צילום רחם

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

15/10/2016 | 01:49 | מאת: סיגלית

שלום רב, לפני כשנה וחצי הריון ראשון ויחיד (באופן טבעי), שנדחה עקב שק חלבון פחוס וחוסר דופק לעובר בשבוע 6 6 ימים מאז לא נקלטת עברתי כל בדיקה אפשרית גם בעלי הכל תקין למעט תת פעילות בלוטת התריס שנמצאת רמה 5 כמדומני. מקבלת עבורה כל בוקר כדור. עשיתי לפני כשבועיים לערך צילום רחם מהצילום עולה כי שחלה ימין פתוחה לגמרי והיוד עבר ללא קושי בשחלה שמאל היוד עבר אך לא בצורה חלקה כמו בימנית. מה ניתן להסיק מכך?

שלום סיגלית, תיקון קטן - מעבר היוד הוא בחצוצרות ולא בשחלות. כדי לענות על התשובה באחריות עלי לראות גם את הצילום. עם זאת ניתן להבין כי חצוצרה ימנית תקינה אולם הזרימה משמאל היא איטית יותר. הדבר יכול להיות תקין לגמרי מאחר שנוזל נוטה להתקדם בקלות במסלולים שבהם ההתנגדות לו היא קטנה - למשל אם החצוצרה הימנית מעט רחבה יותר, הנוזל ימלא קודם אותה. אפשרות אחרת היא שבאמת יש הפרעה (חסימה חלקית, הדבקויות) החוסמים את הזרימה החופשית של תמיסת היוד. חוש הריח שלי אומר לי שהבדיקה תקינה באופן כללי. חג שמח.

מנהלי פורום האשה והרחם