נגישות
נגישות

פורום האשה והרחם

הפורום עוסק בבריאות האישה והרחם; מומחי איה מדיקל ישמחו לענות על כל השאלות הקשורות במחלות גיניקולוגיות הקשורות לרחם, שחלות, חצוצרות, צוואר הרחם, אנדומטריוזיס. תפיסת העבודה של מומחי הפורום היא כי יש לעשות ולמצות כל טיפול אפשרי על מנת לשמור ולשמר את רחם האישה בכל מחיר. האינדיקציות המוחלטות לכריתת רחם הן גידולים סרטניים או טרום סרטניים של המערכת הרבייה, צניחות רחם בדרגת חומרה גבוהה, קרע של הרחם בלידה, דימום בלתי נשלט לאחר לידה והעדר תגובה לטיפולים שמרניים בבעיות שפירות. בעיות או מחלות אחרות ניתנות לטיפול בטכנולוגיות ובאמצעים אחרים. ולכן ראוי שהשיקולים לבחירת הטיפול המיטבי באישה יתחשבו ברצונה של האישה לשמור על רחמה. יש להציג בפני האישה את כל החלופות בהתאם לגילה, הרקע שלה וסגנון החיים שלה. לנשים שצפויות לעבור כריתת רחם, מומלץ לא להיחפז בקבלת החלטה על כריתת רחם, אם לא מדובר באינדיקציה דחופה או גידול סרטני, חלילה. שתפו את הרופא, שאלו שאלות נוקבות ואם אתן לא שקטות, פנו לקבלת חוות דעת שנייה. אל תהססו להתייעץ עם כל מי שיכול לסייע לכם לקבל חוות דעת מושכלת. למעבר לפורום לחצו כאן.
1869 הודעות
1644 תשובות מומחה

מנהלי פורום האשה והרחם

27/11/2014 | 22:52 | מאת: שני

שלום אני בהריון שבוע 21 פלוס 6 בסקירת מערכות שביצעתי היום נצפה מוקד אקוגני עגול בקוטר 21 מ"מ עם זרימת דם היקפית .מה זה יכול להיות ?האם עליי לדאוג?איזה בדיקות מומלץ שאעשה לבירור? תודה מראש

שלום שני, מוקד אקוגני איפה?

30/11/2014 | 18:20 | מאת: שני

מוקד אקוגני בצוואר הרחם

26/11/2014 | 20:53 | מאת: שני

שלום אני בהריון שבוע 21 6 בסקירת מערכות שביצעתי היום נצפה מוקד אקוגני עגול בקוטר 21 מ"מ עם זרימת דם היקפית .מה זה יכול להיות ?האם עליי לדאוג?איזה בדיקות מומלץ שאעשה לבירור? תודה מראש

26/11/2014 | 20:54 | מאת: שני

בהמשך להודעה אני שבוע 21 פלוס 6 ימים

13/11/2014 | 09:17 | מאת: סיגל

שלום, אני בת 46 וחצי, יש לי 3 מיומות תת סירוזיות גדולות ברחם, בשלב זה אני לא רוצה בניתוח, אני במעקב כל 5 חודשים אולטראסאונד, המחזור הווסת החודשית הפסיקה לי לפני כ 3 חודשים, האם זה לגיטימי בגיל הזה או שזה בגלל המיומות הגדולות? האם אני צריכה לעשות בדיקות מסוימות בכדי לדעת האם הווסת הפסיקה לי בגלל הגיל או מסיבות אחרות? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

סיגל שלום, אין קשר בין השרירנים והפסקת המחזור. בדיקת הורמונים תספק מידע רב לגבי מצבך. רפואה שלמה.

08/11/2014 | 06:50 | מאת: שיר

לאחר קבלת 4 זריקות דקפפטיל לצמצום מיומה עקב טיפול באולטראסונד ממוקד. עברו 3 חודשים מהזריקה האחרונה . וההורמונים חוזרים לתפקד. נראתה רירית בעובי 8 ממ באולטראוסנד. סובלת מכאבים בצד ימין באיזור השחלה כמה ימים כמו כן האיזור כולו רגיש לוחץ ונפוח. ונצפה שהמיומה גדלה שוב ב1 סמ מחודש קודם עקב החזרה של ההורמונים. האם זה הליך נורמאלי?האם צפויים כאבים עם החזרה ההורמונאלית?האם צפויה גדילה של המיומה למרות הטיפול עקב החזרה ההורמונאלית?

לקריאה נוספת והעמקה

שיר שגלום, הדיכוי על ידי דקקפטיל חולף בתום השפעתו וכמובן ששרירן עלול לצמוח שוב. לא ברור משגאלתך האם כבר עברת טיפול אולטראסאונד בשרירן או שאת לפני הטיפול. בכל אופן הטיפול הזה שנוי מאד במחלוקת מאחר שמרבית המנשים שעוברות את הטיפול (על היבטי הזמן, כסף, סבל...שכרוכים בו) נאלצות לעבור בטווח זמן קצר פעולה נוספת (ניתוח אחר). קופת חולים מכבי, למשל, הוציאה את הטיפול מסל הטיפולים שלה בגלל סיבה זו. אם את מבקשת טיפול נחרץ בבעייתך, יש מספר טיפולים אופציונליים ולשם כך ראוי להוועץ ברופא. אם תהיי מעוניינת בשרותנו - ניתן לקבוע פגישה בטלפון 0775717230. רפואה שלמה.

06/11/2014 | 11:46 | מאת: חלי

שלום ביצעתי בדיקת אולטרא סאונד ולהלן התוצאות רחם - אורך = 107 מ"מ עובי - 57 מ"מ רוחב- 78 מ"מ מרקם רגיל עובי רירית הרחם: 16 מ"מ הערות: אקוגנית, בלתי סדירה עם רושם לפוליפ בחלל שחלות ימינית - לא הודגמה שחלה ימין פעילות מעיים מוגברת שחלות שמאלית אורך 30 מ"מ רוחב 24 מ"מ הערות: עם זקיק של 14 מ"מ דוגלס - ללא נוזל חופשי ובדיקת CA125- 42.6 אשמח לקבל התייחסות על כל התוצאות עד שאגש לרופאת הנשים תודה ויום טוב

לקריאה נוספת והעמקה

חלי שלום, הפוארום לא יכול להיות תחליף להתיעצות רפואית. הממצאים מתאימים לרחם מוגדל ולכן ההתייחסות ל"מרקם רגיל" מתנגשת עם גודלו - בדר"כ שרירן או אדנומיוזיס. רמת CA125 היא מוגברת קלות ויש לכך סיבות רבות. זה לא המקום לפרטו את כל שורת האפשרויות רק אומר שיש מקום להתייחס לנתון זה. לגבי אפשרות של פוליפ רחמי - באמצעות היסטרוסקופיה ניתן הן לאשר את האבחנה ולטפל בפוליפ - הליך מהיר ופשוט יחסית. אני מציע כי רופא/ת נשים ת/יתייחס למגוון הממצאים. רפואה שלמה.

01/11/2014 | 23:56 | מאת: שירן

שלום, אני אמורה לעבור בשבוע הבא היסטרוסקופיה אבחנתית להפרדת הידבקויות, אני יודעת שבהרבה מהמקרים ההידבקויות חוזרות ויש צורך בניתוח נוסף. יש משהו שמונע את חזרת ההידבקויות ? אנחנו ממש רוצים להיות בהריון כבר...... תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שירן שלום, מתנצל על העיכוב בתשובה בשל שהייה בחו"ל. לשאלה שלך אין תשובה שתחשב משביעת רצון. לכן כל רופא מאמץ לו פרוטוקול כלשהו איתו יש לו נסיון טוב יחסית. אני חושב שאם נתת מבטחך ברופא על מנת להנתח על ידו, עלייך לסמוך עליו גם בהקשר לשיקולו בעניין מניעת חזרת ההדבקויות. רפואה שלמה.

01/11/2014 | 22:59 | מאת: אפרת

היי, לפני שנה ילדתי ומאז אני מניקה, כבר 3 חודשים אני מקבלת ווסת באופן סדיר והחודש קיבלתי פעמיים. האם זה נורמאלי לקבל ווסת עם הנקה? מה יכולה להיות הסיבה לווסת פעמיים בחודש? ( אינני נוטלת גלולות וכד)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אפרת, הנקה אמנם נחשבת כמצב הדוחה את הופעת הביוץ והוסת אולם לא לעולם חוסן...הגוף יודע להתאזן ולבסוף יבייץ ותופיע וסת. במצב זה יש להתייחס לכל דימום חריג (פעמיים בחודש) כפי שנהוג בלי קשר להנקה, קרי בירור שכולל בדיקת דם להריון, משטח פאפ מצואר הרחם, בדיקה ידנית אצל רופא/ת נשים וביצוע אולטראסאונד. בדיקות אלה תשלולנה את הרוב המכריע של ההפרעות שיש להתייחס אליהן באופן רציני. מקווה שעזרתי. רפואה שלמה.

30/10/2014 | 00:27 | מאת: דיקלה

אני בת 53 ובד"כ המחזור תקין וסדיר.אך הפעם דם המחזור נמשך 18 יום ועדין אני לא רואה את הסוף. ברצוני לציין שלפני כן לקחתי במשך כחודש פרימוליט לדחיית המחזור. האם זה יכול להיות הגורם למחזור ממושך או שיש סיבה אחרת ? תודה מראש

דקלה שלום, הן השינויים ההורמונליים המלווים את גיל האשה והן הטיפול ההורמונלי שנטלת לדחיית המחזור מזמינים שיבוש במתכונת הויסתית הרגילה. אם התופעות תמשכנה גם במחזורים נוספים יהיה מקום להבדק על ידי רופא נשים. באיה מדיקל יש מרפאה רב-תחומית לבירור וטיפול בדימומים רחמיים חריגים. להזמנת תור 0775717230. רפואה שלמה

22/10/2014 | 01:36 | מאת: דיקלה

אני בת 53. בדיקת פאפ שעשתה לי רופאת נשים יצאה לא תקינה והופנתי לעשות בדיקת קולפוסקופיה. כך היה גם לפני 3 שנים לקחו ביופסיה ויצא תקין. שאלתי היא איזה מומחה אני צריכה לחפש שיעשה לי את הבדיקה? האם כל רופא נשים הוא גם מומחה לבדיקה זו? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דיקלה, קולפוסקופיה מבוצעת בדר"כ על ידי גינקולוגים המומחים במחלות צואר הרחם והנרתיק. בהצלחה.

21/10/2014 | 18:19 | מאת: אורחת

שלום רב וסליחה על האורך. רציתי לשאול אם כשעוברים בדיקת א.ס זה משנה מהי סיבת ההפניה מרופא הנשים כך שבא.ס ידעו מה לחפש/ להתייחס או שמא כל בדיקת א.ס היא אותו דבר? הסבר: עברתי א.ס החודש יומיים לאחר קבלת המחזור ההפניה- אנמיה בשל מחסור חמור בברזל. הכל יצא תקין בא.ס ! ועובי רירית רחם 6 מ"מ. מה שמוזר לי שבדיוק לפני כשנה היה לי דימום חריג ( בין מחזורים מיד בסיום המחזור) במשך חודש/ חודש וחצי הדימום היה רב מאוד ורירי ונאלצתי להיות עם חיתול לבריחת שתן(גם אז נמצאתי אנמית). אח"כ הכל חזר לתקינותו כמו תמיד. אני לא סובלת כלל מדימום רב ( מונרגיה) מקבלת מחזור סדיר בזמן ובמספר הימים. אני בריאה , משקל תקין, לא נוטלת שום כדורים או גלולות. בזמנו ביצעתי א.ס בגלל הדימום החריג בדצמבר, ינואר ומרץ ב רופא נשים שביצע את הבדיקה כתב בכל פעם את החשד לפוליפ. האמת שנראה מעין צורה של פוליפ גבעולי. כעת את הבדיקה ביצעה טכנאית ולפתע אין שום ממצא אקוגני. יש לציין שלבדיקה הנוכחית הופנתי מרופאת המשפחה אל רופא הנשים. הפעם הייתי אצל רופא נשים אחר האם יש לדעתך מקום לברור נוסף? רופא הנשים הנוכחי למרות שיידעתי אותו לגבי הפוליפ לפני הא.ס ולאחר תוצאות הא.ס אמר שלא רואים דבר. לצערי אין לי את טופס ההפניה לא.ס אחרת הייתי מבצעת שוב כדי להיות בטוחה. הוא גם לא ביקש שאעשה עוד פעם א.ס פשוט אמר לבוא לביקורת עוד חצי שנה. האם יש טעם לקבוע תור לרופא כדי לקבל הפנייה לא.ס או שלעזוב את זה...(גם לא כל כך נעים לערער את תשובתו) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אורחת נכבדה, כן פוליפ/לא פוליפ כן אקוגני/לא נראה אקוגני כל זה לא חשוב! הכי חשוב מה קורה איתך - אם את ממשיכה לדמם ולא נראית סיבה ברורה (כמו צואר הרחם או הפרעה הורמונלית) - צריך להתקדם באבחנה ולבצע היסטרוסקופיה אבחנתית. זוהי פעולה פשוטה, מהירה ואין צורך בהרדמה. אני מקווה שזה יותר ברור!!! לבריאות.

22/10/2014 | 14:00 | מאת: אורחת

תודה רבה על התשובה המהירה אבל אין לי שום דימום! זה היה מקרה אחד וזהו כמעט לפני שנה ואז נמצא החשד.. כעת אני עדיין אנמית ואת זה הרופאה רצתה לברר.

19/10/2014 | 01:04 | מאת: שיי

שלום אני בת 24 ותמיד סבלתי מכאבי מחזור חזקים מאוד שמשביתים אותי בכל פעם , פניתי להמון רופאים הציעו לי גלולות שלא עזרו לי ורק גרמו לי לתופעות לוואי כמו בחילות ועליה במשקל (ניסיתי כמה סוגים). נתנו לי גם כמה סוגים של משכחי כאבים שלפעמים עוזרים ולפעמים לא , מרב שאני נוטלת הרבה הגוף שלי מתרגל כל פעם לסוג אחר. לאחרונה חלה החמרה במצב ובכמה מחזורים אחרונים היו לי כאבים עזים עוד יותר ביום הראשון עד כדי בחילות הקאות קושי לנשום רעד הזעה צמרמורות וקור עד כדי עלפון, הכדורים לא השפיעו עד שהקאתי , ורק אז הרגשתי לאט לאט שיפור. כל התופעות האילו מתחילות עוד לפני שאני מתחילה לדמם . אני בריאה בדכ, מחזור לרב סדיר, לא בהריון, לד תקין , ומדממת הרבה במחזור. האם לרפואה יש משהו אחר להציע כדי להקל עלי מלבד גלולות ומשכחי כאבים?? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שיי שלום רב, הממממממ...כאבים בזמן וסת... בעייה די שכיחה את צעירות בנות גילך והטיפול המקובל הוא גלולות כפי שהומלץ לך וכפי שמצאת שלא מתאים לך. רשימת תסמינים כפי שאת מתארת ובחומרה כזאת - זה די נדיר. השאלה אם לא מחמיצים את האבחנה ובעיקר אבחנה של אנדומטריוזיס שיכולה להתבטא כפי שאת מציינת. לצערך, האבחנה נעשית בפעולה פולשנית הנקראת לפרוסקופיה. אם ביעוץ חפצת - אנא פני למרפאה בטלפון 0775717230. רפואה שלמה.

