מחזור לא סדיר והשמנה

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

04/02/2017 | 23:03 | מאת: רוני

הי, המחזור שלי לא סדיר כבר תקופה ממש ארוכה, יש לי ווסת כל חודשיים אפילו שלוש. הלכתי לרופא נשים פעם ראשונה לפני שבועיים, נשלחתי לאולטרסאונד ובדיקת דם. אתמול חזרתי לרופא והוא אמר שלפי האולטרסאונד משום מה, הוא לא יודע מה הסיבה, הוא מבין שאני לא מבייצת. ואז הוא ראה את הבדיקות דם והוא אמר שבעצם אני כן מבייצת. לבסוף הוא אמר לי לשנות אורח חיים ולנסות להוריד 5 קילו מהמשקל וזה יסתדר. אני שוקלת 86 והגובה של 1.64, BMI- 32. האם זה נפוץ שהבעיה נובעת מזה? תודה רבה

שלום רוני, BMI גבוה, במיוחד אם הוא נובע משינוי בשמן קצר יכול לגרום לשינויים בסדירות הוסת. אם התופעה היא ממושכת יותר אצלך כדאי לבדוק אם לא מדובר בתסמונת השחלות הפוליציסטיות המאופיינת באי-סדירות המחזור, הפרעת ביוץ, השמנה, שיעור-יתר ועוד תופעות. תחפשי בגוגל מאמרים שלי על שחלות פוליציסטיות ואני מקווה שהקריאה תבהיר לך יותר את המצב. בכל מקרה אם תהיי מעונינת תוכלי לקבוע פגישה באיה מדיקל 0775717230/6. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם