דיאטה דלת פחמימות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/02/2015 | 23:06 | מאת: יעל

שלום, רציתי בבקשה לברר: במידה ואוכלים 1200 קלוריות כל יום. האם תפריט שהוא שהוא יותר דל בפחמימות גורם לירידה יותר מהירה במשקל, או שברגע שמדובר על אותו מספר קלוריות(וסך הכל אוכל בריא) קצב הירידה יהיה זהה? בנוסף, בארוחה שיש בה נאמר חזה עוף וכוס פסטה. האם מומלץ לאכול קודם את החלבון או ההפך? הבנתי שיכולה להיות לזה השפעה על שמירת איזון הסוכר עד לארוחה הבאה ובדחיית הרעב. תודה מראש

11/02/2015 | 05:31 | מאת:

יעל שלום, התגובה תמיד תהיה אינדבידואלית, כל אחד לפי נתונים אישיים שלו ועוד יותר לפי תגובה אישית למטבוליזם של אבות המזון השונים. יש היום בדיקות גנטיות לכך ובארצות הברית אנשי מקצוע אף עובדים לפי זה. יתרה מכך, גם אוכלוסיית חיידקי המעי משפיעה על התגובה לרכיבי המזון. כך שזה מורכב. לגבי מה נאכל קודם באותה ארוחה, הכול מתערבב ולוקח זמן עד שמתקדם הלאה מהקיבה. נכון שארוחה המכילה חלבון ושומן מלבד הפחמימה אכן הסוכר יעלה בדם לאט יותר.