היפרפרולקטין ומחזור לא סדיר

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

24/01/2017 | 06:57 | מאת: שושי

שלום, אני בת 26.. לפני כחודש מצאו לי מיקראדנומה בהיפופיזה בגודל 5 מ"מ שמפרישה פרולקטין. קורטיזול תקין. בנוסף יש לי ווסת לא סדיר כבר יותר מחצי שנה. האנדוקרינולוג הביא לי דוסטינקס פעם בשבוע חצי כדור. בנוסף, הוא רצה שאלך לרופא נשים כדי לשלול שחלות פולציסטיות. הווסת האחרונה היתה לפני חמישה שבועות. הייתי אתמול ועשיתי אולטרסאונד אגן דרך הבטן (אני בתולה) ומצאו שם "רירית מעובה אחידה 14 מ"מ. שחלה ימנית עם ממצא ציסטי צלול בודד 40*33 ללא מחיצות פעילות והסתיידויות. שחלה שמאלית עם ממצא ציסטי צלול פשוט בודד 30*24 מ"מ ללא מחיצות והסתיידויות. אין נוזל באגן. ממליץ us חוזר עוד 4 שבועות ולקיחת דופסטון". שאלתי את הרופא שאלות אבל לא קיבלתי תשובות על הכל.. הציסטות האלו אמורות להעלם עוד ארבעה שבועות? האם זה מסוכן? האם זה אומר שבייצתי רק עכשיו? אפשר לומר שהבעיה בסדירות המחזור נובעת מהרירית המעובה והציסטות וזה לא קשור לפרולקטין? אם כן, האם אוכל להפסיק לקחת את הדוסטינקס? כדורי הדוסטינקס גורמים לי להרבה תופעות לוואי (הכי לא נעים זה כאב חזק בשד) כך שאם הווסת הלא סדיר לא קשור למיקרואדנומה ולפרולקטין אז אולי כדאי לי להפסיק.. ושאלה אחרונה- הרופא נשים אמר שצריך לשקול אולטרסאונד דרך פי הטבעת כדי לשפר רזולוציה, אין מצב שאני עושה את זה כי אני מתביישת. האם הכרחי לאור הממצאים הקטנים שנמצאו? סליחה על כמות השאלות ותודה!

שושי שלום, הפורום לא מיועד לענות על מסכת כה ארוכה של שאלות ובעיות. אקצר באומרי כי מיקרואדנומה היא בהיפופיזה יכולה לגרום לרבים מהתסמינים שאת מציינת והטיפול בדוסטינקס הוא ראוי ונכון.. פירוט רחב יותר ניתן לספק רק בפגישה אישית ולאחר בדיקה. אשמח לסייע לך בכך. אם תרצי תוכלי לתאם פגישה ב"איה מדיקל" בטלפון 0775717230/6. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם