית, אני מתנצל על העיכוב בתשובה שנובע מכך שהוספת תגובה לשאלתך בטעות - דבר שהסיר את הציון הרגיל של שאלה חדשה. לשאלתך, אין אסון בנטילת 2 גלולות ביום. זה רק אומר שהחפיסה תקדים להסתיים. במקרה זה הוסת תקדים ביום ונוהל נטילת הגלולות ישתנה ביום אחד. לחילופין את יכולה לאחר את תחילת החפיסה הבאה ביום אחד ולוח הזמנים יסתדר כשהיה. שבת שלום.