13/10/2014 | 22:47 | מאת: אנונימית

שלום אני נוטלת גלולןת קבוע במשך שנה שהכל עבד כמו שצריך עד היום. לקחתי גלולה היום יום שני בצהריים בשעה הקבועה שלי ועכשיו נטלתי שוב של יום שלישי. זאת אומרת שתי גלולות ביום.. האם זה בסדר? איך להמשיך את החפיסה לקחת מחר כביוכל את הגלולה של יום רביעי? וכך אפסיק את החפיסה ביום שישי יום קודם מבדרך כלל...? מסיימת חפיסה יום שבת בדרך כלל או לדלג על מחר ולהמשיך ברביעי כרגיל?

13/10/2014 | 22:48 | מאת: אנונימית

זה היה בטעוץ לא שמתי לבב :/

שלום לאנונימית, אני מתנצל על העיכוב בתשובה שנובע מכך שהוספת תגובה לשאלתך בטעות - דבר שהסיר את הציון הרגיל של שאלה חדשה. לשאלתך, אין אסון בנטילת 2 גלולות ביום. זה רק אומר שהחפיסה תקדים להסתיים. במקרה זה הוסת תקדים ביום ונוהל נטילת הגלולות ישתנה ביום אחד. לחילופין את יכולה לאחר את תחילת החפיסה הבאה ביום אחד ולוח הזמנים יסתדר כשהיה. שבת שלום.

11/10/2014 | 20:26 | מאת: חן

הרוקח נתן לי בדיקת הריון בשם כחול לבן חברה ישראלית לא מצאתי עליה שום מידע באינרנט..מכיר אותה ידוע לך עליה וכמה זמן לפני המחזור ניתן לעשות אותה ?

חן שלום, כל בדיקות השתן להריון מראות בדיקה חיובית (אם יש הריון) 3-5 ימים לפני הוסת הצפויה. בהצלחה.

09/10/2014 | 22:38 | מאת: עדי

יש לי בבית בדיקת ריון של קליר בלו רשום עליה 4 ימים לפני האיחור,יש מצב ש5 ימים לפני האיחור היא כן תראה לי תוצאה חיובית ?

עדי שלום, זה ייתכן אבל הבדל של יום כל כך עקרוני לך? בהצלחה.

09/10/2014 | 21:38 | מאת: יעל

רציתי רק לאחל לך חג שמח ושנה טובה. תודה רבה על תשובותייך המהירות והיסודיות לכלל הפונות בפורום. אין ספק שאוזן קשבת ומענה מהיר עוזר לנו ולא במעט להפיג לחצים וחששות עד למפגש עם הרופא ותמיד טוב לשמוע עוד חוו"ד. ישר כח. אישית השתמשתי בפורום השנה רבות

לקריאה נוספת והעמקה

יעל היקרה, איך כמה שורות יכולות לחמם לב אדם... תודה על הפרגון. נמשיך לשמור על רמה גבוהה עם דגש על מהירות תגובה ושירות יעיל. שנה טובה ובריאה.

09/10/2014 | 20:02 | מאת: ביטון רחל

ביצעתי לאחרונה בדיקת c.t ע"ש מותני ובתשובה נאמר שהרחם מוגדל לגשת לבירור אצל קניקולוג אך התור רחוק אשמח לחוות דעת

לקריאה נוספת והעמקה

גברת ביטון שלום, יש סיבות שונות להגדלת רחם אולם אנו לא עוסקים בנושא תיאורטי. חוות דעת ניתן לקבל לאחר בדיקת המטופלת והערכת הבדיקות. את מוזמנת לקבוע תור אלי ב"איה מדיקל" בטלפון 0775717230. רפואה שלמה.

06/10/2014 | 12:26 | מאת: חן

אם הביוץ שלי היה ב1.10 מתי אמורה להיות ההשרשה?... ובאיזה תאריך הבדיקת דם תראה הריון הכי מהר שאפשר?

חן שלום, מסעה של הביצית לרחם אורך כ-7 ימים ובהגיעה לרחם היא מתחילה בהשרשה - התחפרות ברירית הרחם ויצירת חיבור לכלי הדם הרחמיים. התהליך אורך ימים ספורים ובסיומו תוצרים עובריים (כולל הורמון ההריון) מתחילים להופיע בדם האם. קרי, 3-5 ימים לפני מועד הוסת הצפויה. רפואה שלמה וחג שמח.

03/10/2014 | 00:47 | מאת: עמית

שלום, יש לי אנמיה מחוסר ברזל. נשלחתי לביצוע א.ס. ביצעתי אותו ביום השלישי לדימום הוויסתי. תוצאה :רירית רחם בעובי 6 ס"מ האם זה נחשב לחריג? שאלה: יכול להיות סרטן ברירית הרחם בלי דימום חריג? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עמית שלום, ביום השלישי לוסת הצפי הוא לרירית 4-5 מ"מ. התוצאה שלך של 6 מ"מ היא בטווח הטעות של מדידת א.ס. ולא הייתי רואה בזאת סימן מבשר רעות. בהתייחס לסרטן - כל גידול סרטני מתחיל בתא בודד אחד המתחיל לשגשג בפראות. ברור שבמצבים התחלתיים אין תסמינים "קלאסיים" ולכן התשובה על שאלתך היא חיובית. כדי שתשובתי לא תהיה מלחיצה הייתי ממליץ על מעקב כל 3 חודשים למען הסר ספק. רפואה שלמה וחג שמח.

29/09/2014 | 19:54 | מאת: יעל..

שלום, אני בת 39. מחזור סדיר כל 28 יום. בד"כ 5-6 ימים של דימום. כעת המחזור מתחיל להיות פחות בעוצמת הדימום וכך גם ימי הדימום נראה לי בסביבות 3 ימים. האם זה מעיד על גיל הבלות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל, מתנצל על האיחור הקל בתשובה - חגים, חופשה... הגדרת בלות היא העדר וסת במשך שנה ברציפות הנתמכת בבדיקה הורמונלית מסוימת. מצבך אינו עונה על ההגדרה (אם כי כל הנשים בדרכן לשם...). עם זאת, הקיצור יכול להצביע על שינויים קלים תלויי-גיל. מועדים לשמחה.

28/09/2014 | 07:37 | מאת: מורלה

שלום רב, ביצעתי בעבר בדיקת א.ס ועפ"י מה שאני זוכרת זה תמיד התבצע תכף אחרי ימי הווסת. כעת לאחר מספר חודשים ואצל רופא אחר,לשם ביקורת, ראיתי כי נכתב במפורש על ההפניה כי יש לבצע את הבדיקה עד 10 ימים למחזור! האם עליי לקבוע תור מהיום הראשון לדימום עד 10 ימים? ( הדימום שלי 5-6 ימים) ואם כן יש לך אולי מושג מדוע הוחלט הפעם כך? שנה טובה

שלום רב, למעשה 2 הרופאים אמרו אותה אמירה. מאחר שהוסת הממוצעת נמשכת 4-5 ימים הרי תוספת של מבפר ימים לאחריה מביא את החשבון ל"עד 10 ימים". בהצלחה.

אז אני מבינה שזה סימן טוב. הרופא שלי עושה אולטרסאונד 3 שבועיות אחרי הגרידה,האם זה בסדר לדעתך?

הי, הרופא שלך בסדר גמור. שנה טובה.

23/09/2014 | 00:10 | מאת: נטלי

שלום רב, ילדתי לפני שמונה חודשים ואני מניקה הנקה מלאה ועדיין לא קיבלתי מחזור , לפני יומיים נבדקתי אצל הרופא ואמר לי שרירית הרחם מעובה אם לא קיבלתי מחזור ביומיים הקרובים, יש סיכוי שאני בהריון. עברו שני ימים ואני חשה כאבי מחזור אך עדיין לא קיבלתי מחזור! מה זאת אומרת האם אני אכן בהריון ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נטלי, אני מציע במקום להתלבט לבצע בדיקת דם להריון. אין פשוט מזה! שנה טובה.

22/09/2014 | 12:58 | מאת: לרה

שלום האם בעת הניתוח -היסטרוסקופיה,ניתן להבדיל לפי מראה בין שרירן לפוליפ? לפני הניתוח נמצאו בבדיקה 2 פוליפים,ובניתוח (לפי מה שרשום),נמצא שרירן ופוליפ. האם ביצוע גרידה קשור לפעולת הוצאת השרירן והפוליפ? האם יש ביצוע פעולה נגד הידבקויות בעת הניתוח? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לרה שלום, באולטרסאונד (לפני הניתוח) קשה לעיתים להבדיל בין השניים. בהיסטרוסקופיה, המראה של השניים שונה וקל לאבחנה. הגרידה מיועדת ללקט רקמת רירית רחם שאינה קשורה ישירות לפוליפ או לשרירן. פעולת המנע העיקרית נגד הידבקויות היא טכניקה ניתוחית נכונה, מתן אנטיביוטיקה למניעת זיהום (פחות משמעותי), והימנעות מטראומה מיותרת (ביצוע גרידה עלול ליפול בקטגוריה זו בעידן בו קיימת היסטרוסקופיה שהיא הרבה פחות טראומתית). רפואה שלמה.

21/09/2014 | 14:23 | מאת: אירית

שלום רב, ביום שני שעבר עברתי גירדה בשבוע 14 לאחר שגילו באולטרסאונד שלעובר אין דופק. יום אחרי הגרידה היה לי דימום ואז הפסיק. היום חשתי כמו כאבי מחזור בבטן התחתונה והתחיל דימום, שאלתי היא : האם יכול להיות שזה מחזור שבוע לאחר גרידה? האם יכול להיות שזה שאריות גרידה שהפסיקו לשבוע ועכשיו יש שוב דימום.זה קצת מלחיץ אותי המצב הזה... תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אירית שלום, לא נשמע סביר שזה מחזור. ייתכן שנותר קריש-דם ברחם לאחר הגרידה שנפלט כדימום (כתוצאה מהתכווצות הרחם שאת מתרגמת ככאב מחזור בבטן תחתונה). בכל מקרה, אם הדימום מתמעט או פוסק זה סימן טוב, אם לא - יש מקום לביצוע אולטרסאונד לשלילת שאריות רקמת הריון ברחם. רפואה שלמה.

21/09/2014 | 00:13 | מאת: אושר

שבוע טוב, אני 3 חודשים לאחר לידה ראשונה. כחודש וחצי לאחר הלידה טבלתי במקווה, לאחר שבועיים בדיוק קיבלתי וסת ראשונה ולפני שבוע קיבלתי וסת פעם שנייה (הפרש של 26 ימים מהקודמת). הפסקתי לדמם וכל פעם שאני רוצה לעשות הפסק בטהרה אני מבחינה בכתמים אדומים-ורודים על התחבושת ולכן לא מצליחה לפסוק. זה לא קרה לי מעולם, כל פעם שאני נכנסת להתפנות אני מבחינה בכתם קל בניגוב למרות שעל התחבושת אין כלום, ומיד לאחר מכן יש הכתמה קלה. בתום תקופת משכב הלידה הייתי בביקורת אצל רופאת הנשים שעשתה לי משטח פאפ ומבדיקתה עלה כי הכל תקין וחזר לקדמותו מלבד צוואר רחם רגיש. עבר זמן מאז וקיימתי יחסים על בעלי ללא כל דימום או הכתמה לאחר מכן. במה מדובר הפעם? מדוע אני מכתימה כל פעם מחדש? האם ייתכן שמדובר בפצע פנימי שמדמם? אובדת עצות... התור לרופאת הנשים הקרוב ביותר הוא רק בעוד חודש

לקריאה נוספת והעמקה

אושר שלום, כל הסבר שאתן לך לא יחליף את בדיקת הרופא. יש להיבדק כולל ביצוע אולטרסאונד במיוחד בימים בהם יש את הדימום החריג על מנת לוודא את מקורו. עד כמה שאני מבין בנושאים הלכתיים - אם לא מדובר בדימום רחמי (דימום מהנרתיק או מצוואר הרחם למשל) - אינך אסורה על בעלך. הבדיקה בוודאי תסייע לך בבחירה בין המצבים. רפואה שלמה.

20/09/2014 | 20:36 | מאת: שירה

שלום שמי שירה ואני בת 47. בשנים האחרונות אני סובלת מדימומים לא סדירים לפני קבלת הווסת. השבוע עשיתי בדיקת אולטרסאונד ביום החמישי של המחזור ונמצא ממצא הטרוגני על השחלה השמאלית בגודל 17*27. גודל השחלה השמאלית הינה 30*22. דוגלס: מעט מאוד נוזל. אני דואגת. האם יש סיבה לדאגה? מהם דרכי הטיפול במקרה כזה? האם הממצא נחשב גדול? האם זוהי ציסטה? אודה לתשובתכם המהירה. שירה.

לקריאה נוספת והעמקה

שירה שלום, הטרוגניות משמעותה העדר אחידות. לא מציע לדאוג בשל הממצא אולם יש לבצע בדיקות משלימות כגון: - אולטרסאונד חוזר לאחר וסת - דופלר של השחלה - סמנים בדם (בעיקר CA125). רפואה שלמה.

20/09/2014 | 00:37 | מאת: בולי

האם ברחם יש "חלל" או שדפנות הרחם צמדים זה לזה? ומהי רירית אקוגנית? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
20/09/2014 | 13:11 | מאת: סתם אחת

כן יש חלל! אקוגני= ממצא

20/09/2014 | 13:21 | מאת: אביטל

רירית אקוגנית הנה רירית בהירה מאוד באולטרסאונד כלומר המחזירה את גלי הקול בצורה חזקה יותר ( רירית יותר דחוסה).

בולי שלום, חלל הרחם אינו חלל אמיתי, הוא למעשה מרווח בין דפנות הרחם עם קו השקה של רירית הרחם שהיא הציפוי הפנימי של הדפנות. רירית רחם אקוגנית הוא רירית צפופה יותר - מראה שיכול להעיד על המצאות פוליפ, שרירן, גידול, שארית שלייה לאחר לידה או הפלה, ועוד.

24/09/2014 | 19:23 | מאת: בולי

אני בת 29 עם הריון עימי בעברי שהסתיים בשבוע 5 בדיוק בדימום. נמצאת בטיפולי ivf. באחד המעקבי זקיקים הרופאה ציינה כי הרירית רחם 8.7 מ"מ אקוגנית. האם הגיוני שאף אחד מהצוות הרפואי לא נתן לזה התייחסות מיוחדת?

שלום בולי, סליחה על העיכוב בתשובה - חגים, חופשה וכדומה. עובי רירית הרחם שציינת הוא יפה. רופאים מרחיבים בדר"כ על מה שבראש מעיינם - מחלות ותקלות. כשתקין - תקין. על כך אמרו חז"ל - הטוב שברופאים לגיהנום... בהצלחה.

19/09/2014 | 21:19 | מאת: נועה

שלום, אתמול בערב קיימתי יחסי מין לא מוגנים( קונדום נקרע) שעה לאחר מכן לקחתי פוסטינור. בבוקר שוב קיימתי יחסי מין והקונדום נקרע. האם עליי לקחת עוד גלולה ואם כן האם זה מסוכן לפוריות או מזיק באופן כללי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נועה, ראשית אני מציע שתשקלו מחדש את איכות הקונדומים שאתם רוכשים... שנית, נטילת פוסטינור אמורה להגן גם על האירוע השני. לבריאות.

17/09/2014 | 13:51 | מאת: יעקב

שלום. החברה שלי (בת 18) נוטלת גלולות. היא שכחה ליטול את הגלולה האחרונה בזמן (שבת) ונטלה אותה באיחור של יום (ראשון). הפעם האחרונה שבה קיימנו יחסי מין הייתה ביום שבת בבוקר. את המחזור שלה הייתה אמורה לקבל בלילה שבין שני לשלישי, אך היום אנחנו כבר ברביעי ועדיין איננה קיבלה. יש סיבות לדאגה? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

יעקב שלום, אם המידע שאתה מוסר נכון - אין סיבה לדאגה.

