פורום האשה והרחם

הפורום עוסק בבריאות האישה והרחם; מומחי איה מדיקל ישמחו לענות על כל השאלות הקשורות במחלות גיניקולוגיות הקשורות לרחם, שחלות, חצוצרות, צוואר הרחם, אנדומטריוזיס. תפיסת העבודה של מומחי הפורום היא כי יש לעשות ולמצות כל טיפול אפשרי על מנת לשמור ולשמר את רחם האישה בכל מחיר. האינדיקציות המוחלטות לכריתת רחם הן גידולים סרטניים או טרום סרטניים של המערכת הרבייה, צניחות רחם בדרגת חומרה גבוהה, קרע של הרחם בלידה, דימום בלתי נשלט לאחר לידה והעדר תגובה לטיפולים שמרניים בבעיות שפירות. בעיות או מחלות אחרות ניתנות לטיפול בטכנולוגיות ובאמצעים אחרים. ולכן ראוי שהשיקולים לבחירת הטיפול המיטבי באישה יתחשבו ברצונה של האישה לשמור על רחמה. יש להציג בפני האישה את כל החלופות בהתאם לגילה, הרקע שלה וסגנון החיים שלה. לנשים שצפויות לעבור כריתת רחם, מומלץ לא להיחפז בקבלת החלטה על כריתת רחם, אם לא מדובר באינדיקציה דחופה או גידול סרטני, חלילה. שתפו את הרופא, שאלו שאלות נוקבות ואם אתן לא שקטות, פנו לקבלת חוות דעת שנייה. אל תהססו להתייעץ עם כל מי שיכול לסייע לכם לקבל חוות דעת מושכלת. למעבר לפורום לחצו כאן.
1907 הודעות
1680 תשובות מומחה

מנהלי פורום האשה והרחם

שלום רב הממצא של אולטרסאונד הוא מבנה אקוגני מתאים לפוליפ בגודל 7.2*10 ממ עם שינויים ציסטיים בתוכו. לא הודגמה זרימה בחלל . אני בת 67 ולפני חצי שנה אותה בדיקה הגודל היה 9 ממ. מה מומלץ ? כריתה או לא לגעת ?

19/01/2020 | 00:53 | מאת: אנונימית

דר שלום רב, בת 68. עם כאבי בטן חודשיים לערך בבטן תחתונה ובכל הבטן שמעיר אותי גם בלילה.. עשיתי u.s. בטן שיצא תקין, עשיתי U.s וגינאלי שהיה כתוב: רחם /דוגלס גודל הרחם(מ"מ)38x21x24 רקמת רחם תקין. רירית הרחם: בעובי 2 ס"מ תיאור הרירית סדירה חלל רחם עם נוזל בכמות מועטה בגודל 6.3(מ"מ דוגלס ללא נזל שחלה ימנית בגןדל 16x23 (מ"מ) ממצא 1: בתוכה ניצפה נוזל ציסטי צלול, עם גבולות סדירים בגודל (מ"מ) 14x17 שחלה שמאלית בגודל (מ"מ) 8x17 מבנה וגודל תקינים.,,,,,,לפתע היום התחיל לי דימום חלש. הכנסתי מגבון וראיתי דם/חום כזה עדיין עם כאבי בטן. זה מעיד על סרטן רחם או בצוואר הרחם? אנא תשובתך תודה רבה אני די בהלם

בבדעקה אחרונה במרפאת נשים בדיקת אולטרסאונד גילתה דוקטור בצר קירות מעובה 8 מ מ הפנתה אותי לאסותא אשדוד החודש להסטרטסקופיהאני בת 59 כרגע פעם ראשונה גיליתי עקבות של דם האם זה אומר מצב חמור? אציין שבקהילה דוקטור בצר לכ הצליחה לקחת לי קדימה מרירית הריחם מפאת⁵ רגישות לבדיקה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, רירית רחם מעובה מצדיקה דגימה. קורה לעיתים שדגימת הרירית אינה מתאפשרת במרפאה. במקרה זה יש לבצע היסטרוסקופיה (האפשרות העדיפה) אבחנתית או להמשיך מעקב. באיה מדיקל מתמחים בביצוע היסטרוסקופיה אבחנתית/טיפולית. לקביעת פגישה 037646930. רפואה שלמה

בדיקת דם להריון 29 יום אחרי המגע תיתן תשובה חיובית? ומה בקשר לבדיקת שתן גם היא אמינה אחרי 29 יום?

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט אמינה.

07/01/2020 | 11:30 | מאת: מירית

שלום, אימי בת 89 סובלת מצניחה רצינית של הרחם, אשר מפריעה לה למהלך התקין בחיי היום יום. האם בגיל זה ניתן לטפל בזה או אפילו לכרות, באחת השיטות המקובלות? רצוי כמובן ללא הרדמה כללית. במה הדבר כרוך? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

מירית שלום, גיל אינו מגבלה לטיפול כלשהו. מצבה הבריאותי הוא הקובע. אין שום סיבה בעידן הנוכחי שאדם יסבול מגבלה ולא ניתן יהיה להציע טיפול. יש מגוון טיפולים שמרניים וניתוחיים. אם את מעונינת תוכלי לקבוע פגישה במרכז איה מדיקל 037645930

05/01/2020 | 20:59 | מאת: יוליה

אשמח להתייעצות . אני בת 29 אמא לשולשה ילדים ואחרי 7 הריונות עם הפלות טבעיות והריון מחוץ לרחם בן הילדים ההפלה האחרונה שהייתה לי היא היא הייתה שק ללא עובר אני כבר כמה שנים מתלוננת על כאבים ברחם כאילו מישהו בא ונתן לי אגרוף כאבים שמקפלים כאבי גב תחתון כמו שריר תפוס כאבים בזמן קיום יחסי מין בביוץ ובמחזור הבטן מתנפחת כאילו אני בהריון הרופאים חושדים שזה אנדו באולטרסאונד האחרון התכנאית אמרה שהחצוצרות נורה קרובות לרחם מצרפת את חומר המדידות חייבת לציין שהייתי ביום הראשון של הווסת רחם אורך 45 עובי 38 רוחב 42 רירית הרחם 9 מ מ שחלה ימנית אורך 34 מ מ רוחב 22 מ מ שחלה שמאלית אורך 33 מ מ רוחב 16 מ מ דוכלס ללא נוזל תודה מראש על המענה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תוצאות האולטראסאונד לא מקדמות את האבחנה. בשל משך התלונות הארוך נראה לי שלא יהיה מנוס מלפרוסקופיה. אם את מעונינת בהרחבת הדיון על כך את מוזמנת לקבוע תור באיה מדיקל 037646930. רפואה שלמה.

שלום ד״ר חודשיים אחרי ניתוח קיסרי 2 בבדיקה נמצאה מגרעת גדולה ברחם.. האם יש אפשרות שהיא תיסגר במשך הזמן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, חודשיים אחרי ניתוח קיסרי הם זמן מוקדם מדי להערכת מגרעת. כדאי לחזור על הבדיקה בחלוף 6 חודשים. רפואה שלמה.

שלום, אני לוקחת פרימולוט נור כבר מלא זמן ולא מקבלת מחזור, המטרה הייתה להמשיך ולא לקבל מחזור בכלל (לכן התחלתי לקחת ברציפות), אך נראה שהכדור מאבד מיעילותו בגלל שכן קיבלתי דימום לפני כמה ימים ובמקום כדור אחד- שתיים לקחתי ארבע כדורים כדי להפסיק את הדימום. רציתי לשאול אם יש טעם לנסות את הכדורים פרוברה (שעושים אותו דבר כמו פרימולוט) או שגם הם יאבדו מיעילותם עם הזמן? והאם באמת אפשר לקחת אותם לאורך זמן, כי אני לא רוצה לקבל מחזור? או שכדאי בכלל לעבור לגלולות ולדלג על המחזור? ואם אחליט לעבור לגלולות האם עלי קודם להפסיק לקחת פרימולוט ולחכות למחזור, ואז להתחיל לקחת? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שתי התרופות שייכות לקבוצה ההורמונלית פרוגסטרון. דימום תחת טיפול ממושך בתרופות אלה הוא תופעה ידועה ואינה מצביעה על ירידת יעילות הטיפול. חידוש הטיפול לאחר הפסקה בת חודש יכול לפתור את התופעה. רפואה שלמה.

21/12/2019 | 15:08 | מאת: לאן

דר' שלום ותודה רבה מראש, אתמול הייתי אצל רופא נשים אחרי שנים לבדיקת רחם ושחלות. אמר לי שעושה רק u.s לנשים בהריון אבל בדק אותי ידנית,( האמת שרציתי אולטראסאונד) בדק ידנית ואמר שהכל בסדר ושאלך למכון לעשות אולטראסאונד. הבדיקה לא כאבה אבל אחרי הבדיקה כשעתיים התחילו לי כאבים בבטן היכן שממוקמת השחלות. שאלתי אותו לגבי הבדיקה אמר שהוא נוגע בשחלות עם האצבע/חד לראות שהכל בסדר. השאלה שלי למה פתאם יש לי כאבים כי נגע בשחלה? האם מנגיעה בשחלה אפשר לעורר משהו או בטעות עשות נזק לשחלה כי כואב לי מאד רק בצד ימין? האם בדיקה ידנית מספיקה לדעת שהכל בסדר או שחייב גם אולטראסאונד.? בנוסף אני כן אעשה u.s אבל השאלה שלי האם בדיקה ידנית משקפת משהו בעידן ה U.s ונותנת מידע נוסף? בבדיקה ידנית הוא נוגע בשחלות וברחם עם היד/האצבעות קיים איזה שהוא סיכון או נזק לשחלה או הרחם כשהוא ממשש אותו או קרה בעבר נזק ממישוש ביד? כי אחרי הבדיקה עד עכשיו כואב לי יותר. תודה רבה לך, ליאן.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בדיקת אולטרסאונד היא תמיד בדיקה משלימה לבדיקת רופא. לא נגרם לך שום נזק מבדיקת הרופא. רפואה שלמה.

20/12/2019 | 08:14 | מאת: טלי

שלום אני בת 30 .ברקע אנדומטריוזיס. לאחרונה אובחנתי ברקטוצלה בדרגה בינונית ובנוסף בהתפשלות אנרקוטלית. הופנתי קודם לפיזיוטרפיה ביופידבק. שלא מועילה כלל . כרגע אני סובלת מהתופעה הזו מאד.לא יכולה ללא להעזר באמצעות האצבע. האם מצב כזה ניתן לנתח ולא להמתין עד לסיום הילודה ? (ברקע 2 לידות האחרונה קיסרי חירום חתך טי. והרבה מאד הפלות ) .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טלי, בודאי (!) שאפשר לנתח לפני סיום תכנית הפריון. הדיקלום של הרופאים הוא לידה עלולה להרוס את תוצאות הניתוח. במקרה שלך יש 2 ילדים ואולי את מסתפקת בזה ובכל מקרה לפי ההיסטוריה שלך תאלצי לעבור ניתוח קיסרי בלידה הבאה. אם תהיי מעוניינת ביעוץ את מוזמנת להתקשר לאיה מדיקל 037646930. רפואה שלמה.

21/12/2019 | 19:48 | מאת: טלי

שלום ד"ר לקסמן. כן לצערי אני יודעת שאצטרך לידה בקיסרי בפעם הבאה... שאלתי...האם הטיפול בשתי האבחות. רקטוצלה והתפשלות אנרקוטלית...אפשר לפתור בניתוח אחד ? בלפרסקופיה?? ואיזה תחום ? גניקולוגיה. או גסטרו. אני מאד מבולבלת.

13/12/2019 | 11:07 | מאת: אנונימית

שמעתי שלפני בדיקה רקטלית של מישוש, צריך ליטול משלשלים או לבצע חוקן מספר שעות לפני הבדיקה. אם הגעתי לרופא גיניקולוג, ולאור התלונות או הבעיה הוא מבקש לערוך בדיקה רקטלית, האם הוא רשאי לבצע את זה באופן מידי "ספונטני" יחסית בלי חוקן או משלשל, או שהוא חייב לקבוע תור מראש או בנפרד כדי לבצע את הבדיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לאנונימית, כל מה שצריך לבדיקה רקטלית זה כפפה (לתועלת הרופא) ומעט חומר סיכה כמו וזלין (לתועלת המטופל). בהצלחה.

20/12/2019 | 16:26 | מאת: אנונימית

תודה, אבל האם הבדיקה יכולה להיכשל אם ישנה עצירות או יציאה דחופה?

יש לי שרירן בגודל 5 סמ. האם שיטת הניתוח הקלאסי כלומר פתיחת בטן עדיפה על לפראסקופיה? האם לאחר לפראסקופיה ניתן להכנס להריון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רווית, שיטת הניתוח הסטנדרטית כיום להסרת שרירן היא בלפרוסקופיה. במקרים חריגים כמו מספר גדול של שרירנים, מיקום מורכב שאינו מאפשר הגעה בטוחה לשרירן, הדבקויות מרובות באגן או ניתוח חוזר להרחקת שרירן יש צורך בפתיחת בטן. אם את מעונינת, באיה מדיקל נסיון רב בטיפול בשרירני הרחם ותוכלי לקבל יעוץ הולם ובחירת הניתוח המתאים למצבך. 037646930. רפואה שלמה.

01/12/2019 | 18:05 | מאת: מיטל

בצילום סי טי גב תחתון נכתב לי כי נראה רחם מוגדל למדי. האם שינויים פיזיולוגיים ? האם יכול להיות קשר לעובדה שאני שנה אחרי לידה ? איזה בדיקה עלי לעשות? האם יש לי סיבה לדאוג? תודה מראש .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיטל, המונח ״למדי״ הוא בעייתי למדי...אינו משקף דבר. כדי לעמוד על משמעות הממצאים יש להבדק על ידי רופא נשים. רפואה שלמה.

25/11/2019 | 21:58 | מאת: לירון

שלום, הלכתי למומחה בנושא ונאמר לי שאם אני רוצה עוד ילדים, לא עושים ניתוח לתיקון הצניחה בשום פנים ואופן ומתמקדים בפיזוטרפיה. עוד נאמר לי שאין מניעה לקיים יחסי מין ןלהיכנס להריון. כיצד הדבר אפשרי אם הכל נמצא למטה בתוך הנרתיק? והאם באמת לא עושים ניתוח לתיקון הצניחה אם אני רוצה עוד ילדים? אודה לתשובות

לקריאה נוספת והעמקה

לירון שלום, ככלל זאת הגישה המקובלת בקהיליה הרפואית אם כי יש יוצאים מן הכלל. כדי לתת מענה ראוי יותר צריך לבדוק אותך. אם את מעונינת תקבעי פגישה באיה מדיקל 037646930. רפואה שלמה.

23/11/2019 | 09:05 | מאת: איילה

לפי מיטב הבנתי רמות של אסטרוגן גבוה גורמות למיומות ברחם , ושאלתי היא האם אפשר לבדוק אם יש רמת אסטרוגן גבוה בגוף? ובאיזה שיטה מטפלים בזה ? האם יש,תרופה שהיא לא הורמונלית להורדת אסטרוגן ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איילה, הבדיקה היא בדיקת דם לרמת אסטרדיול. אין תרופה לא הורמונלית להפחתת רמת אסטרוגן. רפואה שלמה.

22/11/2019 | 22:43 | מאת: דפנה

עברתי היסטרוקופיה להוצאת שרירן מהרחם ורציתי לשאול איך יבדקו אותי אם הכל בסדר אחרי הניתוח כי אני מכווצת ואי אפשר לבדוק אותי גניקולוגית יש לי וגינימוס , אז במצב כזה איך בודקים שהרחם לא ניזוק מהניתוח ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דפנה, כל בדיקה היא שת״פ בין הרופא והמטופלת. אם יהיה צורך בבדיקה גם את וגם הרופא תעשו ויתור מסוים לממשהאת הבדיקה. בדיקת אולטראסאונד יכולה לסייע. רפואההשלמה.

17/11/2019 | 16:01 | מאת: תמר

שלום רב, אשמח להסבר על תוצאות MRI המצורפות של האגן תודה מראש תמר.

לקריאה נוספת והעמקה
17/11/2019 | 16:02 | מאת: תמר

אני לא מצליחה להעלות את הקובץ. יש מייל שניתן לשלוח אליו?

12dolux@gmail.com

16/11/2019 | 19:57 | מאת: ליר

שלום דר, מחזור סדיר 28-34. זיהיתי ביוץ ביום שלישי - שישי ( היו הפרשות וכאבים בין הימים האלה) וביום 19 לווסת- לחץ מטורף בבטן תחתונה , תחושת כבדות. הייתי היום בבדיקת רופאה , בבדיקת הסונר נראה כי רירית הרחם שלי מאוד עבה. האם זה מעיד על מחזור או יכול להיות גם היריון? ב. האם אחרי מחזור קיימת האפשרות שישאר זרע ברחם או נרתיק? תודה ושבוע טוב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליר, א. גם וגם. ב. לא. רפואה שלמה

15/11/2019 | 22:43 | מאת: אפרת

למה אחרי הוצאת שרירן מהרחם צריך לעשות היסטרוקופיה אבחנתית רק אחרי שלושה חודשים ולא לפני? כי הרחם עדיין פצוע מהפעולה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אפרת, המתנה של 3 חודשים מקובלת ונכונה. רפואה שלמה.

