היפרפלזיה של הרחם - הורמונים או ניתוח ?

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

31/03/2017 | 10:55 | מאת: ה. ז.

בשל היפרפלזיה של הרחם הומלץ לי ע"י רופאת הנשים התקן מירנה . כיום אני לוקחת דופסטון בגלולות . בשל ציסטות בחזה והיותי במעקב במרפאת שד , אני חוששת מטיפול הורמונלי אך כמובן שגם מכריתת הרחם. שאלתי היא מה מומלץ במקרה שכזה ? ובכל מקרה מה עדיף מבחינה הורמונלית ההתקן או הגלולות ? אציין שאני אמא ל-3 ילדים ואינני מתכוונת ללדת יותר. אודה למענה מהיר בשל המצב .

שלום רב, מן העובדה שרופאך המליץ על התקן מירנה אני למד שמדובר בהיפרפלזיה פשוטה (כמובן שיש לאשר זאת על סמך התשובה הפתולוגית הכתובה). הטיפול במירנה אנלוגי לטיפול בדופסטון שאותו את מקבלת. אם אכן מדובר בהיפרפלזיה פשוטה אין צורך בכריתת רחם. רפואה שלמה.

02/04/2017 | 13:45 | מאת: ה.ז.

ראשית תודה על המענה המהיר. רציתי לדעת עוד אם מינון ההורמונים בכדור דופסטון זהה לזה שהתקן המירנה מפריש מידי יום ואם יש הבדל בניהם בנוגע להשפעה על רמת ההורמונים הכללית בגוף , לאור העובדה שהמירנה פועל בחלל הרחם בלבד. בתודה מראש.

שלום רב, איני יודע את התשובה לכך באופן חד משמעי אולם ברור שש גם "הסתננות" של ההורמון שבהתקן המירנה לזרם הדם. עוד ברור שנטילת הורמון דרך הפה יוצרת רמות משמעותיות יותר בדם. בברכה,

מנהלי פורום האשה והרחם