מוצרי גבינה ועצירות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/02/2015 | 09:27 | מאת: ליאת

שלום ברצוני לשאול האם זה הגיוני שמוצרי גבינה גורמים לעצירות? האם ידוע מהו החומר בגבינות שגורמים לעצירות? אני מדברת על מוצרים כגון: גבינה לבנה 3%, גיל 3%, גבינה צפתית (נניח אכלתי "גיל" שלם בארוחה עם ירקות, יום למחרת עצירות. למה?) מקפידה לשתות, אוכלת ירקות פירות. מה לא בסדר? אשמח לתשובה תודה מראש.

08/02/2015 | 19:47 | מאת:

ליאת שלום, בפעוטות לפעמים אלרגיה למוצרי חלב באה לידי ביטוי בסימפטום של עצירות דווקא. אבל אם זו תופעה חדשה, לא נראה שזו הסיבה. אבל לעצירות יש סיבות רבות. אז כדאי לפנות לדיאטנית שתיקח אנמנזה מסודרת לגבי הרגלי האכילה שלך ואולי תזהו בעיה אחרת (האם את שותה מספיק למשל? האם את פעילה גופנית? אוכלת מספיק סיבים תזונתיים?) אם כל ההבדל הוא במוצרי חלב, כדאי לפנות לבדיקת אלרגיה. אולי זה יתן המענה. ואם לא ימצא דבר, כדאי אולי גם לשאול גסטרואנטרולוג.