14/11/2019 | 22:44 | מאת: שרית

שלום רב בהיסטורסקופיה אבחנתית התגלתה רירית רחם היפרמית ומחיצה אורכית.אני בת 53+3. מה משמעות הממצא? מסוכן?האם יש צורך להיסטורסקופיה ניתוחית? איך נוצרה מחיצה בגילי שלא נצפתה בבדיקות הדמייה קודמות? אשמח לדעת

לקריאה נוספת והעמקה

שרית שלום, אל דאגה. אם ממצא ה״מחיצה״ אינו כרוך בתסמינים כלשהם (דימום חריג בדר״כ) אין צורך לבצע דבר. מקווה שנלקחה ביופסיה כלשהי. רפואה שלמה.

11/11/2019 | 15:43 | מאת: נעמה

שלום רב בת 37, התחלתי לקחת גלולות פעם ראשונהלפני שנתיים (לדעתי עשיתי את טעות חיי) הפסקתי לקחת לפני חצי שנה ומאז המחזור החודשי השתבש לי. הייתי מקבלת מחזור סדיר כמו שעון לפני הגלולות ובזמן הגלולות ומאז שהפסקתי את הגלולות המחזור היה מאחר במספר ימים... ונכון לעכשיו הפעם האחרונה שקיבלתי מחזור היה ב 26.9.2019 זאת אומרת שאני באיחור של כמעט חודש. מה שמעולם לא קרה לי, ואני בטוח לא בהריון. אני ממש מודאגת. עשיתי פעמיים פרופיל הורמונלי (לפני שהמחזור התחיל להשתבש) והן יצאו לא תקינות ב - 30.7.2019 (ביום החמישי למחזור) והתוצאות היו לא תקינות : TSH – 0.99 פרולקטין – 111 LH – 22.4 Fsh – 38.9 E2 – קטן מ-100 פרוגסטרון – קטן מ -0.8 לכן הומלץ לי לערוך פרופיל הורמונלי נוסף וביצעתי אותו ב 1.9.2019 (ביום השלישי למחזור) התוצאות הן: משיטוט באינטרנט הבנתי שגם הבדיקות האלה לא תקינות LH – 11.4 FSH – 17.5 E2 – 135 פרוגסטרון – 1.2 כמו שאמרתי ב 26.9.2019 זאת הייתה הפעם האחרונה שקיבלתי מחזור. ויש לי תור לגניקולוג רק ב 25.12.2019. אני מאוד מודאגת... האם יכול להיות שאני לא אוכל להביא ילדים? האם יכול להיות שזה קשור באמת לגלולות שהתחלתי לקחת בגיל מאוחר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נעמה, לגלולות שנטלת אין קשר ברור וידוע למה שעובר עלייך. בגיל 37 זה לא הזמן לשאול אם תוכלי ללדת בעתיד כי ״העתיד כבר כאן״ - זה הזמן שלך. ברור שכל עיכוב מפחית את הסיכוי להריון ספונטני. פני לרופא שלך ליעוץ. רפואה שלמה.

11/11/2019 | 10:51 | מאת: אורטל

שלום רב אני שבעה וחצי חודשים לאחר לידה. אמנם עדיין מניקה, אך מדובר בהנקה מעטה מאוד כרגע (יונק רק במהלך השינה וגם זה פעם פעמיים ביממה) מזה כבר חודש. עדיין לא קיבלתי וסת ומרגיש גם שאין שום זכר להגעתו. עד איזה שלב זה תקין? האם מומלץ ללכת לרופא לבדוק ? לציין שברקע יש לי רק שחלה אחת פונקציונלית (שחלה מימין הוסרה בינקות בגלל ציסטה גדולה שהיתה) יתכן ואזלו לי הביציות? :( תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, באופן הכי פרקטי ניתן לומר - מה זה משנה כרגע? את מניקה והמצב אינו גורם לך הפרעות או מועקות, אז מה הלחץ? בדר"כ הוסת חוזרת תוך כדי הנקה אולם המצב יכול להמשך כל עוד את מניקה. אם הנושא אכן מציק - הפסיקי הנקה ועקבי כחודשיים לאחר מכן. כמובן שבדיקה אצל רופא היא תמיד מומלצת. רפואה שלמה

23/10/2019 | 13:37 | מאת: מאיה

לפני מספר שנים לידת ואקום קשה וארוכה שברדרה את מצב רצפת האגן שלי. תרגול פיזיותרפיה הועיל מאד לדליםות השתן, אך כעת אני בהריון מתקדם וכלטן אינו מועיל. דליפות שתן במאמץ וגם לעיתים סתם כך טםשטוםים. הרופא אבחן צניחה של השלפוחית ושתי דפנות הנרתיק אל פתח הנרתיק. פיזיותרפיה אינה מועילה, אני מניחה בכל הלחץ והכובד של הרחם. האם לידה ואגינחית תחמיר את המצב והאיברמם יצאו ממש החוצה? מה עושים כדי למזער את הנזק במהלך ההריון ואחרי הלידה, כי הבנתי שרק 6-7 שבועות לאחר לידה אפשר לטפל. אני מאד חוששת מהנזק שעלולה לגרום גם הלידה עצמה. אשמח להבין מציאותית מה צפוי לי לאחר הלידה וכן האם איברים שצונחים יכולים לחזור למקומם באמצעות טיפולים לא ניתוחיים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מאיה, בשלב זה בו את נמצאת בהריון אין מקום לדיון רציני בנושא רפיון רצפת האגן. אני ממליץ על לידה וגינלית רגילה. איני חושש שהלידה הנוספת תחמיר את מצבך באופן משמעותי. לאחר הלידה יהיה מקום לשקול את הטיפול בהפרעה בהתאם לממצאים ולבדיקות נלוות. בהצלחה ורפואה שלמה.

19/10/2019 | 08:50 | מאת: דנה

אחרי היסטרוופיה ניתוחית להוצאת שרירן באיזה צורה בודקים שהרחם לא נפגע ? היסטרוקופיה אבחנתית ? אולטרסאונד ? ואחרי כמה זמן מביצוע הניתוח ניתן לבדוק ולראות שהרחם תקין ולא נפגע בהדבקויות כתומאה מהניתוח ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דנה, היסטרוסקופיה אבחנתית 3 חודשים אחרי הניתוח יכולה לתת את המענה הראוי. רפואה שלמה.

18/10/2019 | 19:24 | מאת: ריקלה

משוע כרבים בקליטוריס כאשר יש צניחת רחם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, איני מצליח לחשוב על סיבה לקשר בין הדברים. בכל מקרה זה לא שכיח. רפואה שלמה.

18/10/2019 | 10:31 | מאת: ענתיו

האם אורגזמות מרובות מעלות את האסטרוגן אצל נשים ? ויכולות לגרום בשל כך לסיכוי מוגבר לסרטן הרחם או לעיבוי רירית הרחם?

שלום רב, אל דאגה, יותר אורגזמות - יותר אושר. אין חשש לסרטן. רק בריאות!

17/10/2019 | 23:03 | מאת: רויטל

שלום, אני בת 57, צניחת רחם שטופל בניתוח כריתת רחם חצוצרות ושחלות והושם רשת כדי לשמור על שאר האיברים שלא יצנחו. הניתוח התקיים באמצע אוגוסט 2019. בשבוע האחרון אני סובלת מבריחת שתן בלתי נשלט במהלך הליכה. בזמן השירותים לא מתרוקנת בקצב רגיל ( איטי למדי). ניסיתי לעצור את השתן בשירותים וזה לא נשלט ואני משתינה בלא שליטה. חשוב לי לציין שהייתי בביקורת לאחר הניתוח והרופא קבע לאחר בדיקה שהניתוח נחל הצלחה ואין שום בעיה. כמו כן, הקפדתי לא להרים דברים כבדים מעל 5 קילו על פי ההנחיות שקיבלתי. אשמח להסבר האם זה קשור לניתוח לא מוצלח? למה אני סובלת מזה? האם זה אמור לחלוף לבד? קבעתי תור לפרופסור שניתח אותי אבל זה מאוד רחוק ואשמח אם תוכל לפרט לי בנתיים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רויטל, איני יכול לענות על שאלתך מבלי לראות את דוח הניתוח ו/או לבדוק אותך. האם היו תלונות דליפת שתן גם לפני הניתוח? האם בוצעה בדיקת אורודינמיקה לפני הניתוח? מה השם המדויק של הניתוח שבוצע כפי שמופיע בדוח הניתוח. אם תהיי מעונינת אשמח ליעץ לך באופן רציני יותר אם תרבעי תור לבדיקה אצלי במרפאת איה מדיקל 037646930. רפואה שלמה וסופ״ש משובח.

10/10/2019 | 19:37 | מאת: טליה

חודשיים וקצת אחרי לידה(5.8) בלידה הקודמת חוברתי לקטטר 3 שבועות בגלל אצירת שתן בלידה הזאת שבוע ומאז כבר חודשיים מתקשה לתת שתן בלי נשימות או לחיצות על הבטן התחתונה בלי שארית שתן(נבדקה 3 פעמים במיון) מטופלת אצל פיזיותרפיסטית שאיבחנה כיווץ יתר ובדיקור סיני בדיקה נוירולוגית ואורטופדית תקינה גם בדיקה גניקולוגית הלכתי לאורודינמיקה לפני שבועיים: שלפוחית היפוטונית- התכווצות ירודה כייוץ יצר של הספינטר השתנה דיספונקציונלית נמצאת במעקב אורוגניקולוגי תשובות ct עדין לא הגיעו הלידה הייתה עם אפידורל שהתנתק בפתיחה 7 ועבר לכלי דם שעה וחצי של לחיצות כי הראש היה כלי מעלה תורים למומחים אין לזמן הקרוב למרות שהתייעצתי לפני כשבועיים עם מומחה שאמר שזה יעבור באיזשהו שלב ועדין אני לא רואה את הסוף יש איזשהי דרך לטפל? סיכוי שלא יעבור?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טליה, התופעה של תת-תפקוד השלפוחית לאחר לידה הוא מוכר ועלול להמשך מספר חודשים. עם זאת קשה להעריך באם התפקוד יחזור במלואו. צריך להמתין להתפתחויות. על מנת לספר תשובות משמעותיות יותר עלי להתרשם מבדיקתך. אם תרצי, ניתן לקבוע פגישה איתי במרפאת איה מדיקל 037646930. רפואה שלמה.

