פורום האשה והרחם

הפורום עוסק בבריאות האישה והרחם; מומחי איה מדיקל ישמחו לענות על כל השאלות הקשורות במחלות גיניקולוגיות הקשורות לרחם, שחלות, חצוצרות, צוואר הרחם, אנדומטריוזיס. תפיסת העבודה של מומחי הפורום היא כי יש לעשות ולמצות כל טיפול אפשרי על מנת לשמור ולשמר את רחם האישה בכל מחיר. האינדיקציות המוחלטות לכריתת רחם הן גידולים סרטניים או טרום סרטניים של המערכת הרבייה, צניחות רחם בדרגת חומרה גבוהה, קרע של הרחם בלידה, דימום בלתי נשלט לאחר לידה והעדר תגובה לטיפולים שמרניים בבעיות שפירות. בעיות או מחלות אחרות ניתנות לטיפול בטכנולוגיות ובאמצעים אחרים. ולכן ראוי שהשיקולים לבחירת הטיפול המיטבי באישה יתחשבו ברצונה של האישה לשמור על רחמה. יש להציג בפני האישה את כל החלופות בהתאם לגילה, הרקע שלה וסגנון החיים שלה. לנשים שצפויות לעבור כריתת רחם, מומלץ לא להיחפז בקבלת החלטה על כריתת רחם, אם לא מדובר באינדיקציה דחופה או גידול סרטני, חלילה. שתפו את הרופא, שאלו שאלות נוקבות ואם אתן לא שקטות, פנו לקבלת חוות דעת שנייה. אל תהססו להתייעץ עם כל מי שיכול לסייע לכם לקבל חוות דעת מושכלת. למעבר לפורום לחצו כאן.
1782 הודעות
1718 תשובות מומחה

מנהלי פורום האשה והרחם

04/07/2020 | 10:12 | מאת: רונית

האם יש הבדל בין עצם זה שרופא עושה אולטרסאונד חיצוני לבין זה שטכנאית עושה אולטרסאונד חיצוני ?

לקריאה נוספת והעמקה

אין הבדל. אצל שניהם איכות הבדיקה תלויה בנסיונם.

30/06/2020 | 21:22 | מאת: אסתי

שלום, מצ"ב צילום ממצאי בדיקת רחם. מבקשת לדעת אם ניתן לבצע כריתה בשיטה לפרוסרופית. תודה

23/06/2020 | 12:14 | מאת: מור

שלום, אנחנו זקוקים לטיפולי פוריות בעקבות בעיית זרע . יש לי שרירנים קטנים ברחם שאינם מפריעים לקליטת הריון ,האם כדאי להימנע מהזרקת הורמונים כדי לא להאיץ גדילת השרירנים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מור, טיפולים הורמונליים עלולים לגרום להאצת גדילת שרירנים. עם זאת, טיפולים כאלה משפרים את הסיכוי להתעברות. רצוי כמובן להיות במעקב אחרי מיקום וגודל השרירנים במהלך הטיפולים. בהצלחה.

23/06/2020 | 07:31 | מאת: לירון

רציתי לשאול אם אולטרסאונד תלת מימד זה אולטרסאונד חיצוני או פנימי ? ואיפה נערך אולטרסאונד כזה בבית חולים ? ואם צריך התחייבות של קופת חולים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לירון, בדר״כ בגישה פנימית. הוא מבוצע הן בביתהחולים והן בקהילה.

22/06/2020 | 10:01 | מאת: גלי

האם רירית סדירה אומרת שאין מיומות ברחם? כי הרופא אמר שהוא לא מודאג כי הרירית סדירה אז אין כלום לוודאי ..

לקריאה נוספת והעמקה

גלי שלום, רירית סדירה אומר שאין שרירנים שמתבלטים לחלל הרחם. עדיין יתכנו שרירים פזורים ברקמת הרחם.

17/06/2020 | 16:56 | מאת: יונית

לפני 7 חודשים עשיתי היסטרוקופיה ניתוחית להוצאת מיומה 3.5 סנטימטר , המיומה הוצאה בשלמותה , היום עשיתי בדיקה והטכנאית אמרה לי שנראה שיש שרידים מהמיומה מה זה אומר שרידים זה יכול לגדול ?השרידים ?

לקריאה נוספת והעמקה

יונית שלום, למיומנ רחמית יש מספר מאפיינים כמו גודל, מיקום ומידת ההתבלטות לחלל הרחם. איני יודע מה היו מאפייני המיומה שלך אולם אני מניח שבהיסטרוסקופיה הוסרו מרבית חלקי המיומה וייתכן שלמנתח היה נראה שהיא הוסרה בשלמותה. בכל מקרה רצוי המשך מעקב (לא צמוד מדי) כדי לוודא שאין צמיחה מחודשת של המיומה. רפואה שלמה.

19/06/2020 | 10:33 | מאת: יונית

אוקי תודה רבה שאלה נוספת האם השרידים זה משהו קטן או גדול, זה יכול להיות יותר גדול מאחד סנטימטר ?

16/06/2020 | 15:26 | מאת: דנה

האם כתוצאה מהיסטרוקופיה ניתוחית להוצאת מיומה יכול להיווצר רחם דו קרני ? כי לפני ההיסטרוקופיה ניתוחית הרחם שלי היה תקין , ושאלה נוספת, מה ההשלכות של רחם דו קרני , ?

לקריאה נוספת והעמקה

דנה שלום, רחם דו-קרני הוא ״מום״ מולד של הרחם. קרי מלידה. הרחקת שרירן אינה יכולה לגרום למום כזה. ייתכן שנוכחות השרירן הסתירה את המום ולאחר הסרתו המצב התחוור. רחם דו-קרני הוא רחם בעל חלל מוקטן וצורתו צורת לב במקום משולש. התופעות העיקריות ברחם כזה קשורות בהריון ולידה - שיעור גדול יותר של הפלות טבעיות, צירים מוקדמים, לידות מוקדמות, דימומים במהלך ההריון כתוצאה מהשתרשות נמוכה של השליה, צורך בשמירת הריון וקבלת תרופות למניעת צירים מוקדמים ולהבשלה מואצת של ריאות העובר.

16/06/2020 | 09:55 | מאת: צ.א.

בת 46, נשואה ללא ילדים, מחזור אחרון ב 12.3.2020 לרוב קיבלתי כל 26-28 יום מחזור. נפיחות בבטן עשיתי אולטרסאונד: עובי אנדומטריום: 10.8 מ"מ. (יש לי שרירן ידוע). הודגמה רירית במרקם אקוגני עם ממצאים ציסטיים זעירים בתוכה וזרימה מועטה בדופלר. פוליפ? הודגם שרירן ימני סבסרוזי?על רגלית? במימדים: 40*49*40 מ"מ. שחלה ימנית: 22*12 מ"מ ללא זקיקים. שחלה שמאלית: 30*27 מ"מ,בתוכה הודגמו 3 ממצאים היפואקוגניים צלולים במימדים: 1. 27*27 מ"מ. 2. 12*11 מ"מ. 3. 16*13 מ"מ. הוסבר למטופלת על שיזור שחלה. דוגלס: חופשי מנוזל. לגבי ההערה על שיזור שחלה לא דיברה איתי על זה רק אמרה שאולי יש פוליפ וציסטות. האם כתבה בטעות לגבי שיזור השחלה? יש לי תור לרופאת נשים רק בעוד 3 חודשים. האם כדאי ללכת לרופאה אחרת או לחכות לתור שלי? האם הנפיחות בבטן יכולה להיות קשורה למימצאים וגם היעדר המחזור? אודה על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום צ.א. הממצא בחלל הרחם מתאים לפוליפ בחלל הרחם. ההערה על שיזור השחלה קשורה במבנים הציסטיים שמגדילים את נפח השחלה ועלולים (באופן נדיר) לגרום לשיזור. לגבי שאלת הפוליפ כדאי לבצע פעולת בירור הנקראת היסטרוסקופיה. לגבי הממצא בשחלה יש צורך בהמשך בירור. באיה מדיקל נשמח להעניק לך שירות רב-נסיון בתחומים אלה. לקביעת פגישה 03-7646930. רפואה שלמה.

07/06/2020 | 10:42 | מאת: חגית

אני מקווה שמישהו יוכל לייעץ ולעזור לי אני בת 28 וחצי התחתנתי לפני חצי שנה השתמשתי בגלולות הרמונט במשך 8 שנים עד לפני שהתחנתי. (ספטמבר) לציין שאני ובעלי רוצים להיכנס להריון. חודש אחרי קבלתי מחזור רגיל . מסיום המחזור לא קבלתי מחזור 4 חודשים כמעט עד פברואר שקיבלתי. עשיתי בדיקות והרופאה נשים אמרה לי שיש לי שחלות פוליצסטיות. יש לי עודף משקל הרופאה אמרה להיכנס לדיאטה ולעשות ספורט נכון להיום חודש יוני הורדתי מאז 5 קילו . בפברואר קבלתי מחזור ושוב לאחר מכן קבלתי מחזור באפריל איחור של חודשיים כמעט, שהדימום שלו היה ארוך מהרגיל כמעט שבועיים הלכתי שוב לרופאת נשים לבדוק את זה ונתנה לי מרשם לפרימולוט נור שאקח אותם 14 ימים מסיום המחזור כדי שהמחזור שלי יהיה סדיר. בחודש מאי שוב קבלתי מחזור בתאריך 21.5 וסיימתי אותו ב26.5 הדימום נמשך כ5 ימים ולא היה חריג כמו המחזור הקודם. עכשיו, יש לי כמה שאלות. 1. האם לקחת פרימולוט נור למרות שאני מעוניינת להיכנס להריון? זה לא ישבש לי את הסיכויים להיכנס להריון? 2. מכל החצי שנה הזאת שאני נקייה מגלולות קבלתי רק 4 פעמיים מחזור האם בכלל קיים ביוץ? כל התקופה הזאת אני מאוד רגישה באזור הבטן התחתונה ומרגישה תמיד נפוחה כמו הרגשה של ביוץ אבל בעצם לא. עשיתי בדיקת גסטרו ליתר ביטחון ויצא הכל תקין ברוך השם. אני יודעת שזו תקופה קצרה אבל אני מאוד רוצה להיכנס להריון ואני לא יודעת מתי אני מבייצת אם בכלל בגלל שהמחזורים שלי לא מסודרים. מה עליי לעשות? להמשיך לחכות? לקחת בכל זאת את הפרימולוט נור? זה יכול לגרום לי שהסתדר לי המחזור וגם יהיה לי ביוץ סדיר? אשמח ליעוץ ועזרה תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

חגית שלום, את שוטחת בפנייתך סיפור ארוך והמון שאלות. הפורום אינו הפלטפורמה הנכונה לכך. אומר רק ששחלות פוליציסטיות יכולות להתנגש עם הרצון להתעבר ויש להוועץ ברופא שמכיר היטב את אופציות הטיפול השונות. באיה מדיקל יש לנו נסיון רב בטיפול בבעייה. אני מציע לך לפנות ליעוץ רציני בטלפון 037646930 ואשמח לסייע בכל הדרוש. רפואה שלמה.

04/06/2020 | 23:34 | מאת: מור

שלום בטיפולי פוריות בעקבות בעיית זרע בוצעו הזרעות עם זריקה לגרימת ביוץ ביצעתי א.ס וגינלי ונצפו מספר שרירנים קטנים ברחם ,לפני שהתחלתי את הטיפולים לא היו קיימים אצלי שרירנים .האם ייתכן שנוצרו בשל ההורמונים ?

לקריאה נוספת והעמקה

מור שלום, הורמונים אינם מייצרים שרירנים אולם עלולים להאיץ את גדילתם. רפואה שלמה.

