דחיית שבוע הפסקהפסקה בטעות

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

10/02/2017 | 20:50 | מאת: אני

שלום ד"ר אשמח לעזרתך החודש הזה נעשה לי קצת בלגן בגלולות. אני נוטלת כבר שנה החודש התחלתי את החפיסה אחרי ההפסקה ביום ראשון, ביום רביעי באותו שבוע קיימתי יחסי מין (בלי קונדום) אבל ביום שלישי של השבוע אחרי פספסתי גלולה. רציתי לשאול אם אני לא מוגנת למרות שהגלולה שפספסתי זה היה שבוע אחרי קיום היחסים. ולא לפני. ועוד משו בטעות המשכתי את הגלולות שבוע נוסף בלי לעשות שבוע הפסקה.. כאילו לקחתי 5 גלולות יותר במקום להפסיק.. האם כדאי לי להמשיך כבר רצוף עד ההפסקה הבאה? או שאני יכולה לסיים את שני הכדורים הנוספים ולהפסיק ואז אני אקבל מחזור כלומר המחזור יאחר כביכול בשבוע? כי אני לא רוצה להמשיך בלי הפסקה. תודה רבה מראש.

שלום רב, החמצה של גלולה אחת אינה חושפת אותך להריון. יש להמשיך ליטול את הגלולות כסדרן. אם נטלת את הגלולות ברצף שבוע נוסף ואת רוצה להפסיק - את יכולה, אין צורך להמשיך את החפיסה השניה במלואה. לאחר הפסקה של שבוע תתחילי בנטילת החפיסה הבאה. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם