שאלה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

03/02/2015 | 21:42 | מאת: ל

שלום, רציתי לשאול בקשר להרגלי אכילה של אדם בן 50 שכבר יותר מ 15 שנה סובל מתת משקל חמור, כנראה כתוצאה מתזונה לקויה. הדיאטה שלו מורכבת מחלבון רב וממעט ירקות, בעיקר ברוקולי. הוא אוכל הרבה עוף בכל ארוחה (כולל בבוקר) וכ-10 ביצים בכל יום, נמנע מדגנים, פירות ומוצרי חלב. הוא נוטל תוספי מזון רבים ואינו מוכן להתייעץ עם גורם רפואי קונבנציונלי. האם דיאטה כזו עלולה להזיק? בנוסף, האם היא יכולה להסביר את הירידה הדרסטית במשקל? תודה מראש.

08/02/2015 | 05:04 | מאת:

שלום רב אין שום הגיון בריאותי בתפריט המתואר - אפילו לא לפי הדוגלים בשיטת אכילה של אבותינו הקדמונים שהיו ציידים ומלקטים. לא היה אז שפע אוכל כנמו היום. אם אכלו ביצה זה היה רק באביב וגם בוודאי לא עשר ליום. בשר היה גם מעט מאוד. היה שפע פירות בתפריט בעונות מסויימות. בוודאי לא היו תוספי תזונה... אינני רואה כל טעם ליעץ במקרה כזה.