26/05/2020 | 12:43 | מאת: אתי

שלום אני בת 49 לא קיבלתי מחזור מזה חודשיים אבל כל יום יש לי כאביים כאילו המחזור מגיע אבל לא מגיע. פניתי לרופא נשים שהפנה לבדיקות אשמח אם תסבירו לי מה אומרות התוצאות רחם קידמי בדופן האחורי שרירן בגודל 23/27 שחלה ימנית אורך 21 מ"מ רוחב 15מ"מ צמוד לשחלה או בתוכה ממצא ציסטי צלול 27/31 מ"מ שחלה שמאלית אורך 45 מ"מ רוחב 34 מ"מ בשחלה שניי ממצאים ציסטים צלולים 27/29מ"מ השניה25/29 מ"מ בבדיקות דם הורמונים ESTRADIOL 1374 LH 49.40 FSH 25.90 PROLACTIN 181 PROGESTERON4.1 תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אתי שלום, הפורום אינו מקום להתייחסות לכמות כה גדולה של נתונים. אוכל לומר שיש ממצאים שמצדיקים פנייה חוזרת לבדיקה ולהמשך הערכת הממצאים. רפואה שלמה

25/05/2020 | 06:16 | מאת: בת

הבת שלי, בת 22, הכניסה התקן מירנדה לרחם, לפני כשנה. מרגע זה החלה עלייה מטורפת במשקל. היא עלתה יותר מ-20 ק"ג, במהלך השנה. דואגת לבריאות שלה. חמותי נפטרה מסרטן. חושבת שאמצעי זה לא מתאים לה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התקנתי מאות התקני מירנה ובשום מקאה למיטב זכרוני לא התבטא הדבר בעלייה כה גדולה במשקל. אם נשללת סיבה בנאלית יותר לעלייה במשקל הפתרון הוא הוצאת ההתקן. רפואה שלמה.

17/05/2020 | 12:10 | מאת: ליאת

לפני כשנתיים עברתי כריתת רחם ושחלות (עקב גידול בשחלה, גרנולוזה סל טומור, ללא טיפולים, רק כריתה) בגיל 31 אני יודעת שאחת התופעות לניתוח הנ"ל הוא השמנה, גלי חום וכו'... אני סובלת קלות מגלי חום (בממוצע פעמיים ביום תוקף אותי גל נסבל ) לכן כרגע לא לוקחת כדורים לזה. מה שכן, עליתי במשקל, מאז ומתמיד אני סובלת מחילוף חומרים לא מהיר. כנראה נובע מכך שאני לא שותה מספיק מים (אם בכלל) לאחרונה עשיתי את דיאטת ה17 ימים (שותה גם 2 ליטר מים), זו דיאטה שעשיתי בעבר פעמיים (לפני הניתוח) ואף השלתי איתה לפחות 4-5 קילו במחזור הראשון, אך הפעם המשקל לא זז!! ואני מרגישה נפיחות בבטן (כנראה בעיקר שומן :)) האם יתכן שבלוטת התריס נפגעה? יש קשר? כשכותבים ש"השמנה" היא אחת התופעות כריתת רחם זה כי "נשים נכנסות לחרדות ומשמינות" או "פיזיולוגית הגוף משמין"? תודה רבה :)))

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליאת, הרחקת הרחם אינה הסיבה ל״תקיעות״ המשקל שלך. הרחקת השחלות היא הסיבה קרוב לודאי. לגבי בלוטת התריס אין פשוט יותר מלבדוק את תפקודי הבלוטה בבדיקת דם פשוטה. אני מעריך שפעילות גופנית נמרצת בצד הגיאטה יתנו תוצאות טובות יותר. רפואה שלמה.

11/05/2020 | 18:44 | מאת: שירן

בת 37 ללא לידות, פרולקטין גבוה, מחזור לא סדיר, מלפני חודש כתמי דימום חלשים לסירגין ולפני 10 ימים דימומים חזקים שטרם פסקו, רופאת נשים עשתה אולטראסאונד ומצאה רירית רחם בעובי 11 מ"מ ונתנה מרשם ל10 ימים לפרימולוט נור ולאחר מכן לבדיקות דם ומרשם לגלולות בקבלת מחזור. אין הסטוריה של מחלות במשפחה, mri בוצע לפני שנתיים ואובחנה מיקרואדנומה, הפרולקטין גבוה (3000) לפי בדיקת גניקולוג: צוואר סדיר ללא הפרשה חריגה, ללא נוזל חופשי, רירית 11 מ"מ . ללא כאבים חריגים (הרגשה של אי נוחות בבטן תחתונה) תופעה של שיעור יתר (במשך שנים). האם יש המלצה אחרת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ההמלצות שקיבלת הן ראויות. אם רירית הרחם תשאר מעובה, כדאי יהיה לקחת ממנה דגימה קטנה הנקראת פיפל. רפואה שלמה.

11/05/2020 | 09:48 | מאת: לןנמ

שלום, אחרי לידה ראשונה מהפריה בגיל מאחר ולידה ארוכה מאוד איבחנו לי צניחה של קיר נרתיק, דרגה 2, כרגע לא מפריע לי לשלפוחית. אני לקראת הפריה להריון נוסף. האם המצב עלול להחמיר ברמה בלתי נסבלת בשלב מסויים של הריון כי חבל לי להתנתח ושוב תקרה צניחה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לידות הם אכן הסיבה העיקרית לרפיון רצפת האגן ודפנות הנרתיק. אם כך, כל לידה ממושכת או טראומטית עלולה להחמיר את הרפיון. לידה ״פשוטה״ לא תשנה, קרוב לודאי, את המצב. באיה מדיקל צברנו ניסיון רב בטיפול ברפיון רצפת האגן ואת מוסמנת לרבוע יעוץ בטלפון 037646930. רפואה שלמה.