06/10/2019 | 09:49 | מאת: nush

שלום אני בת 49 עם רחם שרירני היה לי דימום קל הכתמה פעם שניה בחודש לפני כשלושה חודשים ממצאי הפיפל היו: ME19 32456 endometrium PIPELLE BIOPSY: COMPLEX HYPERPLASIA FOCALLY WITH ATYPIA and in PART WITH polypoid features . Additional fragments show Proliferative endometrium הרופאים ממליצים על כריתת רחם שאלותי האם האטיפיה יכולה להעלם לבד כי, מאז הבדיקה עברו כשלושה חודשים, עם 2 מחזורים עם מעט דמם פעם בחודש. ובחודש השלישי היה מחזור עם דימום מלא כמו בדר"כ, כלומר כנראה התנקתה הרירית. האם יש בדיקה נוספת שאפשר לבצע. האם המצב מאפשר קבלת טיפול אחר, לפני החלטה על כריתה או שחייבים לכרות. במידה וכורתים האם חייבים לכרות שחלות, אימי חלתה בסרטן שד כמה פעמים ולפי בדיקה מלפני מעל עשור אינה נשאית BRCA או שנדרש יעוץ גנטי נוסף תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, המקרה שלך קצת מורכב.תשובתי מייצגת את דעתי האישית בלבד. האטיפיה מחייבת טיפול. רוב הרופאים ימליצו על כריתת רחם, ניתן גם לטפל בטיפול תרופתי (פרוגסטרון) למשך 3 חודשים. השרירנים מוסיפים נדבך תומך לכריתת הרחם אם כי כשלעצמם ניתן היה להמתין לכניסתך לגיל מעבר (בדר״כ תוך שנתיים) או לטפל שמרנית באמצעות התקן מירנה המשחרר פרוגסטרון ובעל ייתרונות גם בהתייחס לאטיפיה. לגבי סרטן השד המשפחתי ונושא השחלות - העובדה שאין BRCA אינה שוללת זאת בודאות. יש להצע בדיקת ריצוף גנטי כדי לשלול זאת באופן נחרץ. הבדיקה יקרה. הגישה האישית שלי היא להמנע מכריתת רחם לפי הנסיבות. ליעוץ נרחב יותר את יכולה לזמן איתי פגישה באיה מדיקל 037646930. רפואה שלמה

06/10/2019 | 10:54 | מאת: nush

תודה מקרב לב

30/09/2019 | 16:18 | מאת: מאי

שלום רב וחג שמח אני יודעת שהמחזור החודשי הוא בעצם נשירה ופירוק של רירית הרחם שהתעבתה על מנת לקלוט עובר צעיר. א. האם אפשר להגיד שהווסת "מנקה" את הרחם וצוואר הרחם? ב.והאם ככל שהדימום מסיבי וחזק (זאת אומרת דימום מלא ולא רק כמה הפרשות) זה יכול להראות לנו שהגוף בריא יותר מבחינה נפשית ופיזית? ג. לאחר צילום רחם הדיו שמפזרים בחלל מופרש ויוצא בשתן? הוא גם סוג של מנקה את החלל? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

מאי שלום ושנה טובה, א. ניתן לראות בוסת כתהליך של ״ניקוי״. ב. וסת רגילה נמשכת 2-7 ימים ואין היא מעידה על חוסנו של הגוף. עם זאת במצבי חולי מסוימים יכולה גם הוסת להשתנות. ג. החומר הוא יוד ולא דיו. הוא אינו מיועד לניקוי אולם ישנה אמירה מקובלת שחומר הניגוד עשוי ״לפתוח״ מעברים חסומים חלקית ולשפר את סיכויי ההתעברות לאחר צילום רחם. שנה טובה ופוריה.

25/09/2019 | 23:02 | מאת: שיר

מועמדת לכריתת רחם עם שרירן גדול שבוע 19 בפתיחת בטן. האם יש הבדל בהחלמה בחתך בטני שתופרים בתפרים פנימיים ללא נגיעה בשרירים. או חתך רגיל שתופרים עם סיכות. מה ההבדל ברמת הצלקת וזמן ההחלמה?והאם שיטה אחת טובה על השניה

לקריאה נוספת והעמקה

שיר שלום, ראשית אומר שגישתי האישית מתנגדת לכריתת רחם ואם מדובא בשרירן יחיד או אפילו מספר שרירנים ההעדפה האישית שלי היא הסרה שמרנית של השרירנים. בכל גישה ניתוחית אין צורך בפגיעה בשרירי הבטן המוסטים לצדדים בעת הניתוח. למעט הבדלים אסטטיים אין הבדל ממשי בין שיטות תפירת דופן הבטן ובין מהלך הריפוי. לעומת זאת יש הבדל בין חתך רוחבי או חתך אורכי. אם תרצי את שירותינו תוכלי לקבוע תור ליעוץ במרכז איה מדיקל 037646930. אופאה שלמה ושנה טובה.

21/09/2019 | 22:33 | מאת: יסמין

לאחר דיפו פרוברה במאי הופסקה הווסת לחודשיים לאחר מכן קיבלתי ווסת ולא מפסיק כבר חודשיים וחצי .עשיתי אולטרסאונד וגינלי נמצאה ציסטה על שחלה שמאל ושרירן ברחם .נלקחת בדיקה של רירית צוואר הרחם ממתינה לתשובה .יש לציין שהתופעות של הדיפו פרוברה עשו לי לא טוב .ואני בחורה מעשנת סיגריות לכן כדורים בהורמונים לעצירת הווסת לא מתאימים לי .מה ניתן לעשות כדי לעצור את הווסת .נוטלת בינתיים כדור ברזל כל יום .כדי לא להגיע למצב של אנמיה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יסמין, דימום ״ויסתי״ הנמשך חודשיים וחצי אינו תקין. ניתן לעצרו זמנית באמצעות הקסאקפרון אולם יש להתקדם בבירור וטיפול בבעייה הגורמת לדימום. הגישה שלי היא ביצוע היסטרוסקופיה אבחנתית/טיפולית. אשמח להעניק לך שירות באיה מדיקל 037646930. שנה טוה ורפואה שלמה.

18/09/2019 | 02:20 | מאת: חן

שלום אשמח לדעת כמה זמן לאחר לידה עדיין ץחת ההגדרה של תקופה לאחר לידה שבא הוסת לא סדירה ומשובשת? זא שנה לאחר לידה זה עדיין תחת ההגדרה של התקופה לאחר לידה? אולי רק חודש?

לקריאה נוספת והעמקה

חן שלום, תקופת משכב הלידה נמשכת 6 שבועות. עם זאת, אי סדירות הוסת יכולה להמשך חודשים רבים - תלוי בהנקה, באופי הוסת לפני ההריון וכדומה. רפואה שלמה

06/09/2019 | 15:28 | מאת: אישה טובה

שלום התחילו לי הפרשות חומות וכאבי בטן כמו של מחזור ואני הפסקתי גלולות ועבר שבועים מהמחזור הקודם מה זה יכול להיות ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אולי את אשה טובה אבל ההתנסחות לא טובה. לא מבין מה את אומרת. נסי שוב.

