עובש על פירות הדר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/02/2015 | 19:07 | מאת: צפי

פירות הדר אצלי חטפו עובש ירוק (לימונים ותפוזים). שמתי לב שהעובש יורד כשהוא נשטף במים. האם ניתן לאכול את הפירות הללו? ושאלה נוספת בעניין: באותה סלסלת פירות, בצמוד להן היו עגבניות באותה והעובש הירוק ציפה גם אותן. הוא יורד בשטיפה קלה. האם די בכך וניתן לאוכלן או שעדיף להימנע? תודה.

20/02/2015 | 14:00 | מאת:

הי צפי, כאשר רואים את העובש רואים בעצם את המושבה של הפטריות, והמשמעות היא שחוטי העובש נמצאים יפה בכל/רב הפרי, אך אותם את לא רואה. לכן, שטיפה/חיתוך/הסרה של העובש הנראה לעין לא יעזרו כאן, ומומלץ בהחלט לזרוק את כל הנגועים, גם ב"קצת".