רירית מעובה עם ציסטה בשחלות

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

28/02/2017 | 19:36 | מאת: רני

שלום אני בת 49 כבר ארבעה חודשים לא מקבלת וסת. ביצעתי אולטרסאטנד וגינלי התוצאות היו רירית מעובה עובי 11 ממ עם ציסטה אחת בכל שחלה לא צלול עם גבולות סדירים בגודל של פחות מסמ אחד. מה זה אומר????? יש לציין כי אני לא מקבלת שום טיפול הורמונלי תודה מקווה לקבל תשובה במהירות. תודה

שלום רב, העדר וסת הוא ציון להעדר פעילות הורמונלית ולכן רירית הרחם אמורה להיות דקה ולא פעילה. עובי רירית רחם של 11 מ"מ מלמד על פעילות הורמונלית או שגשוג רירית הרחם מסיבה אחרת. במקרים כאלה כדאי לקחת דגימה מרירית הרחם - הדגימה נקראת פיפל ונלקחת במרפאת הרופא. רפואה שלמה.

06/03/2017 | 14:47 | מאת: רני

תודה על התשובה. מסתבר שאחרי יומיים קיבלתי וסת של חמישה ימים. האם ניתן לבטל את הבדיקה המדוברת האם זו הסיבה לרירית המעובה

מנהלי פורום האשה והרחם