03/09/2019 | 16:39 | מאת: דנה

אני אמורה לעבור היסטרוקופיה ניתוחית להוצאת שרירן בעוד כחודש , לפני כמה ימים שברתי את עצם הזנב , האם יש אפשרות לעשות היסטרוקופיה ניתוחית כשעצם הזנב שבורה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נעים אך אפשרי. בהצלחה והחלמה מהירה.

29/08/2019 | 17:26 | מאת: עמית

שלום. אני שואלת בגלל רשלנות שקרתה לנו. #האם במהלך צילום רחם אפשר להבחין בהיריון צעיר? #האם אישה שעברה צילום רחם ואחרי שבועיים קיבלה ווסת מסיבית. יש איזשהוא סיכוי שהיא בהיריון? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כל אדה שעוברת צילום רחם מוחתמת על טופס הסכמה לפעולה והצהרההשאינה בהריון. חתמת על טופס כזה? אם כן - הרשלנות היא שלך בלבד. בהצלחה

29/08/2019 | 17:15 | מאת: שירי לוי

שלום רב. אני נמצאת בחול ומהמחזור האחרון התחלתי לקחת גלולות כדי לא לקבל ווסת בטיול. הרגשתי לא טוב יומיים אחרי התאריך שהייתי אמורה לקבל והחלטתי להפסיק את הגלולות ולקבל מחזור. במשל 4 ימים שאני עם דימום חלש מאוד, לא רגיל אחרי גלולות. יש מצב שזה לא מחזור? ורק עוד כמה ימים אקבל מחזור? בנוסף חודש שעבר לקחתי פרימולוט נור לדחיית מחזור ולאחר מכן המחזור אחריו היה מאוד קשה! דימום נוראי. יש מצב שזה השפיע על המחזור הנוכחי ולכן הוא חלש?

18/09/2019 | 13:47 | מאת: ד״ר דב לקסמן

שלום שירי, טיפול בגלולות יכול להתבטא בהפחתת כמות הדם בוסת. חזרי למסלול חיים רגיל בלי התערבויות הורמונליות תכופות והכל כנראה יסתדר.

25/08/2019 | 19:04 | מאת: ספיר

שלום רב, ביצעתי צילום רחם ב4.8 לפני שלושה שבועות שיצא תקין תודה לאל. קיבלתי מחזור בשישי בערב 23.8 , מאוד קשה, בשבת וגם היום סבלתי מכאבים עזים, והדימום מאוד חזק... בחודשים האחרונים לא היה לי ככה. האם זה בעקבות הצילום רחם ?מהסיבה "שהתעסקו" שם? האם זה טוב שהדימום כזה חזק אחרי צילום? מבחינת "השטיפה" ופתיחת המעברים כמו שהדיו בצילום עשה. תודה וערב נעים..

לקריאה נוספת והעמקה

ספיר שלום, דימום חריג אחרי התערבות כלשהי ברחם היא ארוע שכיח. זה לא טוב וזה לא רע. זה מה שזה. רפואה שלמה.

18/08/2019 | 13:44 | מאת: יונית

תודה רבה לד"ר על התשובה. אם הבנתי נכון ליטול את הפרימולוט נור למשך 17 יום? אני נוטלת תמיד 10 ימים ומפסיקה ואז מגיע מחזור. אני רוצה לדחות בשבוע בדיוק. מותר ליטול 17 יום?

לקריאה נוספת והעמקה

בדיוק!

17/08/2019 | 15:04 | מאת: יונית

בת 52 עם וסת סדירה. נוטלת פרימולוט נור עקב רירית מעובה. נוטלת פרימולוט נור ביום ה-17 למחזור למשך 10 ימים. אני אמורה לנסוע לחול והשאלה שלי האם אפשר רק פעם אחת להתחיל ליטול את הפרימולוט נור ביום ה-24 למחזור למשך 10 ימים (לדחות את הוסת בשבוע). מותר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יונית, תתחילי בנטילת הטיפול כפי שהונחית אך תמשיכי אותו עד ליום שאת רוצה. ברגע שתפסיקי את הטיפול תקבלי וסת. נסיעה טובה.

האם אפשר להיכנס לבריכה וים המלח בזמן מחזור?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, טמפון בהחלט יעזור לך להתמודד עם הסוגיה. בהצלחה.

לפני שלוש שנים עברתי ניתוח להורדת פוליפ , גודלו היה 6מ"מ.היום אני בת 55הפסקת ווסת לפני עשרה חודשים.לפני מס ימים החל מעט דימום.הלכתי לרופא נשים ולאחר בדיקה אמר שיש רירית בגודל 14מ"מ .אני קצת מודאגת..אשמח לקבל יעוץ.אני אישה בריאה שלא נוטלת שום כדור.

לקריאה נוספת והעמקה

טליה שלום, רירית רחם מעובה בהעדר וסת היא ממצא שראוי להתייחסות. גם אם בדיקת אולטראסאונד לא מראה פוליפ מוגדר עדיין יכול להסתתר שם פוליפ ואולי משהו מדאיג אף יותר. באיה מדיקל המדיניות היא לבצע היסטרוסקופיה במקרים כאלה. אם תהיי מעונינת קבעי תור בטלפון 037646930. רפואה שלמה

11/08/2019 | 17:54 | מאת: מורן

שלום , ביצעתי לפני שבוע צילום רחם. הרופא שביצע לי את הצילום אמר שהצילום פתח לי את כל המעברים. האם באמת צילום רחם "שוטף" את כל הרחם והחצוצרות? כמה זמן אחרי צילום רחם אפשר להיכנס להיריון טבעי? בהנחה שהפרופיל הורמונאלי +בדיקת זרע תקינה תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אם הצילום יצא תקין לא משנה אם היה כך לפני הבדיקה או שהצילום גרם לפתיחת המעברים. ניתן לנסות להרות כבר בחודש שבו בוצע הצילום, לא כל שכן בחודשים הבאים. בהצלחה.