15/09/2014 | 11:23 | מאת: יעל

שלום, הבנתי שעובי רירית הרחם משתנה במחזוריות. תוכל בבקשה להסביר לי מה העובי התקין שצריך להיות בכל שלב החל מהיום הראשון לדימום הווסת. ומה עושים במקרה שהעובי לא תקין? תודה ושנה טובה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל, בהנחה שאורכו של מחזור הוא 28 ימים: מיידית לאחר וסת - עובי 4 מ"מ ימים 6-14 - עובי 5-8 מ"מ סביב הביוץ - עובי 10-11 מ"מ ימים 16-28 - עובי 7-15 מ"מ בשאלתך לגבי עובי לא תקין לא ציינת עבה מדי או דק מדי. להלן עיקרי הסיבות: עבה מדי - גירוי יתר הורמונלי / פוליפ / שגשוג שפיר / שגשוג סרטני. דק מדי - הפרעה הורמונלית / תגובה לקויה של רירית הרחם / הדבקויות תו-רחמיות. מה עושים תלוי באופי ההפרעה: עבה מדי - דגימת רירית רחם / היסטרוסקופיה / גרידה דק מדי - לא בעייתי בדר"כ למעט בבירור וטיפול פריון. במקרים אלה יש להוסיף או לשנות את הטיפול ההורמונלי ואם לא מצליח לבצע היסטרוסקופיה להערכת חלל הרחם. אני נוהג לבצע "תלמים" ברירית הרחם מתוך תקווה שזה יעורר שגשוג טוב יותר. מקווה שעזרתי. בכל מקרה ניתן לקבל יעוץ במרכז איה מדיקל 0775717230. רפואה שלמה.

17/09/2014 | 01:22 | מאת: יעל

תודה! אז אם נתבקשתי לעבור א.ס בעקבות דימום רירי יחיד שהיה בין מחזורים. יש חשיבות לעיתוי מתי לגשת לבדיקה? תודה

10/09/2014 | 17:56 | מאת: אשרת

שלום רב, בתי בת ה-13 אמורה לעבור חיסון נגד וירוס הפפילומה במסגרת בית הספר. קראתי הרבה חומרים שמעלים שאלות לגבי יעילות החיסון מחד ותופעות הלוואי, לעיתים קשות, מאידך. האם יש סיכון בדחיית ההחלטה במספר שנים עד שנושא יחסי המין יהיה רלוונטי עבורה , מתוך הנחה שיתצטבר עד אז מידע נוסף לגבי החיסון? מה דעת הצוות המקצועי באתר לגבי בטיחות ויעילות החיסון? האם מומלץ? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אשרת, העקרונות לפיהם טיפול מסוים מומלץ או נאסר מושתתים על ממצאים מדעיים במחקרים על אוכלוסיות נרחבות. כמו בכל נושא רפואי, גם לגבי וירוס הפפילומה יש את המחלוקות (המבורכות כשלעצמן) אולם ההמלצות שלי כרופא מבוססות על קונצנזוס הן בארץ והן בעולם. החיסונים נגד נגיף הפפילומה מאושרים לשימוש ב- 127 מדינות בעולם, נכללים בתכנית חיסוני השגרה של 46 מדינות, וניתנו עד היום בכ- 175 מיליון מנות. שלושה אירגוני בריאות מובילים בעולם (ארגון הבריאות העולמי - WHO, המרכז לבקרת מחלות של ארה"ב – CDC והאיגוד הבינלאומי של רופאים גניקולוגיים ומיילדים- FIGO) ערכו סיקרי בטיחות לחיסון נגד נגיף הפפילומה בחודשים האחרונים, ושלושתם אישרו את בטיחות החיסון ללא סייג. בדצמבר 2012 פרסמו רשויות הבריאות באנגליה סיכום ארבע שנות מתן החיסון במסגרת שגרת חיסוני בית ספר ב-6 מיליון מנות, ללא דיווחים חריגים על תופעות לוואי. בחינת הדיווחים האחרונים על תופעות לוואי, כמו גם דיווחים נוספים מהספרות הרפואית שסקרו את הנושא, העלו כי מלבד סמיכות זמנים לא נמצא בסיס אפידמיולוגי לקשר בינן למתן החיסונים וכי אילו אינם מהווים בסיס לשינוי מדיניות החיסונים. כל האיגודים הישראליים שהוזכרו לעיל הביעו את תמיכתם בהכללת חיסון נגד נגיף הפפילומה בשגרת החיסונים בישראל. הסיכום - אני אכן ממליץ על החיסון. רפואה שלמה.

09/09/2014 | 17:39 | מאת: רונן

אישתי עברה אתמול גרידא בשבוע 13 בגלל שאין דופק לעובר היום היא שוחררה ואין לה דימום מה זה אומר שמשהו לא בסדר או שכך צריך להיות אני נורא בלחץ

לקריאה נוספת והעמקה

רונן שלום, מסור נא לרעייתך כי בדר"כ התיאור שלך מלמד על כך שהכל בסדר. אם יש חשש כלשהו אני ממליץ לפנות לרופא שביצע את הגרידה לביצוע אולטראסאונד. רפואה שלמה.

10/09/2014 | 17:30 | מאת: רונן

שכחתי לציין שזה הריון 4ללא הפלות בעבר בגלל שלא היה דופק לעובר בשבוע 13 הרופא נתן לה כדורים מיוחדים כדי שיהיה לה דימום מפני שנישארה חתיכה בפנים ואולי היא תצא אחרי לקיחת הכדורים בינתיים יש לה מעט מאוד דימום והיא םוחדת וגם אני שיבצעו לה שוב גרידה

09/09/2014 | 12:24 | מאת: גל

שלום רב, נתגלה אצלי שרירן פונדלי סובמקוזי 41X50מ"מ,הבולט לתוך החלל מכיוון הקיר הימני ודוחק את הרירית לשמאל.נתוני שחלות תקינים,רחם:גבולות סדירים 76X55X57.דוגלס:חופשי מנוזל. אני בת 42, מעוניינת להכנס להריון.האם שרירן זה עשוי להשפיע על נושא הפוריות? בנוסף,מהן דרכי הטיפול המומלצות בשרירן מסוג זה(גורם לי לדימומים בעת המחזור,בלבד)? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

גל שלום, שרירן סוב-מוקוזי הוא אחד המצבים הקשורים באופן מובהק להקטנת הסיכויים להרות ולשמור על ההריון. הסיבה - עיוות חלל הרחם על ידי השרירן המתבלט לתוכו. אני בהחלט ממליץ על הסרת השרירן בהיסטרוסקופיה. רפואה שלמה.

08/09/2014 | 18:09 | מאת: לין

שלום, שמתי לב היום שצצה לי מן בלוטה בהתחלה של הפות.. זה נראה כמו ייבלת קטנה וממש כואבת שממוקמת מעל הדגדגן... אני מאוד מאוד מפחדת ואשמח לקבל תגובה כמה שיותר מהר...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לין, התיאור שלך הוא כללי מדי אולם הוא יכול להתאים למספר מצבים: - יבלת של וירוס הפפילומה - מורסה באזור הדגדגן - הרפס - בלוטת חלב מזוהמת בכל מקרה רצוי שרופא נשים יראה את הממצא וימליץ על טיפול. רפואה שלמה.