04/05/2020 | 14:12 | מאת: רונית

אני בת 53 בריאה משתמשת בכדורי פרימולוט נור מזה כשנתיים. הווסת שלי סדירה, אבל לפני שנתיים התחיל שיבוש, היתה לי ווסת ארוכה שלא פסקה מעצמה עם דימום כבד ובזמן הדימום רירית הרחם היתה בעובי 13 ממ. קיבלתי כדורי פרימולוט נור שהפסיקו את הווסת וסדרו אותה. בתום החפיסה קיבלתי ווסת שלאחריה ערכתי אולטרסאונד ורירית הרחם היתה בעובי 5 - דקה וסדירה. המליצו לי לקחת בכל חודש 10 ימים פרימולוט נור ביום ה-16 למחזור. כך אני עושה מזה שנתיים. אחת לחצי שנה עורכת אולטרסאונד כשבוע לאחר הווסת ותמיד הרירית נצפית בעובי 4 או 5 ממ עם הערות - דקה, סדירה. ניסיתי במהלך השנתיים להפסיק עם הכדור אבל אז שוב הווסת מגיעה באופן סדיר אך לא יכולה להיפסק מעצמה. הכדור הזה עוזר לי ברמה של איכות חיים (הווסת שמגיעה קצרה ביותר - 3 או 4 ימים). השאלה שלי עד מתי אפשר ליטול את הכדור הזה שעוזר לי מאוד. אדגיש כי לא עברתי לידות. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רונית, פרימולוט נור היא תרופה מקבוצת הפרוגסטרון שהרכבה דומה לפרוגסטרון המופרש באופן טבעי בגופך. אין סיכון בנטילת התרופה לאורך זמן אולם בשלב מסוים יהיה צורך בהפסקת הטיפול על מנת להעריך באם הגעת לגיל המעבר. אחרי שנתיים אני ממליץ על הפוגה לשם הערכה כזאת. רפואה שלמה

03/05/2020 | 22:59 | מאת: שרית

שלום אני בת 47 עם הפסקת מחזור 4 חודשים כעת חזר המחזור מאסיבי התחלתי פרוגסטרון קצת ירידה בכמות דימום זה כבר 3 שבועות של דימום באולטרסאונד 24 ממ רירית מעובה אין תשובת פיפל ,הוסר פוליפ לפני שנה תשובה תקינה ,מדוע ישנם עדיין דימומים עם פרווברה? מה לעשות אם לא יפסיק? האם רירית מעובה אחרי שפוליפ היה תקין עדיין מדאיג?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרית, יש חשיבות רבה לתשובת הפיפל. אי אפשר להתייחס לשאלתך קודם לכן. נראה לי שלא יהיה מנוס מביצוע היסטרוסקופיה חוזרת וריקון הרחם מהפוליפ או רירית הרחם המעובה - הן למטרה אבחנתית והן כטיפול. רפואה שלמה.

שלום בת 47 עם הפסקת מחזור ל4 חודשים (פעם ראשונה שזה קורה) בדרך כלל מחזורים כל 21 ,כעת מחזור חזר בעוצמה חזקה ,רירית מעובה 24 ממ אין עדיין תשובת פיפל,התחלתי טיפול עם פרווברה אני כבר ביום 12 לטיפול ללא שינוי משמעותי ,ואפילו קיבלתי מינון כפול ,ישנם רגעים שזה נראה כאילו יש רגיעה ופתאום הדימום יכול להתחזק,באולטרסאונד האחרון רירית הרחם ירדה ל14 ממ ,אולי כדאי להחליף טיפול תרופתי לפרימלוט נור? או לגלולות קלייר? מה לעשות במצב הזה ,אני ממש מיואשת זה פשוט לא מפסיק ולגרידה אני חוששת ללכת ,האם יש דרך לטפל בדימום?חייב שלא יהיה דימום בכלל עם הפרווברה? אולי זה בסדר לסיים טיפול ולהוציא את שארית הרירית באופן טיבעי ? או שחייב גרידה?

20/04/2020 | 09:16 | מאת: רינה

שלום דר, אני בשבוע 7, נצפה דופק. בבדיקות דם יצא לי tsh 0.03, t4 21.2 T3 6.2 מניחה שזה יתר פעילות בלוטת התריס. האם מסוכן בהריון? מהו הטיפול? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רינה, חשוב לטפל בפעילות-יתר של בלוטת התריס בהריון. הרעיון הוא מתן טיפול מדכא הפרשת הורמוני בלוטת התריס תוך כדי ניטור על מנת שלא לדכא את ההפרשה יתר על המידה. יש צורך גם בניטור מכוון של העובר על מנת לשלול צפק. זאת ניתן לעשות באמצעות אולטראסאונד. בכל מקרה כדאי שהמעקב והטיפול יעשו במסגרת מרפאת הריון בסיכון גבוה. רפואה שלמה י

01/04/2020 | 16:39 | מאת: ליגי

היי, סליחה על השאלה המוזרה. יש לי עניין לא פתור עם עניין הזרע. מאיזו סיבה זרע לא יכול לחיות מעבר ל78 שעות /שבוע? מכיון שהוא תא שלא מחזיק מעמד מעבר לזה? איך הגיעו למסקנה הזאת? ( ברור לי שלא מניחים משהו סתם בלי מחקר וכו) אבל בבקשה חייבת רציונל. סליחה ותודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליגי, קצת החמצת את מטרת הפורום - הכוונה במקרה של בעיות רפואיות ולא חינוך ולימוד. לשאלתך תוכלי למצוא תשובות באתרי אינטרנט רבים.

01/04/2020 | 16:03 | מאת: לינדה

גדל הרחם 47*31*41 ממצא אקוגני עם ציסטה בגדל 7*14 הנראה כפוליפ ללא זרימות ? ריקמת הרחם - מרקם שרירני דיפוזי ללא שרירן מוגדר, רירית הרחם בעובי7.6 ממ ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לינדה, אני אמור לנחש את שאלתך? ממצא של פוליפ יצריך לעבוא היסטרוסקופיה והאחקת הפוליפ. רפואה שלמה