11/08/2019 | 17:10 | מאת: נופר

שלום רב, 1. האם אחרי קבלת מחזור הרחם/חצוצרות מתנקות לגמרי מזרע? 2. האם יש דבר כזה- שזרע יכול "להיתקע" ברחם / חצוצרות? תודה מראש..  

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זרעים הם פולשים אך אינם מתנחלים (בלי כוונות פוליטיות). יש ביכולתם לשרוד ברחם מספר קטן של ימים ותו לא.

היי, לאחר קיום יחסים לא מוגנים נטלתי פוסטינור.. קיבלתי מחזור בדיוק בזמן שהייתי צריכה לקבל. המחזור היה רגיל 3 ימים ונגמר. במהלך הימים הרביעי והחמישי לא היה כלום.. מדי פעם התחתונית מעט התלכלכה בהפרשה חומה.. יש מקום לדאוג או שזאת תופעת לוואי מוכרת של מחזור מקוצר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, פוסטינור הוא הורמון. כל שינוי הורמונלי יכול להתבטא בשינויים בצורת הוסת. רפואה שלמה.

09/08/2019 | 11:37 | מאת: צפורה

עברתי כריתה מליאה בלפרסקופיה לפני כ-7 שנים. לא קיימתי יחסים מאז. לאחרונה יש לי הפרשה שקופה ללא ריח מיוחד. בכמות בלתי סבירה עד הפרעה ממשית. חשבתי שאולי אביזר הפלסטיק למניעת בריחת שתן גורם לזה. אני מאד מודאגת.כרגע יש לי בן זוג ועדיין לא קיימתי יחסים. תןדה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ציפורה, למה אינך ניגשת לרופא נשים להבדק??? שבת שלום.

09/08/2019 | 03:20 | מאת: שני

לקחתי בטעות 2 גלולות באותו היום בהפרש של 6 שעות האם עליי להמשיך כרגיל בחפיסה או לקחת גלולה מחפיסה אחרת מחר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שני, המשיכי ליטול גלולות כרגיל. המחזור הבא שלך יקדים ביום מאחר שחפיסת הגלולות תגמר יום אחד קודם. לא נורא.

26/07/2019 | 19:03 | מאת: אורטל

שלום, תמיד בימי הווסת הראשונים אני חשב כאבים נוראיים בנרתיק שממש מקשים עלי לעמוד, אני חצי שנה אחרי לידה שניה ותמיד הכאבים הם ביומיים הראשונים ואז עובר, האם יש לכך סיבה? באיחוד שכאבים אלה החלו לאחר הלידות ולא היו לפני. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אורטל, ייתכן שיש הסבר לסיפור שאת מתארת. הוא יכול להיות קשור בשינויים המתרחשים בזרימת הדם האגנית בזמן וסת או באנדומטריוזיס. על מנת לאבחן נכונה יש לבצע בדיקה יסודית. אם תהיי מעונינת בפגישה התקשרי לאיה מדיקל 037646930. רפואה שלמה

24/07/2019 | 22:06 | מאת: אודל

אני בת 43 הווסת שלי נוראית סובלת מדימומים קשים , קיבלתי לפני שבועיים ועדיין מדממת מעולל זה לא קרה לי אציין שלאחרונה סובלת מכאבים נוראים בזמן קיום יחסי מין האם יש קשר בין השניים ,? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אודל, הסיפור שלך, על שני מרכיביו, מצדיק בדיקה יסודית כולל אולטראסאונד, פאפ ובדיקות דם. אין דרך לענות לך על שאלותייך באמצעות הפורום. רפואה שלמה.

19/07/2019 | 22:09 | מאת: מרינה

שלום מלפני כחודש אני סובלת מכאב באזור בטן תחתונה מפשעה ימנית. עשיתי אולטראסאונד בטן עליונה וגם גינקולגי ושניהם יצאו תקינים. בבדיקת תרבית שתן עלה שיש זיהום הרופא נתני לי תרופת זינט וחאחר כשבועים עשיתי שוב בדיקה ויצאה תקינה. הכאב המשיך ובעקבות זאת פניתי לרוךא נשים אשר דרך מישוש הבטן חשד כי מדובר בבקע. הפנה אותי לכירוג , הכירוג בדק וחא ראה בליטה או משהו שלח אותי לאולטראסאונד דופן בטן ואז אני מחכה לתוצאה. יש לציין שעם הכאב של המשפעה הימנית והבטן התחתונה יש לי תחושה של לחץ ובטן נפוחה יותר בצד הימיני ושלפוחית לא מתרוקנת עם שתן עם ריח רע. האם יכול להיות שיש לי דלקת בשתן ? או האם הבקע הוא זה שגורם ללחץ בשלפוחית ולאי התרקנות. סליחה שזה ארוך פשוט אני לא מרגישה טוב ומנסה להבין מה יש לי..

לקריאה נוספת והעמקה

מרינה שלום, ייתכן בהחלט ומדובר בבקע ועלייך להמתין לתוצאות הבדיקה. עם זאת, זיהום בדרכי השתן ניתן לשלול בקלות באמצעות תרבית שתן. לא ציינת אם יש לך גם שינויים במערכת העיכול. אם כן, כדאי לערב גם גסטרואנטרולוג. רפואה שלמה.

20/07/2019 | 13:13 | מאת: מרינה

לא מרגישבה שינויים במערכת העיכול אם כי לעיתים רחוקות מרגישה בחעלה אבל לא באופן מתמיד וחא כלכך משמעותי. תודה על המענה .

20/07/2019 | 13:49 | מאת: מרינה

שכחתי לציין שיש לי גם צמרמורת .