השוני בין דעות הרופאים לגבי כניסה להריון לאחר הפלה

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

06/10/2016 | 08:08 | מאת: אחת

שלום רב עברתי הפלה טיבעית בשבוע 7 (ללא גרידה וללא כדורים) . בבית חולים נאמר לי שבערך כחודש לאחר ההפלה יגיע המחזור הראשון שלי ואז לחכות לעוד מחזור ורק אז לנסות להכנס להריון... משמע לחכות ל2 מחזורים.. אציין שהדבר נאמר לי על ידי רופא 1 הרופא בקופה מחוץ לבית חולים כשבאתי אליו לבדוק שהרחם נקי והבטא התאפסה אמר לי שאין שום צורך בלחכות ואפשר להתחיל לנסות להכנס להריון ישר... כששאלתי אותו מדוע אם כך נאמר לי בבית חולים לחכות ל2 מחזורים תשובתו הייתה " זוהי דעה מיושנת" מה אני אמורה לעשות במצב כזה? על סמך מה אני אמורה להחליט מהי הגישה הבטוחה? מה ההיגיון בלחכות 2 מחזורים לעומת להתחיל ישר? הדבר האחרון שאני רוצה זה לחוות שוב הפלה... תודה

שלום רב, זוהי דוגמה מצוינת לכך שרפואה איננה מדע מדויק והוא מתבסס (בחלקו) על נסיונם של רופאים שונים בארץ וברחבי העולם. חילוקי דעות זה דבר טוב שמפרה את המקצוע. לעניינך - אם ההריון הבא יהיה תקין או לא אינו תלוי בחודש שבו תנסי להרות. הוא תלוי בעיקר בפיסיולוגיה שלך. אם זו תקינה - לא תהיה שום בעיה. אם היא לקויה היא תהיה לקויה גם אחרי שנה. כך שאני מצטרף לדעה שאין מניעה להרות בכל מועד שתרצי. שנה טובה ופוריה.

מנהלי פורום האשה והרחם