תפריט נכון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/02/2015 | 14:10 | מאת: מיטל

שלום אני בת 38 עם משקל עודף של 25 קילו. מאוד מתקשה ליצור תפריט מאחר ומוצרי חלב אני לא צורכת גם בגלל רגישות( כאבי בטן עזים ויציאות מרובות) וגם בגלל שאני פשוט לא אוהבת מוצרי חלב. בנוסף כל סוגי הקטניות גם גורמים לי לכאבי בטן וגזים( גם כרובית, ברוקולי, כרוב ) . ירקות כמו עגבנייה, פלפל, לימון, או כל ירק או פרי בעל חומציות אני גם לא צורכת בגלל בעיית ריפלוקס. מה שנשאר ברובו זה פחמימות ואני מרגישה שאני לא מצליחה ליצור לי תפריט מאוזן שאיתו אצליח לרדת במשקל. פעילות ספורטיבי כ 3 פעמים בשבוע במשך שעה. עכשיו אני גם עוברת טיפולי IVF שגם גורמים לנפיחות בעיקר ביטנית איך אני יכולה ליצור תפריט עם כמה שפחות פחמימות שיסייע לי להוריד במשקל אשמח לעזרה או תמיכה בעניין.

08/02/2015 | 05:13 | מאת:

מיטל שלום, ראשית מאחלת הצלחה בטיפולים. חשוב שתגיעי לדיאטנית שתשב אתך ותסייע לך בבניית תפריט מתאים וגם תנסה למצוא את המקור לרגישויות הרבות והרפלוקס. כדאי גם ללכת לרופא מומחה שיבחון בדיוק לאיזה מזונות את רגישה ברמה החיסונית. כל זה יכול לסייע רבות. לא דרך אתר. זה בטוח. בהצלחה.