03/04/2020 | 19:55 | מאת: לינדה

תודה

חמישה חודשים לאחר כריתת רחם בעת קיום יחסי מין בפעם הראשונה לאחר הניתוח איבדתי הכרה ופונתי לבית חולים, שם נאמר לי כי חייבת לעבור ניתוח חרום עקב קרע בכיפת הנתרתיק אשר גרמו לצנית פתולי מעיים כיום שנתיים לאחר המקרה ועדיין מפחד לקיים יחסי מין. יש לציין שלאחר כריתת רחם פניתי למיון עקב עלית חום ושוחררתי לבתי. PRC היה מוגבר 13 שהטווח 0-0.5 האם היה ניתן למנוע את הרקע בנרתיק? האם יש לי אפשרות לבדיקה מסויימת להיות בטוחה שלא יקרה בשנית? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, למרות חששך המובן אני מעריך שאין כל חשש לקיום יחסים. הדרך היחידה להפיכ את החשש הוא להבדק על ידי הרופא שלך. רפואה שלמה

15/03/2020 | 12:13 | מאת: אנונימי

שלום, רציתי לשאול אם כאבי גב וכאבי מחזור בתחילת הריון זה הגיוני? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תסמיני הריון יכולים לחקות מצבים פיסיולוגיים ופתולוגיים שונים. תמיד כדאי להוועץ ברופא המטפל להערכת תקינות ההריון ושלילת הפרעות אחרות. רפואה שלמה.

12/03/2020 | 23:22 | מאת: מיכל

שלום ד"ר , בת 23 לקחתי גלולות משולבות וכנראה בגלל זה נוצר לי פוליפ בגודל 3 מ"ל ברחם . היו לי דימומים בגללו והפסקתי את הגלולות בהוראת רופא ולפני הניתוח נכנסתי להריון. מה הסיכויים שהוא יצא במהלך הלידה?

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום, פוליפ כה זעיר אינו בעל חשיבות רבה בכל מקרה. תעברי את ההריון, תלדי ותיבדקי לאחר מכן על ידי הרופא שיוכל להעריך מה קרה עם הפוליפ.

12/03/2020 | 14:13 | מאת: רננה

אני 3 חודשים אחרי ניתוח להוצאת הרחם והשחלות ועדין חוששת מלקיים יחסי מין עם חדירה. הרופא שניתח טוען שאין שום בעיה וניתן לחזור לשיגרה. אני נורא חוששת מאיבר המין שיכול להגיע לקצה הנרתיק ולגרום לי לבעיה. האם החשש מוצדק? ממה עלי להזהר בקיום יחסי מין. יש לציין שבעלי בזקפה מגיע ל- 17 ס"מ. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רננה, אין שום בעיה עם קיום יחסים. בעלך בודאי יגלה את הרגישות הנדרשת בלי קשר לאורך איבר מינו. תהנו.

06/03/2020 | 20:30 | מאת: רונה

היי דר, נקבע לי צילום רחם יום לפני הביוץ המשוער, בהנחה שאני לא מקיימת יחסים כלל עד הבדיקה.ניתן לבצעה בזמן הזה? או שמה הרירית בזמן ביוץ מקשה על הבדיקה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ניתן בהחלט לבצע את הבדיקה במועד זה. בהצלחה.

05/03/2020 | 14:26 | מאת: אנונימית

שלום, כבר כמה מחזורים שאני מרגישה אחרי ביוץ למשך כשבועיים עד המחזור כאבי גב תחתון כאבי בטן עמומים ותחושות אי נוחות בבטן,ההרגשות האלה מלוות אותי יום יום בשבועיים האלה תחושות מטרידות אך לא כאבים חזקים. הרופאה הפנתה אותי לבדיקת US ובדיקת הורמונים וב"ה יצא תקין. 1. מדוע אני מרגישה ככה? 2. האם זה יכל להשפיע על כניסתי להריון או שזה לא אמרו להוות בעיה 3. והאם זה אפשרי להרגיש ככה אחרי ביוץ כשהריון נקלט? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין לי שום דרך להשיב לשאלותייך ללא בדיקה. כמובן שכל עוד תלונותייך נמשכות יש מקום להמשך בבירור עד להגעה לאבחנה. רפואה שלמה.

08/03/2020 | 07:52 | מאת: אחת ששואלת

אני לא מצליחה לראות את התשובה. תוכל לשלוח שוב? תודה

שלום רב, אין לי שום דרך להשיב לשאלותייך ללא בדיקה. כמובן שכל עוד תלונותייך נמשכות יש מקום להמשך בבירור עד להגעה לאבחנה. רפואה שלמה.

08/03/2020 | 08:51 | מאת: המשך-כאבים למשך שבועיים

הרופאה הפנתה אותי לבדיקת US ןבדיקת הורמונים ןב"ה ייצא תקין . איזה בדיקות נוספות אני צרכיה לעשות? ממה זה יכל להגרם הכאבים הללו? יש מקום לדאגה או שזה טבעי?

20/02/2020 | 21:00 | מאת: גבריאלה

שלום ד"ר, עברתי החודש היסטרוסקופיה להסרת פוליפ בגודל של כ2 ס"מ. נאמר לי על ידי הרופא כי ניתן לקיים יחסי מין ברגע שאין יותר דימום. האם בחודש כזה יש סיכוי להריון או שהרירית פצועה מהפעולה ואין סיכוי להשתרשות עובר? תודה לך על המענה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם יש לך נטייה להמר - אל תזהרו. אני הייתי ממליץ להמתין חודש לפני נסיונות התעברות. בהצלחה.