02/09/2014 | 17:10 | מאת: איילת

ד"ר שלום, בת 38 ,תישעה חודשים אחרי לידה, בחודשים האחרונים חזרו מחזורים כבדים(בערך 10 ימים ויותר כשחמישה מהם דימום כבד) ומעט דימום בין מחזורים, לפני כחודשיים ראתה רופאת הנשים כי רירית הרחם מעובה גם מיד לאחר המחזור, המצב הופיע גם החודש לאחר המחזור רירית של 8.8 מ"מ, הטיפול שהוצע הוא פרוגסטרוני- כך שלקחתי שבוע שעבר 7 כדורי פרימולט נור 5 מ"ג, והשבוע היה דימום - במשך 3 ימים, ביום הרביעי כמעט ונעלם לגמרי. אמורה להיבדק בעוד כיומיים. שאלותי הן- במידה ורירית הרחם לא התנקתה מה ניתן לעשות? האם שוב פרוגסטרון? גרידה? היסטרוסקופיה? מה חשיבות קילוף רירית הרחם המעובה? ומה יכול להיות הגורם למצב זה של רירית הרחם? בנוסף אולי חשוב לצייו שנעשו 3 בדיקות פאפ מאז הלידה והן לא היו תקינות (ASCUS, CIL 1,AGUS )ביופסיה מתעלת צוואר הרחם תקינה, קולפוסקופיה תקינה כל פעם, ותוצאת הפאפ האחרון היה AGUS שלאחריה עשיתי פיפל שיצא תקין גם הוא. האם מצב רירית הרחם יכול להיות הגורם לתוצאת הAGUS? מה לדעתך הטיפול ההכרחי האופטימלי? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

איילת שלום, יש 3 סיבות עיקריות להתעבות רירית הרחם: 1. תגובה הורמונלית - באופן טיפוסי רואים שינוי בעובי הרירית בהתאם לשלב במחזור הויסתי. אם רירית הרחם מעובה באופן קבוע סימן הוא שאין ליחס זאת לשינויים ההורמונליים. 2. גידול ברירית הרחם. 3. פוליפ ברירית הרחם. שני המצבים האחרונים ניתנים לאבחון באמצעות היסטרוסקופיה. הבדיקה הזו פשוטה מכדי להמנע ממנה - היא מאוד אינפורמטיבית ונטולת סיכונית משמעותיים בידיים אמונות. באיה מדיקל אנו מבצעים מאות בדיקות כאלה בשנה ומקבלים תוך זמן קצר תשובה מדויקת המסירה את כל הספקות. לגבי AGUS - בדיקת פאפ היא בדיקת סקר בלבד, משמע רמת דיוק נמוכה יחסית. הבדיקה המשמעותית היא קולפוסקופיה ופיפל. ביצעת את שתיהן והן תקינות. לכן לדעתי את יכולה די להרגע ולהשאר במעקב. רפואה שלמה.

04/09/2014 | 16:37 | מאת: איילת

ד"ר לקסמן תודה רבה על התשובה, הייתי היום אצל רופאת הנשים לאחר הדימום בעקבות הפרוגסטרון ולמרות הטיפול רירית הרחם נשארה מעובה, הרופאה המליצה לנסות עוד פעם אחת לקחת פרוגסטרון ואם זה לא יעזור אז היסטרוסקופיה. מה ההבדל בין גרידה להיסטרוסקופיה ניתוחית? ומדוע יש להתערב במצב של רירית רחם מעובה? (חוץ מהמחזורים הכבדים מאוד) וכן האם אתה יודע מה העלויות של היסטרוסקופיה כזו באופן פרטי? שוב הרבה תודה.

31/08/2014 | 23:07 | מאת: מיואשת

שלום רב אני בת 47. לפני חודש הותקן לי מירנה בשל דימום חזק וכאבים עוצמתיים, חסור בהפרשת פרוגסטרון. בעבר - רחם מעובה מעט וגרידה. עם הגעת הווסת קיבלתי כאבים חזקים מאד של ווסת. הדימום היה חזק אך לא כבפעמים הקודמות. אך למעשה הווסת לא פסקה - ודימום ממשיך כבר חמישה ימים באופן עיקבי. אין זה דימום מוגבר - אלא קל אך דמי. (לא הפרשתי) האם זה תקין ? האם זה קשור להתאקלמות מירנה? או אולי ההפך - מראה שההתקן לא עושה עבודתו? מה הטווח הנומלי של דימומים לאחר התקנה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תיאורייך תואמים מהלך סביר של "טירונות" של מירנה. ההתקן בודאי עושה את עבודתו במידה שהינו במקום (ניתן לווידוא באמצעות בדיקת אולטראסאונד). באופן די מטריד, אני מודה, המצב עלול להמשך מספר חודשים אולם עליו להתעדן בהדרגה. אני מחזק אותך וממליץ על סבלנות. רפואה שלמה.

02/09/2014 | 17:13 | מאת: מיואשת

למה שהתקן יזוז? איך יודעים שהוא זז? - זה שכיח? הרופא המתקין אמר שההתקנה היתה מעולה( ולא קלה בשל מבנה בעייתי שלי). איזה יאוש...

31/08/2014 | 21:40 | מאת: ויקה

שלום רב, לפני כחצי שנה היה לי דימום לאחר המחזור בערך כחודש עד המחזור הבא.בבדיקה יש חשד לפוליפ רחמי. זה היה אירוע חד פעמי ומאז הכל כשורה כלומר, מחזורים תקינים ובלי דימום בין וסתי. סירבתי להיסטרוסקופיה. רציתי לשאול 2 שאלות. 1. האם ניתן לעקוב אם הפוליפ גדל ואם כן, האם א.ס יכול להבחין בשינויי גדילה או שאבחנה ע"י א.ס לא מהימנה בגלל שכל פעם מודדים זוית שונה? מתי עושים ביקורת מהפעם האחרונה על מנת לוודא שאיננו ממאיר/גדל? 2. האם פוליפ יכול לגרום לכאב בטני בזמן המחזור? בפעם ההיא שבה היה לי דימום בין וסתי היה לי כאב מסויים באזור הבטן ( הטבור)אומנם בעוצמה גדולה מאוד אך כעת אני מרגישה לפני מחזור שיש לי את אותו כאב אך בעוצמה ממש נמוכה וכעת גם בימי המחזור( בד"כ אין לי כאבים כלל כשיש דימום וסתי) זה כאב באזור הטבור וקשה להסביר אך זה לא כאבי מחזור רגילים. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ויקה שלום, קיימת מחלוקת ביחס לטיפול בפוליפ אסימפטומטי. גישתי האישית מבוססת על הכרת חשיבות הרפואה המונעת - אני מעדיף להיות צעד אחד לפני התרחשויות בלתי הפיכות או משמעותיות יותר. טיעון נוסף הוא הקלות הרבה שבה ניתן להסיר את הפוליפ קרי היסטרוסקופיה. אם החלטת שלא "להתפתות" לטיפול פולשני אז בודאי שמעקב הוא חיוני. אני לא מצליח לקשר בין הפוליפ ובין כאב הבטן שאת מתארת. ייתכן אפילו מצב שנקרא אנדומטריוזיס שמתאפיין בכאב בזמן הוסת ויכול באופן קלאסי לערב גם את אזור הטבור. האבחון במקרה כזה נעשה בלפרוסקופיה (קצת יותר משמעותי מהיסטרוסקופיה). רפואה שלמה.

02/09/2014 | 22:15 | מאת: ויקה

תודה רבה על תשובתך המהירה! אבל מה שחשוב לי זה נושא המעקב!! כי אם יש שינוי אז כנראה שלא תהיה לי ברירה מלבד ניתוח. האם באמת ניתן לעקוב אם הפוליפ גדל? ואם כן אז באיזו שיטת אבחון ואחרי כמה זמן מהבדיקה הקודמת כדאי לגשת לבדיקה נוספת? ושוב תודה רבה. נ.ב אני מבינה שהניתוח נחשב לכאורה לפשוט אבל בכל זאת מדובר ברחם! וזה קצת מלחיץ אותי שהיא תיפגע.

28/08/2014 | 12:23 | מאת: יערית

שלום דוקטור זאת שוב אני עשיתי משטח וואגינלי והוא יצא תקין כמו כן ההפרשות הפסיקו אז אפזר להפסיק לדאוג?

אני מברך אותך. אפשר לדאוג הרבה פחות.

