מחזור חודשי קצר מהרגיל

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

09/01/2017 | 21:02 | מאת: אלה

שלום דוקטור, אני בת 32 לרוב המחזור החודשי שלי אורך כ26 יום. בחודשיים האחרונים הוא התקצר ל22 ו-21 ימים. האם עלי לחשוש ממנפאוזה מוקדמת? תודה רבה

שלום לך, שינויים בתבנית המחזור יכולים להיות נקודתיים או מגמתיים. לא ניתן מתיאורך להעריך את ההסתברות למנופאוזה מוקדמת. לדעתי גם אין בכך חשיבות. אולם אם הנתונים מכתיבים צורך מסוים כמו שיקולי פריון ואחרים - ראוי לבצע בדיקות מקיפות יותר בדיקות הורמונליות והערכת רזרבה שחלתית. לבריאות.

מנהלי פורום האשה והרחם