18/02/2020 | 18:25 | מאת: לילי

שלום רב, ניסיתי להיכנס להיריון כמעט שנה פלוס, ולאחר שהצלחתי לצערי הרב, בשבוע 7.1 בבדיקת אולטרסאונד שגרתית הרופאה הודיעה לי שההיריון לא מתפתח. ואין דופק. ביום חמישי הקרוב , יש לי תור באשפוז יום כירורגי על מנת לקבל מנת ציטוטק. מחר כביכול אהיה שבוע 8. א. מה הסיכוי שהכל יצא עי הכדור? ולא אצטרך להגיע לשאיבה? ב. האם הדימום המסיבי שהולך להיות לי, מסוכן? ג. האם זה נכון שאחרי הפלה שכזאת, אצליח להיקלט מהר? כי הגוף הורמונאלי מאוד? והרחם סוג של מוכן? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לילי, סבירות גדולה מאד שהתהליך יעבור בשלום ובקלות ללא ארועים חריגים ותוכלי להרות בעתיד הקרוב. בהצלחה ורפואה שלמה

06/02/2020 | 21:24 | מאת: שירה

שלום דר, אשמח לדעת מה מבין החלופות לצילום רחם יותר יעלות הסונו הידרו או הבדיקה עם הקצף exam ?עבור בדיקת מעבר בחצוצרות. או שמה עדיף צילום רחם רגיל בהרדמה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שירה, הבדיקה המדויקת ביותר היא צילום רחם. למה בהרדמה? שתי הבדיקות האחרות הן אלטרנטיבות טובות אולם רמת דיוקן פחותה. רפואה שלמה

02/02/2020 | 00:26 | מאת: חוט בפוט

היי דוקטור יש לי חוט כזה בפות והוא יוצא לי כל הזמן ומסתיים בצורת כזאת לב וזה קצת בלחץ אתה יכולה להגיד לי מה זה אני לא בתולה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התיאור הציורי שלך אינו מסייע לאבחן את מצבך. עלייך לפנות לבדיקת רופא. רפואה שלמה.

02/02/2020 | 00:26 | מאת: חוט בפוט

היי דוקטור יש לי חוט כזה בפות והוא יוצא לי כל הזמן ומסתיים בצורת כזאת לב וזה קצת בלחץ אתה יכולה להגיד לי מה זה אני לא בתולה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ראי תשובה בפנייתך השנייה.

02/02/2020 | 00:21 | מאת: יעל

חוט מוזר שמסתיים בצורת לב וזה רצת מלחיץ אותי מקווה שתעזור לי שלחתי לך תמונה

שלום, ראי תשובה קודמת.

28/01/2020 | 00:45 | מאת: חדשה

לפני 8 ימים התחלתי שימוש בהתקן מירנה לראשונה. ביממה הראשונה היו מעט כאבים כמו כאבי מחזור שדעכו ונעלמו. היום התחילו כאבים מחדש בבטן תחתונה. רגישות במאמץ וגם במגע. האם קשור להתקן? האם יכולה להחות בעיה עם ההתקן? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מיחושים לאחר החדרת התקן תוך רחמי הם תלונה מוכרת. עם זאת חשוב לשים לב האם אין החמרה ואם אין חום. במקרים אלה כדאי לחזור לרופא שביצע את הפעולה. רפואה שלמה.

27/01/2020 | 16:26 | מאת: מדלן

שלום ד"ר, ילדתי ילדה בניתוח קיסרי לפני כ4 שנים. התחלתי לפני שנה ניסיונות להרות, חוויתי הפלה בשבוע 9 ע"י גרידה בגלל חוסר דופק. מאז ניסיתי להיכנס להריון עוד חצי שנה ללא הצלחה. עברתי בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית וגילו שיש לי מחיצה ברחם של 50%. לפני כחודש וחצי,ביצעתי היסטרוסקופיה ניתוחית להסרתה בהצלחה (ביצעתי בדיקת היסטרו אבחנתית חודש לאחר הניתוח). כעת מנסה להרות שוב, מזה חודש. האם לדעתך עליי לבצע צילום רחם? חוששת שמה יש לי חסימה בחצוצרות ולא היה ניתן לראות בהיסטרו. או להמתין בסבלנות? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מדלן, הייתי ממליץ להמתין 3-4 חודשים לאחר ההיסטרוסקופיה לפני נקיטת צעדים נוספים. בהצלחה.

26/01/2020 | 14:48 | מאת: שאלה

לפני שלושה חודשים עברתי היסטרוקפיה ניתוחית להוצאת מיומה מהרחם , ומאז המחזור שלי אמנם סדיר כמו שהיה אך מספר ימי המחזור התקצרו מ4-5 ימים, המחזור נהיה יום וחצי , האם זה מעיד על בעיה כלשהי? אולי הדבקיות ברחם נהיו לי כתוצאה מההיסטרוקפיה ולכן המחזור רק יום וחצי? אציין שאני בת 43 ללא לידות ...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לשאלתך - הדבקויות ברחם יכולות להתבטא באופן שאת מתארת אולם זאת אינה האפשרות היחידה. בכל מקרה הייתי ממליץ לחזור לרופא המנתח ולהציג את התופעה. רפואה שלמה.

25/01/2020 | 22:32 | מאת: אלה

שלום רב אפשר בבקשה הסבר במילים פשוטות על צילום רחם? מהי בדיוק עושים במהלך הבדיקה? כיצד הדיו שמזריקים מופרש החוצה? האם הדיו "מנקה" את הרחם? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלה, צילום רחם נועד להדגים את חלל הרחם ופתיחות החצוצרות באמצעות חומר ניגוד המכיל יוד. ממלאים את חלל הרחם בנוזל באמצעות צינורית. היוד לא מנקה כלום. הזרקת הנוזל בלחץ עשויה לפתוח חסימות מינוריות. היוד מפונה דרך מערכת השתן די במהירות.

25/01/2020 | 22:29 | מאת: מיר

שלום דר האם יש סיכוי אפילו קטן ביותר שזרע ישאר ברחם/צוואר רחם/ נרתיק אחרי ווסת? התשובה לא- מהסיבה הפשוטה שזרע לא יכול לשרוד בתנאים של פירוק הרירית?? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זרע נותר בגוף האשה זמן מוגבל מאד - בסביבות 48-72 שעות.

שלום רב הממצא של אולטרסאונד הוא מבנה אקוגני מתאים לפוליפ בגודל 7.2*10 ממ עם שינויים ציסטיים בתוכו. לא הודגמה זרימה בחלל . אני בת 67 ולפני חצי שנה אותה בדיקה הגודל היה 9 ממ. מה מומלץ ? כריתה או לא לגעת ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, פוליפ כזה צריך להסיר. רפואה שלמה.