24/08/2014 | 11:02 | מאת: יערית

זה לא זרחני זה ממש צהוב כמו ארטיק לימון סליחה על התאור

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יערית, את משתפרת בתיאורים... אם אין גרד נרתיקי זה יכול להיות הפרשות נרתיקיות נורמליות. אולם אם את מבחינה בשינוי ביחס להפרשות שאת רגילה אליהן - אני בכל זאת ממליץ על פניה לרופא. רפואה שלמה.

26/08/2014 | 17:49 | מאת: יערית

תודה רבה דוקטור אתה אחלה עשיתי משטח וואגינלי שיהיו בשורות טובות אמן

24/08/2014 | 08:59 | מאת: יערית

שלום רב אני לפני שבוע סיימתי מחזור כבר יומיים בניגוב יש לי נוזל צהוב זרחני לא צמיגי כמו הפרשות ואין לזה ריח רע מה זה יכול להיות?

לקריאה נוספת והעמקה

יערית שלום, זרחני??? זה תיאור שלא נתקלתי בו קודם לכן. אין לי שמץ של יכולת לענות על השאלה. ראוי להבדק על ידי רופא. אולי את נוטלת תרופה כלשהי? סדורל? רפואה שלמה

24/08/2014 | 11:01 | מאת: יערית

זה צבע כמו ארטיק לימון סליחה על התאור

17/08/2014 | 20:49 | מאת: אני

שבוע 12 עם תאומים. הייתי בבדיקה שקיפות עורפית וברוך ה' הכל תקין. אני נורא נורא חרדה בגלל שלפני הריון זה הייתה הפלה נדחית (דופק עובר). יש לי עוד חודש לסקירת מערכות - עד אז אשתגע... 1.מתי הסיכון יורד שחלילה וחס ירד?? 2. האם בדיקת א.ס דרך הבטן מזיקה לעובר? קרינה? אשמח להרגע....תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נו...היושב במרומים כנראה נהנה מחרדתך והחליט להכפיל אותה... וקצת יותר ברצינות - ככל ששבוע ההריון מתקדם כך יורד הסיכון. הריון תאומים הוא בכל מקרה הריון שמוגדר הריון בסיכון והרופא/ה המטפל/ת בך בודאי יודע איך לבצע המעקב. בדיקות אולטראסאונד אינן נחשבות למזיקות אולם אין להגזים בהן שכן טכנולוגיית האולטראסאונד נודעת גם בהשפעות ממשיות בעוצמות גבוהות. אבל למה להגזים בביצוע בדיקות? מאחל לך הריון מוצלח ורגוע.

17/08/2014 | 01:08 | מאת: סהר

שלום לכולן , אני רוצה לשתף אותכן בחוויה הקשה שעברתי ולספק עבורכן תקווה , אני עברתי 4 הפלות שנגרמו מכמה סיבות ואחת מהן שהיה לי הדבקויות ברחם , בארבע ההריונות עברתי מרופא לרופא מהיסטרוסקופה לאחרת עד שהגעתי לדר סוריאנו , שקודם כל לקח אינפורמציה ואת האנמנזה הרפואית והתחלנו את הדרך , שקודם כל עשה לי היסטרופקופיה אבחנתית , ואחר כך ניתוחית עד שהגעתי ללפרוסקופיה ובסוף הוחלט על טיפולי הפריה שעברתי ולא הצליחו בסופו של דבר תודה לאל היום אני בהריון ומתחילת ההריון אני במעקב אינטנטסיבי ביותר והכל זורם תודה לאל חשוב לי לציין שאם את בידיים טובות ואמינות ועם אופטימיות הכל אפשרייייייי

סהר שלום, אני שמח בהצלחתך ומאחל לך המשך הריון תקין וסיום נפלא. בהצלחה.

15/08/2014 | 04:24 | מאת: שלום

שלום אני שותה כדורים דופסטון לקבלת מחזור ועכשיו לקחתי עשרה כדורים במשך שבע ימים ועדין לא קיבלת אני מחכהישש יום מה הסיבה שיכולה להיות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הדימום לאחר נטילת דופסטון צריך להתרחש 3-7 ימים מסיום הטיפול. אם אינך מקבלת דימום עלייך לפנות לרופא הנשים שרשם לך את הטיפול. האפשרויות: 1. הריון 2. הפרעה הורמונלית 3. חסימה לזרימת הדימום. לבריאות.

12/08/2014 | 18:41 | מאת: ליבי

שלום אני בת 27 והשתמשתי בנובה רינג כשנתיים עד לפני כ 5 חודשים. לפני 5 חודשים הפסקתי את השימוש ומאס המחזור מגיע בזמן, בין 29-35 ימים אך הוא מאוד חלש, טיפטופים קטנים הנמשכים כשבוע ימים- רק תחתונית מספיקה. לפני השימוש בנובה רינג וגם במהלכה המחזור שלי היה כ4 עד 5 ימים אבל מחזור רגיל שמצריך שימוש בטמפון/ תחתונית. אני קצת דואגת כי ההרגשה היא כאילו אין לי מחזור ואני מאוד רוצה לנסות להיכנס להיריון בקרוב. האם זה נורמלי? והאם המחזור אמור לחזור להיות סדיר כמו בעבר כ4 עד 5 ימים ולא שבוע ימים?

לקריאה נוספת והעמקה

ליבי שלום, התופעה שאת מתארת מוכרת ולא מדאיגה...במרבית המקרים. כדי לוודא שזהו אכן המצב אני ממליץ על: 1. בדיקת אולטרסאונד וגינלי לשלילת בעייה רחמית/שחלתית. 2. בדיקת פרופיל הורמונלי ביום 3-5 של המחזור לשלילת הפרעה הורמונלית. רפואה שלמה.

13/08/2014 | 21:24 | מאת: ליבי

במידה ומדובר במקרה המוכר. האם המחזור צפוי לחזור למצבו הרגיל בהמשך?

ליבי שלום, בדר"כ זה נכון. אם לא יחזור לקדמותו תוך 3 חודשים מציע להבדק על ידי רופא נשים + אולטראסאונד. לבריאות

10/08/2014 | 09:51 | מאת: אנונימית

שלום.. מגיל שנתיים אני סובלת מדלקות בשתן.. ותמיד נתנו לי טיפול אנטיביוטי. בצבא גילו אצלי דלקת באגן וכמו כן טופלתי. עברו 5 שנים מאז הכל היה בסדר לא היו תופעות של דלקת או משהו כדומה... לפני שנה בערך חזרו לי הכאבים בבטן התחתונה ובצד,הייתה דלקת בשתן,ומעקב תרופתי. הבעיה שכל חודשיים הכאבים נפסקים חוזרים,עשיתי אולטרסנד ןגנילי התגלתה מיומה שרירן סברוזי 12*10 ס"מ הרןפא נשים אמר שזה בסדר ומעקב עוד חצי שנה. עשיתי סי טי בטן והכל יצא תקין. ועדיין יש לי כאבים במותן ימין ובטן תחתונה. מה אני אמורה כבר לעשות??? נמאס לי שכל פעם זה חוזר לי.. יש לציין שאני מתכננת היריון ראשון בקרןב ואני מודאגת... אשמח לתשובה תודה...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הקשר בין השרירן ובין דלקות האגן שלך הור מקרי בהחלט. האבחנה של דלקת בדרכי השתן או דלקת אגנית היא די ברורה במיוחד אם סבלת מדלקות כאלה בעבר. כעת, לדעתי, הכאבים ניתנים ליחוס לשרירן. אם אכן זה גודלו (10X12 ס"מ) - זהו גודל משמעותי והסיכון לגדילתו בהריון מטריד אף הוא. מחד גיסא כדאי לשקול את הסרת השרירן לפני הריון. מאידך גיסא - ניתוח עלול ליצור מכשלות להריון. לדעתי מה שיכתיב את הצורך בניתוח או את הגישה השמרנית הוא עצמת התסמינים והסבל שלך. רפואה שלמה.

08/08/2014 | 18:12 | מאת: סיגל

שלום, לפני חצי שנה עשיתי בדיקת אגן קטן: גודל הרחם (מ"מ)90X86X152 שתי מיומות, אחת צוארית בגודל 52x63 מ"מ והשניה תוך דפנית תופסת כמעט את כל הרחם ומסתירה את רירית הרחם בגודל 93x66מ"מ, רירית הרחם מוסתרת ע"י המיומת שברחם. היום אחרי חצי שנה עשיתי דופלר אגן: רחם גדול מאוד: 15 ס"מ, גוף הרחם אינו גדול אך מודגמות 3 מיומות עיקריות סב סרוזיות בגודל 78x81 ממ, 48x42 ממ, 45x42 ממ ובנוסף מיומות im קטנות יותר 29 ממ, 16 ממ. אני בת 46, לא רוצה בניתוח שאלה: האם השרירנים גדלו בקצב מהיר במשך חצי שנה? האם יש חשד לממאירות? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

סיגל שלום, אתחיל באמירה שממצאי הרחם שלך מצדיקים טיפול. מרבית הרופאים ידבקו בגישה של כריתת רחם אולם כדאי שתהיי מודעת לאלטרנטיבות לכריתת רחם. אני מזמין אותך לקרוא את המאמר שכתבתי בעיתון הארץ בכתובת http://www.haaretz.co.il/news/health/new- research/.premium-1.2116696 לגבי שינוי בגודל השרירנים והסיכון לממאירות - קיים קשר שאינו חד-משמעי בין השניים ולפני כל ניתוח משמר-רחם המטופלת מיודעת בעובדה זו ובאפשרות כי יהיה צורך בניתוח נוסף בהמשך. אני מזמין אותך להתקשר לאיה מדיקל 0775717230 - אני מעביר ימי עיון חופשיים בנושא זה ובודאי שתוכלי להפיק תועל תמיום כזה. רפואה שלמה.

05/08/2014 | 14:29 | מאת: אנאל

שלום אני אמורה לעבור בדיקת זקיקים, אבל נראה לי שהרופאת פוריות אמרה לי לעשות את זה בימים הראשון שני ושלישי של המחזור. השאלה שלי, האם כל השלושה ימים או שבכלל אני אמורה לעשות אחרי המחזור, כמו שהרופאת נשים הייתה מבקשת ממני. אני שואלת כי אני עברתי מרופאת נשים לרופאת פוריות להתקדמות בעניין הפוריות.

אנאל שלום, אין מצב שקיבלת הנחייה לבדיקת זקיקים בימים שאת מציינת. התקשרי לרופאת הפריון שלך לקבלת הנחיות מדויקות. בהצלחה.

03/08/2014 | 10:05 | מאת: שלי

שלום רציתי לדעת לפני שבועיים ביקרתי אצל רופא הנשים שלי הוא אמר שהוא רואה שאריות של ביוץ.. בדיוק באותו היום התחילו הכתמות..רציתי לדעת ברגע שמזהים ביוץ שהתרחש כמה זמן לפני הוא התרחש / האם השאריות נשארות עד ליום קבלת הווסת? פשוט לא בטוחה שהיה לי ווסת או שזה הריון...

לקריאה נוספת והעמקה

שלי שלום, חסרים לי פרטי זמנים בעיקר כדי לענות על כל שאלותייך. אומר כך, חיזוי הביוץ אפשרי רק אצל נשים שיש להן מחזורים סדירים והביוץ הוא ארוע קצרצר ביותר, אפילחו נקודתי. אבל אין מה להלחץ מאמירה זאת מאחר ש"חלון ההזדמנות" להריון נפתח כבר 36-48 שעות לפני הביוץ ונמשך עד 36-48 שעות לאחריו. זה כמעט 5 ימים שבהם בכל רגע נתון ניתן לקיים יחסים ולמצות את פוטנציאל הפריון. אם המחזורים אינם קבועים, יש לבצע מעקב זקיקים שנועד לתזמן את מועד הביוץ לשיפור סיכויי ההריון. התהליך, בכל מקרה, צריך להתבצע תחת פיקוח רפואי. בהצלחה.

03/08/2014 | 15:49 | מאת: שלי

מחזורים נעים בין 25ל 28 יום כל פעם.. אבל השאלה שלי היא כזאת האם שהגעתי לרופא והוא אמר שזיהה ביוץ שהתרחש אם ניתן לדעת מתי היה הביוץ. מחזור אחרון שהיה ב 26.6 וביום שהגעתי לרופא התחילו הכתמות אבל הוא טען שרואה שהיה ביוץ. יכול להיות שהדימום שהיה לי לא היה מחזור וזה היה דימום לאחר הביוץ ואהן קיים הריון?

לא ניתן לומר בדיעבד מתי היה ביוץ ללא מעקב רציף לפני כן. דימום לאחר ביוץ הוא אפשרי אולם בדר"כ מאפייניו (כמות וצבע) שונים מוסת רגילה. לשאלת ההריון - אין פשוט מלבצע בדיקת דם וקבלת תשובה באותו יום. רפואה שלמה.

31/07/2014 | 22:28 | מאת: מיטל

בת 39. מחזור בין 28-29 יום. קיבלתי מחזור ב9/7. ביום ה12 למחזור בבוקר: שחלה ימנית: בתוכה מבנה עכור25x24 ובנוסף 20x14 שחלה שמאלית בתוכה מבנה עכור 13x9. ללא נוזל. עובי רירית 10.8. ביום ה13 אחהצ: נצפו מס זקיקים קטנים. ימין: מבנה עכור26x22 בנוסף 19x18 הטכנית כתבה:יכול להתאים לגופים צהוב? שחלה שמאל:נצפו מס זקיקים קטנים. מבנה עכור בגודל 12x9.עובי רירית 14 מעט נוזל. כמו כן אמרה שיש ציסטות. יום 14 בבוקר:שחלה ימנית:זקיק 11ממ נצפו מס זקיקים קטנים. בתוכה שני ממצאים צסטים עכורים 27x24, ו 24x19. שמאלית: נצפו מס זקיקים קטנים בתוכה מבנה עכור בגודל 12x9.בדיקת דם עוד לא עשיתי. מה המשמעות של הבדיקות? שהביוץ היה כבר? או שיכול להיות שלא היה ביוץ כלל?? מה הסיכוי שלי להרות??מחזור הבא הקדים לי מאוד! קיבלתי שוב ב27/7!!האם מסביר את תוצאות הבדיקות?? ומה יכולה להיות הסיבה שהקדים??אודה מאוד מאוד לתשובות !!!!!

לקריאה נוספת והעמקה

מיטל שלום, אני מסכים איתך שמהלכו של מחזור זה חריג. קשה לי לענות על תשובותייך ללא בדיקות הורמונליות מצורפות. אני מציע כי את מעקב הזקיקים הבא תתחילי ביום 10 למחזור וכל בדיקת זקיקים תלווה בבדיקות הורמונית (FSH, LH, אסטרדיול ופרוגסטרון). באופן זה ניתן יהיה להבין טוב יותר את המתרחש ולהציע טיפול בהתאם. בהצלחה.

31/07/2014 | 17:37 | מאת: שירן ק.

ד''ר שלום, אנחנו מנסים להכנס להריון. לאחר איחור של 13 ימים במחזור עשיתי בדיקה. תוצאות הבדיקה היו חיוביות. למרות זאת למחרת קיבלתי מחזור. מה היה כאן? איך מסבירים את זה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שירן שלום, ייתכנו מספר אפשרויות: 1. בסבירות גבוהה - הריון לא תקין - הריון שאינו מתפתח כראוי.באפשרות זאת נכלל גם הריון חוץ-רחמי. 2. בסבירות נמוכה - הריון תקין למרות הדימום. בשני המקרים כדאי לבצע בדיקה שנקראת בדיקת הריון כמותית (בדם). הבדיקה תתן מושג הן לגבי תקינותו של ההריון והן לגבי דרך ההתערבות הרפואית במידה שההריון אינו תקין. בהצלחה ורפואה שלמה.