19/01/2020 | 00:53 | מאת: אנונימית

דר שלום רב, בת 68. עם כאבי בטן חודשיים לערך בבטן תחתונה ובכל הבטן שמעיר אותי גם בלילה.. עשיתי u.s. בטן שיצא תקין, עשיתי U.s וגינאלי שהיה כתוב: רחם /דוגלס גודל הרחם(מ"מ)38x21x24 רקמת רחם תקין. רירית הרחם: בעובי 2 ס"מ תיאור הרירית סדירה חלל רחם עם נוזל בכמות מועטה בגודל 6.3(מ"מ דוגלס ללא נזל שחלה ימנית בגןדל 16x23 (מ"מ) ממצא 1: בתוכה ניצפה נוזל ציסטי צלול, עם גבולות סדירים בגודל (מ"מ) 14x17 שחלה שמאלית בגודל (מ"מ) 8x17 מבנה וגודל תקינים.,,,,,,לפתע היום התחיל לי דימום חלש. הכנסתי מגבון וראיתי דם/חום כזה עדיין עם כאבי בטן. זה מעיד על סרטן רחם או בצוואר הרחם? אנא תשובתך תודה רבה אני די בהלם

לקריאה נוספת והעמקה

שבוע טוב, כל דימום בגילך צריך להבדק ביסודיות. ביצוע בדיקת פיפל (דגימת רירית הרחם המרפאה) או היסטרוסקופיה (הסתכלות לתוך הרחם) יכולות לקדם מאד את האבחנה. רפואה שלמה.

בבדעקה אחרונה במרפאת נשים בדיקת אולטרסאונד גילתה דוקטור בצר קירות מעובה 8 מ מ הפנתה אותי לאסותא אשדוד החודש להסטרטסקופיהאני בת 59 כרגע פעם ראשונה גיליתי עקבות של דם האם זה אומר מצב חמור? אציין שבקהילה דוקטור בצר לכ הצליחה לקחת לי קדימה מרירית הריחם מפאת⁵ רגישות לבדיקה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, רירית רחם מעובה מצדיקה דגימה. קורה לעיתים שדגימת הרירית אינה מתאפשרת במרפאה. במקרה זה יש לבצע היסטרוסקופיה (האפשרות העדיפה) אבחנתית או להמשיך מעקב. באיה מדיקל מתמחים בביצוע היסטרוסקופיה אבחנתית/טיפולית. לקביעת פגישה 037646930. רפואה שלמה

בדיקת דם להריון 29 יום אחרי המגע תיתן תשובה חיובית? ומה בקשר לבדיקת שתן גם היא אמינה אחרי 29 יום?

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט אמינה.

07/01/2020 | 11:30 | מאת: מירית

שלום, אימי בת 89 סובלת מצניחה רצינית של הרחם, אשר מפריעה לה למהלך התקין בחיי היום יום. האם בגיל זה ניתן לטפל בזה או אפילו לכרות, באחת השיטות המקובלות? רצוי כמובן ללא הרדמה כללית. במה הדבר כרוך? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

מירית שלום, גיל אינו מגבלה לטיפול כלשהו. מצבה הבריאותי הוא הקובע. אין שום סיבה בעידן הנוכחי שאדם יסבול מגבלה ולא ניתן יהיה להציע טיפול. יש מגוון טיפולים שמרניים וניתוחיים. אם את מעונינת תוכלי לקבוע פגישה במרכז איה מדיקל 037645930

05/01/2020 | 20:59 | מאת: יוליה

אשמח להתייעצות . אני בת 29 אמא לשולשה ילדים ואחרי 7 הריונות עם הפלות טבעיות והריון מחוץ לרחם בן הילדים ההפלה האחרונה שהייתה לי היא היא הייתה שק ללא עובר אני כבר כמה שנים מתלוננת על כאבים ברחם כאילו מישהו בא ונתן לי אגרוף כאבים שמקפלים כאבי גב תחתון כמו שריר תפוס כאבים בזמן קיום יחסי מין בביוץ ובמחזור הבטן מתנפחת כאילו אני בהריון הרופאים חושדים שזה אנדו באולטרסאונד האחרון התכנאית אמרה שהחצוצרות נורה קרובות לרחם מצרפת את חומר המדידות חייבת לציין שהייתי ביום הראשון של הווסת רחם אורך 45 עובי 38 רוחב 42 רירית הרחם 9 מ מ שחלה ימנית אורך 34 מ מ רוחב 22 מ מ שחלה שמאלית אורך 33 מ מ רוחב 16 מ מ דוכלס ללא נוזל תודה מראש על המענה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תוצאות האולטראסאונד לא מקדמות את האבחנה. בשל משך התלונות הארוך נראה לי שלא יהיה מנוס מלפרוסקופיה. אם את מעונינת בהרחבת הדיון על כך את מוזמנת לקבוע תור באיה מדיקל 037646930. רפואה שלמה.

שלום ד״ר חודשיים אחרי ניתוח קיסרי 2 בבדיקה נמצאה מגרעת גדולה ברחם.. האם יש אפשרות שהיא תיסגר במשך הזמן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, חודשיים אחרי ניתוח קיסרי הם זמן מוקדם מדי להערכת מגרעת. כדאי לחזור על הבדיקה בחלוף 6 חודשים. רפואה שלמה.

שלום, אני לוקחת פרימולוט נור כבר מלא זמן ולא מקבלת מחזור, המטרה הייתה להמשיך ולא לקבל מחזור בכלל (לכן התחלתי לקחת ברציפות), אך נראה שהכדור מאבד מיעילותו בגלל שכן קיבלתי דימום לפני כמה ימים ובמקום כדור אחד- שתיים לקחתי ארבע כדורים כדי להפסיק את הדימום. רציתי לשאול אם יש טעם לנסות את הכדורים פרוברה (שעושים אותו דבר כמו פרימולוט) או שגם הם יאבדו מיעילותם עם הזמן? והאם באמת אפשר לקחת אותם לאורך זמן, כי אני לא רוצה לקבל מחזור? או שכדאי בכלל לעבור לגלולות ולדלג על המחזור? ואם אחליט לעבור לגלולות האם עלי קודם להפסיק לקחת פרימולוט ולחכות למחזור, ואז להתחיל לקחת? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שתי התרופות שייכות לקבוצה ההורמונלית פרוגסטרון. דימום תחת טיפול ממושך בתרופות אלה הוא תופעה ידועה ואינה מצביעה על ירידת יעילות הטיפול. חידוש הטיפול לאחר הפסקה בת חודש יכול לפתור את התופעה. רפואה שלמה.

21/12/2019 | 15:08 | מאת: לאן

דר' שלום ותודה רבה מראש, אתמול הייתי אצל רופא נשים אחרי שנים לבדיקת רחם ושחלות. אמר לי שעושה רק u.s לנשים בהריון אבל בדק אותי ידנית,( האמת שרציתי אולטראסאונד) בדק ידנית ואמר שהכל בסדר ושאלך למכון לעשות אולטראסאונד. הבדיקה לא כאבה אבל אחרי הבדיקה כשעתיים התחילו לי כאבים בבטן היכן שממוקמת השחלות. שאלתי אותו לגבי הבדיקה אמר שהוא נוגע בשחלות עם האצבע/חד לראות שהכל בסדר. השאלה שלי למה פתאם יש לי כאבים כי נגע בשחלה? האם מנגיעה בשחלה אפשר לעורר משהו או בטעות עשות נזק לשחלה כי כואב לי מאד רק בצד ימין? האם בדיקה ידנית מספיקה לדעת שהכל בסדר או שחייב גם אולטראסאונד.? בנוסף אני כן אעשה u.s אבל השאלה שלי האם בדיקה ידנית משקפת משהו בעידן ה U.s ונותנת מידע נוסף? בבדיקה ידנית הוא נוגע בשחלות וברחם עם היד/האצבעות קיים איזה שהוא סיכון או נזק לשחלה או הרחם כשהוא ממשש אותו או קרה בעבר נזק ממישוש ביד? כי אחרי הבדיקה עד עכשיו כואב לי יותר. תודה רבה לך, ליאן.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בדיקת אולטרסאונד היא תמיד בדיקה משלימה לבדיקת רופא. לא נגרם לך שום נזק מבדיקת הרופא. רפואה שלמה.

20/12/2019 | 08:14 | מאת: טלי

שלום אני בת 30 .ברקע אנדומטריוזיס. לאחרונה אובחנתי ברקטוצלה בדרגה בינונית ובנוסף בהתפשלות אנרקוטלית. הופנתי קודם לפיזיוטרפיה ביופידבק. שלא מועילה כלל . כרגע אני סובלת מהתופעה הזו מאד.לא יכולה ללא להעזר באמצעות האצבע. האם מצב כזה ניתן לנתח ולא להמתין עד לסיום הילודה ? (ברקע 2 לידות האחרונה קיסרי חירום חתך טי. והרבה מאד הפלות ) .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טלי, בודאי (!) שאפשר לנתח לפני סיום תכנית הפריון. הדיקלום של הרופאים הוא לידה עלולה להרוס את תוצאות הניתוח. במקרה שלך יש 2 ילדים ואולי את מסתפקת בזה ובכל מקרה לפי ההיסטוריה שלך תאלצי לעבור ניתוח קיסרי בלידה הבאה. אם תהיי מעוניינת ביעוץ את מוזמנת להתקשר לאיה מדיקל 037646930. רפואה שלמה.

21/12/2019 | 19:48 | מאת: טלי

שלום ד"ר לקסמן. כן לצערי אני יודעת שאצטרך לידה בקיסרי בפעם הבאה... שאלתי...האם הטיפול בשתי האבחות. רקטוצלה והתפשלות אנרקוטלית...אפשר לפתור בניתוח אחד ? בלפרסקופיה?? ואיזה תחום ? גניקולוגיה. או גסטרו. אני מאד מבולבלת.

13/12/2019 | 11:07 | מאת: אנונימית

שמעתי שלפני בדיקה רקטלית של מישוש, צריך ליטול משלשלים או לבצע חוקן מספר שעות לפני הבדיקה. אם הגעתי לרופא גיניקולוג, ולאור התלונות או הבעיה הוא מבקש לערוך בדיקה רקטלית, האם הוא רשאי לבצע את זה באופן מידי "ספונטני" יחסית בלי חוקן או משלשל, או שהוא חייב לקבוע תור מראש או בנפרד כדי לבצע את הבדיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לאנונימית, כל מה שצריך לבדיקה רקטלית זה כפפה (לתועלת הרופא) ומעט חומר סיכה כמו וזלין (לתועלת המטופל). בהצלחה.

20/12/2019 | 16:26 | מאת: אנונימית

תודה, אבל האם הבדיקה יכולה להיכשל אם ישנה עצירות או יציאה דחופה?

יש לי שרירן בגודל 5 סמ. האם שיטת הניתוח הקלאסי כלומר פתיחת בטן עדיפה על לפראסקופיה? האם לאחר לפראסקופיה ניתן להכנס להריון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רווית, שיטת הניתוח הסטנדרטית כיום להסרת שרירן היא בלפרוסקופיה. במקרים חריגים כמו מספר גדול של שרירנים, מיקום מורכב שאינו מאפשר הגעה בטוחה לשרירן, הדבקויות מרובות באגן או ניתוח חוזר להרחקת שרירן יש צורך בפתיחת בטן. אם את מעונינת, באיה מדיקל נסיון רב בטיפול בשרירני הרחם ותוכלי לקבל יעוץ הולם ובחירת הניתוח המתאים למצבך. 037646930. רפואה שלמה.

01/12/2019 | 18:05 | מאת: מיטל

בצילום סי טי גב תחתון נכתב לי כי נראה רחם מוגדל למדי. האם שינויים פיזיולוגיים ? האם יכול להיות קשר לעובדה שאני שנה אחרי לידה ? איזה בדיקה עלי לעשות? האם יש לי סיבה לדאוג? תודה מראש .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיטל, המונח ״למדי״ הוא בעייתי למדי...אינו משקף דבר. כדי לעמוד על משמעות הממצאים יש להבדק על ידי רופא נשים. רפואה שלמה.